Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моля ви за съвет за приятеля ми


Recommended Posts

Здравейте! Преди 10 месеца човекът, с когото сме заедно от 3 години, се оказа, че много често си е уговарял срещи с различни момичета. Повечето му отказвали от уважение и може би страх от мен и затова аз не съм заподозряла какво прави. Той е син на богат бизнесмен, не толкова привлекателен, но аз винаги съм го приемала такъв какъвто е . Аз съм лекар и освен умна  съм и красива. Но явно в даден момент се е отегчил и този път уговаря една моя позната за среща през нощта естествено. Тя ми се обади и аз го пипнах като я взимаше от дома й. От тогава пак сме заедно но за мен не е същото. Не се чувствам желана привлекателна докато един мъж не се свърза с мен и започночахме връзка. Той също си има приятелка и си виждаме много рядко. Но когато сме заедно се чувствам прекрасно. Но след 6 месеца паралелни връзки изгубих себе си. Отново се чувствам сама е отхвърлена. Нещата с приятеля ми са добре но аз не съм сигурна в него и чувствата ми са променени. Моля ви за съвет!

Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво unfeatured this topic

Проблемът е в това, че дълбоко в себе си ти имаш проблем с това - "Не се чувствам желана привлекателна...", "се чувствам сама е отхвърлена"

Въпреки външния вид и професионалното поприще, дълбоко в теб стои неувереност и ниска самооценка. Често това е болезнено признание за личността и тя го прикрива умело зад някакъв социален статус. При приятеля ти явно има същия проблем, само че той е решил да си повдига увереността и самооценката по най - познатия неефективен начин, като търси доказателство за това, че е ценен и важен в многобройни връзки. За съжаление ти си копирала този неработещ модел. Няма как да се чувствате добре.

Първо човек е нужно да се научи да обича себе си, само през любовта към себе си, чувството че сме важни и ценни, не за някой, а за нас самите ни прави силни, ефективни и обичащи. Тази позиция към себе си, променя поведението ни, излъчването ни и съответно хората, с които се свързваме.

Затова преди всичко поработи за подсилване на вътрешната си увереност, свържи се ефективно със себе си и след това търси връзки  с други хора. В противен случай всички ще се чувствате объркани и няма как да е по друг начин. В състояние на непознаване на себе си нямаме ресурс да опознаем другия, защото нито знаем какво предлагаме, нито знаем какво търсим.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

вероятно ти е хрумвало, но за всеки случай да го прочетеш и тук - най-разумното е да приключиш настоящите си връзки, да поизчакаш малко време и да се обвържеш с човек, който те цени и за когото ще си единствена. От това, което описваш, не личи нито един от двамата да се чувства истински мъж с умна и красива жена до себе си. А да похабиш тази комбинация просто не си заслужава.

Поздрави! 

 

П.П. Писали сме едновременно с Диляна - но общо взето посоката е тази - нова връзка, но трябва да влезнеш нея променена ти самата.

 

Редактирано от Кермит
Линк към коментар
Share on other sites

Тоест, първо започваш работа с психолог за да изградиш правилно отношение със себе си.

Това непременно ще доведе до прекратяване и на двете връзки.

След това, ще привлечеш в живота си човек който е като теб-със стабилна самооценка.

Заб.-човек привлича в живота си хора подобни на него.Докато не промениш самооценката си ще бъдеш все в подобни ситуации.

Линк към коментар
Share on other sites

Много ви благодаря! Проблемът ми е , че не знам дали ще мога да съм сама. Въпреки че осъзнавам качествата си и получавам много внимание от мъжете свикнах много и с двамата. Дори мисля , че съм зависима от приятеля си или съм свикнала твърде много с него. Съгласна съм, че трябва да си променя отношението към самата мен. Така ще мога обективно да преценя кое е добро за мен. 

Линк към коментар
Share on other sites

Проблемът ми е , че не знам дали ще мога да съм сама.

Точно тогава, когато разбереш, че можеш да си сама и още повече - наистина да бъдеш сама в мир със себе си и света, точно тогава ще можеш да имаш най-хубавато партньорство. Защото ще привлечеш същия самостоятелен и автономен човек  каквато вече ще си и ти. И това е супер, защото две половинки, които са зависими, ще кретат едва едва с много сътресения, съмнения и неудовлетвореност.

Най-лесният начин да започнеш пътя към промяната си е да си зададеш въпроса "какво всъщност искам?" и спокойна от обичайния ежедневен шум да опиташ да разбереш възможно най-точния отговор.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...