Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Семейният живот: очаквания и реалност


Кон Круз

Recommended Posts

Въпроси към семейните.

Имахте ли очаквания за семейния ви живот, преди да го заживеете? Ако да - в какво точно се изразяваха и оправдаха ли се? Реалността надмина ли очакванията ви и ако да - в какъв смисъл (позитивен, негативен)? На какво ви научи/учи семейният живот?

Редактирано от Сингам
Линк към коментар
Share on other sites

Имах мечта и тя се сбъдна.Като в приказките -три дни яли,пили и се веселили.А какво се случва след това -кой да ти каже.В приказките имам предвид.За себе си видях и го живях.

Това ,което със сигурност знам на база семеен опит е,че семейството е нещо важно и към него е добре да се подхожда с отговорност,а не с очаквания.

Преди години поета Недляко Йорданов беше сравнил съпружеството с впряг.Беше употребил сравнението за два вола,които заедно се впрягат и орат нивата .Както и да звучи,в това има доста истина.

Линк към коментар
Share on other sites

В 11/23/2015, 10:45:27, Сингам каза:
В 11/23/2015, 10:45:27, Сингам каза:
В 11/23/2015, 10:45:27, Сингам каза:

Въпроси към семейните.

Имахте ли очаквания за семейния ви живот, преди да го заживеете? Ако да - в какво точно се изразяваха и оправдаха ли се? Реалността надмина ли очакванията ви и ако да - в какъв смисъл (позитивен, негативен)? На какво ви научи/учи семейният живот?

 

 

Интересно е , ти какво мислиш по въпроса ? Отговаряйки ти , мога да разбера , до колко съм в наясно със себе си . А за не семейнита има достатъчно инфо. и тука --http://vicove.gbg.bg/semejni-156/page/9

:3d_139:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Диляна Колева

--{ мога да кажа, че всички кризи през които преминах, както и всички останали с такъв "стаж" в брака :) , мога да кажа, че най - добрата ми психотерапия беше това съжителство, в което пораснах, научих се да правя компромиси, открих терапевтичните техники преди да съм учила за тях, научих се да се самозаявявам, да бъда уверена, силна и смела във взаимоотношенията. И препоръчвам на всеки тази психотерапевтична школа, но тя продължава остро 20 години и предстои в следващите надявам 20 години.  Не съм прекъснала терапевтичния процес колкото и да ми е било трудно, учила съм се как да бъда в тази или онази роля, Борила съм се за нещата които искам и съм отстъпвала колкото и да не ми се е искало. Промених се много пъти, за да открия коя съм всъщност. Открих зад агресията си - слабостта, зад напереното поведение - страха, зад общителността и многото приятели, с които се обграждах - страха от самотата. Открих, че да съжителстваш с някой трябва да се свържеш с него в душата си и да си готов да преживееш кризите му, да бъдеш спътник, а не пътник. 

Открих разликите между заявяване и настояване, между приемане и примиряване, между компромис и самоунижение. Препоръчвам тази психотерапия, тя струва много скъпо - живота ни. Тези знания и умения не могат да бъдат предадени в една лайф коуч сесия, нито в един месец терапия. Работата на терапевта е да насочва и да зададе някои разлики в понятията и възприятията, така е много по- качествено преживяването. Но всеки трябва да мине през собствения си терапевтичен житейски цикъл.

Проблемът на днешните връзки е, че са консуматорски ориентирани. Всеки иска нещо, дори искането да разбере как да угоди на другия, пак е искане с цел получаване на своето. Когато не се получи това което се е искало / често напълно несъзнателно/ настъпва бърза раздяла или бягство. Това е все по-лесно в днешно време, затова е и предпочитан вариант. 

Това разбира се, е само една от многобройните гледни точки. Давам насока само за едно от многобройните направления в темата Партньорство.

За добрите партньорства няма готова рецепта, но имам един съвет, ако не сте готови да пиете сладко мартини със солена маргарита, люта текила и горчив лайм, доброто партньорство ще остане мираж. :) С най - добри пожелания за успех! }--

------------Цитирам този бисер с малки съкращения ...Семейството е много силна връзка между , тела , умове ,души .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...