Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Здравословен проблем или емоционален?


Recommended Posts

Здравейте ! 

Прочетох доста теми,статии и се реших и аз да споделя моя проблем. 

Малко за мен : момиче съм на 23 години, работя , спортувам , старая се да се храня здравословно ( което с натовареното ми ежедневие не ми се получава много ) , физически здрава съм - поне доколкото знам :)

Проблема ми е следния - сутрин и през деня имам голям прилив на енергия,яко ми е мога да правя всичко. И към 6-7 часа следобяд получавам пълен спад в енергията и настроението - искам само да спя,да лежа и не ми се занимава с никой и нищо. Иначе почти през целия ден се чувствам раздразнена, разсеяна и не мога да се концентрирам. Не е нормално човек на 20 + и да не ми се излиза : ))

А може би проблема е в това,че съм самотна. Когато имам партньор до себе си - нещата са коренно различни. Едва ли не имам стимул за живот. Но в последно време не мога да открия правилния човек. И не е ли някак си тъпо,че едва ли не намирането на половинка ми става самоцел в живота ?

Знам,че проблемите ми звучат банално,но все пак ще се радвам да чуя и вашите мнения.

P.P. Миналата година ходих на психотерапевт заради натрапливи мисли ( няма да казвам от какво естество ). Той каза че това е леко нервно разстройство,което се лекува с антидепресанти. Аз предпочетох да не си тровя организма с тях. Те си продължават така или иначе, отделно имам проблеми със съня и пия приспивателни zopiclone от 2 години може би. Тук си признавам грешката - силни са и вече съм зависима от тях.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

Аз съм психотерапевт с многогодишна практика в чужбина. Виждам проблемите ти, но не смятам, че трябва да ги разнищвам публично, защото в твоя случай има доста причини от личен характер, довели до това твое състояние. Мисля, че мога да ти помогна, но решението да работим заедно е твое. Ако решиш да ми се довериш,  обади ми се на телефон 0897646450(между 14 и 19 ч. всеки ден)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Гери, 

. Но в последно време не мога да открия правилния човек. И не е ли някак си тъпо,че едва ли не намирането на половинка ми става самоцел в живота ?

​Това е част от натрапливостите, за които говориш. Те са част от тревожното състояние, за което ти е споменал психотерапевта, но излизането от това състояние не са медикаментите, а правилния терапевтичен подход. Добре е да се насочиш в тази посока, тъй като с времето те ще променят вида и съдържанието си и ще ти е все по- трудно да ги различаваш. както и сега не виждаш в тази своя фикция за приятелство намесата на натрапливостите, а я приемаш за истина. В момента, в който натрапливостта се приеме за истина, тя започва да покачва вътрешното напрежение и ето ти проблем. Завърташ се в омагьосан кръг.

Нужно ти е да се научиш да ги различаваш и да ги повлияваш, като за начало, от това ще спадне напрежението ти и общото състояние ще се подобри, след което се работи по основните ти страхове и причините довели те до него.

Линк към коментар
Share on other sites

Зопиклон две години.....Много е възможно да е променил хормоналния баланс и това да е още една причина за безпокойството освен това, което Диди е написала.

Предполагам, че за него важи същото като за анти-депресантите. Когато се предписва антидепресант, психотерапевтичното лечение казват е хубаво да почне между 14-ия и 21-я ден от началото на приемането. Освен това е полезно да се следят реакциите и промените - може да се окаже, че е дошло време за друг подход или лекарство. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...