Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астрология и хранене


Recommended Posts

Здравейте,

случи се така, че мои приятели ми разказаха на кратко, че всеки ден от седмицата е под влияние на някоя планета и съответно на това има точно определени храни, които са подходящи да се приемат за деня. Много ме заинтригува и от тогава се опитвам да спазвам тази зависимост, но информацията ми е много оскъдна и с огромен интерес търся още по този въпрос.

Моля, ако можете да споделите Вашата информация за пълноценното вегетарианско хранене, за начина по който планетите влияят и как бихме могли да влезем в хармония с това влияние. Ако имате опит с храненето на малки деца при вегетариански режим бих била много щастлива да разбера.

Ако ме информирате и за сайтове, където мога да намеря свързана с темата информация също ще съм благодарна.

Линк към коментар
Share on other sites

 • Отговори 38
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Астрология и хранене

Дните от седмицата се свързват с планетите както следва:

Понеделник – Луна

Вторник – Марс

Сряда Меркурий

Четвъртък – Юпитер

Петък – Венера

Събота – Сатурн

Неделя – Слънце

Храни под влияние на планетите:

Луна – зеленчуци с богато съдържание на вода – краставици, домати, зеле, тиква, картофи, салати, маруля, бамя

Марс – растения, съдържащи желязо – коприва, лапат, чушки, чесън, лук, праз, ряпа, шипка, целина, синап, лешник

Меркурий - круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър, боб

Юпитер – праскова, дюля, банан, черница, фъстъци, смокиня, жито

Венера – череша, ябълка, диня, ориз, грах, мед, жито

Сатурн – маслини, кестен, бадем, орех, боровинки, кафе

Слънце – портокал, мандарина, грозде, слънчоглед, овес, ръж, леща

Интересен сайт с повече информация по темата астрология е

www.aura-astro.hit.bg

Линк към коментар
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Благодаря още веднъж за отговора.

Бих искала да споделя с вас моя опит до тук с прилагането на тази схема на хранене, като направя уточнението, че не съм я спазвала на 100 %. С този начин на хранене аз започнах да храня сина си, когато беше на 8 месеца по съвет на пиятел. Бях притеснена от неговите изследвания направени на 6-тия месец - хемоглобина му беше 97, а знаех, че долната граница е 110. Стандартната процедура при тази стойност е 4 месеца пиене на Малтофер (желязо на капки за малки деца). Отглеждам го на вегетариаски режим и тази намалена стойност на желязото ме караше непрекъснато да търся по-рационално хранене, което за съжаление не е описано в нито една от книжките за хранене на детето - там задължително ги захранват с месо към 6-тия месец.

Точно тогава приятел ми препоръча съобразяването на детския хранителен режим с тази зависимост от влиянието на планетите, както и приготвянето на храната от не повече от 2-3 съставки - нещо което до тогава не съм спазвала. Още след първия месец на мен ми се стори, че детенцето е много по-жизнено и нямаше никакви признаци за анемия. Веднага когато започнах с този хранителен режим спрях Малтофера - тоест след около месец и половина прием. Въпреки това аз все още се чувствах несигурна. И когато преди 2 седмици синът ми стана на 1 годинка му направихме ново изследване - изпитах огромно облекчение от резултатите - хемоглобинът беше 119 и всички други показатели бяха в нормата.

Сега съм напълно сигурна, че това е правилния начин за приемане на храната и се опитвам да разширя и задълбоча познанията си относно него. В тази връзка Вашата помощ е много ценна за мен и за дедето ми. Благодаря

Линк към коментар
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Всеизвестно е, че вегетарианците по принцип имат занижени показатели на хемоглобина, желязото и др. от другите хора, които употребяват месото в своето хранене. Тоест малко по-ниските стойности не непременно показват здравословни проблеми. Но това разбира се е знак, че трябва да обръщаме повече внимание на хранителните качества на продуктите, с които се храним.

Лабораторен лекар ми е разяснявал как точно става насищането на организма с необходимото количество желязо и според него колкото и растителни продукти богати на желязо да се консумират, организма успява да си набави едва 5% от необходимото желязо и че единствения естествен източник е само месото. Но аз като заклет вегетарианец оставам с едно наум към тази способност на организма да си избира източника, доставчика на така жизнено важното Fe.

Направих “неприятна” анемия – вследствие на висока физическа активност и недоимачно хранене. Показателите ми бяха силно занижени до толкова, че близките ми изпаднаха в паника :-). Желязото ми достигна 5 при минимална стойност за жените 10, а хемоглобина 76 при минимална стойност 110. Започнах лечение с така известния Maltofer и след едномесечно гълтане на хапове желязото ми достигна 1 :-)

Ще ви дам една супер рецепта, за всички вас, които имате проблеми с хемоглобина. Рецептата на мама :-)

Всяка сутрин правете си сок от ябълки, моркови и червено цвекло. Действа тонизиращо и обновяващо на организма и най-важното докторката ми беше много доволна от мен :-)

Линк към коментар
Share on other sites

 • 4 months later...

Много интересен опит.

А относно храненето и връзката му с астрологията, мисля че темата може да се продължи и обогати още доста.

Например аз съм правил опити за хранене по астрологични часове. Най-добре е да се яде в слънчев час. Да се избягва сатурнов или марсов например.

Някои друг с подобни опитности.

Също сега ми идва на ум как с астрология и храна човек може да задвижва силата на определена планета в себе си. Например - имате лош аспект на дадена планета... да се ядат храни които подсилват нейното положително влияние.

И т.н. Хайде да поговорим още по темата. Мисля че имам какво да се каже и приложи.

Поздрави,

Иво.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Силви,

Опита който споделяш е много интересен. Аз също се интересувам от правилния начин за хранене на деца. Имам дъщеричка на 2г и бих искал да и помогна да се храни пълноценно. Моля те опиши по-подробно какви храни си използвала и комбинациите от съставки. Ще съм ти много благодарен :)

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Здравейте всички,

темата е много интересна и ценна. Силви и Диана - благодаря за хубавия опит който споделихте, само приложени на практика знанията оживяват.

Чрез храната ние можем да развиеме тези качества, които са ни най-необходими в даден момент от живота и тя е много мощен метод на работа, даден ни от Природата.

Тази информация, която е дал Кирил е много ценна и храната трябва да се приема съзнателно, с внимание и любов. При всички случаи на човек трябва да му е приятно като яде.

Поздрави,

Ради

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Антикал не съм ти отговорила до сега защото не съм сигурна, че го храня правилно, но в общи линии спазвам няколко правила които ми сподели моя позната. Ето ги накратко:

• Детето до 7 години е под влияние на Луната и в аурата на растенията затова трябва основната му храна да бъде на основата на зеленчуци и плодове

• Да му се дава прясно смляно тази годишно брашно

• Като мазнина – краве масло или зехтин

• Ядки може да се дават много добре смлени – слънчогледови семки, орехи – да се смесват с овесени ядки – когато има ядки да не се слага друга мазнина – мазнините да не се смесват

• Листните зеленчуци – спанак, салати, и др. , доматите, маслините да не се дават със сирене

• Пюретата и общо храната да бъде простичка от 2-3 съставки, но всеки ден различна

• Зимата особено да се дава шипков чай – като във вряла вода се накиснат шипките и се оставят да престоят цяла нощ – дават се на другия ден

• Копър, магданоз и джоджен – могат да се дават като подправки – пресни и сушени

• Да се дава житена вода – а житото добре сварено и пасирано може да се слага в пюре

• Да се дават предимно сезонни плодове

Към това мога да добавя, че при готвенето спазвам схемата която даде Кирил и се опитвам всеки ден да давам прясно изцеден сок - сутрин плодов следобед зеленчуков

Освен това като допълнение - сока, за който говори Диана е изключително добра комбинация която винаги давам - ябълки, морков, червено цвекло, като добавка за да има достатъчно желязо - коприва прясна или на брашно, спанак, леща, кайсии също сушени, смокини са неща, които съдържат повече желязо, и като правило не се смесват с калция тоест не се дават с мляко или млечни продукти, за да се усвои желязото трябва да се приема с витамин С, а калция за да се усвои му е необходим витамин Д.

Това е което мога да споделя

Поздрави, Силви

Линк към коментар
Share on other sites

 • 5 months later...

Здравейте всички!

По въпроса с храненето съм чела доста неща и установих, че 80% от схемите и препоръките взаимно си противоречат.Темата безкрайно обширна и неизчерпаема.

Моето лично мнение по въпроса е, че всеки индивид е различен, като стойности на организма и си трябва индивидуално много подробно изследване, защото всеки има малко или много някакво отклонение в организма и различните храни, режими и т.н. са за всеки строго индивидуални.

Живеем във време на постоянен стрес, храната е некачествена, въздуха/особено в София/ е страшно замърсен и всеки организъм реагира различно на тези фактори.

Поздрав!

Таня2

Линк към коментар
Share on other sites

Опитвали ли сте да изработите черти от вашия характер или определени способности чрез свойствата на различните храни? :P

Линк към коментар
Share on other sites

Не е сложно :) . Вижда се астрологичното съответствие на храната, а за времето - така или иначе употребяваме време за храна.

Линк към коментар
Share on other sites

Привет,

вижда се например от таблицата, коя храна от кой астрологичен знак се управлява. Сътветно хранейки се с нея, ние добиваме качествата на знака, под чието влияние е.

Също така всеки ден се управялва от различна планета и храните под въздействието на същата оказват по силно влияние върху нас.

Наистина не е лесно да се реализира това, но си струва човек да опита ;)

Линк към коментар
Share on other sites

 • 1 month later...

Здравейте! Моля за повече информация кои часове какви са- Иво говори за свой опит относно хранене в определени астрологически часове. Каква схема мога да използвам, за да ги определям като "слънчев" или "марсов" час например?

Предварително благодаря!

Весела

Линк към коментар
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Здравейте,

имам въпрос относно лунната диета.

Проверих и разбрах че на 19.05, т.е утре, Новолунието започва в 7.52.

Кога е удачно да направя 24 часа само на течности. 12 часа преди и 12 след този час, или 24 часа след.

Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

 • 4 weeks later...
Guest Guest_Ивелина

Макар и със закъснение, защото сега попадам тук ще отговоря на последния въпрос зададен от Калина.

От часа, в който започва новолунието или пълнолунието в продължение на 24 часа не се яде нищо и се консумират само течности. Следващото новолуние започва на 17 юни от 23: 28ч. значи до 18 юни 23: 28ч. се спазва този режим. Най-добре е като се използват двете фази за тази цел. Следващите възможни дати са: пълнолуние - 02.07 от 14:10ч. до 03.07. 14:10ч. и новолуние- 17.07 14:25ч. до 18.07 14:25ч.

Успех на всички, които ще го използват! :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Guest_Милена

Здравейте! Днес научих че детенцето ми има анемия и лекарката се съмнява за талъсъмия. Да Ви призная доста съм разтревожена и се поразрових в интернет да потърся информация. Попаднах на Вас. Ще ми бъде приятно ако някой сподели опит и знае повече за тази болест. Аз и голямата ми дъщеря също имаме анемия, но досега никой лекар не е обръщал такова внимание.

Благодаря Ви!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте братлета и сестрички,

Заинтригува ме опитността на Силви и Диана, а и на всички които изказват искрено мнение по въпроса за безмесното хранене.

Аз лично съм приключил с този етап от моя живот (имам предвид храненето с месо), през юни месец 2000 г. и право да ви кажа чак сега, като прочетох вашия споделен опит (особено на Диана пък и на Силви), че аз също би трябвало да си премеря хемоглобина и може би ще има нещо тревожно в резултата (в смисъл, че може би наистина ще е по нисък от определеното от докторите 110 и въобще лека тревога). А и аз също през тези четири години работих много усилено и тежка физическа работа, и усилена умствена! Хм?

Благодаря ви мили сестрички , че внесохте този лек смут в моята душа.

Не ме разбирайте криво. Разбира се, че никой от вас не обвинявам. Опазил ме Бог. Това което искам да ви кажа, с искренното желание да помогна, е това, че сякаш сте тръгнали по един път, но все гледате назад и се основавате на стари принципи. Не се сърдете и не ме разбирайте погрешно, но според мен сегашната "медицина" и нейните служители - чиновници които са по-скоро химици, основават твърденията си за показателите на човешкия организъм направени изключително при изследване на месоядния човек. Ивъпреки някои изменения и новооткрития в научната област, за тяхна основна база за сравнения остават тези показатели, без някой до сега да се сети да направи изследвания на немесоядния човек. Или може би има нещо работено по този въпрос, но капиталът който съществува благодарение на горкичките необразовани хорица (или умишлено им се спестява истината) които всеки ден нагъват бифтеци, пържоли, бекони и печени пилета, просто не позволява да излезе на яве нищо подобно. Казвам това от висотата на своето професионално поприще (благодаря на Господа че ме е бутнал да уча това - инженер-технолог съм по технология на месото и рибата и което в същност ми помогна по-лесно да се откажа от месната храна). Та мили братя и сестри - не се водете по стари разбирания. Новото иска ново разбиране и философия и то без колебания и връщане назад. Вярно е че сме в началото и затова е много по-трудно, но както е казал псалмопевецът: "Но да проси с вяра, без да се съмнява никак; защото който се съмнява, подобен е на морски вълни, карани и разблъсквани от ветровете. и такъв человек да не мисли, че ще приеме нещо от Господа."

А точно нещо основно за човека като храненето в никакъв случай не може да мине без Господ. Става въпрос за нормалното хранене което и формира човека в ежедневието му, а не за петте или десетте хапки някякъв "сандвич", преглътнати почти цели, за нула време на крак - с болка наблюдавам масовия съвременник забързан на някъде да смята, че така се е нахранил.

И пак в тази тема: - въобще не претендирам, че съм капацитет по въпроса. Изразявам моето мнение основано на личният ми опит. А ако има някой който знае повече, ще се радвам много да науча нещо повече.

С братски поздрав:

Павел

Линк към коментар
Share on other sites

 • 5 months later...

Здравейте !

Радвам се много, че има такава тема за храненето. Аз съм повече от 13 години вегетарианец. Интересувам се в самия научен подход към самото хранене. А това, че съществува връзката и между астрологията е направо супер.

Разгледах сайта посочен от Кирил www.astrohoroscope.info . Много ясно и точно е описано как да се определят от кой до кой час е подвластен на съответната планета. Много добре ще бъде ако някой от Вас посочи някакъв сайт или обясни за в България, кога изгрява и кога залязва Слънцето за определено време - да кажем един, два или три месеца за напред, за да си изчислим предварително и съставим график, кога да се храним.

Много от Вас са съгласни за спазването на график за хранене, но ако се спазва правилото чрез Звездата на Магите и се яде например само в Слънчев час, тогава този ритъм ще се загуби. Не е ли така. Мен това ме тревожи, а и тази система не е савършенна. А има ли според Вас други системи, понеже тази която я споменах не разглежда планетите като Уран, Нептун, Плутон и Хирон, както и Селена и Лилит и др...

Линк към коментар
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Здравейте,

Може ли някои да ми каже от къде мога да разбера кога фазите на луната благоприятстват спазването на 24 часова диета и съответните часове?

Предварително благодаря

Линк към коментар
Share on other sites

 • 9 months later...

Здравей Румен,

Линк за астрологичните планетни часове за всеки ден - виж ТУК

Ето линк за изгревите: Изгрева на Слънцето по дни

Линк за лунни диети или инфо за Луната в знаците: виж ТУК

Поздрави,

Иво

Линк към коментар
Share on other sites

 • 1 month later...

Здравей :)

може да видиш информация за Луната ето тук Лунен хороскоп.

Допълнителна информация има и тук Астрохороскоп.

А бихте ли ми казали кога и как се спазва лунната диета! :(

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Добави...