Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как се борите със сивия дракон на ежедневието


Recommended Posts

Здравей,

Не мога да дам сигурна рецепта, но лично аз се опитвам да открия красотата и уникалността на дребните и незабележими на пръв поглед неща. Нищо не се повтаря - ние сме тези, които не винаги успяваме да съзрем новото, различното.

Опитвам се да "инвестирам" повече любов в онова, което ме отегчава, натъжава, изнервя. После - малко търпение, смирение, разумно мълчание и усещането за щастие идва точно когато не го очакваш. Красивото на такова щастие е, че го приемаш като подарък от съдбата, но дълбоко в себе си благодариш на Любовта, че ти е помогнала да го "изработиш".

Откакто открих този сайт, се наслаждавам на минутите, прекарани с приятели по душа, на шанса да споделям Любовта и светлината, които промениха живота ми. Благодаря на Бога и онези, които са вложили частица от себе си в това благородно дело. :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Благодря Веронез, замислих се по въпроса ти и разбрах, че не го познавам добре този дракон , само съм чувала за него , така че съм икономисала време и енергия за други дела и блаженства, колкото до думичката " борба" ...преживях ч за секунди и усетих , че не съм "борбена" отодавна, така си мисля в тоя момент. Знам, че съм от смирените, кротките,търпеливите, издържливите...и че не съм от покорните, страхливите, ленивите.....

Останалото Донка го е казала великолепно преди мен.

Любов + Светлина + Мир + Радост

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ако тръгнем по "Пътя" - Сивият Дракон порозовява и става наш приятел - опознаваме се един друг по-добре, знаем целите и задачите си и си помагаме взаимно! :1eye:

Link to comment
Share on other sites

И на мене ми писна от приключения! Искам да настане скука откъм външни източници, тогава може би ще намеря време да се занимавам с каквото ми харесва, когато, колкото и както ми харесва. Мечтая си за сиво ежедневие, "от работа вкъщи" и толкоз! Даже гадже не ми трябва! /Ух, да не се обиди!/

Хареса ми идеята за "порозовяването на сивия дракон". Едно от средствата ми за "борба" с него също е срещата със сродни по интереси хора във виртуалното пространство /в реалното се въздържам/. Иска ми се да имам повече време да чета, да пътешествам, да рисувам, да свиря, да пея, да уча, да играя, да мечтая ... бих решавала примерно интеграли, диференциални уравнения и всякакви други задачи с най-голямо удоволствие!

Не мога да си представя хем да ми е скучно, хем да имам тъжни мисли. Може би е така, ако не се случва нещо, което желая, но прилагам формулата "убий желанието" и готово! Не е лесно, в някои отношения са ми били нужни години за това.

Link to comment
Share on other sites

Дракончета

О, те определено са два или един коjто си мени цветовете. всичко зависи от това дали ти харесва това което правиш и в името на какво : " целта оправдава средствата (тук имам впредвид духовни и емоционални)" :hypocrite:

Колкото и да не ние е прятно това което вършим, ако си изпълняваме и вършим мисийката, винаги сме въодушевени и неуморими :sorcerer:

Е, ако пък и двете се препокриват т.е. нито ни харесва нито си решаваме задачките с него, а е от принуда Дракончето не е само сиво, ами направо си отива към черно, ама нали сме си от смирените си стискаме забките и си викаме "то, скоро ще му се види края" - ех, нали сме си и оптимисти :thumbsup2:

А за времето и спокойствието-ще чакаме пенсийката, а за през другото време - това си зависи и от желанийцето и от организацийката :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup2: На мойто ЛЖП = ЛеЖеПе= Лично Жизнено Пространство :dancing yes: хехе няма сиви дракони - само ЛСМР и някой друг компютърен вирус :P и на вашите - няма :thumbsup: нали сме и още и активисти от форумската компютърно - клавиатурна раса разтягаме времетоооо - за какво сиво говорим :D в случай, че някое драконче оцветено случайно се е позаблудило..дресира се...като маршируващите бълхи в буркана :D:harhar:

:v: Любов + Светлина + Мир + Радост

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Сивия Дракон е само в главата ни, точно както и Розовия. Всичко зависи от нагласата ни към живота. Реалността обикновенно е някъде помежду тези два дракона. Незнам какъв би бил цвета. :) Въпроса е според мен дали ти можеш да бъдеш доволен от нея или не. Ако всичко ти се вижда сиво, това е защото се задълбаваш само в лошите и отрицателни черти на живота. Това донякъде е разбираемо, защото човек се опитва по всевъзможни начини да ги пребори или да ги промени. Но покрай това задълбаване е възможно да изпускаме положителните неща от живота. Аз лично приемам всичко, което ми се случва добро или лошо, занейки че само аз съм си виновен за него. :rolleyes:

опитвам да открия красотата и уникалността на дребните и незабележими на пръв поглед неща. Нищо не се повтаря - ние сме тези, които не винаги успяваме да съзрем новото, различното.

Опитвам се да "инвестирам" повече любов в онова, което ме отегчава, натъжава, изнервя.

Наистина когато се съсредоточим в/у Розовия дракон каточели и живота се променя. Всъщност само ние се променяме. Има хора, които се радват на живота, понеже са намерили какво да ядат. А ние приемаме всичко това за даденост и не му обръщаме никакво внимание. Има толкова много неща които биха могли да ни зарадват в ежедневието ни, самоче поради нагласите ни за живота ние дори не ги забелязваме.

Link to comment
Share on other sites

Обстрелвам го със сиви стрелички и на него му се дощява да стане виолетов или оранжев най-накрая.

Link to comment
Share on other sites

Защо деня си губиш в колебание

и утре пак ще тънеш в нежелание;

че всички страхове безкрайно бавят

и празни дни след себе си оставят.

Решен ли си? - започвай! В дързостта магия има, гений, красота.

Умът се пали, щом се хванеш смело

почни и ще завършиш свойто дело!

Йохан Волфганг фон Гьоте (1749 - 1832)

Link to comment
Share on other sites

Ехе, бях забравила за този въпрос от преди почти две години :)

Но тук явно не сте B) Съгласна съм с основните идеи , но все пак е човешко някога да си тъжен , да ти се мяркат неприветливи мисли, да си неудовлетворен и да трябва да се справяш като си тук - на земята.

Не съм така съвършена B) и не вярвам на абсолютно бодряческия тон :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

не вярвам на абсолютно бодряческия тон
въпрос на вътрешна енергия

ако има теч, корабът става тромав, с разбиране причината може да се преодолее

Решен ли си? - започвай! В дързостта магия има, гений, красота.

това е зрелост, а не скептичният "здрав смисъл" :)

Link to comment
Share on other sites

Ехе, бях забравила за този въпрос от преди почти две години  :)

Но тук явно не сте B) Съгласна съм с основните идеи , но все пак е човешко някога да си тъжен , да ти се мяркат неприветливи мисли, да си неудовлетворен и да трябва  да се справяш като си тук - на земята.

Не съм така съвършена B) и не вярвам на абсолютно бодряческия тон :feel happy:

"Сегашното е важно. Днешният ден е най-важният ден. Ще си кажеш: „Аз живея в съвършенство днес. Ще използвам всичките блага, които Бог ми дава“." 
34-то утринно неделно Слово, 7 юли 1940 г., 5 ч. сутрин, Изгрев.[/code]

[/b]

Link to comment
Share on other sites

:):):)

Живея в съвършенство и днес.

Използвам разумно всичките Блага( вътрешните и външни условия и възможности :smarty: ), които Отец ми дава.Амин

Благо+даря :v: всичките ми клетки са на тази вълна - 1440 минутки ЕжеДневно..и винаги с ЛСМР :angel:

Съгласна съм с основните идеи , но все пак е човешко някога да си тъжен , да ти се мяркат неприветливи мисли, да си неудовлетворен и да трябва  да се справяш като си тук - на земята.

Не съм така съвършена  и не вярвам на абсолютно бодряческия тон

Не вярваш на "абсолютно бодряческия тон"...твой си избор - всеки сам избира как да реагира, а ако не може ...значи е под влияние , то и затуй се случва ...щото сме го приели че е невъзможно да не си тъжен - да си мислиш че е "човешко" да си тъжен и прочие разни привнесени несвойствени състояния... когато вътрешното ни радио е настроено в хармония със светлинка + топлинка...сме на истинската честота и няма тъга...и прочие :):sorcerer: няма как изобщо да ми се случи даже и да си помисля камо ли да се 'боря' със сивия илюзиорен дракон на ежедневието.

Или мислиш, че се самозаблуждавам :dancing yes:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Не мисля, че се самозаблуждаваш, Благост :dancing yes: Радвам се за теб.

И аз знам , че всеки сам си конструира света, в който живее :smarty: Ти просто си по-добра в това :)

Затова и отварям този сайт :thumbsup: Зареждащо е в някаква степен.. :rolleyes::hypocrite::angel::thumbsup1:

Хубав ден!

Link to comment
Share on other sites

:) Веронез, Благо+Даря!

Вдъхновението и Хармонията да са с теб и с / във всички нас! Амин

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Еми,да. :hmmmmm: Ежедневието и това да се бориш с него си е доста сложна работа.То всъщност тук не става ясно за коя част от ежедневието говорим,но аз го разбирам като как да се преборим с ротината и инерцията която рано или късно се появява каквото и да прави човек.

Аз не съм сигурна че съм намерила формулата. :smarty: Но като начало е разбирането и компромиса и от двете страни,поне за тези които сме семейни.Това е много,много важно.Иначе(идва ми на ум една цинична приказка,но няма а я кажа понеже мястото не го предполага :ph34r: )С една дума-ЛОШО,много лошо.А за тези които не са семейни е значително по-лесно.Съобразяват се само със себе си и толкова,поне докато се почувстват по-добре.има такива моменти и не бива да се страхуваме от тях.Мисля,че тези които ни обичат познават би трябвало да ни уважат и разберат. :yinyang:

Link to comment
Share on other sites

С мечти можем да убием сивия дракон , ако го атакуваме с мечти всеки ден ,той ще поиска да стане розов , ще поиска и да не бъде дракон :D , в това съм сигурна

. С желание за живот , с любов към заобикалящия ни свят и хората около нас , със сигурност бихме убили сивия дракон на ежедневието .

Поне аз правя така , когато виждам , че не мога да помогна на себе си , започвам да помагам на другите . И просто не ми остава време и на мен за него .

Link to comment
Share on other sites

:D има заповед еднаааа : НЕ УБИВАЙ !!!

:) ни знам дали нещо, което го няма реално :1eye: може да бъде убито, специалистите - убийци имат думата :lol:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Понякога с мечти убиваме самия си живот. Вместо да го приемем и да му се радваме. Не винаги е лесно да се приеме. Бягството с мечти е сладко, но бягство.

Само с мечти не може да се убие сивият дракон на ежедневието. За пълноценен живот са нужни разумни действия. Което не изключва мечтаенето в една по-ранна начална фаза.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...