Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте! :)

Моля за съвет. В началото на юни , седмица след полов контакт с новия ми партньор, получих признаци на цистит, които се задълбочиха. Не ми помогна нито ММС, цистобел, кантарис, уринал, боровинка, мечо грозде, коластри и т.н. Накрая излезе някакъв стрептокок и пих ципрофлоксацин. Нещата се поуспокоиха, останаха ми само някакви боцкания в мехура и влагалището, но и те отминаха. Месец и половина нямах симптоми. Тъй като пъртньорът ми пътува и след 1-2 контакта симптомите се завърнаха. Последва ново пиене на въпросните билки , добавки и имуностимуланти , но не се повлиях и накрая приех нолицин. Съответно разбрах, че става въпрос за някоя полово предавана инфекция, самоназначих си изследвания на мен и на партньора, голяма част за които докторите не ми казаха. Добре, че познавам сигналите на тялото си и продължих да търся причината. Последната ми урина беше идеална, без бактериален растеж, същото важи и за еякулата на партньора ми. Направих си кръвни изследвания за хламидия, ДНК тест на урина на хламидия на мъжа ми, отрицателни. Пуснах си ДНК тест на урина и ето, лъсна УРЕАПЛАЗМА ПАРВУМ. С готовите изследвания бегом при уролога, който ме попита кой ми е назначил тези изследвания, аз с усмивка отговорих, че аз съм си ги назначила. Той се засмя, при положение , че изобщо не се беше сетил да ми ги пусне преди. И така. Само че изследването не включваше антибиограма, урологът ми направи един 14 дневен курс с Доксициклин и Азитрокс по схема. Приятелят ми в момента също я пие, при него няма симптоми. Преди 5 дни приключих с антибиотиците, но все още имам симптоми, макар и да няма вече болки и парене, но остана по-често уриниране и гъделичкане в мехура, чувство за недоизпразване. Чакам контролата като този път ще си пусна и антибиограма. Много се рових в нета, четох, търсих, но доколкото разбирам това чудо се лекува само с антибиотици и то повече от 1 -2 курса понякота. Страх ме е, че това нещо няма да свърши, и отсега нататък ще се притеснявам да водя полов живот. В момента приемам Кордицепс и Нони, за да засиля имунитета , а също и ТУЯ за изчистване от антибиотика. Искам да попитам има ли някакъв начин да си помогна с хомеопатия или не? Предпологам, че уреаплазмата е намаляла, но не е изчезнала напълно. Срещнах и мнения, че след антибиотика често симптомите продължават още около месец докато бактерията се изчисти. Много бих искала това нещо да се излекува напълно, защото двата цистита, които прекарах бяха ужасни. Ако смятате, че мога да си помогна с хомеопатия , бихте ли ме насочили към хомеопат или натуропат, който да посетя. Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Психотерапевт . 

Справяш се добре и разумно по начина който знаеш . Но мисля че е добре да огледаш проблемите от далече , мащабно .  Различавайки влиянието което оказват мислите  върху реализирането на материалния живот . А това би трябвало да е работа на психотерапевт . Говоря уклончиво , защото не мога да предложа нищо повече от съвет .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговора,

доста се рових за микоплазмата и уреаплазмата и в чужди форуми. Интересно, че срещнах доста случаи на излекувани от хламидия с котешки нокът, нони, гъби , а за това чудо само антибиотици, и то понякога 2-3 курса. В момента на своя глава започнах да приемам нони , кордицепс  и ехинацея, но ще го съчетая с ТЕС и медитации за избягване поне на физическите усещания. Скоро ще правя и контролно изследване, но се притеснявам. Отделно вземам и серапептаза, защото разбрах, че този ензим унищожава клечните стени на бактериите, и  по този начин помага на антибиотика да ги атакува директно.

Редактирано от Sabina78
Линк към коментар
Share on other sites

Sabina78, задължително направи и антибиограма. Тя излиза от друг вид изследване на урината (не това, което си правила - PCR (ДНК) тест). Използвай случая да търсиш и микоплазми, че обикновено вървят комплект. Антибиотиците са лечението. Всичко друго са помощни средства. Успех!

Редактирано от User123
Линк към коментар
Share on other sites

Да, непременно сега ще пусна посявка за уреаплазма и микоплазма с антибиограма , за да съм сигурна, че пия правилните антибиотици. Изчаквам да минат 2-3 седмици от последния антибиотик , за да направя посявката.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...