Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Въпрос за лекарства


Recommended Posts

  • 1 month later...

Здравейте,въпроса ми е за антидепресантите и конкретно золофт.Преди години се лекувах с него за определени периоди и ми понасяше мн. Добре,сега го взимам от 3 дни и не усещам да ми действа добре-гади ми се дори съм по тревожна май и това ме притеснява,нз защо така,снощи имах страшна криза и взех ревотрил през ноща и от него ми стана мн.зле цялата се облях в пот и сърцето ми щеше да гръмне.Ако някои може да ми отговори защо се получава така,?взех да си мисля вече ,че и лекарствата ня ма да ми помогнат.Да уточняот мн години съм с ПР,преди взимах лекарства за определени периоди,но от 4 год.се опитвам да се справям без тях.Горе долу се справях но от 6 месеца съм постоянно тревожна,често правя кризи и вече съм на ръба на изтощение,поради тази причина започнах да взимам пак лекарства от няколко дни.Питам тук защото са почивни дни и не мога да се свържа с моя лекар.Опотвам се да намеря и подходящ психотерапевт и да започна психотерапия знам че с лекарства не става,но съм от мн малък град и в областа няма един които да ми вдъхна доверие и съм обезкуражена.А в последните месеци мн се влоши състоянието ми и не мога повече така.Моля ви някои да ми отговори защо и с Ад и транквиланти пак съм мн зле.........

Линк към коментар
Share on other sites

При тревожността серотонина е нормален.Пиейки золофт, вие  увеличавате неговото количество и усещате така нареченото серотониново отравяне.

С две думи-

нисък серотонин-депресивно състояние

много серотонин-серотониново отрявяне

 

Ако спрете золофта и пиете само ривотрил, ще ви мине, но така ще станете зависим от ривотрила.

Изхода е само един, променете мисленето си.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Ви д-р Първанов,във вашите постове единствено намирам обосновани отговори на мн. от въпросите които си задавам.Чудя се дали има състояние в което се преплитат ПР и депресия.Понеже когато започне тревожноста ,следвани от кризи а на следващите дни започват мисли,че никога няма да се оправя,че полудявам плача по цял ден и лежа само.Докато след 3 -4 дни със или без лекярства минават и се опитвам да забраввя.Мъчително е многоне мога да се позная когато съм така стават свит и неуверен заек все едно света за мен свършва.А аз по принцип съм мн.енергичен човек със самочувствие с отговорна работа и никога не давам вид ,че имам проблеми.мисълта ми е .че напоследък през 2седмици съм така и си мисля дали пък нямам генереларизирана тревожност.А първия лекар ми постави диагноза Пост-травматичен стрес,сега вече и аз незнам какво е....Преди години пиех лекарства и ми помагаха да не получавам кризи,мислих си и сега да започна за да се закрепя докато започна психотерапия.Много се страхувам дали ще мога да си върша работата а мн хора разчихат на мен.Какво е Вашето мнение как да постапя?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, първо искам да ви благодаря, за приемането ми в сайта ви. Аз имам въпрос за Алвоцитал от 10 мг. От 4 години страдам от натрапчиви мисли и ПА. Бях на анафранил+ривотрил докато д-р невролог не ме посъветва да пия деанксит+ антистрес(билково)+ривотрил при нужда. В началото се чувствах добре докато не ме нападнаха една вечер много лоши мисли за себе си и близките ми. Сега от седмица съм при психиатър който ми изписа Алвоцитал. Но вечер се чувствам доста напрегнато. Въпроса ми е нормално ли е и от колко време след приемането се очаква да имам подобрение. Благодаря ви предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

 

Това серотониново отравяне не ми излиза от главата от няколко дни или така нар. серотонинов синдром. Прочетох за него във форума и оттогава имам силно нежелание на да си увелича дозата на ципралекса. За съжаление психиатърката ами казва да го направя. Откъде се провокираха мислите ми, че вероятно този пък не съм за антидепресант - симптомите ми бяха различни и почти винаги имаха директен причинител, нямах постоянния страх, че нещо лошо ще се случи или че е ми стане зле, освен в моментите, в които не можех "да избягам". По-скоро беше една посто

Линк към коментар
Share on other sites

Аз от много време се чудя,медицината напредва и вече има доста инфо. по въпроса за всички тревожни разтроиства няма ли изследване което да показва нивото на серотонин.Понеже ако просто ти е нисък серотонина в мозъка и имаш нужда от лекарства защо трябва да се гърчиш в кризи всеки ден и незнам в този случаи техниките като дишане,самоконтрол и внушенее доколко помагат за промяна на биохимията.В момента дали имаш нужда от АД е по преценка на лекуващия лекар а тя според мен е субективна.Ако някои се чувства компетентен да сподели мнение.

Линк към коментар
Share on other sites

"имаш нужда от лекарства защо трябва да се гърчиш в кризи всеки ден и незнам в този случаи техниките като дишане,самоконтрол и внушенее доколко помагат за промяна на биохимията"

 

идея си нямаш колко много помагат тези техники,

и всъщност те са единствения начин за трайно справяне с проблема

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...