Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Национален Референдум - България за мир и суверeнитет


Recommended Posts

 
Цитат

 

ПОДПИСКАТА ЗАПОЧНА!
От този момент събираме подписи в България и по целия свят, за да предпазим България от война и да дадем глас на народа.
Само пълнолетни български граждани, без запрещение, могат да се подписват.
 В бланката се изписват всички имена по лична карта, цялото ЕГН, целия адрес по лична карта на български. Една буква или цифра да се пропусне или сгреши и подписът Ви става невалиден - все едно не сте се подписали.
 Ако сбъркате при попълването, не поправяйте! Зачертайте целия двоен ред с грешката и започнете отначало на нов двоен ред.
За пръв път в подписка за референдум се ползват двойни редове - те са напълно законни и улесняват много попълването на по-дълги имена и адреси.
За пръв път в подписка за референдум указанията за попълването и контактите са на гърба на бланката. Когато я разпечатвате, винаги принтирайте и указанията на гърба на същия лист. Така хората по-лесно ще се ориентират кое е важно при попълването, а и ще имат под ръка контактите за изпращане и за въпроси.
Скъпи хора, заедно сме и нищо не може да ни спре да запазим България мирна и да дадем глас на народа. С референдума за мир и суверенитет правим точно това!
Бог напред, ние след него.
В името на България, в името на децата и бъдещето на този народ!

 

От профила на Сърнела Воденичарова
Изтегли бланката: https://referendum.xn----7sbabrih0cecjxg.xn--90ae/
Link to comment
Share on other sites

Приятели, ако желаете да участвате в събирането на подписи, можете да се обърнете към Евелина Тенева като и пишете по вайбър 0885581768. 

За да откриете пункт за събиране на подписи, е нужен адрес на мястото и описание какво е (офис, магазин), телефон за връзка и работно време. Ако това е обществено място, трябва да се координира с полицията. 

Ако желаете да съберете подписи от свои близки и познати, и нямате нужда от пълномощно, можете да разпечатате бланката: https://referendum.xn----7sbabrih0cecjxg.xn--90ae/wp-content/uploads/2023/04/Bl_podp_pechat.pdf и да се погрижите за нейното попълване и изпращане според инструкциите. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Донка changed the title to Национален Референдум - България за мир и суверинитет
  • 4 weeks later...

Приятели! Утре в десетки градове на Родината ще излезем, за да изразим волята си за мир! 

Маршрут на Похода за мир на 21 май в София:
14:00 НДК
16:00 Народно събрание
17:00 БНТ
 
Всичките 39 градове, участници в Похода за мир на 21 май:
София 14:00 НДК, 16:00 Народно събрание, 17:00 БНТ
Пловдив 14:00 Джумаята
Варна 14:00 Общината
Бургас 14:00 Общината
Русе 14:00 Общината
Стара Загора 14:00 Областна управа
Плевен 17:00 Общината
Сливен 14:00 Старият бряст
Шумен 14:00 Площад Кристал, цветя на паметника
Перник 14:00 Площада
Ямбол 14:00 Общината
Пазарджик 17:00 Тортата
Благоевград 14:00 Гарата
Велико Търново 14:00 Паметник Майка България
Враца 14:00 Площад Христо Ботев
Габрово 14:00 Общината
Видин 11:00 Спортна палата
Казанлък 14:00 Площад Севтополис
Търговище 14:00 ГУМ
Кюстендил 14:00 Площад Велбъжд
Монтана 14:00 Областна управа
Силистра 11:00 Площад Албена
Ловеч 14:00 Общината
Свищов 14:00 Общината
Ботевград 14:00 Часовниковата кула
Чирпан 14:00 Площад Съединение
Генерал Тошево 14:00 Общината
Радомир 12:00 Площад Свобода
Червен бряг 14:00 Общината
Етрополе 11:00 Пазара
Павликени 14:00 Площада
Трявна 11:00 Площада
Разлог 14:00 Площада
Сопот 11:00 Спортна зала, 12:00 Площад Иван Вазов
Карлово 13:30 Площад Васил Левски
Сапарева баня 13:00 Площада
Норвегия, Хамар парк 13:00
Нова Зеландия, Крайстчърч 11:00 Парк Хеглей
Канада, Торонто 14:00 църква Свети Димитър в Брамптън
От всеки един от нас зависи съдбата на България в момента. Всеки е медия - разнася вестта за референдума.
Всеки е събирач на подписи - привлича близки, познати и непознати да се подпишат и самите те да съберат подписи и да кажат на своите познати. Така ставаме народ.
Срок: 10 юли.
Събери подписи за мир: https://narodna.me
Донеси събраните подписи в своя град.
Link to comment
Share on other sites

  • Донка changed the title to Национален Референдум - България за мир и суверeнитет

Всеблагий Отче на всичката пълнота, в Името на Твоята Любов озари ни с благия си Дух и изпълни сърцата ни с Твоя мир.

Амин.

Ние ,които се стремим и живеем с идеята  да възтържествува Божието царство , тук  на земята , както е горе в небесата . Ние желаем МИР да бъде между хората . СЕГА , ВЕДНАГА ,без пазарлъци .Без повече убииства .Можем да се разграничим от страха и спрем да позволяваме продължаването на войната .

Вижте духовно/душевното обяснение във видеото :

 

 

Израстнах с образа на поп Кръстьо , който днес доби конкретни лица бутащи ни във война .Ще се самоубиваме ли , невиждайки как ни влачат ? ОЦЕЛЯВАНЕТО не е лична работа .

Цитат

 

Господи, Боже на Силите, в Името на Христа, чрез което Име Ти си благоволил да Те призоваваме, ние, Твоите чада, идем  и припадаме пред Твоите нозе. Молбата ни, Господи, е да благословиш и опазиш българския народ, святата му верига, духовенството, управниците, министрите, земеделците, учителите, търговците, трудещите се в благороден труд, всички майки и бащи, които вършат Волята Ти, и всички добри хора, които работят за Твоето Царство на Земята. Да простреш десницата Си над тях и да ги помилваш.

Господи, възвиси Лицето Си над тях и дарувай им мир!

Благослови тоя народ в превъзмогване всички ухищрения на лукавия и всичките му тъмни сили.

Молим Ти се, благослови душата и духа на тоя народ, за да Те хвали и слави през всичките векове на бъдещето.

Амин.

 

 

Цитат

 

Ще се учите да размишлявате. Едно от качествата на ученика е да има дисциплиниран ум. Всички съвременни хора страдат от силата на своя ум. Техният ум мяза на един неопитомен кон. В ума има много разнообразни сили, които трябва да се възпитат, да се турят на работа. Това е една от великите задачи на всеки ученик. Цялата съвременна култура е култура за упражнение, за възпитание на човешкия ум. При туй възпитание, ако човек няма знания, никакъв успех не може да се постигне, тъй както ако дърводелецът не знае как да владее своето сечиво, невъзможно му е да направи някакво изделие — той всичко ще осакати. Така е и с човешкия ум. В това отношение всяка дума е само един удар върху човешкия ум. Когато един майстор знае как да удря, всеки удар отива на мястото си, а когато не знае как да удря, той всичко руши. Това не произтича от зла воля, но от незнание.    Възпитание на ума

 

 

 

За всеки които се поставя във Волята Божия , мирът е добро упражнение . Онова което изпитвате по стадионите на любимия отбор  е слабо пред това единение .

Цитат

 

В сегашния живот, понеже не спазваме законите, има възможност смъртта да ни намери. Смъртта винаги иде да ограби човека. Каквото и да се говори. Христос, Който беше толкоз богат, раздаде всичко, обраха Го, последното, което имаше, всичко Му взеха. Сега казвате да дойде Христос втори път. Аз да ви кажа защо няма да дойде. Той не иска да го оберат втори път. Нещата само веднъж стават. Веднъж да ме оберат, втори път е безпредметно. Сега да слезе на земята трябва любов. Ако ние не сме готови да любим Христа, да виждаме Христа във всеки брат, във всяка наша сестра, във всяко дете, как ще дойде. Че пострадал Христос. Пострада защо? Не Го обичаха хората. Кървав пот изтече от Него. Всичките хора страдаме, имаме страданията на Христа. Сега целият свят пролива се човешка кръв. Милиони хора измират. Милиони килограми кръв има пролята. Не съжалявам това. Те са неща неизменни. Тази кръв се събира. Всичката пролята кръв е събрата, нито капка кръв няма да иде напразно. Тя ще се употреби. „Съблазните, казва Христос ще дойдат, но горко на оногова, чрез когото дойдат“. Кръвта е пролята, но горко на онези, които станаха причина да се пролее.
Като малките деца, "Заветът на Любовта", Беседи от Учителя, държани в с. Мърчаево, на Витоша и на Изгрева
ПОСЛЕДНО СЛОВО 19.III.1944 - 20.XII.1944
12 ноември 1944 г.
Учителя Беинса Дуно

 

346272220_913521253062964_55897088787395

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Приятели, доста хора се страхуват да участват в подписката заради предоставянето на ЕГН. От личен опит с две дела за фалшиви договори с мобилни оператори (спечелени) смея да твърдя, че критичните данни са номера на личната карта и датата и мястото и на издаване. Те в никакъв случай не трябва да попадат в случайни ръце! Много хора си я снимат и изпращат в месинджърри, което е много опасно наистина. 

ЕГН си го даваме навсякъде, постоянния си адрес също. Затова никъде няма да сключат договор с нас за каквото и да е без номера на личната карта. В същото време няма как по друг начин да покажем, че подписът ни е валиден. 

Събирам подписи и имам пълномощно от организационния комитет. Пазя ги като своята лична карта. Отговарям за тях пред закона. И всички, които участват в събирането са така. Тъжно ми е, че доста хора не желаят да участват заради съображения за безопасност и дори убеждават други да се пазят. Приличаме на щрауси със заровени глави и твърда убеденост, че на нас това няма как да ни се случи... 

Link to comment
Share on other sites

Бог е справедлив , нали :)  .От там идва ,,на всекиму според заслуженото" ; ,,всеки си изработва кармата/съдбата" ; ,,всеки народ си заслужава правителството"

Най малката степен на страха е мързела .Защо да го направя аз , не мога да оправя света ?Само че не си даваме сметка че оправянето върви и без нас и ако не се включа в това ,ще ме замете и няма да се намеря . 

Те малките не знаят какво е истинска война .Не че аз на живо съм я виждал ,Но майка и татко са бягали от бомбите .После са строили нова къща  . И нищо друго не ги свързава с войната освен дупката от старата къща .

 

Страх нали знаете какво означава ? Любовта вътрешно се култивира . Даването , себеотрицанието , любовта към Бога не идват от вън .Те са плод на работа .

Съдба е когато мечка изкочи пред тебе  да бягаш . Съдба е когато зад тебе е семеиството да прогониш мечката .Няма лошо и да избягаш , пък каквото стане . Бог е търпелив ,Той прощава и ни оставя да живеем с греха на ненаправеното добро 

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Още по-тъжно и още по-страшно. Нахвърлиха се върху мен, че съм путинофил, защото искам мир и неутралитет. Убедени, че България трябва да изпрати войски в помощ на Украйна... Мисля, че самият човек едва ли си представяше своя син да марширува в строя на това "формирование" и да лежи в окопи, да стреля .... А децата на другите - той не ги познава, значи не са му мили .... Уви. Сигурно във всички епохи е било така... 

Link to comment
Share on other sites

Цитат

 Уви. Сигурно във всички епохи е било така... 

Аз така си представям нещата .Без да се уточнява с точност времето , в миналото е било така . Но постепенно човек е развил себеусещане , себесъзнание и е започнал да мисли все повече за себе си .Това е общо за човека , като единица населяваща земята . Или както казват калъпа Адам .След средновековевието са се развили различни науки , времето на просвещението .Значи човек е започнал да  учи как се използва ума , мисленето .бръм  бръм 

Хареса ми израза ,,рефлексно мислене ".То означава не толкова самото мислене , а реакцията основана на повърхностни впечатления  .В това мислене няма наистина познание , няма разум, расъждение , нама проява на смислена воля  .То е рефлекс като симпатия/антипатия основани на подсъзнателни натрупвания , като възпитание или др. внушения .

На такава реакция може да се противостои само ако накраш човека да мисли трезво .Значи да се отклони от общия шум в главата му .

Преди време подкачих един колега за компетентноста му .Той тръгна да се обижда и ми трябваше сума време да се съгласявам с него и да завъртам към очевидни , странични , неангажиращи с темата расъждения , за да се разделим като приятели .

Донка  За съжаление , въпреки че не съм активен като тебе , по някога  ,,явлението Дънов " ми изглежда като бяла лястовица .Дори и вегетарианството което в основата си е, ненараняване  няма желание да се  разбере . Та каво остава за Мира , А е толкова просто , знае се ,че на силния след време му пращат по силен да почувства как е да си слаб .А крадеца винаги ще го окрадат , с измамника е същото , че и на кол ще го набият :) :)  

Първата ми представа която добих за развитието на човечеството , бе един непрекъснат поток на души , развиващи се , от почти животни , до почти ангели . И ако вземем моментната картина , ще видим че има хора в начало на човешкото си развитие и хора в края на това развитие .Те всички са едновременно на земята и даже на едно място .И си мислех че това не може да е случайно , че всеки има някаква причина да е в средата която се намира .Трябва да се знае че всеки е на най точното си място .Без да продължавам с общи приказки , ще напомня че всеки .....получвал съм мъдър отговор без да питам на глас , от случайни хора .Значи случаен , които даже не си спомня случката променя живота ми .

Казвам така защото има смисъл във всичко .Ти си знаеш , но за друг четящ ще изброя . Събрала си опит , може и опонента след време да започне да мисли .Но най вероятно някои наблюдаващ  е видял същноста . Може и да не си забелязала , но като учител знаеш как се отварят очите и някой като че се събужда . Изисква усилие но това е любов .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 

Цитат

 

1 дни  ·
Румънският сенатор Диана Шошоака - за експлозията на склада за боеприпаси в Хмелницки: Съжалявам, че трябва да ви го кажа, но близо до нас в Украйна вече имаше ядрен взрив. Ще ти кажа къде беше. В складовете за ядрени боеприпаси на НАТО в Украйна. В района на Хмелницки, разположен на 230 км от източната граница. Това действие предизвика раздразнение в Полша и Германия, населението е нервно. Един генерал ми се обади и ме попита защо мълча? И ми изпрати новината. Радиация и отровен уранов прах пристигнаха в Полша на 15-ти от склад за боеприпаси, ударен от руска ракета "Кинжал". Това потвърждават от Агенцията по околната среда в Полша. Сега говорим за реални данни. Този склад съдържаше танкови снаряди с обеднен уран, предоставени на Украйна от Обединеното кралство. Боеприпаси на стойност 500 милиона долара. Нивата на радиоактивност са показани на графиката и са измерени от университети в Полша. Това показва, че прахът от урановите боеприпаси е бил пренесен от вятъра от района на Хмелницки до Люблин и за два дни е изминал разстояние от 400 км. Тези, които са били на открито и са дишали прах, ще страдат от сериозни заболявания. Това е така, защото НАТО не разбира какво ще се случи, ако се намеси във войната между Украйна и Русия."
-----------------------------------------
Така, сега нека да попитаме властите в България, защо мълчат за този опасен радиоактивен облак. Иначе ако ги попитате за Чернобил и комунистическите власти, знаят много добре мантрата, как да манипулират общественото съзнание, че видите ли те не казали били на обществото. Днес се повтаря същата ситуация. Дори още по зле. Защото не се мълчи само в България, но и в целия Европейски Съюз!

 

Link to comment
Share on other sites

 

Цитат

 

Веселин Стоянов

Вчера по време на изслушването на министъра на отбраната в парламента бяха изречени и други заблуждаващи обществото неща. Анализирайки казаното от министъра за мобилизация в България, стана ясно, че младите не могат да бъдат мобилизирани, защото не са минали военна подготовка. А по-възрастните получавали повиквателни, защото се проверявали запасните списъци. Хубаво, ама това не беше отговор на въпроса Ще мобилизира ли България хора за Украйна. Отново подчертавам, че министърът вчера излъга, че ако се стигне до мобилизация, то тя щяла да бъде гласувана от парламента и приета от Министерския съвет. Тоест ще премине през санкцията на народа. Обаче приетите изменения в закона за въоръжените сили през февруари, включително с гласовете на Възраждане, българската армия се поставя под командване на външни командни центрове на НАТО за мисии в чужбина. И по силата на договорът ни с НАТО, ако алиансът реши да ни поиска контингенти и дори цели войски, сме длъжни да ги дадем и такова искане НЯМА ДА БЪДЕ НЕОБХОДИМО да минава през парламента, защото ВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТЪТ Е РАЗРЕШИЛ ТОВА! Ние не пасем трева, както си мислят повечето управляващи! И се информираме, и мислим, и следим и прозираме намеренията им!

 

 
348814788_989021608935634_26930655641459
Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...