Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Молба за помощ. Да помогнем на Лоринка!


Recommended Posts

Здравейте приятели!

Пускам тази тема с информация за Лори и отново молба за помощ.

Минаха години, тя расте и сега се нуждае от друга операция. Мислехме си, че ще се разминем само с изваждане на металните пластини, поставени преди време, но не е така. Ето писмо от лекуващия лекар - д-р Берниус и оферта за състоянието и нуждите на Лорина. Както и банковата сметка за тези, които решат да ни помогнат отново.

Дарителска Банкова сметка в лева:
BGN: BG26PRCB92301025393910


фейсбук страница: https://www.facebook.com/darizalori?pnref=story
предишна история: 
http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/5534-отвори-сърцето-си-за-лори/?page=1

-------------------------------

Liebe Frau Keiser,

ja! Die Schraube steht ja leider etwas aus dem Knochen heraus in das Gelenk, noch genauso wie vor 4 Jahren. Der Hüftkopf hat sich nach der Operation teilweise aufgelöst. Das ist eine seltene Komplikation mit meist deutlicher Beeinträchtigung der Kinder. Es ist eigentlich ein Wunder, dass sich das Gelenk darunter kaum verschlechtert hat. Ich würde neben der Entfernung der Schraube aber auch eine Nachkorrektur empfehlen, damit das Gelenk noch etwas Halt bekommt. Das ist allerdings eine schwierige OP.
Aber auch die rechte Hüfte ist luxiert und sollte eigentlich rekonstruiert werden.
Ich weiß nicht, ob die Familie so eine aufwändige Behandlung durchstehen kann und zum zweiten auch bezahlen kann, denn das ist nicht billig!
Nur das Entfernen der Platte ist dagegen einfach, hilft aber nicht so viel für die langfristige Schmerzfreiheit und Beweglichkeit der Hüfte. Für Lorena ist es vor allem wichtig, dass die Hüfte so gut beweglich bleibt, dass sie gut sitzen (gebeugt) und liegen bzw. stehen (gestreckt) kann. Die Hüften müssen also beweglich bleiben!
Viele Grüße

Dr. Peter Bernius


Драга Илиана,
ето становището на д-р Петер Берниус:

За съжаление винтът излиза извън костта в ставата, както беше и преди 4 години. Главата /ябълката на хълбока се е разпаднала отчасти след операцията. Това е рядко срещано усложнение , но със значително затруднение за детето. Всъщност чудо е, че отдолу ставата почти не се е влошила.
Освен отстраняването на винта бих предложил и допълнителна корекция, за да може ставата да получи по-голяма стабилност. Това обаче е сложна операция!

Но и дясната тазобедрена става е с луксация и всъщност трябва да се реконструира. Не зная дали семейството може да издържи на подобно обширно медицинско обгрижване и преди всичко да финансира операциите, които не са евтини! Самото отстраняване на металната пластина е просто, но няма да спомогне дългосрочно погледнато за безболезнено и подвижно състояние на тазобедрената става.
За Лорина е важно преди всичко тазобезрените стави да останат гъвкави, така че да седи добре/наведена/ и да лежи или стои /изпъната/. Затова тазобедрените стави трябва да останат подвижни!

Поздрави - д-р Петер Берниус

lori2.jpg

 

оферта.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво pinned this topic

Важно е да уточня за дарителската банкова сметка:

Всички банки изискват задължителни документи, които са следните:

-последната епикриза на пациента, който ще е титуляр на сметката;

-документ за самоличност на пациента, ако става въпрос за дете – актът му за раждане и личните документи на родителите му;

-оферта от лечебно заведение в България или в чужбина, в която е посочена сумата за лечението, както и банковата сметка, на която тя трябва да бъде преведена.

За обслужването на сметката обикновено не се изискват такси. След като сметката е открита с нея се оперира безкасово и целево. Това означава, че средствата не могат да се теглят на ръка, а банката превежда суми само срещу документ от съответната болница или срещу разходооправдателни документи (като например самолетни билети). Някои банки превеждат пари само след разрешение от съд.

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

По сметката на Лорина вече започнаха постъпления. 20, 50, 100, 200... 

Не мога да благодаря на всеки индивидуално, за това ще пиша периодично тук.

Огромно Благодаря! 

Много хора, по мъничко и надеждата ни ще е сбъдване, ново чудо.

 

Картина

Диша се леко, светлина се излива
моята Лори ще се изправи щастлива.
Плискат ни леко, закачливо вълничките
детето се смее, пляска с ръчичките...

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Винаги ме е притеснявало  дарителството ... Да  дам , когато в главата ми се въртят мисли , от къде да намеря за това , за онова . :(, Не е , ли достатъчно да се помоля на по голямата сила ?Да се помоля и ми олекне . Но не винаги с молитва се получава .Ще се получи ли  сега ?На практика , ще се получи ли нужното  ? Не се ли заблуждавам ? Какво да направя , за да знам че съм направил необходимото ?А колко е необходимото , за да се почуствам добре ? И как да стане , като даването ми е презрително нищожно за нещо сериозно . А за оправяне на света ?Нали това е целта . Да стане по добре , по поносимо ....

И се замислям какъв е смисъла на трудностите .На моите , на твоите , на неговите ?И не е ли даряването жест , отпушващ протичането на любовта , преодоляващ тези трудности ? Жест , на обединение ? И за това сам човек , не може да направи възможното за мнозина .

Тогава и аз благодаря за възможноста да върна жеста , макар и на друг ...Да , това е , благодаря  на десетките хора , помагащи  когато трябва .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Днес вече има 2611лв и 27 евро. 

Благодаря на всички приятели, които ни подават ръка! Надявам се да стават повече, за да може тя отново да е спокойно момиченце и да има сън без болки. 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Всеки човек е проводник на Божието благословение. Ако не му даде път, той носи отговорност за това. Кажи една добра, блага дума на човека и Божието благословение ще протече. Като станеш проводник на Бога, ти помагаш първо на себе си. Като кажа някому, че работите му ще се оправят и моите работи се оправят. Ако не вярвам в това и моите работи не се оправят. Щом пожелая доброто на ближния си и моите работи се оправят. Това е закон, в който няма никакво изключение. От благословението, което получава моя ближен, има дял и за мене. Това е новата философия на живота. ---П. Дънов  .

     Всеки един момент е подходящ да помислим за Лорина .Да изпратим пожеланието си , да се случи най доброто , по време и материална стойност ! За добруването  и оправянето й !

Лозето си иска мотика . Но е добре и да се помолим .Нали светът е резултат от общите ни мисли .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

На 22.12.2015г- "Сън в лятна нощ", играят за Лори! Благодаря на всички, които ще отидат!

https://www.facebook.com/events/1177299018951174/

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

На 30.11.15г. подадох молба към комисията за лечение в чужбина. За издаване на документ S2. Поискаха ни дата за операция, като едно от условията за издаването му. Имаме я. Приемане на 18.02.16г. Операция 19.02.16г. Престой в болницата 2 седмици и след това 6 седмици двете крачета ще са в гипс. През тези 6 седмици ще сме в манастирче при монахини, защото хотелите са скъпи, както и специализирания транспорт. Когато свалим гипса ще летим обратно. Сега очакваме чудото от здравната каса. Заветния документ S2, който ще облекчи значително набирането на средства и ще ни даде шанс по-бързо Лори да се отърве от болките. Иска ми се да резервирам и билетите за пътуване. Дано се случи! Благодарна съм на всички хора, които се включиха в кампанията. Сега в сметката има 11, 658 лева.

Илияна, майка на Лори

podaruk-praznik-dar-38422-500x334.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Тази година Лоринка спечели много приятели. Някои познати, други не. Но те и дариха обич и шанс за излекуване. Благодаря им!
Днес 31.12.2015г в сметката има 15,775.09 лв. и 27.51 евро.

Новата година ще посрещнем с надежда да получим документ S2 от здравната каса. И продължаваме. Заедно с всички нови и бъдещи приятели. Благодаря, че сте с нас!
Желая на всички успехи и здраве, късмет и любов!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Днес 22.01.2016г, получихме документ S2 от НЗОК. Ще покрият голяма част от сумата по лечението, но точно каква ще разберем, когато отговорят от Германия. 
На финалната права сме. Събираме средства и за престоя извън клиниката и се надявам скоро да сме сигурни в заминаването си.
Благодаря на всички, които ни подкрепят! heart emoticon

Отговора от клиниката в Германия e, че всички медицински услуги-операция, реанимация и престоя от 2 седмици се поема от здравната ни каса-S2.
Ще се наложи доплащане за шините, възможно е ако трябва някоя пластина за крака, но това ще се разбере по време на операцията. И за това сега сума не може да се каже. Силно се надяваме, че тези средства събрани до момента /15,875.09лв./ в сметката ще са ни достатъчно.

Линк към коментар
Share on other sites

Успех Слънчице.Пожелавам да се случи всичко най-добро за Лори и операцията да бъде много сполучлива ..Радвам се за вас .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Вече имаме билети - заминаваме на 17.02.16г в 12.55ч и се връщаме на 29.04.16г.- 8.55ч.

Благодаря на всички!

Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...