Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странно поведение при запознанство


Recommended Posts

Здравейте,

Имам нужда от Вашите коментари и съвети, тъй като сама не мога да си обясня странното поведение на момчето, с което се запознах. Свърза ни една обща позната с цел да се видим  и евентуално, ако си допаднем, да има развитие. Той пое инициативата и започна да ми пише по вайбър. Писали сме си няколко пъти, като той винаги споменава свои приятелки. Една приятелка го посъветвала еди-какво си, друга приятелка му разяснила нещо друго. Снощи /около 21.00 ч./ му изпратих поздрав, той отговори, че е с приятелки и им приготвя нещо за хапване. Това съобщение много ме обиди, най-малкото е нетактично да напишеш такова нещо на жената, с която предстои да се срещнеш, а дали ще има развитие никой не може да каже. За мен това е необяснимо и нелогично. Единият вариант е, че е свикнал и  предпочита да е обграден от жени,  да играе ролята на душеприказчик, те да споделят с него неща, които ги вълнуват, той да ги изслушва и съветва. Може да има дълъг списък с такива приятелки и да иска и с мен по същия начин да си контактува и да ми губи времето. Другият вариант е да си измисля, за да се изтъкне. И в двата случая смятам, че е недопустимо да се каже такова нещо в прав текст. Видно е, че той не осъзнава, че това ще причини дискомфорт на отсрещната страна. По този начин го възприех а. Има граница, която не би трябвало  да се престъпва

Вие как преценявате ситуацията, има ли психологическо обяснение? 

Благодаря много за съветите и анализа, които ще получа.

Редактирано от Izida8
грешка
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей .

Има логическо обяснение :) .Бързаш с изводите без да си събрала максималната информация . Задаваш въпроси на които той може да ти отговори . Помисли точно какъв , да е , въпроса ..............Напр.   ,, защо говори с тебе след като има толкова приятелки около него"   или друго подобно . И не бързай да говориш преди да си уточнила , кои въпроси те вълнуват и как да ги зададеш . Имай в предвид че въпросите говорят за теб и желанията ти .

А , аз имам въпрос :) .. Познаваш ли приятелите му , семейството му , или някакви други познати ?Такава информация също може да помогне .

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговора, приемам някои от нещата, които сте написал.

Но въпреки всичко мисля, че не е тактично да се съобщава на жената, с която му предстои среща, че късно вечерта е с приятелки и им приготвя вечеря. Възможно е да има логично обяснение, но не разбирам защо не е преценил, че това съобщение ще ми създаде дискомфорт. 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Може да е така , но за мен не е сигурно  .Не знаеш мотивите му .

Тогава изниква друг въпрос . Защо , след като виждаш как те обижда , не го отпишеш .

1---не си сигурна в това което говориш

2--не си сигурна в себе си . Какво е точно желанието ти .

за днес лека нощ

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат: Вие как преценявате ситуацията, има ли психологическо обяснение? 

 
Има. Нарича се его.
 
Пиша с най-добри чувства, разбира се. 
Аз разбирам откъде идват мислите ти. 
Но е полезно да приемеш, че твоето его те кара да се чувстваш по този начин, не момчето. Вашето познанство е от твърде скоро и няма как връзката все още да е толкова специална и ексклузивна. Това че сте били на среща, не означава, че той е ограничен да общува с други жени, а още повече да прикрива това. 
Подкрепям поста на Александър. Когато човек не е сигурен в себе си, иска постоянно доказателство, че е специален. Но увереността идва отвътре навън, не обратното. Въпросното момче най-вероятно дори и не знае, че невинното (предполагам) споделяне, може да натиска определени поведенчески бутони у теб. Но не е ли това най-хубавото във връзките-да запазиш идентичността си и да бъдеш обичан и приеман заради нея. Ако той с неговата откровеност и реакции ти носи дискомфорт, значи сте с различни разбирания в общуването и единствено напрежение, друго не мисля, че може да излезе от ситуацията. Най-хармоничните връзки са между хора, които имат сходни разбирания/усещане за различните ситуации, в които биха могли да попаднат по време на житейския си път. И ако вашите се разминават, може би това не е човекът за теб. Но според мен е твърде рано да знаеш това със сигурност. Аз бих работила върху самочувствието си, отколкото да анализирам него. Един човек се опознава дълги години време, моят опит показва. След време можеш и да разбереш мотивите му и обяснението да е просто, но за теб по-полезно е фокусът да е върху теб. 
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за подробния анализ и съвети. Не се бях замислила за това. Той не осъзнава, че ме е наранил със съобщението си, явно е невинно споделяне. Но ми се видя странно едно момче да общува с толкова жени, притесних се да няма нещо нередно. Защото аз не бих изпратила такова известие, щях да се замисля как ще се възприеме и изтълкува от другата страна, за да не обидя някой. Така съм възпитавана и такива са моите разбирания, винаги премислям преди да кажа или направя нещо.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Има разлика , дали го прави демонстративно или неусетно .Може да изтъква , че не е закъсал и  има голям избор (реален или само на думи ). Може да те пробва как ще се напаснеш в неговия живот . Различна сексуалност или търси общителни момичета за различни компаний .До като не го опознаеш , има най различни варианти .

Линк към коментар
Share on other sites

преди 14 часа, Izida8 каза:

Защото аз не бих изпратила такова известие, щях да се замисля как ще се възприеме и изтълкува от другата страна, за да не обидя някой. Така съм възпитавана и такива са моите разбирания, винаги премислям преди да кажа или направя нещо.

 

Точно така. Ти би действала според твоето възпитание и разбирания. Той е действал според своите си. Те са просто различни. Аз и след 10 години семейни отношения още изпадам в такива ситуации с моя партньор. Просто познавайки и неговото семейство вече, съм по-толерантна към тези различия. Затова и казах, че най-хармоничните отношения са между хора със сходни разбирания/усещания, бекграунд. 

Струва ми се, че ти търсиш от нас отговор дали това е “нормално”, защото не искаш да инвестираш време и усилия в отношения, които може и да се окажат обречени. Единствено ти, ако си позволиш да опознаеш човека, ще разбереш дали твоята норма за “нормално” съвпада с неговата. На този етап обаче всичко трябва да е просто забавно и приятно :3d_059:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Не е нужно да бързаш с изводите. Може да са се събрали по повод нечий празник. И никъде не е казано, че е само той мъжът в женската компания, нали?

Линк към коментар
Share on other sites

Интересена контра-гледна точка е пожеланието към новоженец от приятелите му:

Да ти се случи това, от което се притеснява жена ти, а не това, за което се притеснява майка ти!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...