Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 3.9.-9.9.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-3.9.2018г

Физическият свят е място за учение, а не за забава. Учението прави живота пълен, красив и радостен. Учението дава съдържание на живота.

Духовният образ на Учителя

merin-lazite za izvanzemni-chast 1.jpg

Edited by Слънчева
Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-4.9.2018г

Докато духът и плътта са в постоянна борба и противоречие помежду си, човек е изложен на големи страдания. Коя е причината за тази вечна борба? – Несъответствието между духа и плътта. Духът е разумното начало в човека, вследствие на това, процесите, които стават в духа, са завършени. Плътта представя своенравно, недоволно дете. Каквито процеси и да се извършват в плътта, в края на краищата те остават незавършени.

Ценности и възможности

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-5.9.2018г

Знанието зависи от пробуждането на Божествените способности, които имате в душата си. Те трябва да се пробудят и чрез тях ние ще изучаваме света по един обективен начин.

Правилното растене на душата и хармоничното развитие на душевните сили

Knowledge_is_Beautiful.jpg

Edited by Слънчева
Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-6.9.2018г

В учението на Бялото Братство има едно особено разбиране за създаването на света, има една особена теория. Бялото Братство никога не оспорва съвременните теории, то си мълчи за тях. То не казва никому: „Ти не си прав.“ То ще му каже: „Прав си.“ И прави са съвременните хора – туй, което те са видели и описали, правилно са го описали. Но когато те описват туй, което не са видели, то там мълчи и казва „Туй, което не съм видял, не зная, и няма какво да оспорвам“.

Правилното растене на душата и хармоничното развитие на душевните сили

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-7.9.2018г

Всяка душа трябва сама да се обърне към Господа, към Божественото Слънце – ти не можеш да я обърнеш. ...Вие не можете да измените нейния път. И ако искате да обърнете тази душа, вие ще измените целия ред на Космоса.

Следователно на Земята ние можем да помагаме само на ония, пътят на които съвпада с нашия. А когато техният път не съвпада с нашия, вие и от едната страна, и от другата страна ще харчите енергията си напразно.

Правилното растене на душата и хармоничното развитие на душевните сили

-e1503941807939.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-8.9.2018г

Който влезе в Божественото училище, той ще използва възможностите, които му са дадени. ...С идването си на земята, човек се облича в проста, скромна дреха – неговата плът. Един ден, когато завърши земния си живот, т. е. когато възкръсне, той ще се облече в най-красивата си дреха. ...Дрехата на човека е неговото тяло. От работата, която човек върши, и от начина, по който я върши, зависи неговото здраве. Условията за извършване на тази работа, това са правата мисъл, правите чувства и правите постъпки. Това са възможности, с които човек разполага на земята.

Ценности и възможности

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-9.9.2018г

Помнете: Щастието е в самия човек – в светлината на неговия ум, в топлината на неговото сърце и в силата на неговата душа. Това щастие носи здраве и сила за човека. За да запази здравето си, а с това и своето щастие, той не трябва да допуща в ума си нито една отрицателна мисъл и в сърцето си нито едно отрицателно чувство. Дойде ли една отрицателна мисъл до ума ви, оставете я вън.

Новото начало

28377744_769097379945836_7654421986090824768_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...