Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Търся психолог или психоаналитик


Recommended Posts

Здравейте, 

Преди половин година се преместих от провинцията и заживях в София, на 22 години съм и имам нужда от психолог или психоаналитик тук. Имам проблеми и знам от къде идва всичко, но не мога да се справя сама със случващото се. От близките ми не получавам подкрепа, по - скоро си мислят, че се лигавя и "ще ми мине". Получавам много често сърцебиене, страхувам се от всичко и от всяка една промяна в живота ми, не допускам хора до себе си, не допускам дори и щастие, за да не съм отново разочарована, склонна съм дори да допусна миналото отново до мен, въпреки че знам колко лоши биха били последствията (но поне го познавам и нямам как да се изненадам).  Мисля, че от около година имам някаква форма на депресия... Една от главните причини със сигурност е отношения с бившият ми приятел, с който имахме връзка 5 години, бяхме сгодени и след това нещо се счупи. Той стана много агресивен, ревнив (винаги е бил такъв, но преди мислех, че няма да ми бъде проблем), имахме много тежка и продължителна раздяла.. за това и смених града и работата. Семейството ми също имам много проблеми и аз се опитвам да обединя и "подпра" всичко и всеки, въпреки че в момента едва "държа" себе си изправена. Мислех, че така ще се справя с всичко щом сменя средата, но в момента положението е още по - тежко. Ако някой има идея за професионалист, който би ми бил полезен - моля да ми пише. Имам и сериозни финансови затруднения, тъй като съм студентка и уча едновременно и не мога да отделя пари за скъпи психолози.

Благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

Обикновено, колкото по-добър е даден специалист, толкова повече цени труда си и повече пари взема за една сесия.Но, понеже пък е по-опитен, броя на сесиите е по малък и терапията  като цяло, излиза по-евтина.Отделно от това, опита е и доста добра гаранция за цялостен успех на терапията.

Според мен, може да се обърнеш към някой който обучава терапевти. Предполагам, ако се съгласиш сесиите ви да са с цялата група  обучаеми терапевти, терапията ще ти излезе много евтина, като това няма да повлияе на качеството.

Мисля си дори и че имам идея къде това може да стане и ако си съгласна ще попитам имат ли такава практика.

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Здравейте, д-р Първанов,

нова съм тук и ще съм Ви изключително благодарна ако ме посъветвате какво да правя, как да продължа напред !

Накратко моята история е -  на тридесет и една години съм, десет години медикаментозно лечение, сероксат, золофт, сертан, резултат - не мога да ги спра ! Тревожността и страха се появяват, нощни сърцебиения придружени от силни мускулни съкращения по цялото тяло! Може би щях да продължа по порочния път, по който съм поела, но от три месеца не мога да се свържа с терапевта ми, имам съмнения, че вече не е в България ! Може би за мое добро е, че се случва така ! За голямо мое съжаление прочетох, че не практикувате ( не разбарах дали окончателно или за в момента), молбата ми е да да ме посъветвате какво да правя ! Имам нужда от помощ, не мога да продължавам повече така...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...