Jump to content
Порталът към съзнателен живот

19-22 юни - Духовно пътешествие „По стъпките на Учителя“


Recommended Posts

23_9.jpg

 

 

Приятели,

 

Каним Ви на духовно пътешествие с беседи, музика и молитви

 

„По стъпките на Учителя“

 

от 19-ти до 22-ри юни 2014 г.

 

 

         19.06 – София – Карандила, м. Сини камъни(Магнетичната поляна) – Айтос.

         20.06. – Айтос - Бургас (м.Бели връх) – Варна (Ташлъ тепе) – Николаевка – Варна.

         21.06. Варна – Велико Търново Арбанаси.

         22.06 Арбанаси - Мърчаево – София.

 

         Ако за Вас е удобно да се присъедините към нас от точка, различна от София, моля, уточнете при записването. За да успеем с организирането на транспорта, моля, заявете участието си до 10.06. на тел: 0888 797417; 0897 847 650 или на имейл office@beinsadouno.org

 

Цената е 60 лева на човек.

 

         Тръгваме от София към местността Сините камъни край Сливен, където ще посетим местата на които Учителя е водил на събор първите Си ученици, после продължаваме към Айтос. В писмо от 10.11.1950 г.: Боян Боев споделя: "Учителят казва, че има едно магнетично течение, което иде от Хималаите и минава през областта на Търново. От Търново се спущат няколко клона магнетични течения в разни посоки. Един клон отива към Сините камъни при Сливен, оттам продължава към айтоските върхове и по-нататък. Друг клон отива от В.Търново към Света гора - и т.н. Ето защо, В.Търново е мистичен център." Ще нощуваме в Братската градина в Айтос, за която брат Георги Куртев разговоря лично с Учителя.

 

         На вторият ден се отправяме към Бургас и Бели връх, където Учителя е водил Своите ученци да посрещат изгрева и да играят Паневритмия - място за което сам Той казва, че има силна положителна енергия. Във Варна ще видим прекрасната панорама, която се открива към морето от Ташлъ тепе, където по време на пребиваването си във Варна Учителя е посрещал изгрева на Слънцето. От там се отправяме към родното село на Учителя – Николаевка и ще нощуваме в покрайнините на Варна, в братското лозе.

 

         На третият ден отпътуваме за Търново където ще се потопим в атмосферата на  читалище „Надежда“, където се провежда прословутият публичен диспут между православните богослови и Учителя. Денят ни ще завърши с посещение и нощувка в къщата на Завета в Арбанаси, в която Учителя съставя “Завета на Цветните лъчи на Светлината” - уникален метод за работа със светлината и специално подбрани от него текстове от Библията.

 

         Последният ден от нашето духовно пътешествие “По стъпките на Учителя” ще ни отведе в с. Мърчаево, където Учителя е прекарал последните дни от земният си път, ще продължим към София, където ще видим къщата на бул. Опълченска 66 - мястото където Учителя е започнал да изнася неделните Си беседи, преди да се установи на Изгрева. Нашето пътуване ще завърши в Градината на Учителя, единствената частица, духовният оазис от старият “Изгрев”, където е положено физическото тяло на Учителя.

 

източник

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...