Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моделиране на сънища с електронни устройства


Recommended Posts

Какво мислите за опитите които се правят от известно време в моделиране на сънищата. На различни места се събират група учени и решават, че чрез електронно въздействие на определени зони в мозъка ще успеят да контролират сънищата. Според тях - опитите са успешни, а според вас? На фона на представите ни за естеството на съня, възможно ли е това? Дали наистина моделират съня, или въздействат на центрове свързани със фантазията, мислейки че образите които създават са сън? Или нещо друго...

Какво ви е мнението по този въпрос?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Не знам за електронно моделиране.

Занам за сънуването като магическа техникалОписано е от Карлос Кастанеда.

За това се правят семинари в Испания (скъпи за нас). ;)

Link to comment
Share on other sites

Тази тема е свързана с темата "Осъзнато сънуване".

Не мисля, че би бил възможен пълен контрол на сънищата по електронен път. По-скоро комбинация от техника и психология - би могло да има резултат.

Link to comment
Share on other sites

А аз дори смятам, че въздействието по този начин въобще не стига до съня. Според мен влияят на центрове свързани с близки до съня явления, неразличими за опитващитите и въпреки това различни. Примерно - въображение. Съмнявам се, че имат ясно виждане за разграничителната граница между двете и не могат да са убедени, че точно съня е това което моделират. Макар, че сънищата са различни... Ако случайно успяват да променят реален сън, то това е този, свързан с материалната същност на човека и вероятно го лишават от психическите и духовните му сънища. Това е което мисля, без да съм съпознат със същността на процеса на анатомично ниво.

Link to comment
Share on other sites

Привет

Венци разгледай темата, която Иво беше орворил за съня.

За пръв път чувам за такъв вид опити по отношение на съня :hmmmmm: . Чела съм , че сънуването е една от пророческите техники, и до колкото знам съня е състоянието между под съзнание, пред съзнание и съзнание, нещо като медитативна техника. И съм убедена, че всичко постигнато по изкуствен начин не води до нищо добро. Учените рано или късно ще разберат, че шеги с природата са само за наша сметка. :yinyang:

Link to comment
Share on other sites

Привет

"но за това - тези които го изпитват - да си блъскат главата"

Венци това май съм го пропуснала, но трябва да знаеш че наистина си прав.

Наистина е кошмарно да живееш между света на сънищата и реалния сват.

"За мене истинско предизвикателство би било да мого да контролирам съня си.

Да концентрирам вниманието си към някоя тема през деня и да сънувам на тази тема през ноща"

Надявам се да не си ме разбрал погрешно. По-принцип не харесвам думата контролирам, за мен в голяма степен тази дума е свързана с манипулации и интриги, а аз мисля че това е едно от основните неща които убиват Планетата.

По принцип съня е нещо като стихийно бедствие като кривуличещо палаво поточе.Сънувам много дори по няколко пъти на нощ понякога. Има моменти при такива осъзнати сънувания в които ми се иска да мога да обхвана колкото си може повече детайли, друг е въпроса дали наистина може да се постигне нещо като сънуване по поръчка, но започвам да стигам до извода че дори и да го постигна ще бъде грешка.

Май съм се заразила от тази мания за експерименти :feel happy:

Ако не бях прочела това което писа за експеримента май щях да попадна в графата "гавраджий с природата", започвам сериозно да се замислям

Надявам се и ти да споделиш мнението си

Link to comment
Share on other sites

Това естествено беше шега! :D И въпреки това - образно си е така. Аз естествено не мога да дам наистина обективно мнение, понеже не съм се сблъсквал с проблема ( освен тези минимални ситуации, които съм посочил ) и съвсем в друга насока влагам усилията си - точно това имах предвид. Обаче предполагам правиш разликата между " гавра с природата " и стремеж към развитие. Ти разбира се упражняваш второто, но моето мнение е, че всяко едно действие, независимо от насоката и добрите намерения, ако отнема прекалено внимание, води след себе си негативни последствия. От една страна - самото вглъбяване е лошо, от друга - отнема ти мотивацията в другите насоки.

Относно моделирането на сънища, то дори не е " гавра с природата ", защото пак казвам, че според мен положителните резултати са заблуда. Просто не са истински сънища - предвид психологическото им значение. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Привет

"" гавра с природата " и стремеж към развитие" Аз си мисля че правя разлика което не значи че наистина е така.

Според мен този които е разработил водородната бомбо на дали си е давал сметка как ще бъде използвано откритието чиито ресурси за взети от природата (няма от къде другаде просто) :feel happy:

Според мен всяка една структора всако едно откритие може да се използва за добро или лошто.

По отношение на откритията и идеите, мисля че масово явление е да се крадат идеи. Хора които си въобръзяват че могат да развият идеята или откритието на някой друг дърпат развитието на човечеството :(

То е като да изчерпваш ресурси

"Относно моделирането на сънища, то дори не е " гавра с природата ", "

И да и не. Та значи използваш разни жички или опиати ( това си е манипулация) за да предизвикаш определени усещания в дадена личност.

Следва да си си задал много въпроси на които трябва да имаш изклучително точни и правилни отговори.

Все пак ние хората сме част от тази природа. А в горе споменатия случай някой си позволява да манипулира някаква частица от природата.

А колкото и да се изследва природата никога не се знае кое как ще рекушира и как ще се отрази.

Имаме налице един основен пример, откливат лек за дадена болест и в следващия момент природата отговаря с нова болест, какво значи това.

Не случайно е имало времена в които пророческите техники са били приоритет на определени хора. Методите са се използвали много внимателно.

Всичко е много относително, и май времената са такива че вървим по много тънак лед.

"независимо от насоката и добрите намерения, ако отнема прекалено внимание, води след себе си негативни последствия." :thumbsup: Напълно споделям мнението ти

"От една страна - самото вглъбяване е лошо, от друга - отнема ти мотивацията в другите насоки." Не съм съвсем сигурна какво точно имаш в предвид.

Аз го тълкувам по следния начин "Форсирането на нещата не водидо нищо добро, но трайкаш ли си прекалено много губиш нещо към което се стремиш"

Как се открива златната среда :feel happy:

Венци не се ли заформя друга тема :thumbsup1:

Поздрави Таня

Link to comment
Share on other sites

Точно друга - не! Обаче става прекалено голяма амплитудата на тази.

Темата си я знаем, а хората които са подложени на тези манипулации, разбира се са доброволци и е въпрос на време да осъзнаят заблудата си. Това имах предвид като споменах, че дори не е " гавра с природата ". Просто събитието сякаш не е чак толкова значимо, поне откъм резултати. А и за последствията мисля същото.

Въпросът е, че те се опитват наистина да нарушават спокойствието на природата, но просто не успяват, поради недостатъчно знание за естеството на сънищата. Или ако успяват поне не е по начина по койсто си мислят. И в двата случая обаче моделиране на сънища - няма ( изкуствено ). :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Здравейте всички :D Изглежда говорите за разработката на японците за сънища по поръчка. Това си е детска играчка. С методите на тази машинка се постигат единствено фантазни видения в така нареченото алфа ниво, с други думи на границата на заспиването, но не и истински сън, в който, съгласен съм напълно, не бива да се бъркаме. Не и по този начин. Можем до известна степен да си поръчаме сънища с други методи, които са естествени и много по- простички. Например с повишени дози витамин В6 или храни които го съдържат в големи количества. Така организмът и мозъкът си почиват по-пълноценно, а тъй като В6 е водоразтворим, се задържа в тялото само няколко часа.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Водолей

Здравейте! Май отдавна никой нищо интересно не е сънувал и форума има нужда от нов участник :-)))

Сънищата винаги са били тема,която ме е вълнувала! Сънувам много,винаги цветно (преди време научих,че не всички хора сънуват цветни сънища), често сънищата ми са предупреждение за нещо,което предстои да ми се случи.А 4-5 пъти съм сънувала и неща за които просто нямам обяснение и до ден днешен,макар че съм използвала срещите си със "знаещи" хора и съм ги питала.

Според мен маниулирането на сънищата е поредния опит на незнаещите "всезнайковци" да се месят в неща за които човечеството още не е дорасло! Така както е и с клонирането,опитите с времето-не само в метереологията, а и във взаимната връзка минало-настояще-бъдеще, създаването на вируси и животни убийци с които самите им създатели не могат след това да се преборят,опитите с хора- присаждат им чипове и после се влияе на съзнанието им от разстояние, и т.н.!!!

Искренно се надявам,че добрите хора на този свят ще победят злото и всички които му служат!!! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Човечеството има запазени писмени свидетелства от поне 5 хиляди години за психични методи за предизвикване на определени сънища. В Египетската и Гръцката цивилизации е имало построени стотици храмове посветени на сънуването - за лекуване, предсказване и др. Хиляди хора са ги посещавали, извършвали са ритуали, водени от жреците, за да получат сън, който да отговаря на проблема им.

В наше време има издадени десетки книги (на английски) за това как човек може да предизвика сън с определено съдържание, как да запомни съня си, как да осъзнае по време на сън, че сънува, как да тълкува съня си и т.н.

На базата на горните разсъждения, мисля че моделирането (предизвикването на сън с цел решаване на някакъв проблем) на сънища е напълно възможно. Доколко е правилно да се използват технически средства за това, не съм много сигурен. По-скоро техническите средства могат да се ползват като помощно средство за развиване на умствена сила и будност, които да помогнат в съзнателното предизвикване на сънища. Това е моето мнение.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте отново! Иво искам да отбележа само, че историческите източници на подобни изследвания идват от цивилизации, които в някои отношения са били доста напреднали в сравнение с нашата. А става въпрос преде всичко за себепознание, което директно е свързано с нашата тема. Освен това има и цивилизации отпреди десетки хиляди години, които дори в по-висша степен са ни изпреварвали по отношение на " истинска " мъдрост, но за тях нищо не знаем...

Link to comment
Share on other sites

...цивилизации отпреди десетки хиляди години, които дори в по-висша степен са ни изпреварвали по отношение на " истинска " мъдрост, но за тях нищо не знаем...

Вече се знае нещо. Не е много, но е изключително важно, понеже касае същността на пътя. Древните са живеели в общество коренно различно от нашето по отношението си към "прагматиката на всекидневието". Техните цивилизации са били НЕТЕХНОЛОГИЧНИ. Това означава че са живеели в същността на нещата "виждайки" света много по-истински. Всички днешни духовни достижения са само лек полъх от периферията на това древно познание и отношение към света. Сънищата са естествено състояние на преход в полиизмерният свят, където активността на човека продължава на нива недостъпни за триизмерно тяло. Едно докосване до темата, почти като дежаву, са книгите на откривателят на Календара на Маите - Хосе Аргуелес.

Link to comment
Share on other sites

Guest Водолей

И аз това имах в предвид,Венцислав! Правят се опити подчинени само на технократската ни цивилизация и на нейните цели,без да се вземат в предвид другите фактори! Но и как да ги имат в предвид,като те не вярват в тях и ги отричат напълно? Плаши ме точно това- опитът направен за да се види докъде може да се стигне,генетичните комбинации например между риба и ягода- за да можели и ягодите да станат студоустойчиви??!! Скоро прочетох и за комбинация между гени на сьомга и мечка, и тъй като опитните екземпляри били в някакъв водоем в Канада,проявили завиден разсъдък и взели,че избягали???!!!По-скоро някой им е помогнал според мен! А какви ще са последствията от тези "опити"- никой не иска да мисли,защото последствията може да надминат човешкото въображение!

В броя на в."Труд" от 16.10.2004г. пък има статия за изобретяването на чип,който ще бъде имплантиран в човешкото тяло и ще докладва за здравословното състояние на човека.Като идея- не е лошо! Но... дали няма да може и да се влияе на съзнанието на човека, на сънищата му,на поведението му чрез чипа???

Колкото до древните цивилизации- за да стигнат до тези "предизвикани сънища" и т.н.-това означава много години себеопознаване,а не просто хей така-молитви,шамански танци и хоп- отговора на проблема ти е готов! Много има да се учим още :-)

Всичко добро Ви желая!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Тук взе да става весело! :D Разбира се всичко което казвате е вярно и още доста има да се споделя, но май мястото не е вече тук. Що се отнася до въздействието на съзнанието - публична тайна е, че и понастоящем съществуват множество средства за скрита масова манипулация, като един от инструментите е и интернет...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Тази тема е доста вълнуваща нали? Бягството има много разновидности. Защо трябва да е непременно сън. Колко от Вас са сигурни, че са будни през по-голямата част от деня си. Къде отиваме, когато не можем да си спомним какво сме правили преди 5 минути. Автоматизмът е голяма магия. Човек може да сънува каквото и когато си пожелае.

Link to comment
Share on other sites

Guest Християнин

Здравей Венцислав,

Хубава тема пусна за дискусия . Според мене и добре ти отговориха до сега форумците . Особено последните мнения. Нали точно Религията слага ограниченията, табутата , за да не се пипа там където може да се навреди на човечеството и отделния човек . Значи излиза Венци, че има нужда от Религията за да имат хората страх Божии . А страхът Божжии е начало на мъдроста .Нали ме питаше по друга тема - " Защо е нужна Религията? "

Според мене сънищата могат да се моделират и още как . Но не е работа на учените и всякаква "научна " пасмина да бърка там . Там имат право да бъркат изключително малко хора, с лигитимен достъп от Висшите йерархии във Вселената . И тези хора се наричат Мирови Учители , с доказано здрава психика ,морално и нравствени устои недопускащи хора да упражняват Психотроника вместо Религия.

Казано по-простичко :

В сънищата ни имат лигитимно право да се намесват хора служещи на повдигането на Обществото като цяло без да имат комерсиална и друга личностна изгода за това. А днешното комерсиално общество се нуждае неистово от морални и нравствени задръжки. Особенно в посткомунистическите общества възпитали ни в материалистически дух ..." А бе яж , пии и се весели , че утре ще умреш , а там няма нищо ".

Венцислав, огледай се около тебе и ще видиш , че съм прав. Отвори вестника , пусни радото или телевизора , виж по улиците мутрите мачкащи безогледно , но най-вече виж онези мутри с бели якички . Ако ги научим да уважават с решенията си редовия човек , всичко ще е ОК ! А това означава те да имат Страх Божии и като сънуват да треперят , че го има Бога който да отмъщава за сторените злини.

Християнин

Link to comment
Share on other sites

Значи... Наполовина съм съгласен, наполовина - не - то май винаги е така или подобно. :blink: Ама малко не ми връзва примерно " Хора - от висшите йерархии ", хора ли, или от висшите йерархии. Освен това интересува ме живо нещо - това което ти, Християнин, споделяш с нас, знание ли е, или мъдрост?

Относно моделирането, независимо от проводниците, дълбоката истина е, че човек си моделира сънищата сам! Така, да кажем, мисля аз. :sleeping::lol:

Мир и Любов!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Относно моделирането, независимо от проводниците, дълбоката истина е, че човек си моделира сънищата сам! Така, да кажем, мисля аз.

и аз. :thumbsup1:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Здравей Венцислав,

Хубава тема пусна за дискусия . Според мене и добре ти отговориха до сега форумците . Особено последните мнения. Нали точно Религията слага ограниченията, табутата , за да не се пипа там където може да се навреди на човечеството и отделния човек . Значи излиза Венци, че има нужда от Религията за да имат хората страх Божии . А страхът Божжии е начало на мъдроста .Нали ме питаше по друга тема - " Защо е нужна Религията? " 

Според мене сънищата могат да се моделират и още как . Но не е работа на учените и всякаква "научна " пасмина да бърка там . Там имат право да бъркат изключително малко хора, с лигитимен достъп от Висшите йерархии във Вселената . И тези хора се наричат Мирови Учители , с доказано здрава психика ,морално и нравствени устои недопускащи хора да упражняват Психотроника вместо Религия.

Казано по-простичко :

В сънищата ни имат лигитимно право да се намесват хора служещи на повдигането на Обществото като цяло без да имат комерсиална и друга личностна изгода за това. А днешното комерсиално общество се нуждае неистово от морални и нравствени задръжки. Особенно в посткомунистическите общества възпитали ни в материалистически дух ..." А бе яж , пии и се весели , че утре ще умреш , а там няма нищо ".

Венцислав, огледай се около тебе и ще видиш , че съм прав. Отвори вестника , пусни радото или телевизора , виж по улиците мутрите мачкащи безогледно , но най-вече виж онези мутри с бели якички . Ако ги научим да уважават с решенията си редовия човек , всичко ще е ОК ! А това означава те да имат Страх Божии и като сънуват да треперят , че го има Бога който да отмъщава за сторените злини.

Християнин

Уважаеми Християнино,

Да баде човек Християнин е чудесно, лошо няма, стига да не отрича и вреди на другите. Науката е неутрална и ако се използва за лошо, то е поради духовната слепота на хората! Буквално Христос означава Помазан, и това е дума идваща далеч отпреди Исус Галилейски. Ритуалът е бил помазване с крокодилска мас... е, аз лично не искам да съм намазан с такава мазнина, но предпочитам Нивеа ! Шегувам се, приятелю, виждам че си добър и богобоязлив човек. Значи се страхуваш от всичко и всички, включително и от самият себе си - нали Бог е всичко и е навсякаде! И ако разберем правилно въпроса с така нареченият Бог - на мен ми харесва идеята че живеем във великото тяло на бога, че сме мънички елементарни частички в съществото му, че сме подчинени на законите които действат в тялото му, но че директна връзка с Бога ни е само Йерархията от същности (ангели, архангели и т.н.). За мен Бог е само съкращение което включва именно тази Йерархия на светлината и любовта! А както казва Учителят - дори Бог не е краят на знанието и развитието. И защо да се страхувам от Бога - ами не искам да се страхувам - такъв Бог който иска да се страхувам от него аз решително не го приемам, пък ако ще и да ме заточи в последният ад - защото бога на Любовта ще ме извади от там. Страха е в основата на невежеството, а невежеството в основата на страданието! А за сънуването - когато медитацията се задълбочи, тя автоматично навлиза в зоната на сънуването - така че да се отрича контролираното сънуване, е да се отрича въобще вътрешното саморазвитие – разбира се, то не е саморазвитие, но е с помощта на живата връзка с Учителя!

Но аз сам сигурен че “страх от Бога” е само начин на изразяване и че всъщност говориш за уважение, преклонение и ... любов кам Истината! Така ли е? Моля не се засягай, надявам се да намерим общ език - нали затова пишем в този форум - за да почерпим мъдрост от взаимното си общуване! Бог е Любов! :feel хаппъ:

Link to comment
Share on other sites

Guest Guest_ Християнин

Значи... Наполовина съм съгласен, наполовина - не - то май винаги е така или подобно.  Ама малко не ми връзва примерно " Хора - от висшите йерархии ", хора ли, или от висшите йерархии. Освен това интересува ме живо нещо - това което ти, Християнин, споделяш с нас, знание ли е, или мъдрост?

Относно моделирането, независимо от проводниците, дълбоката истина е, че човек си моделира сънищата сам! Така, да кажем, мисля аз. 

Мир и Любов!!!

Значи г-н...orlinji... така да кажа , ако може .

Прочети добре горното дето съм му направил едно ..copy-paste. Значи ... Венци е наполовина съгласен , наполовина - не. И дали споделям знание или мъдрост.

Отговарям ти orlinji :

Да, постинга ми е писан от познание по въпроса , което в последствие се превърна в мъдрост ( иначе щях вече да не съм в плът ако не бях се поучил ) Изкоментирай и Венци де . Мноооого ти се помолвам !!! Дано ти отговори точно и почтенно.... . Знам защо ме питаш лично мене ...:))) и защо те интерисява мнението ми . Не съм чак толкова безчувствен , че да не се усетя . Но не се засягам . Разбирам , че питаш доброномерено.

Поради самодисциплината придобита от професията ми "хванах в крачка " няколко пъти един човек как моделира сънища и ме спаси само силната интуиция и самообладание. За това знам , че друг човек наистина може да го прави моделирането на сънища де. Даже успях да му прихвана цялата техника на изпълнение. Но това става само при непросветените лековерни и безволеви хора.

Вярно е , ако човек няма уважение към хората и условно казано "страх " от Бога може много да се напакости. Под "страх от Бога" разбирам ..... да знаеш , че винаги има Един над тебе който гледа и вижда какво правиш и никъде и никога не можеш да се скриеш от закона за "Карма " Това означава , че каквото и да вършиш делата и мислите ти са винаги видни за по-високо стоещите духовни йерархии в така нареченото от Венци и някои форумци "Нищо " по една друга тема. Страхът от Бога възпитава в началния стадий на навлизане в окултното. Точно както наказанието и забележката на ученика възпитава докато е още ученик. При изградена морално-нравствена система вече , възпитанието си е свършило работата . Защото Бог е Бог на ред , а не на безредие и успява в еволюцията този които почита и уважава ближния си . Иначе настъпва разруха след време като се разпаднат нравите и уважението . А аз не я желая. Попитай Венци и нека и той отговори , ама смислено , защото разговора беше и с негово участие .

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, приятели!

Като ви чета всъщност си мисля , че всички тук сме богобоязливи в голяма степен и че тези които са патили повече могат да си позволят да бъдат по резки и категорични.Свят шарен, хора разни. Иване не съм ти адвокат, хе хе. Нрави ми се как отстояваш опитностите си и ги споделяш, зашото това което ти си преживял може да се случи в приблизителен вариант и на други ( да ни пази Бог и ние да си се пазим - освен ако не си е кармичка наша!).

Сега за моделирането на сънищата - искам да ви попитам всъщност каква считате че може да е целта на моделирането за нас . И ползата от това.

Когато си наясно с различните си тела и особено с етерното тяло и причинното - някои конкретни неща се случват.

А иначе Закона на Любовта ни пази от нежелана чужда намеса.То разни шегаджии от астрала и експериментатори всякакви винаги има.

Добра защита на всички желая и майстори в моделирането.

Любов+Светлина+Мир+Радост

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...