Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Шамбала, Агарта...


Recommended Posts

:)във втората книга на Ернс Мулдашев са описани
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Из " Енциклопедия на окултните науки "

Шамбала

Върху древна тибетска хоругва тайнствената земя Шамбала е изобразена като оазис, заобиколен от хълмове със снежни върхове. Според легендата тя е скрит рай. В ранните будистки текстове е изразено схващането, че Шамбала е извор на езотерична мъдрост. В китайските, руските и тибетските митове, а също и в митологията на Гърция и Рим, за нея се говори като за обител на свръххора, подобни на Тайните учители на Блаватска. Описвана е като земя, заобиколена от високи планини, в която горещи извори подхранват буйната растителност от редки видове и целебни билки.

Но докато митовете са категорични, че тя наистина е съществувала, то мненията относно нейните разположение и пътищата, по които може са бъде достигната, далеч не са единни.

Теософите отдават предпочитания на пустинята Гоби, според китайците това е планината Кунлон, преданията от Близкия изток и Гърция сочат Алтайските планини, а според някои даоистки секти Шамбала е скрита между Сечуан и Тибет. В един унгарски източник е посочено, че се намира между 40 и 50 градуса северна ширина, отвъд реката Сир Дариа. Според една руска легенда земите и са разположени в областта Беловодие и през 1923 г. е организирана експедиция през планините Кокуш, която никога не се завръща.

Навярно съдбата на експедицията не би изненадала древният тибетски лама, написал " Червена пътека към Шамбала ". В творбата си той твърди, че входът към изгубената земя е в Монголия, но може да го открие само който има съответна духовна нагласа.

Ламата не е единственият който допуска нематериалните аспекти на Шамбала. През 1928 г. друг някакъв лама разкрива пред Николай Рьорих, че Шамбала няма нищо общо със земята ни, а лежи в друго измерение. Не е изключено да е имал предвид нивото " бардо ", или " астрала ".

Въпреки тези иносказания за невидимото естество на Шамбала все още се носят упорити слухове за физическото и съществуване. Твърди се, че подземни тунели я свързват с двореца Потала в Лхаса. Говори се също, че подземни тунели са открити и в Турфан и Туркмения. Николай Рьорих, комуто разказали за астралното местоположение на Шамбала, срещнал тайнствен лама по пътя между Дарджилинг и Гума, а в последствие монасите от Гума му разказали, че лама е от Шамбала. Търсят се връзки дори с летящи чинии. И Рьорих, и британскиет алпинист Франк Смайт видели НЛО над местности, традиционно асоциирани с изгубения рай.

Link to comment
Share on other sites

:) странно е :)) но даже и в този форум търсим доказателства , вместо просто да повярваме :)

невидимото е далеч по- обозримо , ако подхождаме чрез сетивата си , отколкото чрез ума.

поне на мен ми е по лесно :)))

поздрави:)

Link to comment
Share on other sites

Привет

За пръв път чух за "Шамбала" от този форум. :thumbsup:

Но като наименование много ми прилича на "Шибалба"-наименованието на подземния сват на злото от библията на Маите. Надувам се да е просто съвпадение на букви :hmmmmm:

Link to comment
Share on other sites

Разбира се - основното в случая са същностите, тъй като съществуват, и са познати много преди да им се даде име ( вероятно ). Така или иначе Шамбала е изгубения Рай. А доказателства никой не търси, понеже такива няма и на този етап от съществуването ни е невероятно да има, така че самото ни участие във форума подсказва, че малко или много вярваме. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

За Шамбала говори много и Николай Рьорих, и Лиана Антонова, и Джеймс Редфийлд. За точното място едва ли някой е сигурен, но че съществува - спор няма. Там живеят и работят по своите задачи Учители, някои във физически тела, други са в по- фини тела. Едва ли можем да го осъзнаем изцяло, но ако не са те, доста по-труден живот бихме живели - и във физически план, и в духовен.

Поздрави! Елина

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest vladelilov

....а аз ще се радвам ако вие, съответно и по-голямата част от човечеството, се опитва да разсъждава и да търси СВОЯТА истина със собствената си глава. Някой може ли да ми каже каква е причината да вярваш на нещо, което си чул или прочел, само защото онзи, от когото си го чул, го е чул от друг!!! В случая визирам Мулдашев, но принципът е общовалиден. Всичко сериозно на този свят се свързва с думата наука. Наука "Връткане на глобус" все още няма. Няма и сила на думите, когато са само граматически правилно свързани. Силата е в буквеното изражение на законите на природата. Другото е леко четиво за преди лягяне!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

На печалившите - Честито!!! :thumb down:

  Няма да приказвам, че взе да ми писва едно и също... :ph34r:

  Мир и Любов!!!

За Агарта и Учителя и Сент Ив Д' Алвейдр са говорили

Учителя даже е давал координати в беседа.

На мен поне мулдашев ми е под ВЪПРОС!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте! Да продължим с информацията по темата : Беседата е държана на 14.05.1938 и се казва "За двете риби и петте хляба" - английския вариант го има във форума "Loaves and Fishes".

A Сент Ив д'Алвейдър ( 1842 - 1909) - френски окултист, кабалист и мистик казва следното : Агарта представлява Мистическата Нула - "Ненамиращо се". Нула, т.е. всичко или нищо : всичко чрез Хармоничното Единство, нищо без него : всичко чрез Синархията и нищо чрез Анархията.

Любов + Светлина +Мир + Радост

Link to comment
Share on other sites

(Из книгите на Великите Учители)

Шамбала е необходимо място, където духовният свят се съчетава с материалния. Както в магнита съществува точка на най-голямо притегляне, така и в планинската обител се отваря вратата на Духовния свят. Самата височина Харизанкара подпомага магнитния ток. Стълбата на Яков е символ на нашата Обител. Но за света все още е трудно да приеме, че група, получила знание чрез упорит труд, може да се обедини в името на общото благо.

Опитното знание ни е помогнало да намерим удобно място, където токовете позволяват по-леко да се подържа връзка в различни направления.

Шамбала се появява в най-различни образи във връзка с понятието на века. Изучавайки целия цикъл от легенди на Азия, може да се достигне до най-древните Учения, свързани със Сибир, като най-неизвестната първоначална част на Материка.

Невъзможно е да се приеме всичко написано за Братството като истинско. Много е смесено с представите за Ефирния(Тънкия) свят, много лични блянове се преплитат с действителността. Съществуват много предания за различни несъществуващи раси и материци. Хората отнасят към занимаващите ги понятия различии подробности, без да се съобразяват с тяхната разнородност и разновременност.

Често могат да се чуят разкази за възникването или унищожението на Братството... Много спорове и много недоумение предизвикват подробностите за устройството на Надземния свят и Братството. Най-често, обаче, то въобще не се признава за съществуващо.

Първоосновата на Братството е заложена не като убежище, а като средоточие на мисълта. Ако обединението на мислите дава увеличение на енергията в непрекъсната прогресия, то, естествено, трябва да се съберат заедно силните мисли.

Смисълът на Братството се заключава в обединението на първичната енергия.

Братството не е убежище, а маяк на Светлината, подобно на стражева кула. Хората нерядко смятат, че Братята са се спасявали от някакви гонители, но това не е вярно. Уединението на Братството е предизвикано от съвсем други причини. Като маяк на висока скала то предлага своите знания за спасение на човечеството.

Огнища на Братството е имало в няколко страни, но при настъпването на сроковете тези огнища са се събрали в една твърдина. Така те са концентрирали силите си в място устойчиво геологически и духовно.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, приятели!

Някой да знае дали я има в мрежата книгата "Агарта - царството на Посветените" на А.Сент - Ив Д' Aлвейдър ?

Предварително благодаря!

Любов + Светлина + Мир + Радост!

Link to comment
Share on other sites

....а аз ще се радвам ако вие, съответно и по-голямата част от човечеството, се опитва да разсъждава  и да търси СВОЯТА истина със собствената си глава. Някой може ли да ми каже каква е причината да вярваш на нещо, което си чул или прочел, само защото онзи, от когото си го чул, го е чул от друг!!! В случая визирам Мулдашев, но принципът е общовалиден. Всичко сериозно на този свят се свързва с думата наука. Наука  "Връткане на глобус" все още няма. Няма и сила на думите, когато са само граматически правилно свързани. Силата е в буквеното изражение на законите на природата. Другото е леко четиво за преди лягяне!

Blagodarq ti.

Post-a ti e mnogo navremenen u polezen. Razumno e da se zamislim do kyde principa na vqrvam-ne vqrvam, razpalvan do bezkrai prez stoletiqta, e dovel chovechstvoto v nashi dni, kogato materializym i fanatisym diktuvat mislite na horata...

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, приятели! Да, добре е разумно да се замисляме...който за каквото си избере....и добре е да пишем на кирилица ....!

Любов + Светлина + Мир + Радост

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

:angel: Казват че Шамбала е столицата на Агарта. Че земята е куха отвътре и че всъщност там са оистинските обитатели на планетата - че това всъщност е истинският център на Бялото Братство(както и на другото) - поне централният му офис на тази планета - обител на така наречените адепти, или нирманакаи, или сжръх хора, или дхиан когани, или ишими(кабала). А шамбала според древношумерски език, основа на съвременните езици преди разделението им, значи: Централен Космодрум, Спеис Порт, тоест в превод основен входен пункт за планетата ни - многомерен, включително и физически. За Шамбала се говори в Агни Йога - последните две книги - "Надземното - съкровен живот", но само с намеци... Това е правителството, което движи държави и дъбития, така нареченото трето Братство - защото доброто излотосъществуват за ограниченото ни и невежо съзнание само! В миналото Българите са живели около входа на Шамбала, както и циганите - само тези два народа казват, уж на шега: "Господ е Българин", или "Господ е циганин". Не случайно точно при българите се Явява Великият Учител Беинса Дуно!!! :thumbsup2: We are the champions! Е, ако Господ не носи на майтап, да се учи, така де!!!

:) странно е :)) но даже и в този форум търсим доказателства , вместо просто да повярваме :)

невидимото е далеч по- обозримо , ако подхождаме чрез сетивата си , отколкото чрез ума.

поне на мен ми е по лесно :)))

поздрави:)

Ами, Велина, нали няма да ставаме дзен будисти и да си триеме мозъчните гънки , както и вярващи, тоест сляпо вярващи?!?!?! Ами, той Маркс си е прав. че религията е опиум за народа и средство за масов контрол. За шастие вече никой не я следва! атова има окултна наука, която разбира се работо в хармония на разума и сърцето - поравно!

Link to comment
Share on other sites

occult - затъмнявам. Че е скрит, скрит е, но от тъмнина...

Вярата е наложителна! Да не забравяме от къде сме тръгнали и на базата на какво си мислим къде отиваме!

Всеки извлича каквото може от религията...

Link to comment
Share on other sites

occult - затъмнявам. Че е скрит, скрит е, но от тъмнина...

Вярата е наложителна! Да не забравяме от къде сме тръгнали и на базата на какво си мислим къде отиваме!

Всеки извлича каквото може от религията...

За тъмнината за която говориш, Венци - да, така е, но това е само тъмнината на невежеството и слепотата ни, а не някаква отрицателност, която струва ми се, че внасяш в думата occult - Учителят Беинса я използва често - но, да, в съвремието за предпочитане са думи като съкровено учение, вътрешна наука ... така е! А вяра трябва, 100% съм съгласен, тя е основен импулс и идва от висшата ни природа. Аз не приемам само тази сляпата вяра, а истинската вяра, това е свещеният подтик на сърцето, устрема към неизвестното и светлината! Мир и любов!

А Агарта и Шамбала съществуват по-реално отколкото нашият живот на повърхността на планетата - спрямо обитателите там ние сме еднодневни смъртни, нещо между животните и човека - защото доколко сме истински хора и доколко животни, ще видим само като се огледаме наоколо или видим вечерните новини!

Планетите са като дом, къща, и истинското уютно място за живеене е вътре в къщата, а не на покрива или пред вратата и! Та, ние сме като добитък, оставен да преживя отвън, дават ни се трошички знание и малко техническа плява, гледат ни повече или по-малко добре, но когато се наложи, играе ножа, тоест организира се война, катаклизъм, каквото си избереш. Там, за това централно планетно слънце Учителят говори и дава песни (разбира се, на едно ниво на разбиране) - слънцето което не залязва, защото не изгрява! Там е и злото, и доброто - злото служи на доброто, ръководено от него със здрава ръка! Аз препорачвъм книгите на Зечаря Ситчин за един различен по-конкретен изглед по темите на духовността. Разбирането е многомерно и безкрайно задълбочаващо се, но последователите на духовността обикновено твърде се отплесват по символичните обяснения на всичко и не виждат под носа си!

Искам само да добавя че моето чувство е че Учителят Беинса - духа, който е работил през тялото на Дънов е от много по-високо ниво отколкото Учителите от Агарта, като Мория и т.н., но разбира се, те са в хармония и кооперация. Между другото, знам за негативното отношение на някои членове от братството към Агни Йога - тъжно ми е - кога ще разширим кръгозора си???!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

И аз вярвам в Агарта.Много търсих "Рила-врата към Агарта",но се беше свършила.Учителя е казвал,че в Рила има врата за Агарта и че Агарта е в материалния свят. Аз мисля че се влиза през някоя пещера.

Поздрав :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

orlinji... съгласен съм с тебе .

Една нощ , беше преди години, сънувах следното....:

Пътувам с влак през тесен пролом и влака се изкачва бавно на по-високо в планината. Линията неспирно се извива все по-нагоре и по-нагоре .. . Достигаме крайната гара и линията свършва , няма продължение по нататък . Като пременах през централния вход на гарата, видях , че се намирам в една долина в която има само вечна пролет от всякъде обградена с много високи скали и напълно изолирана от околния свят. Като се обърнах назад към гаратя , тя беше изчезнала и вход за нея не видях ..Когато попитах един .. до мене какво е това място , отговора беше ... (... познайте ? ) . Като продължих по централната улица по едно нагорнище достигнах да манастир с много високи стени от дялан камък и масивна тежка врата. Вътре в манастира видях едно маслиново дърво с грамадна обиколка , може би 10-15 човека може и да го обхванат като се хванат с протегнати ръце.- не знам , не съм сигурен . Това дърво беше силно разклонено и много здраво . Доста обикалях из този град и видях доста неща , но като се събудих останаха само като смътен спомен и един глас каза " За да си спомниш , трябва да заслужиш доверието на игумена на манастира ". И още се боря за доверието Му.......то се гради бавно и много трудно ... така мисля поне ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...