Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sabina78

Участници
  • Общо Съдържание

    12
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sabina78's Achievements

  1. Да, непременно сега ще пусна посявка за уреаплазма и микоплазма с антибиограма , за да съм сигурна, че пия правилните антибиотици. Изчаквам да минат 2-3 седмици от последния антибиотик , за да направя посявката.
  2. Благодаря за отговора, доста се рових за микоплазмата и уреаплазмата и в чужди форуми. Интересно, че срещнах доста случаи на излекувани от хламидия с котешки нокът, нони, гъби , а за това чудо само антибиотици, и то понякога 2-3 курса. В момента на своя глава започнах да приемам нони , кордицепс и ехинацея, но ще го съчетая с ТЕС и медитации за избягване поне на физическите усещания. Скоро ще правя и контролно изследване, но се притеснявам. Отделно вземам и серапептаза, защото разбрах, че този ензим унищожава клечните стени на бактериите, и по този начин помага на антибиотика да ги атакува директно.
  3. Здравейте! Моля за съвет. В началото на юни , седмица след полов контакт с новия ми партньор, получих признаци на цистит, които се задълбочиха. Не ми помогна нито ММС, цистобел, кантарис, уринал, боровинка, мечо грозде, коластри и т.н. Накрая излезе някакъв стрептокок и пих ципрофлоксацин. Нещата се поуспокоиха, останаха ми само някакви боцкания в мехура и влагалището, но и те отминаха. Месец и половина нямах симптоми. Тъй като пъртньорът ми пътува и след 1-2 контакта симптомите се завърнаха. Последва ново пиене на въпросните билки , добавки и имуностимуланти , но не се повлиях и накрая приех нолицин. Съответно разбрах, че става въпрос за някоя полово предавана инфекция, самоназначих си изследвания на мен и на партньора, голяма част за които докторите не ми казаха. Добре, че познавам сигналите на тялото си и продължих да търся причината. Последната ми урина беше идеална, без бактериален растеж, същото важи и за еякулата на партньора ми. Направих си кръвни изследвания за хламидия, ДНК тест на урина на хламидия на мъжа ми, отрицателни. Пуснах си ДНК тест на урина и ето, лъсна УРЕАПЛАЗМА ПАРВУМ. С готовите изследвания бегом при уролога, който ме попита кой ми е назначил тези изследвания, аз с усмивка отговорих, че аз съм си ги назначила. Той се засмя, при положение , че изобщо не се беше сетил да ми ги пусне преди. И така. Само че изследването не включваше антибиограма, урологът ми направи един 14 дневен курс с Доксициклин и Азитрокс по схема. Приятелят ми в момента също я пие, при него няма симптоми. Преди 5 дни приключих с антибиотиците, но все още имам симптоми, макар и да няма вече болки и парене, но остана по-често уриниране и гъделичкане в мехура, чувство за недоизпразване. Чакам контролата като този път ще си пусна и антибиограма. Много се рових в нета, четох, търсих, но доколкото разбирам това чудо се лекува само с антибиотици и то повече от 1 -2 курса понякота. Страх ме е, че това нещо няма да свърши, и отсега нататък ще се притеснявам да водя полов живот. В момента приемам Кордицепс и Нони, за да засиля имунитета , а също и ТУЯ за изчистване от антибиотика. Искам да попитам има ли някакъв начин да си помогна с хомеопатия или не? Предпологам, че уреаплазмата е намаляла, но не е изчезнала напълно. Срещнах и мнения, че след антибиотика често симптомите продължават още около месец докато бактерията се изчисти. Много бих искала това нещо да се излекува напълно, защото двата цистита, които прекарах бяха ужасни. Ако смятате, че мога да си помогна с хомеопатия , бихте ли ме насочили към хомеопат или натуропат, който да посетя. Благодаря!
  4. Добре, ще пиша там. Давам подробна информация, за да се знае с какво съм лекувана от традиционната медицина против тая безсъмртна гадина.
  5. Здравейте! Моля за съвет. В началото на юни , седмица след полов контакт с новия ми партньор, получих признаци на цистит, които се задълбочиха. Не ми помогна нито ММС, цистобел, кантарис, уринал, боровинка, мечо грозде, коластри и т.н. Накрая излезе някакъв стрептокок и пих ципрофлоксацин. Нещата се поуспокоиха, останаха ми само някакви боцкания в мехура и влагалището, но и те отминаха. Месец и половина нямах симптоми. Тъй като пъртньорът ми пътува и след 1-2 контакта симптомите се завърнаха. Последва ново пиене на въпросните билки , добавки и имуностимуланти , но не се повлиях и накрая приех нолицин. Съответно разбрах, че става въпрос за някоя полово предавана инфекция, самоназначих си изследвания на мен и на партньора, голяма част за които докторите не ми казаха. Добре, че познавам сигналите на тялото си и продължих да търся причината. Последната ми урина беше идеална, без бактериален растеж, същото важи и за еякулата на партньора ми. Направих си кръвни изследвания за хламидия, ДНК тест на урина на хламидия на мъжа ми, отрицателни. Пуснах си ДНК тест на урина и ето, лъсна УРЕАПЛАЗМА ПАРВУМ. С готовите изследвания бегом при уролога, който ме попита кой ми е назначил тези изследвания, аз с усмивка отговорих, че аз съм си ги назначила. Той се засмя, при положение , че изобщо не се беше сетил да ми ги пусне преди. И така. Само че изследването не включваше антибиограма, урологът ми направи един 14 дневен курс с Доксициклин и Азитрокс по схема. Приятелят ми в момента също я пие, при него няма симптоми. Преди 5 дни приключих с антибиотиците, но все още имам симптоми, макар и да няма вече болки и парене, но остана по-често уриниране и гъделичкане в мехура, чувство за недоизпразване. Чакам контролата като този път ще си пусна и антибиограма. Много се рових в нета, четох, търсих, но доколкото разбирам това чудо се лекува само с антибиотици и то повече от 1 -2 курса понякота. Страх ме е, че това нещо няма да свърши, и отсега нататък ще се притеснявам да водя полов живот. В момента приемам Кордицепс и Нони, за да засиля имунитета , а също и ТУЯ за изчистване от антибиотика. Искам да попитам има ли някакъв начин да си помогна с хомеопатия или не? Предпологам, че уреаплазмата е намаляла, но не е изчезнала напълно. Срещнах и мнения, че след антибиотика често симптомите продължават още около месец докато бактерията се изчисти. Много бих искала това нещо да се излекува напълно, защото двата цистита, които прекарах бяха ужасни. Ако смятате, че мога да си помогна с хомеопатия , бихте ли ме насочили към хомеопат или натуропат, който да посетя. Благодаря!
  6. Благодаря Ви много за съветите. Но човек, когато е наплашен е готов да мине през какво ли не. Лекарката каза да изчакаме един месец и ако тогава има проблеми, да направим изследването. Аз установих , че когато дишам коремно, дълбоко и се чувствам по-добре. Същото чувствам и когато тръгна да бягам. Винаги съм предпочитала холистичния подход и мисля и този път да се възползвам от него. Сутрин бягане, след това фреш от моркови и цвекло, повече положителни емоции и медитации. Ще погледна и книгата на Луиз Хей за психологическите причини за проблеми с дебелото черво и стомаха и ще си казвам утвържденията.
  7. Да, наясно съм, че голяма част от заболяванията ни са от стрес, но все пак.....
  8. Здравейте, много се впечатлих от темата, тъй като е актуална за мен. Преди 3 седмици получих някаква стомашно-чревна криза. Сутринта изядох едно количество студена диня, следобед реших да си направя лимон със сода и вода и малко след като го изпих започнаха едни болки в стомаха, според мен идвайки от жлъчката, едни остри газове с болки и подуване, не можех да си седна на дупето от болки. Тези болки продължиха час-два, след което поотминаха , но така и останаха различни симптоми. Искам да споделя, че това става няколко дни след операция на майка ми от рак и ударът беше двоен, защото освен това трябваше да изживея всичко сама. Приятелят ми беше на път и това ми се отрази още по-зле.Втълпих си, че имам същите симптоми като майка ми и се вкарах в някакъв филм. Започна да ме понаболява анусът, имах и някакви спазми в стомаха. Реших, че нещо не е наред и посетих лекар-хирург. Лекарката ме прегледа и ми обясни, че аз съм по-застрашена заради това , че и майка ми е оперирана. На 39 години съм. Направи ми подробен ехографски преглед, направи ми ректално туширане, не откри проблеми. Каза ми да си направя все пак тест за окултна кръв и ако искам пълна гаранция за това какво ми е -колонскопия. Реших да я послушам и си направих тест за окултна кръв - негативен е. Сега се чудя дали да се подложа и на колонскопия , защото все още имам някакви болки. Не ме е страх от изследването, да, стресиращо е , но може би така ще знам със сигурност какво е. Докторката ми написа Синдром на раздразненото черво. Минах на режим на хранене, имайки предвид че последните 6 години съм вегетарианка, като отскоро проядох и риба. Започнах да пия сок от моркови и цвекло, минах на супи, повече сурови плодове и зеленчуци, разделно хранене, ядкови млека си правя редовно, тиквички, киноа, ориз, картофи, кисело мляко. Пия ензими и пробитоци. ММС също започнах да пия, есенциални мастни киселини и алое. Подуването на корема ми мина, газовете понамаляха, коликите също, но ми остана едно гадно чувство за спазъм към ануса, понякога при газове усещам стрелкащи такива болки и освен това като седна в някои пози , усещам тежест там. Имам чувството, че идва от опашната кост, но не съм сигурна. Сутрин ходя да бягам и след това дълго нямам проблеми със спазми и колики, но все още си ги получавам. Честно казано съм притеснена и най-вероятно ще си мина колонскопията въпреки другите позитивни изследвания, но се замислих, че може би този проблем започна на фона на стрес и там е разковничето. Още повече, че коликите ми се възобновиха след като приятелят ми каза, че ще трябва да остане още 2 седмици на кораба. Прочетох темата и ми стана много интересна. Изслушах медитацията за приемане на симптомите и някак почувствах лекота, още повече, че я комбинирах с коремно дишане. Но не съм сигурна какви точно медитации да ползвам в случая. Бих искала да опитам да се възстановя самостоятелно преди да се подложа на тази процедура.
  9. Здравейте! Бихте ли ме насочили към добър хомеопат в Северна България или в София, тъй като съм от Русе. Четох мнения за доста хомеопати във Варна, Търново, но не все пак ще се радвам да ми препоръчате някой. Става въпрос за гинекологични проблеми. Имам проблем с бяло течение, опитах с лекарства и други методи, но ефектът е временен и проблемът продължава. Освен това правя и кисти на жълтото тяло, гинеколожката ми каза, че това се дължи на възрастта ми - 39 г., но за мен това не е обяснение, хормоните са ми в норма. Четох, че някои момичета са намерили спасение с боаронска хомеопатия, но сега чета,че най-добрия вариант е класическата. Знам, че проблемът може да се разреши с хомеопатия и ако е удобно да получи някакви насоки и лекар, към който да се обърна, защото опитах различни методи, но резултатите са временни.Благодаря предварително!!!
  10. С какви психологически похвати и методики мога да си помогна в моя случай. Медитациите ми действат чудесно. Смятам, че голяма част от болестите ни на физическо ниво се дължат на енергийни блокажи, неправилно мислене, срахове, закостенели разбирания и може би кармични натрупвания.
  11. Здравейте, приятели. Имам нужда да споделя с някого моя проблем и много бих се радвала да ми дадете някои съвети. Аз съм на 38 г. и се опитваме с половинката да си създадем наследник. Имам си и история. Бях с хидросалпингс, който първоначално успях да излекувам с хомеопатия- за 9 месеца една докторка успя да ме изчисти, въпреки че лекарите ме насочиха директно към премахване на тръбата. Последва един стресиращ период за мен, майка ми се разболя от рак, последва химиотерапия и моят хидросалпингс отново се появи. Този път реших да го боря сама. Започнах да се храня още по-правилно/вегетарианка съм/, гладувах по 24 часа, есентра изкарах на пълно суровоядство, но мисля, че най-много ми помогнаха билките/ бял равнец, невен, хвощ, цариче, гръмотрън/ и компресите с изпарена урина, които правех преди предполагаемото ову. Правих си компреси и с глина, масажии съз зехтин и билки, компреси с рициново масло. Започнах да имам едни зацапвания преди цикъл, които ме накараха да потърся съветите на гинеколога. Естествено ми изписа прогестерон-УТрогестан и ми направи цитонамазка- резултат Първа група и наличие на лактобацили.Аз по принцип съм против приемането на синтетични лекарства, освен ако не са крайно необходими и не ми се пиеше Утрогестан.Посетих един хомеопат в града/рУСЕ/, предписа ми да пия Шуслерова сол 2 и хомеопатичен прогестерон.Пръвият месец цикълът ми се държа много добре, нямах зацапване.По принцип никога съм нямала проблеми с цикъла- идва си ми между 26-29 дни средно. Последният месец обаче ми се случи нещо неприятно.Усетих си овуто в дясно, действахме с мъжа ми и хоп след два дни цикълът ми дойде- на 17 ден. Стана ми много гадно, че давам всичко от себе си, а ми се появяват проблеми. Помислих, че по някаква причина ми е подранил и си записах час за гинеколог в Плевен, да ама цикълът не свърши- започна с по-тъмна кръв, после розова , после ярка кръв и аз не издържах и отидох по спешност на гинеколог. Каза, че имам възпаление и задържан фоликул и това е причината, естествено да почвам да пия Дуфастон , после пак щяло да ми дойде и т.н. В Плевен като отидох вече си бях баш в цикъл. Докторката каза, че според нея е хормонално и ми пусна да си изследвам някои хормони. И каза от 14-ия ден да почна да си пия Дуфастона. И така цикълът ми стана около 10 дни, слава Богу днес намаля почти. Пуснах си LH,FSH и естрадиол засега - в нормата си. Хубавото е, че FSH - фоликустимулиращият ми е в норма и няма данни за пременопауза все още, което е хубаво. И така, чудя се накъде да поема. Може би и преди не са ми се пукали фолукулите, но поне имах нормална менструация. Хомеопатът ми каза, че ако започна да приема Дуфастон, яйчникът ми ще "залинее" и ще спре да си го произвежда сам.А и честно казано, всеки месец да го пия ще натрупам много огрови. Еденствено си взех Флажила, викам хайде, ще го изпием с мъжа ми и край. Антибиотици и лекарства за последните 10 години съм пила много рядко.Идеята е да изчистя причината за тоя задържан фоликул и да не става на киста. А и още нещо, ин витро процедурите съм ги отхвърлила като вариант.Просто не е моят начин. Причините са различни- финансови, физически, психически , кармични. Или ще стане , или не.Вярвам в тази максика, моят вътрешен глас ми говори това. Опитвам се да се примиря със ситуацията. Мисля да правя йога за хормонален баланс, започнах да се ТЕС-вам- за тръбите, за яйчниците, за хормоните, за страховете си. Четох за случаи на дългогодишен стерилитет, излекувани с ТЕС. Медитации също. По-малко стрес и повече разходки сред природата.Мисля да продължа да пия бял равнец, невен, цариче. Приемам съвети относно храненето, въпреки че долу-горе като вегетарианка съм наясно. Витамин Е и Б6 вдигат прогестерона, може би трябва да консумирам повече такива храни. Кълнове ще се опитвам всеки ден да хапвам, както и съпругът ми.Хубавото е, че на последните прегледи не се видя течност в тръбата, явно изпарената урина и билките са си посвършили работата.Идеята ми е, да пукам фоликулите , да уравновеся хормоните и повече да не се сблъсквам с тоя проблем-поне в блицко време. Хомеопатът ме посъветва да пия хомеопатичен FSH, който помагал за тази цел. Просто не ми се влиза в схемата с изкуствените хормони, иначе защо ми трябваше да 10 години да се чистя, да се храня правилно. И така ,приятели,приемам всякакви съвети.
×
×
  • Добави...