Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Прекрати търсенето (2007) с Харилал Пунджа (Пападжи)


mecholari

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 4 years later...

,,Не докосвай никоя мисъл за миналото, настоящето и бъдещето" .

Казват , това е ехо от миналото . Казвам , това предстои всеки да разбере . Сега пък комунизма и западния либерализъм , като нови религии наблягат на ,,живей сега" , а второто даже изключва миналото .А се знае , минало , бъдеще и настояще правят цялия  човек .

Ние знаем , че от 20 век течението се обърна .Можем  прилагайки всичко придобито да растем в съзнание сами  .То е възможно ,щото сме развили добър ум , можещ да борави с абстрактни понятия . Сега вече последващото развитие на човечеството е оставено в неговите ръце .Човекът  трябва сам , използувайки дадените му инструменти , да се грижи за себе си и природата .Човекът е върнат в рая в по висше състояние , макар и още спящ . И трябва да поеме наистина , грижата за ,,Градината" . И ТОВА ще стане когато , човека поеме отговорноста работейки от любов към обкръжението , което е част от Бога .

Какъв е пътя-начина за да осъзнаем че винаги сме били в Бога ? Казват ,това е събирането на сърцето и ума в едно единство .А последователноста в работата ни е да примирим миналото с желаното бъдеще като работим сега с любов .Любов е когато поставя себе си в уважение .Когато поставя по високо семейството , по високо общноста , още по високо народа , по високо всички хора . А най високо всички хора , животни, риби , растения ,цялата Земя . Това е Бога когото можем да пипнем .

п.п.   работа е да се преместим . Даже по точно е да се убедим че сме в Бога и той е Живота в нас. В крайна сметка можем да видим , как Той се оттегля когато вършим своеволия .Когато вървим против Волята Му живота ни напуска . Факта , че процеса не е светкавичен а бавен е милосърдието МУ позволяващо да учим .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

28.    Да се мисли за бъдещето е много вредно. Ти все мислиш за него и никога не си готов като дойде. То никога не мисли за теб, а просто се случва и все те сварва неподготвен.

Преди да продължите напред, миналото трябва да изгори напълно, за да няма връщане назад. Ако миналото не изгори едни от вас ще вървят напред, а други ще искат да се върнат назад. Когато няма минало, всички са задружни и заедно търсят новото начало.

61. Магията живее истински само в настоящия момент. Преди и след това тя пак съществува, но не живее. Хората рядко са в момента. Все си припомнят миналото или бленуват за бъдещето. Това е нереално. Има само сега. Затова, действай в момента, а не във Времето. Не можеш вечно да бягаш от настоящето.

Мориел Яману

Редактирано от mecholari
Линк към коментар
Share on other sites

Привет :) . Ще си позволя да коментирам изложените  3 твърдения , 

-----------,,Да се мисли за бъдещето е много вредно. Ти все мислиш за него и никога не си готов като дойде. То никога не мисли за теб, а просто се случва и все те сварва неподготвен."------Просто хората не умеят да мислятправилно , да балансират  мислене с действие и отиват във фантазиране .

-----------,Преди да продължите напред, миналото трябва да изгори напълно, за да няма връщане назад. Ако миналото не изгори едни от вас ще вървят напред, а други ще искат да се върнат назад. Когато няма минало, всички са задружни и заедно търсят новото начало." -----------Това е така но виж как може да изглежда ----Пролетариата няма нищо за губене , има само своите способности .За това той е прогресивния , водещия в световното развитие .При комунизма го използуваха да агитират масите да се отказват от материалното , като агитаторите го запазваха за себе си . Значи ,, На сила хубост не става ."

---------,, Магията живее истински само в настоящия момент. Преди и след това тя пак съществува, но не живее. Хората рядко са в момента. Все си припомнят миналото или бленуват за бъдещето. Това е нереално. Има само сега. Затова, действай в момента, а не във Времето. Не можеш вечно да бягаш от настоящето."-------------------Това най ми харесва и може да се каже по сл. начин :  ---Живота е само сега , в този момент . Миналото е памет , бъдещето са фантазии , И двете са субективни и неточни , значи илюзии .

Можем да живеем  в момента , само ако изключим ума да не пречи . Но това не ни го позволяват за да работим и вървим към мъдроста .Това е естествения начин , да можем един ден да обхванем в будно съзнание земния живот .

пп , може да се каже не , че някои ни пречи да работим , да изключваме и включваме ума . Обучението ни в този свят е в съвсем друга насока и ежедневното ни себесъзнание не се е научило на това .Да превключва вниманието към , минерален , душевен , духовен свят .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

преди 3 часа, АлександърТ.А. каза:

Можем да живеем  в момента , само ако изключим ума да не пречи . Но това не ни го позволяват за да работим и вървим към мъдроста .Това е естествения начин , да можем един ден да обхванем в будно съзнание земния живот .

пп , може да се каже не , че някои ни пречи да работим , да изключваме и включваме ума . Обучението ни в този свят е в съвсем друга насока и ежедневното ни себесъзнание не се е научило на това .Да превключва вниманието към , минерален , душевен , духовен свят .

Тук Васил Тосев дефинира какво е Ум и какво се случва при паузите или така нареченото изключване на съзнанието.

Васил Тосев е йога, също като Пападжи. Мориел Яману е с автентично учение.

Аз се сещам как отворих том от "Изгревът" на случаен принцип преди години, и какво се падна, думи на Учителя:

Седалището на Духа във вас знаете ли къде е? То е в една празнина между двете вежди, то е мястото на Божествения Дух, то е мястото на безмълвието. Човек от себе си представя един кръст и когато ние намерим тоя център, няма вече да биваме разпъвани.

https://beinsa.bg/izgrev_s.php?s_type=plus&id=4614&status=1&high=разпъвани#result_516148

Става въпрос за прекратяване на страданието очевидно, при паузите на съзнанието. Така че, би трябвало това да е  божественият свят на Духа.

Линк към коментар
Share on other sites

Казвам: хората на новата култура трябва да престанат да се занимават с миналото. Ако има нещо хубаво в миналото им, нека се изнесе; но ако няма такова нещо, нека се остави настрана, нека се забрави. Казано е в Писанието: „Бог ще заличи всичките им грехове и никога повече няма да ги спомене."" Засега, обаче, Той още не ги е заличил, но намислил е да ги заличи. Как ще ги заличи? С Божествения огън. След заличаване на греховете, в живота на хората ще остане само хубавото, красивото: всички спорове, недоразумения ще изчезнат. Хората на новата култура ще живеят помежду си като братя.
Цитат от: http://goo.gl/iunFlw
 
Казвам: Щастието на човека е в неговото настояще. Дойдете ли до настоящето, ще ви се покаже начин как да бъдете щастливи и да запазите това щастие. Тъй щото, говорим ли за миналото на човека, ние разбираме неговите нещастия и страдания. Говорим ли за настоящето, разбираме неговите радости и неговото щастие. Човек може да бъде щастлив сега, в настоящия момент, а Бог живее в настоящето. Значи в Бога, в Когото вярваме, се крие всичкото благо, всичкото блаженство за нашите души. В Него няма противоречия, няма и скърби.
 
И тъй, работете с положителните сили в живота и природата. Работете с настоящия момент. Какво е било в миналото, как сте мислили някога, това не е важно. Какво ще бъде след време, в близкото или далечно бъдеще, и това не е важно. И за мене, и за вас е важен настоящият момент. Аз се интересувам от този момент.
 
 
 
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Щом диша бързо човек, условията са много лоши. Същият закон е. Тогава, доброто здраве зависи от промеждутъка на вдишките. Да кажем, колко секунди трае една вдишка? Ако един гневен човек диша, разстоянията между вдишките са по-големи. Сега правите двадесет вдишки на минута. Намалете вдишките на петнадесет, после на десет. Ако можете да правите пет вдишки на минута, вие ще бъдете много по-здрав, отколкото ако дишате двадесет пъти на минута. Като прави пет вдишки на минута, човек мисли и после онази енергия, която е скрита във въздуха, използува, организмът изтегля необходимата енергия. А пък когато се правят двадесет вдишки, енергията не е изтеглена. Организмът има нужда от всяка енергия. Той трябва да прекарва повече въздух, за да вземе повече енергия. Лошавината е в това, че като прекара повече въздух, въздухът е студен и изстудява дробовете, кръвообращението не става както трябва.           Най-великото

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...