Донка Добавено Януари 2, 2024 Доклад Share Добавено Януари 2, 2024 Слабата черта на душата ви е общото разединение и разногласие, което спъва святото дело на славянския род, но верен съм в делото на Този, Който ме е проводил. За Него няма препятствие, няма мъчнотии, волята Му е воля вечна и непреклонна и все, що е рекъл, ще бъде, но не във вашите дни, ако се повърнете назад, както израилският народ в пустинята, и ще оставите костите си, както тях, за вашето малодушие и общо неверие. Но новото поколение, което сам Бог на Силите ще повдигне, ще осъществи Неговите намерения, предопределени да се изпълнят. Можете да ускорите и затрудните вървежа на вашето дело, ако се вдадете на разпуснатия живот на покварените народи, и това ме прави повече да бодърствувам за вас, да не би отново да се повърнете и паднете в примката на лукавия, което падение ще ви коства живота. Това ме принуди да сляза отгоре помежду ви, да се застъпя отново, да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вас безброй человечески жертви, то е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му за ваша слава и славата на Неговото Царство. Ще приемете от нея дан, както Мелхиседек от Авраама, когото и благослови. Днешната й сила и слава тя вам дължи, такива са Божествените наредби: един сее, друг жъне, в края всички ще участвуват в Божието благо. Днес адската злоба се отстранява, ходът на работата взема друг вид, адските сили отстъпват от първите редове на бойното поле. Нарушителите на Божия Мир ще бъдат наказани навсякъде и правдата Му ще се възстанови на земята. Царството, което ида да възстановя, не е Царство на омраза, но на любов. Повдигнете очите си и вижте, че светът е узрял за жътва. В скоро време ще заверя верността на моите Божествени думи. Още един велик подвиг и всички сърца ще треперят и мъдруванията на света ще престанат веднъж за всякога. 8 октомври 1898 г. Призив към народа ми... (През последното десетилетие на 19 век в България се заражда в много остра форма конфликт между "русофоби и русофили". Учителя се завръща от САЩ през 1885 г. ) АлександърТ.А. и Рассвет 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
royalrife Добавено Октомври 10 Доклад Share Добавено Октомври 10 Цитат „Какво ще стане с българския народ?“ Нека всички българи се обърнат към Бога, аз им гарантирам, че всичко ще бъде в ред. Но ако носят сегашните глави, по 39 тояги ще ядат. Тъй е писано в Божествената книга. Ама Русия била такава-онакава; и тя, ако следва Господа, ще бъде благословена, ако не го следва, ще яде 39 тояги. Същото е и с Германия, с Франция, с Англия, с всички – Господ всички бие наред, на общо основание. Всички тук на земята трябва да изпълним волята на нашия Учител, на нашия Баща. Учителите 7 декември 1914 г. Цитат Питат ме: кой ще победи в сегашната европейска война: германци или руси? - Който казва, че в настоящата война ще победи Германия или Русия, Съюзът или Съглашението - не разбира духа на пророчеството. Няма да победят нито едните, нито другите, ще победи третият - Христос. Отгоре ще дойде победата. Разговор за Откровението 5 януари 1915 г. Цитат В сегашната война не ще има победени и победители. Русия, Франция, Англия, Германия, Австрия, Италия, всички ще бъдат победени. Те само ще извършат волята Божия, а победителят ще бъде Христос. Но Син Человечески, кога дойде, дали ще намери вяра на земята 10 януари 1915 г. Цитат Това е Божието решение: знанието ще се даде само на ония, които не ще злоупотребят с него. Днес ние виждаме как в Русия се злоупотребява с най-светите, с най-религиозните идеи на човечеството. За в бъдеще тези неща не ще се търпят. Гърбавата жена 8 юни 1919 г. Цитат Какво стана в Русия? Русия не послуша гласа на Толостоя, който бе глас на Бога Живаго. Новото човечество 9.8.1920г. Цитат Сега има война между Русия и Финландия, има война между англичани и французи с германци. Мислите ли, че това е произволно? Мислите ли, че Господ, който е създал света, Той ще остави в Неговото Царство да има анархия? Не. Това е един опит на хората във войната. Хората се учат във войната на отричане и самоотричане. Понеже тези хора не са искали доброволно да се пожертвуват, сега Божия закон ги кара насила да се пожертвуват. Аз, ти, той 17 декември 1939 г. Цитат Финландия, Русия, всички все достойнството си пазят. Какво достойнство защищават сега? Аз разглеждам въпроса малко другояче. Да кажем, моите ръце са два народа и моите крака, и те са два народа. Двете очи, те са два народа, и устата ми и двете ноздри, и те са два народа. Ако тия народи се въоръжат и започнат да делят своето достойнство, какво ще стане с цялото тяло? Най-великото 10.III.1940 г. Цитат Щом хората се обезверят, Господа Го няма там. Щом един народ се обезвери, Господа Го няма там. В Русия 20 години Господа Го няма. Държавата отрича присъствието на Бога. 20 години отричаше присъствието на Бога. Ако ти 20 години не ядеш, какво ще стане с тебе? Един народ, който не е в контакт с Бога, той изгубва своята права мисъл, той изгубва своите прави чувства, изгубва и правите си постъпки, изгубва своята смелост, изгубва своята предвидливост, изгубва способността да се приспособлява. Блажени кротките 23.11.1941г. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Октомври 12 Доклад Share Добавено Октомври 12 (edited) Цитат Питат ме: кой ще победи в сегашната европейска война: германци или руси? - Който казва, че в настоящата война ще победи Германия или Русия, Съюзът или Съглашението - не разбира духа на пророчеството. Няма да победят нито едните, нито другите, ще победи третият - Христос. Отгоре ще дойде победата. Разговор за Откровението 5 януари 1915 г. 2025 г. И сега продължава да е същото . Нищо че имената са се попроменили .Ако оставим на страна подстрекателите на войните . Щото може да знаят но може и да не знаят дълбокия смисъл на събитията . Значи останалите , клакьорите , лъжат себе си но и разпространяват лъжи за войните . Тези били правите , не другите са правите .А загиват хора нежелаещи да заявят собствена воля . Но такива сме днес .Хората предпочитет да работят и живеят в стъклен небостъргач . Предпочитет да се хранят с неизвестно съдържание на храните . Вместо да има на трапезата естествени плодове и зеленчуци които сами са отгледали . Това го разбират някои . И сега вървят действия за отнемане способноста за собствено изхранване и на малцината останали можещи . Скърбите и страданията са Божествените рала, които разорават почвата и създават благоприятни условия да поникнат Божествените семена на Добродетелта. (Беинса Дуно) Редактирано Октомври 12 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Октомври 12 Доклад Share Добавено Октомври 12 Цитат Слабата черта на душата ви е общото разединение и разногласие, което спъва святото дело на славянския род, но верен съм в делото на Този, Който ме е проводил. За Него няма препятствие, няма мъчнотии, волята Му е воля вечна и непреклонна и все, що е рекъл, ще бъде, но не във вашите дни, ако се повърнете назад, както израилският народ в пустинята, и ще оставите костите си, както тях, за вашето малодушие и общо неверие. Но новото поколение, което сам Бог на Силите ще повдигне, ще осъществи Неговите намерения, предопределени да се изпълнят. Можете да ускорите и затрудните вървежа на вашето дело, ако се вдадете на разпуснатия живот на покварените народи, и това ме прави повече да бодърствувам за вас, да не би отново да се повърнете и паднете в примката на лукавия, което падение ще ви коства живота. Това ме принуди да сляза отгоре помежду ви, да се застъпя отново, да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вас безброй человечески жертви, то е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му за ваша слава и славата на Неговото Царство Призив В пророчествата когато се говори за Русия за България или която и да е страна не се отнася за управляващите . Те са необходимата съставка за изпълнение Божията воля . Например сега , нашите управляващи вместо да държат на неутралитета ,вкарват държавата във военното стълкновение .Вместо да заявяват постоянно как може да се прекрати кръвопролитието по мирен начин , Те гледат как да спечелят нещо , да натрупат , да се осигурят . Значи вървим с бодра крачка към 39-те тояги .Значи трупаме повод за още учене Цитат Ама Русия била такава-онакава; и тя, ако следва Господа, ще бъде благословена, ако не го следва, ще яде 39 тояги. Същото е и с Германия, с Франция, с Англия, с всички – Господ всички бие наред, на общо основание Тука royalrife е оцветил само Русия пък после ми разправя че не мразел . Тъжното е неразбирането , че не името на държавата (управлението), а мисията на народа определят съдбата му и новите дъжави също . И ако управляващите са неразумни , това само за нас хората има значение , щото повече ще се трудим . Питам един познат , украинец шофьор на автобус . Не се ли страхуваш да караш из Украйна ? Не , тя Украйна е голяма държава има и мирни области . Често се сещам за него щото се загуби някъде . Дано си е жив и здрав , то на всякъде има нужда от разумни хора . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
royalrife Добавено Октомври 13 Доклад Share Добавено Октомври 13 преди 12 часа, АлександърТ.А. каза: 2025 г. И сега продължава да е същото . Нищо че имената са се попроменили .Ако оставим на страна подстрекателите на войните . Щото може да знаят но може и да не знаят дълбокия смисъл на събитията . Значи останалите , клакьорите , лъжат себе си но и разпространяват лъжи за войните . Тези били правите , не другите са правите .А загиват хора нежелаещи да заявят собствена воля . Но такива сме днес .Хората предпочитет да работят и живеят в стъклен небостъргач . Предпочитет да се хранят с неизвестно съдържание на храните . Вместо да има на трапезата естествени плодове и зеленчуци които сами са отгледали . Цитат Моля не правете коментари по избраните цитати. Ако искате да коментирате дадена мисъл, отворете нова тема (или пишете вече в съществуваща такава) в някой от другите форуми. Моля, прочетете правилата за участие ПРЕДИ да се включите във форума. Мисли от Учителя по теми преди 11 часа, АлександърТ.А. каза: В пророчествата когато се говори за Русия за България или която и да е страна не се отнася за управляващите . Те са необходимата съставка за изпълнение Божията воля . Например сега , нашите управляващи вместо да държат на неутралитета ,вкарват държавата във военното стълкновение .Вместо да заявяват постоянно как може да се прекрати кръвопролитието по мирен начин , Те гледат как да спечелят нещо , да натрупат , да се осигурят . Значи вървим с бодра крачка към 39-те тояги .Значи трупаме повод за още учене преди 11 часа, АлександърТ.А. каза: Тука royalrife е оцветил само Русия пък после ми разправя че не мразел . Тъжното е неразбирането , че не името на държавата (управлението), а мисията на народа определят съдбата му и новите дъжави също . И ако управляващите са неразумни , това само за нас хората има значение , щото повече ще се трудим . Питам един познат , украинец шофьор на автобус . Не се ли страхуваш да караш из Украйна ? Не , тя Украйна е голяма държава има и мирни области . Често се сещам за него щото се загуби някъде . Дано си е жив и здрав , то на всякъде има нужда от разумни хора . Цитат Правилата Целта на форума е събирането на мисли от Учителя по теми. Моля не правете коментари по избраните цитати. Ако искате да коментирате дадена мисъл, отворете нова тема (или пишете вече в съществуваща такава) в някой от другите форуми. Моля, прочетете правилата за участие ПРЕДИ да се включите във форума. Мисли от Учителя по теми Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts