Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Паник атаки


Recommended Posts

Здравейте, доста дълго време се чудех дали да пиша. Благодаря Ви за хубавия сайт и за съветите който ни давате. Казвам се Диляна на 24 години съм и при мен всичко започна преди месец, когато се върнах от екскурзия в Амстердам. След екскурзията се бях разболяла от грип прекарах една седмица у дома преди да се върна на работа. Излекувах се от грипа но в мен остана едно безпокойство, една тревожност. В първата седмица незнаех какво се случва с мен минах през какви ли не изследвания, но всичко си ми беше в норма, а тревожността продължаваше да ръсте, в продължение на 5 дни всяка вечер посещавах спешното поради простата причина, че незнаех какво ми се случва и съответно никой нищо не ми казваше. Последният лекар който посетих беше невролог. Констатира ще получавам паник атаки и ми изписа да пия Деанксит сутрин по една таблетка и Лексотан  по 1/4 4 пъти на ден. Всъщност паник атаките, който пиолучавам се свеждат до това: силно ускорение на пулса, тежест в стомаха, отначало гадене и повръщане( които за момента преодолях), треперене за някакви части от секундата. От 10 дни пия тези хапчета за някакво развитие не бих могла да кажа. В личен план нямам абсолютно никакво основание да се притеснявам или да изпитвам някаква тревожност, имам човек до себе си, добра работа, завършила съм си образованието, прекрасно семейство. Може би е важно да кажа , че първата паник атака и именно тревожността започнах да изпитвам на връщане от почивката ми в Астердам. Доста се притеснявам при летене и полета на връщане беше ужасен ( лошо време, изморена от едноседмичната екскурзия, завръщане към ежедневието- може да са допринесли за настроението и притеснението което изпитвах). Никога не съм изпадала в подобни състояния, това е нещо ново за мен и бих казала стряскащо. Не мога да се съсредоточа на работа и се притеснявам да не ми стане лошо, съответно колкото повече го мисля по- зле става. Винаги съм била притеснитела, израснала съм в 5 членно семейство и винаги аз съм била тази която мисли за всички, притеснява се дали всичко е наред, успокоява околните, а сега нещата се обърнаха без да имам логично обяснение.Но за първи път в живота си бих могла да кажа че не мога да достигна правилния баланс със себе си. Ще се развам на отговор от Ваша страна или поне съвет как да продължа и да се отърся от тези чувства.

:) 

Линк към коментар
Share on other sites

Не бих казал,че имаш нужда от специализирана помощ.Стресирала си  се от преумората и полета и сега те е страх, този стрес да не се повтори.За това, и той, сега, този същият стрес, се повтаря. 

 

Напиши в Гугъла дума стрес-ще видиш, че всичките ти симптоми са там.След това започни веднага да спортуваш.Простото бягане е най-полезно.Прави и редовно секс.Избери някаква хубава книга и чети.Постепенно ще се успокоиш.

 

И знай-Паническото разстройство означава точно това-човек се бои от симптомите на стреса и с този страх си предизвиква нов стрес, новият стрес го плаши още повече и предизвиква още стрес и така.......докато не разбере,че се касае за най-разпространената в човешкото тяло  реакция.Реакция, която ни е позволявала, да се справяме с дивите животни и природата давайки ни много енергия и сила.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, благодаря Ви за бързия отговор. С четенето на книги съм се захванала, започвам с бягането и се надявам в най-скоро време всичко да се нареди. Благодаря за съветите :)

Линк към коментар
Share on other sites

Ако има кой да ти покаже и как да медитираш също ще ти помогне да се справиш със стреса по-бързо

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...