Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Голям грях - депресия


Recommended Posts

Здравейте, преди 30 дни направих голям грях, хора! Срам ме е от себе си и не мога да повярвам, че го направих.

Хаправих аборт. От тогава не съм на себе си. Не зная как да си помогна

Пиша, понеже имам нужда от свет, съдействие, подкрепа или каквото и да е, защото положението не се търпи.

Преди 30 дни направих аборт по желание и мъката, страданието, вината, съжалението е нещо непосилно и тежко и нещо, което според мен е непосилно за мен.

Аз съм на 41 години, имам деца. Искам да си върна любовта, любовта и радостта си към живота. Толкова съжалвам за случилот се, не мога да си простя, че направих тази ужасна постъпка и не спирам да се самообвинявам....Чувствам се сама в моята тъмнина. Чувствам, че всичко около мен рухва.  Ходя на психотерапия  - не усещам да ми помага кой знае колко. 

Сигурно повечето от вас сега ме критикуват - повярвайте ми - аз съм най-големия си критик. Моя приятелка направи това трудно решение и аз разбира се - започнах да я съдя. Но ето, че и при мен се случи!Трудно ми е дори да функционирам...Моля ви - дайте ми съвет! Не се радвам и съм супер унила, а не съм такъв човек! Трябва да се стегна  за децата и семейството ми, а ми е толкова трудно....Понякога си мисля, че по-добре да ме няма - толкова съм безполезна, а мъката е толкова голяма....

Линк към коментар
Share on other sites

Това което знам е , че сега , за да излезеш от ,,дупката" , преставаш да се оценяваш . Вече си се оценила и се обърни към бъдещето . Там са децата и семейството . За опора си спомни мъничката причина накарала те да влезеш в тази случка . Не я преекспонирай . Само помни че си искала да направиш нещо добро  и няма значение сега какво мислиш ...  Сега , Мисли , че живееш за децата и семейството . Животът , сега вече е твоя грижа и ще го подреждаш по добре ,Сигурен съм ! Само трябва време за да спре болката .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Уповавай  се на Господ, той  е Любов и всеопрощение. Никой от нас не е съвършен и той го знае, за това и ни обича и подкрепя в трудните моменти.  Той е все опрощаващ.

Вярвай  в него,..... умолявам  те!

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

А може би това е била Божията воля? Може би това е шансът ни да се научим да овладяваме съденето и да го трансформираме в Любов. А то става възможно само като се пренесем на мястото на човека, когото съдим... И разберем, че сме съдили поради невежеството си преди... Има само един начин да се спрем да съдим другите - като се научим да не съдим себе си, а това значи да се откажем от критериите си за добро и зло. 

И да - благодаря на д-р Първанов - когато се научим да уповаваме на Господ, да се опитваме поне да проявяваме частичка от неговата Любов и всеопрощение... 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...