Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изневерих му, сега съжалявам


Lili1990

Recommended Posts

Здравейте,

от 7 години имам връзка с мъж, когото много обичам. Преди 2 години му изневерих с друг, но веднага прекратих отношения с него. Преди година ги подновихме, но не сме били любовници, просто приятели в началото и от 2 месеца се виждахме по=често за секс, което се изразява веднъж на 2 седмици или дори по-рядко! Той се влюби в мен, аз не исках връзка с него и затова разкри всичко на дългогодишния ми приятел - показа му разговори, смс-и, разказа му измислени или преувеличени истории! Въпросът ми е: след като дългогодишния веднага се раздели с мен и ми каза, че не иска да сме заедно (нормална реакция), какво да направя аз, как да действам, искам да се видим и да говори, а той ме отбягва и отказва. Искам да сме пак заедно, знам че няма да е лесно и за двамата, но имаме шанс, защото се обичаме! Моля ви, дайте ми съвет как да се държа с него и какво да правя, така че да се съгласи поне на разговор и да опитаме, всеки заслужава втори шанс ...вече 2 месеца няма развитие, моля ви, помогнете ми!

Линк към коментар
Share on other sites

Нямаме навика да мислим за другите като за себе си . А сме еднакви . Желаем другите да ни служат без да мислим че и от нас се иска същото , Ако не сега  , то после и не сме готови . :(

Какво значи да обичам ?

Линк към коментар
Share on other sites

Нямаме навика да мислим за другите като за себе си . А сме еднакви . Желаем другите да ни служат без да мислим че и от нас се иска същото , Ако не сега , то после и не сме готови . :(

Какво значи да обичам ?

Извинявай , изглежда лично , но не е така . Има много хора в твоето положение , не си единствена . .. И да се съберете отново , няма да е същото преживяване . Човек може да се радва на счупена играчка , но не по същия начин .

пожелавам ти , успех и разум .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Винаги отстрани изглежда по-лесно.

Имам една приятелка. Женена от дълги години, има две деца от мъжа си. И наскоро се запозна с един младеж, който я накара да скъса с предразсъдъци и с идеята за съпружеската вярност. Нямам представа как е станало това, но е факт, че с този младеж тя се чувства щастлива, то е видимо, очевидно. 

Нямам представа дали това е трагедия човешка, дали е грях, дали е падение. Но тя е щастлива. Има някой, за когото тя да означава нещо, не просто вещ, която да допълва интериора в кухнята. Не просто допълнение към леглото или украшение към телевизора.

Нямам представа какво да ти пиша, нямам такъв опит, не зная какво е да продължиш след това, след като си разбрал, че някой друг е бил по-обичан от теб. 

Съжалявам, че такива неща се случват. Израснал съм с идеята, че сме моногамни и срещаме сродната си душа на земята, и с нея създаваме семейно огнище. Идеята за любовниците не влиза в представите ми. 

Да, има много хора, които се събират с неподходящи за тях партньори. И тогава, с течение на времето, ако срещнат един по-подходящ партньор от предишния, те да се съберат с него. И ако не се разделят с предишния, то тогава този се превръща в любовник. 

Учим се от негативния опит. Напред, плачи, мисли и пак плачи. Плачът лекува. Времето лекува. И ни прави свободни.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Съгласна съм с теб black eyes. Какво въобще значи изневяра. На колко ли жени им се случва да лежат покорно в леглото " любейки" се със съпруга си и не изпитват нищо, страст, оргазъм, удовлетворение. Колко жени живеят с мъжете си без да общуват с тях, без емоционална връзка, без дори да си говорят.

Пародия на общуване, пародия на интимност, пародия на живот.

Депресия, самота, ...

Изневерих на себе си, защото бях вярна до гроб на съпруга си и живях нещастно. Нямах смелост да променя съдбата си, да потърся любовта в живота си. Примирих се. 

Дано в следващият живот Любовта ме намери, защото аз не съм достатъчно смела да я търся.

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Прощавай , Какво значи следващ живот ? Сега , не живееш ли ? Нямам представа кое е най правилното за теб .А и за себе си често греша . Но знам че трябва сега на момента да се решава .За себе си не мога да правя нещо без да гледам как ще е после .Може би съм страхлив ? Може би не мога да се отпусна . Но знам че никога няма да съжалявам за стореното . За това ми е лесно , не харесвам ли начина си на живот , променям го . Ама било изневяра ? Какво е изневярата ? Да не постъпваш по начина диктуван от душата ти . Каквото и да правим душата , ще постигне своето . По добре  се научи да я рабираш .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Изневяра значи да преспиш с някой случен един път. Това твоето се нарича полигамия, и мога само да ти пожелая късмет да намериш... хм такъв широко скроен мъж(е)...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Лесно е отстрани винаги. И сто тояги са малко на чужд гръб. Полигамия? Полигамия ли е следния случай, въображаем, но не съвсем - приятелка имам една, която скоро става на 40 години и тя има съпруг и дете. Този съпруг има няколко любовници, точният им брой е неизвестен, но понеже ходи много по света и у нас, тоест в командировки, може да си позволи да поддържа n-брой неангажиращи или полуангажиращи връзки. А тази моя приятелка пък си има един близък приятел, с когото са близки по всеки един начин. Старая се да се изразявам деликатно и да не я съдя, защото съм огнено момиче и такива ги биех с лопатата едно време, а сега доживях приятелките ми да правят щуротии. 

Тя със съпруга си не е интимно близка, само с този нейн приятел. Какви са тези отношения? Полигамни? Реално тя своя съпруг го вижда най-често като иконка във вайбър, но така е по-добре, защото и тя, като мене, е мъжко момиче и се справя сама в живота. 

Простете, че задавам въпрос в стара тема, но си давам сметка, че явно навлизам в друга възраст, когато на хората вече не им пука особено. Не че като бях на 20 им пукаше на хората, които бяха на моите години, но сега виждам, че колелото се върти, както намери за добре.

И още един, допълнителен въпрос имам към вас - Една друга приятелка ми съобщи наскоро, че смятала флирта за нещо нормално. И не само нормално, имаше предвид "тръпка", "емоция", "нещо хубаво". А според мен това е недопустимо поведение за една сериозна дама, която има до себе си мъж и държи на него. Тя е на моите години и сега е решила, че няма да пропуска нищо хубаво от живота - каквото и предложи живота, мислела да го вземе. Ужасявам се от тази мисъл. Нормално ли е това?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

според мен отговора на този въпрос е дълбоко залегнал в детството или в по-късните години. Може да се предава и от родител по карма.

Препоръчителнма е преоценка и по възможност да се види от къде прозлиза желанието за забежката.Може да е продиктувано от вън от старо гадже.Неща ,които не са били осъзнати са излезнали на повърхността.

Още по препоръчително е да се направи очистване от тъмни програми (демонични съшности). Вътешна промяна и ново израстване.КАЗАНО НА ПРОСТ ЕЗИК- осветляване.

ЧОВЕК Е ДОБРЕ ДА СИ ПРОСТИ ПЪРВО НА СЕБЕ СИ.

 

ВАЖНО Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕ И ЧУВСТВОТО ЗА ВИНА,АКО ИМА ТАКОВА И ДА СЕ ТРАНСФОРМИРА

успех

Редактирано от sun sun
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...