Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Психотерапия по скайп


Recommended Posts

Здравейте, скоро в интернет четох за психотерапия по скайп. Та въпроса ми е дали би имало ефекта както при лична среща с психотерапевт. Ориентирам се към този вид терапия защото ще бъде по удобно за мен , поради разстоянията. А причината поради която искам да започна психотерапия е паническо разстройство от 6 години. Ще съм благодарна за мнения от специалистите във форума. А имената към който се ориентирам са Роси Вакъвчиева или Райна Жечева.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

 

щом си се спряла на конкретни специалисти, т.е. те по някаква причина са спечелили доверието ти - то е най-добре да отправиш този въпрос именно към тях.

 

Що се отнася до въпроса като цяло - само ако си в чужбина си заслужава. Но България е достатъчно малка, за да се пропътува за 1 ден, дори в същия ден да се прибереш обратно у дома.

Считам даже, че едно пътуване към твоя терапевт ще има терапевтичен ефект по само себе си.

 

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

От личен опит - ако правиш контакт с терепавет по скайп е хубаво да е възможно най-близо до живия контакт, т.е. освен аудио да има и визуална връзка. Избягват се много недоразумения, а визуалния контакт може да даде много и повече информация за теб и проблема ти заедно с думите или въпреки тях. Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Аз споделям мнението на Георги - България наистина е "една човешка длан" страна, а личният контакт е незаменим! Имам клиенти, които идват специално за няколко месеца от Англия, Германия, Италия, Франция, Съединените Щати и пр., за да пеминат курс психотерапия... Да, нет консултациите са вариант, макар че десетки проценти от силата на общуването се губят. Роси познавам и уважавам духа и мотивацията и - предай и поздравите ми!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...