Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Душата - безсмъртна или смъртна?


Кон Круз
 Share

Recommended Posts

Нашата духовна индивидуалност, която надживява смъртта на физическите ни обвивки - смъртна ли е или безсмъртна? Може ли да бъде унищожена (например рециклирана като негоден материал, поради огромен духовен упадък и стабилна непроменливост към по - добро) или тя е неродена и неумираща (без значение какво вършим и в колко живота)?

Какво схващане е изразявал Учителя по въпроса? Струва ми се, че според него душата може да...умре. Ако не ме лъже паметта е казал, че ако човек се опитва да разбере какво е Бог (което не може да схване и за милиарди години живот), ще бъде разкъсан на множество парченца, тоест унищожен (в такъв дух мисля беше текстът, просто преразказвам). Чел съм го преди време в сборника "Свобода на духа" на Мария Кисова.

Безгранично ли е търпението на Небето?

В част 4 на "Диагностика на кармата" на С.Н.Лазарев в главата "Любовта и моралът" се казва: "Човешката душа живее 1000-1100 живота. После се разрушава и се възсъздава отново. В края на краищата всички души загубват своето лично и индивидуално, връщат се при Бога и стават Бог, който едновременно е и висшата личност и висшето безличие."

 

Link to comment
Share on other sites

Ако са безсмъртни как се създават нови души? Наскоро се бе пръкнала една интерестна теория че душите имат лимит и огромния бум на популацията ни през последния век е довело до голяма част от населението да се ражда като NPC-та. За доказателство са предоставени данните от изследвания за вътрешен диалог в което около 20% от участниците живеят без да са изпитвали някога вътрешен диалог. :o

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...