Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво се случва с мозъка ми? Помогнете


Recommended Posts

Здравейте,

Имам странен и труден за обяснение проблем. На 52 г. съм.От няколко месеца все по-често ми се случва да изпадам в странни състояния, които не мога да контролирам. Внезапно докато говоря с някой сякаш мозъка ми изключва, и не мога да чуя или да разбера какво ми казват и не мога и да отговоря. Сякаш блокирам и в главата ми се повтаря някаква фраза, която след това не помня. Усещам, че започвам да се държа странно и не мога да отговоря нищо на човека срещу мен. Чудя се това ли състояние се нарича дереализация и дали е възможно това да са паник атаки. Нямам никакви други симптоми като изпотяване, сърцебиене и т.н. Само това, че гледам човека срещу мен а не чувам какво ме пита. Казвали са ми, че понякога казвам нещо несвързано, но аз не помня след това. Усещам само, че съм изпаднала в странно състояние.То продължава около 1-2 мин. Много съм изплашена да не би да полудявам. Не знам какъв специалист да посетя- невролог или психиатър........ В живота ми се случват доста лоши неща. Работата ми също е много напрегната. Ежедневно контактувам с по 500 човека. Възможно ли е да е от преумора.....от друга страна понякога ми се случва и вкъщи...Не знам какво да мисля вече...Моля помогнете! Дайте съвет!

 

Благодаря

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей , ...   Какво чувстваш през тези една две минути ?

Специалистите са в сектор  психология и психотерапия .

Линк към коментар
Share on other sites

През тези 1-2 мин. усещам, че не мога да асимилирам какво ми казват съответно не мога и да отговоря на човека срещу мен. И осъзнавам, че изглеждам като идиот пред хората, които ме гледат странно. После изведнъж съзнанието ми се избистря.....

Линк към коментар
Share on other sites

anikbb ,   хубаво е да се консултираш със специалист , Божидар може и да е прав . 

През тези 1-2 мин. усещам, че не мога да асимилирам какво ми казват съответно не мога и да отговоря на човека срещу мен. И осъзнавам, че изглеждам като идиот пред хората, които ме гледат странно. После изведнъж съзнанието ми се избистря.-------------Това е разбиране , мислене . Аз си мислех за чувства .

 Случвало ми се е да чувам нечия реч , като мелодия , без разбиране .Това , когато съм изнервен и недоспал и  чувствата ми са : ,,махнете ми се от главата , може да  наранявам ."

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...