Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте- имам проблем и той се състои в това, че съм жена, а изобщо не премам радушно това, че съм се родила жена.Не приемам чисто женските си особености и въпреки, че съм вече на 30, все още се гневя на цикъла си, не мисля, че е правилно ние да търпим всеки месец цикъл, раждане, да имаме менопауза и всички проблеми, произхождащи от това. Постоянно си мисля, че ако се бях родила мъж, щях да се чувствам много по-щастлива и тази мисъл ме измъчва.Смятам, че мъжете ни съжаляват и мислят, че са нещо повече от нас, защото нямат тези проблеми на главата.Опитвам се да не мисля за това е да се примиря с женската си природа, но стане ли въпрос за мъже и жени, направо полудявам, че съм от отбора на ощетените и това за мен със сигурност са жените.Хетеросексуална съм,имам партньор в живота и то много грижовен и мил, мъжете никога не са се отнасяли с мен лошо, даже напротив, но въпреки това много съжалявам, че съм се родила жена.Моля, дайте ми съвет как да не живея с мисълта, че съм прецакана, заради пола си и да не се чувствам толкова непълноценна, само, защото съм жена.

Линк към коментар
Share on other sites

Привет!

Представи си, че сега си лягаш и утре събуждайки се, вече си мъж. Какво според теб ще се случи по-различно в деня ти, седмицата, месеца, годината, живота въобще? Включително и как ще се развият отношенията с партньора ти, т.е. как ще убедиш любимият си, че вече ще трябва да прави секс с мъж?

Линк към коментар
Share on other sites

Прецакана си.Факт е.Можела си да се родиш мъж и да си живееш живота, но уви, не си го направила.

Наистина те съжалявам.Може пък, от много яд наистина да полудееш.Това не е лошо, тогава гневът че си жена ще изчезне и ще се успокоиш.Твоят пост ми напоми за една книга написана от някаква си Шерил Сандбърг.В никакъв случай не се решавай да я прочетеш, току виж си станала като нея.

Той и предговора написан от саща Безуханова не става за четене-може да се вземе лош пример и промрниш живота.

Това за цикъла е много хубаво - но благодарение на естрогените, вие жените живеете 7 години повече от нас мъжете.Те ви предпазват от инфаркти и инсулти.Но, стига толкова, че започвам да се чувствам прецакан,че съм мъж, все пак седем години никак не са малко.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Ами ако утре се събудя мъж определено много неща ще се променят в живота ми и то все в положителна насока- първо ще знам, че вече няма да се налага да търпя цикъла си и това ще ме радва много, второ ще знам, че няма да влезна в менопауза и т.н. Относно взаимоотношенията ми, то е ясно, че след като съм мъж, ще имам съзнанието на такъв и ще имам жена.Животът ми щеше да е коренно различен и със сигурност по-хубав-нямаше да се занимавам с женски простотии.А относно това, че жените живеят по-дълго-не винаги е така, освен това не е важно колко живееш, а как живееш, не само количеството, но и качеството е важно, а определено мъжете са щастливци, че нямат цикъл , а за тези 7 години, които я ги има, я не- не си заслужава да си неразположен няколко дни всеки месец.

Линк към коментар
Share on other sites

Казваш, че не си мъжкарана и гей, харесваща жени или държаща се като мъж. Разбира се, при жив разговор тов аможе да се прецени. Но, ако си права, нямаш проблем с половата си (gender) идентичност, а просто комплекси, хванали се за пола ти. Това, което виждам, е че имаш силно присъстващи в теб убеждения/ програми: "Ощетена съм, прецакана съм, излъгана съм, мачкана и наранявана съм, дефектна и втора ръка човек съм..." и т.н. Те са се фиксирали в цикъла и женския ти пол. Всъщност, това върху което имаш да работиш, са въпросните комплекси. Дори сега в този миг да се превърнеш с мъж, те няма да изчезнат, но просто ще се пренасочат към: "Охх, как боли като те ритнат по топките, това не е честно, ужасно е, че така ми се прави секс и изгарям отвътре, сякаш се пържа в собствен сос, олеле толкова отговорности, докато жената само си ражда и си седи в къщи; неее, като стане ситуация, аз трябва да се бия, да ми трошат зъбите и кокалите, не е честно, като стане война, първа умирам, а жените си живуркат; е, не, стига с тези женски не-та, писна ми, не е честно да зависиш така..." и т.н. Не е до пола! До комплексите ти е! 

Линк към коментар
Share on other sites

Току-що, д-р Тодор Първанов каза:

Мисля, че няма какво повече да се спори-прее..на си и така ще си остане.

Това е.

Хехе.Аз пък смятам,че мъжете сте прее......

Чувствам се прекрасно в кожата си,цикъла не ми прави никакво впечатление,раждала съм 2 пъти и още съм жива.:3d_139:

Мъжете по принцип са много мислещи същества.За всяко нещо прилагат логика.А както знаем този свят е всичко друго,но не и логичен."Скарани" са с изпитването на чувства,а и както знаем в духовния свят се оправят много по-трудно от жените.Ето например-жените влизат много по-лесно в медитация от мъжете и виждат в пъти по-добре в акашовите записи.Енергията им в духовния свят е 7 пъти по-силна от тази на мъжете.

А сега да видим-кой е прецакания?:3d_163:

 

Линк към коментар
Share on other sites

Никой не е прецакан. Печелят четящите. Това е проблем, който реално съществува. И Орлин го е обяснил добре. Дължи се на грешно възприето отношение към себе си, често вменено от други хора. Ако реално този проблем съществува е добре да се изясни човек със себе си, тъй като съвсем несъзнателно и лесно ще го препрограмира и на децата си.

Линк към коментар
Share on other sites

Поста ми беше закачка към  д-р Тодор Първанов.

Естествено,че и жените и мъжете са равни.Всичко зависи от това как се чувства конкретния човек в кожата си.

Линк към коментар
Share on other sites

Има противозачатъчни, които ще ти спрат цикъла напълно, с което пък ще си и помогнеш да не забременееш едновременно. А ако искаш да си родител, без "ужасното" раждане - просто осинови детенце и стори едно добро дело или се премести в държава, където сурогатното износване на дете е законно разрешено и уредено. Тогава виж за какво ще се хване пак съзнанието ти да недоволства и ще разбереш, че проблемът лежи на друга плоскост. 

А Диди е права. Хубаво е да се замислиш върху отговорността, която носиш не само за това как ти се чувстваш в кожата си на жена, но и програмите, които ще заложиш в децата си, ако и както избереш да имаш в бъдеще. 

В другия форум ти предложих да прочетеш книгата на Халед Хосейни "Хиляда сияйни слънца". Съжалявам, че не можеш да намериш съмишленици в този форум. Но за мен наистина няма оправдание една жена, родена в развито общество, което и е дало толкова свобода и удобства, дори като най-простите - болкоуспокояващи, превръзки и тампони - да се чувства така прецакана и подтисната.

Редактирано от Rwanda
Линк към коментар
Share on other sites

Rwanda, кои са тези противозачатъчни, които напълно ще ми спрат цикъла, не съм чувала за такива, а и ако има такива, те не са ли вредни за организма и нямат ли сранични ефекти?Все пак ще е чудесно ако ми спре цикъла, но искам да се чувствам добре- то ако не е така, какъв е смисъла?До д-р Първанов-защо според Вас съм пре.....?

Линк към коментар
Share on other sites

Sunny girl- какво значение има кой какви енергии има, като не се чувства добре в кожата си и когато живееш в абсолютно неприемане на женската си природа?Това, което другите жени мислят за нормално и естествено, за мен е единствено ненужна физиологична особеност, коята само ти затормозява живота.

Линк към коментар
Share on other sites

Има една приказка: "старата песен на нов глас". Почти на 100% съм убеден, че дамата е писала в сайта и преди 5 г. с никнейм emilia_07, когато имах обширна лична кореспонденция с нея, в която кореспонденция се опитвах да и помогна да измени гледната си точка в по - обективна посока. Явно не съм успял.

Едната от темите и беше "Как ще коментирате това?": http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/11973-как-ще-коментирате-това/#comment-148931

Другата: "Завиждате ли на мъжете?" (http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/11949-завиждате-ли-на-мъжете/?page=1).

Оставам с впечатление, че тя продължава да гледа доста едностранчиво на вълнуващата я тема и не иска (и/или не е в състояние сама) да измени гледната си точка. 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Можеш да бъдеш мъж!

Днес не е непосилна операцията за смяна на пола. Е, ще има малко дискомфорт, все пак сериозно рязане и моделиране пада, но проблемът ти е инструментално решим. Въпросът тук е колко готова си да бъдеш това, което искаш. Иначе в сферата на неудовлетворението и мрънкането конкуренцията е голяма...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...