Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Търся психотерапевт в Пловдив


orenda369

Recommended Posts

Здравейте,
отправям молба към вас за добър психотерапевт, тъй като положението е сериозно, а и ми харесаха критериите на Орлин Баев и д-р Първанов за истински такъв.
Ето го и случаят накратко: приятелят ми страда от депресия от няколко години. Всичко е започнало,когато е бил на 20 години, като през цялото време досега е избягвал проблема (в момента е на 27). Започвал е за кратко и е спирал антидепресанти, но нещата не са се променяли особено. От тази пролет някъде постоянно ми казваше,че се чувства зле, като аз не разбирах съвсем същината на състоянието му и постоянно се опитвах да поддържам позитивно влияние върху него - окуражавах го,изслушвах го,стартирах някакви пречистващи диети за подобряване на тонуса и тялото и т.н. Но...  нещата се вложиха и преди около 10-тина дни посети психиатър като му предписаха Ципралекс и Ксанакс (в малки дози), пие ги оттогава, но това сякаш съвсем влоши положението, защото си изгуби съвсем съня, тревожните мисли зачестиха и като цяло се чувства толкова зле, че не вижда изход от положението си. Чувства,че живота го притиска от всички страни,тъй като поради това състояние ще изгуби работата си и че няма да може да си намери друга,защото не знае дали ще се оправи някога.. Не спира да повтаря,че е съсипан и че няма никаква сила, а аз виждам и че от всичкото това се чувства и виновен за това,което му се случва,че афектира близките си и че не се е опитал да оправи нещата по-рано...
Моля ви за помощ - предложете добър специалист в Пловдив или поне в близките населени места. Благодаря ви предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Разбирам загрижеността ви и благодаря за оценяването на критериите. За Пловдив не съм сигурен. Ако Хасково е наблизо, Кремена Станилова е о'к! 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, веднага ти препоръчвам психолог Десислава Стефанова, има кабинет в Пловдив. Мога да пратя телефон на лично съобщение или я потърси в Гугъл. Изключително добър и ефективен специалист. 

Аз също бях залитнала в посока антидепресанти, които не ми действаха особено много, освен че ми причиняваха денонощно главоболие и непоносима сухота в устата. 

Бях супер стриктна в терапията си първо при един психотерапевт, после при друг, но не виждах никаква полза. Общо взето се чувствах гадно, все по-тревожна, тъжна и провалена. Отделно се появи едно отвратително чувство, че щом толкова хапчета и именити психотерапевти не могат да ме оправят то значи съм тотално безнадежден случай и никога няма да имам нормален живот. 

Джипито ми препоръча Десислава и когато започнах консултациите с нея преди няколко месеца най - накрая разбрах каква сила и полза може да има терапията, когато специалистът си знае работата. Докато на предишните терапии се чувствах като касичка, ненормалница и много тежък случай! 

Това, което мога да посъветвам от личния си опит е да не оставяте нещата така и да не разчитате на ксанакси и други подобни завинаги. Това, което помага е мотивация, упоритост и здрава работа с добър и надъхан психолог. 

Дано да съм ви вдъхнала надежда, защото няма безнадежден случай. Моя се оказа не толкова тежък, колкото ми изглеждаше в началото. :-)  Само не се предавайте! Успех. 

Линк към коментар
Share on other sites

В Търново, Валентина Христова - добра колежка е, с голямо сърце, добри умения и познания. 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря много за отзивчивостта!
Аз също вярвам, че лекарствата не помагат за истинска промяна, с тях човек може само да отлага времето, когато ще започне да наблюдава себе си с повече разбиране и обич, вече истински да се изчисти от стари блокажи и да заживее по-пълноценно.
Уви, като си в състояние на депресия тези неща не се осъзнават ясно, няма вяра в тях, но затова пък ги има психотерапевтите :)
Клеора, ще се радвам да ми изпратиш номера на Десислава Стоянова.
Благодаря отново и със здраве!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на свой ред за съзнанието, за разбирането, което споделяш, Оренда. Успехи на приятеля ти! 

Линк към коментар
Share on other sites

Orenda, щом приятелят ти има желанието да се бори с демоните си няма начин да не успее. Освен това с подкрепяща и всеотдайна жена до себе си ще му е още по-лесно. Възхищавам се на загрижеността ти, както казва и г-н Баев. 

Изпращам ти на лично съобщение сайта и телефона на психоложката -  името е Десислава Стефанова, не Стоянова. :-P 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...