Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мислех си,че... съм го преодолял. Някои въпроси за здравето


Recommended Posts

Здрасти на всички!

ми вече минаха 2 години.Имах леки симптоми на паник атаки в началото.Спортувам активно. Все още обаче имам натрапливи мисли. Свързани са със страха от смъртта.До огромна степен изчезнаха ама ми пречат все още на концентрацията.В  момента не мога да си позволя психотерапвет. За това имам някои въпроси и моля за отговор,благодар Ви предварително.

Кризите почнаха с притеснение за здравето. Един ден качих кръвното налягане от прекомерен стрес в тялото. Измерих го и бе високо, не помня колко. От тогава и се уплаших много за здравето си. И сега днеска след близо 2 години, както си помагах на родителите ми и пренасях разни тежки нещица изведнъж ми заглъхнаха ушите, усетих дишането си в тях и ми стана пред очите светло, самата картина стана по светла и все едно стъпвах в облаците и виждах леко размазано.  Измерих кръвното: 152 на 82 а пулса 95. Премерих го след 10 минути и беше 121 на 62 и пулс 68. Преди това бях закусвал доста и веднага почнах да работиа. По време на пренасянето на съндъци и други се набирах на лост и правех лицеви упори просто щото ми беше кеф и имах сила и воля. Но през цялото време усещах как ми се излива леко адреналин из тялото и отново качвах напрежението си от явно подсъзнателен натрупан негативен заряд.

Сега отново ми стана едно криво. Все едно се върна първичния страх от тогава. А мислех,че съм го преодолял. През тази нощ имах и кошмари и след единия като се събудих и както ми пулсираше сърцето (но нормално,не силно сърцебиене) на всяко пулисиране усещах все едно ми се забиват иглички. 

Въпроса ми е: може ли нещо да се случи с кръвното? Знам много добре как да релаксира,но не мога да го направя докато се движа, а и това стана изведнъж и това ме шокира. Също така имам и ниско кървно налягане и винаги като се изправя ми става черно и ми се вие свят и усещам как тежко бие сърцето ми при най малкото клякане. Но не знам до къде би довело това! Какво мислите Вие, като специалисти ? Какво бихте препоръчали,за сега? (не ме е страх да умра,ама не искам да ме тормози това защото ми разрушава настоящето а то е всичко което имам).

 

Филип,20 години.

и да знаете медикаменти не приемам и не съм приемал

Редактирано от philips01
Линк към коментар
Share on other sites

да, не си мери кръвното непрекъснато и не се вслушвай постоянно как бие сърцето ти

Защото започнеш ли прекалено много да се вторачваш в това, ще потънеш в паниката повече, а оттам трудно се излиза, и се появяват и допълнителни симптоми, от които ще те е страх още повече ..и така...един порочен кръг се получава.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за вниманието и отговорите. Nvm: симптомите и паниката грам не ме интересуват. Преживях катаклизми,които не пожелавам на никого. Симптоми вече нямам от много време а вслушването в сърцето го правя безпристрастно и дистанцирано без коментари.

Тук става въпрос за това,че вдигнах кръвното. Според мен може би е от натоварването и все още емоционални багаж който нося и трябва да изчистя.

Порочния кръг си го имам - натрапливостите.Сега съм решил да чета книгата "обсебен мозък" и ще видя какво ще стане. Защото тея мисли нямат плод, нямат основание, те са просто ирационални и нямат връзка и ме дразнят понеже са ми като бълхи които скачат из тиквата ми. Ще ги оправя! Или те мен или аз тях.

Имам един въпрос към д-р Първанов: някоя друга книга за ОКР да има? Мога да заява че ритуали нямам но мислите и натрапливостите са си към ОКР до колкото знам. Така че те са ми осносния проблем а самото наблюдение над мислите не помага защото мамка му две години го правя вече.. трябва да се прекъсне тоя стар цикъл нали така?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...