Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Брак в хороскопа - предпоставки и сигнификатори


Recommended Posts

За брака и брачния партньор се съди по 7 дом на една звездна карта. Той кореспондира със зодиакалния знак Везни, управляван от Венера.

Основен сигнификатор на съпруга е Слънцето (Марс-любовник) и на съпругата е Луната (Венера -любовницата).

Могат ли Слънцето и Луната да бъдат щастливи заедно като крал и неговата кралица или пък не? Къде на шега, къде на истина,винаги ми е било забавно, че по 7 дом се съди и за откритите ни врагове, така че :D . Предлагам в тази тема да правим астрологически анализи на брак, за да не "оспамим", една съседна, която си е чисто нумерологична и си е много хубава като такава.( за сега е и единствената)

"Нищо на Земята не се случва без да е написано на небето".

Ако някой стигне до развод, значи е трябвало да научи нещо. Сатурн е строг и взискателен учител.Следва да се проучат добре напрегнатите му аспекти с Венера. Той ще подложи на щателна инспекция нашите лични качества и способности за партньорство въобще, както и доколко е удачен евентуалния ни избор на брачен партньор. От “изпитвания” се изисква прилежание, труд и зрелост, за да се справи с тежките изпити.

Това е единствената причина, да говорим за изчакване до към 29-30 години, когато Сатурн вече е завършил една пълна обиколка, с което, така както лично аз го усещам, е загатнал на някакво ниво “конспекта по който ще изпитва”. Поради различната еволюция на душите, някои могат да се справят и по-рано и успешно с динамичните аспекти, някои доста по-късно.Смятам за доста мъдра мисълта, че когато губиш, не знаеш какво печелиш.Особено когато действа Сатурн. Той изпитва многократно дали няма "някой дефект", ако нещо не е добро и не си заслужава- Сатурн го събаря, но каквото той одобри и запази- то ще даде добри плодове и ще пребъде във времето.

За брака са от значение аспектите на Венера с всички останали планети. Също и положението на управителя на седми дом.

Много са показателни аспектите между Хирон, Венера,Нептун и Юпитер,както и между двете карти(синастрия), както и общата, основана на мидпойнтите композитна карта,но нека се включат и останалите колеги. :rolleyes

Здравейте!От години се въртя в омагьосан кръг с един човек,в който намирам общи черти с тези от характера на баща ми,а връзката ни понякога оприличавам на брака на моите родители.Извода,до който съм стигала не веднъж е,че "моята програма"е част от "лабиринта" на майка ми,а тя от този на нейната майка(защото и там забелязвам прилики).Не веднъж съм била изправена пред взимане на съдбоносно решение,водена от импулсите на неудовлетворение,разочарование,неразбиран

е...Същото мисля,важи и за него.В живота си до сега не съм се колебала да взимам решения,продиктувани единствено от сърцето,приемайки всички рискове от това.Но сега нещата са поставени така,че не мога да взема решение - да продължа или да се разделя с този човек!?Освен за моя личен живот,имам странното усещане,че това мое решение е от съдбоносно значение за бъдещата съдба на дъщеря ми.

Моята рожд.дата е:13.07.65,Пловдив,07,30.

Неговата е: 18.12.67,София(не зная часа)

Ще бъда много благодарна за становището на просветените!

Редактирано от Атлантида
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Определянето на стабилността на един брак е трудна задача и дори да са налице добри показатели винаги има възможността да прекъсне най-неочаквано.

Първо бих искал да отбележа още няколко пункта за направата на възможно най-точна прогноза за успеха на една бъдеща връзка. Първо трябва да се разгледат хорокопите на двамата партньори, да се определи изискването на 7-ми дом, липсващи елементи, синтетичен знак, както и общата ориентировка на планетите в полускълбата на радикса. След като са определени изискванията за партньор в радикса, трябва да се пристъпи към създаване на карта за началото на връзката. Крайния пункт в тази последователност е да се направи наслагване на двата хороскопа и да се разгледат мидпойнтите които се образуват. Чак след това може да се направи стандартната синастрия.

Разглеждайки хороскопите на брачни двойки, поне по мое мнение, отдавам най-голямо значение на позицията на Сатурн. Макар и да му се придава значение на "голям злосторник" екзалтацията му във Везни е много показателна за ролята му във взаимоотношенията. Но най-важното значение на Сатурн е разкрито в алхимичните текстове, където той се именува като "черно слънце", от металите му се приписва влиянието върху оловото, което съдържа в себе си солта за трансформацията в злато. Ако пречупим това тълкуване презпсихологията, ние ще намерим Сатурн, като символ на Сянката, такава каквато я описва Юнг. Точно в това е отношението на тази "зла" планета в брачните отношения. Когато се влюбва един средностатистически неосъзнат и воден от импулса мъж, има голяма вероятност той да се влюбва в несъзнаваната проекция на образа на Жената която той си е създал, отражение на женската част от душата или идеята за неговата Анима. Тук се появява и ролята на Сатурн, като учител преподаващ уроци за душата. Едва след разбирането на заложеното в значението на Сатурн можем да пристъпим към идеите на Слънцето и Луната, като образи на Царя и Царицата в хороскопа.

Другият фактор, който намирам за изключитлно важен е нодалната ос. Тя се явява в ролята на арматура скрепваща двата хороскопа в траен съюз. Ако изключим кармичното тълкувание на тези обекти, на чисто психологично ниво те дават много по-важна информация.

За жизнеността на връзката, за страстта в нея помагат образите на Венера и Марс, или митологичните образи на Вулкан и Афродита и техната бурна и безрасъдна любов.

И като последен показател ще посоча астероида Юнона, жената на Зевс, ревнивата съпруга, която много повече държи на институцията брак и "позата", която той представлява пред обществото. Тя не залага на неговата пълноценност и щастието в него, а като инструмент, бижу за парадиране пред приятелки.

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Вендор,

Можеш ли да ми кажеш, когато въпроса за съвместимост се задава само от единия партньор и той обикновено не знае часа на раждане на другия, както е във въпроса на Моника13

"Моята рожд.дата е:13.07.65,Пловдив,07,30.

Неговата е: 18.12.67,София(не зная часа)"

как постъпваш в този случай.

Как определяш реалните му нужди и какво той би очаквал от връзката?

Как построяваш домовете в неговата карта, за да определиш разположението на планетите спрямо осите в хороскопа му?

Линк към коментар
Share on other sites

Таня, лично аз не бих направил синастрия в този случай, повече от известно е че най-важното в астрологията е точното време на раждане, или ако не точното, то поне приблизително. По-добре малко, отколкото нищо.

Но все пак бих разгледал поне хороскопа на Моника и евентуално да съставя хороскоп за началото на връзката.

Линк към коментар
Share on other sites

Моника, преди астрологията искам да ти кажа, че това което сме видели от родителите ни се запечатва в съзнанието, програмира ни и ние с много усилия можем да излезем от тази матрица. Дори и когато сме наясно, че това поведение не е правилното. Ако като малки учим само какво не трябва да правим е много недостатъчно и неефективно.Нужни са ни наблюдения какво трябва да правим.Изглежда детето си изгражда модели за подражание, комбинации от това, което е наблюдавало в действителност и се придържа плътно към тях.За това е важно да има наблюдения (макар и малко) върху отношения, изпълнени с любов и хармония.Това, което споделяш за майка си до голяма степен е общовалидно.По повод притесненията ти за дъщеричката ти-аз проучвам една теория- дали ако двама души от семейството са родени в един и същи месец,съдбите им са тясно свързани, нещо като “скачени съдове”. Имам някои наблюдения в тази посока, макар и малко. През юли ли е родена дъщеря ти или майка ти?

В твоята карта не виждам да е заложен много тежък брак. Имаш опозиция на Венера с Юнона(един астероид, смята се че управлява брака), както и някои напрегнати аспекти на Уран,който управлява твоя 7 дом(пак брака).Но какво са няколко тежки аспекта?

Малко съм озадачена от синастрията на двете карти, защото не е зле, бих казала най-малко нормален “средностатистически” брак.Странно, но ми се струва, че си подхождате и се разбирате добре.Евентуално ще преразгледам пак картите-може да съм допуснала грешка някъде.Ако е така пак ще пиша.Може да не сте Ромео и Жулиета, но не ми се струват чак много тежки аспектите. Има дост положителни моменти и добра съвместимост. Все пак, не знаем часа на мъжа, това би променило евентуално някои неща.

Това, което най-много ми се набива пред очите е прогресивния ти хороскоп. А и той има много голяма тежест.Мисля, че те очакват много положителни емоции,късмет, щастие и любов към края на тази година. Което още веднъж се потвърждава от транзитите на Юпитер.Смятам, че ще го усетиш доста осезаемо.

И това което току що забелязах, а то май обяснява и защо си задала този въпрос е:

Точно в момента Хирон е застанал върху твоя Дсц., т.е. 7 дом- брака, за него пуснах тема съвсем наскоро, погледни я, ако искаш.

Понеже от друга страна в момента Уран транзитира през твоя натален Хирон, нещата наистина “се втвърдяват”. Допускам да има сътресения, но каквото и да става, ти не изпускай от поглед горния абзац.

Линк към коментар
Share on other sites

Другият фактор, който намирам за изключитлно важен е нодалната ос. Тя се явява в ролята на арматура скрепваща двата хороскопа в траен съюз. Ако изключим кармичното тълкувание на тези обекти, на чисто психологично ниво те дават много по-важна информация.

Ще ти бъда благодарна, ако споделиш повече по този въпрос, Вендор. Какво е значението на съвпада на северния възел на единия партньор с южния възел на другия (по оста 5-11 дом)?

Линк към коментар
Share on other sites

Другият фактор, който намирам за изключитлно важен е нодалната ос. Тя се явява в ролята на арматура скрепваща двата хороскопа в траен съюз. Ако изключим кармичното тълкувание на тези обекти, на чисто психологично ниво те дават много по-важна информация.

Ще ти бъда благодарна, ако споделиш повече по този въпрос, Вендор. Какво е значението на съвпада на северния възел на единия партньор с южния възел на другия (по оста 5-11 дом)?

Ако трябва да се изразя образно нодалната ос е черната дупка в радикса, тя изкривява плоскостта на мандалата, като я оплътнява в позицията на южния възел и разширява там където се намира северния възел. Южният възел представлява плътната материя изкривяваща времето и пространството и засмуква всичко в близост, северният възел е изхода на оформилият се канал, той е така наречената бяла дупка, която изхвърля всичко засмукано в друга времева матрица, в друго измерение. Ако отразим това в плоскостта на психологията ще видим южния възел като основа на нашето съществуване, едно дълбоко скрито в нас кълбо от емоционални възли, препятствия и комплекси, с които трябва да се борим за да се развиваме и прогресираме, НО това може да е и зрънцето на цялостната личност заложено в най-дълбоките нива на психиката, все още неизявена. Знака в който попада тази критична точка показва характера на препятствията , с които ще се сблъскаме, а господаря на тази край от нодалната ос и неговите аспекти ни дава допълнителна информация за света с който се сблъскваме, свят на неосъзнати пречки и проблеми.

По оптимистична е картината в областта на северния възел, планетите които попадат в съвпад с него изразяват подчертано положитлните си характеристики, а позицията по дом и знак показва областта в която можем да работим за да разплетем заложеното скрито в южния възел, да се справим с препятствията и да си осигурим един стабилен растеж. Господаря на северния възел е владетел на един друг свят изпълнен с лекота и постоянни успехи.

Ако се спрем на посочения от теб пример maggee, ще видим че единия партньор, представен от северния възел е спасението за другия, той се явява като спасителна глутка въздух и средство за разбиране на собствената си природа. Може би ако имах малко повече информация бих направил по-точна характеристика на този аспект, но при всички обстоятелства двамата са свързани през времето и пространството, обединявайки две вселени.

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

... но при всички обстоятелства двамата са свързани през времето и пространството, обединявайки две вселени.

Благодаря ти, Вендор, точно такова е усещането и за двама ни. Всъщност не знам дали може да се говори за съвпад на лунните възли (на 6 градуса, ето ситуацията), но има и съвпад с лични планети и като цяло усещането е... неземно :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ако 7-ми дом е обобщаващ за партньора и неговите черти, то с помоща на Луната може да се разбере с голяма точност какъв ще е Асц на нашия спътник в живота. При мъжете показателна е естествено Луната. Първият аспект, който направи тя, след раждането, ще е с планетата управляваща Асц на неговата половинка. Същото важи и при жените, обаче се взема под внимание първия сключен аспект на Слънцето.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако 7-ми дом е обобщаващ за партньора и неговите черти, то с помоща на Луната може да се разбере с голяма точност какъв ще е Асц на нашия спътник в живота. При мъжете показателна е естествено Луната. Първият аспект, който направи тя, след раждането, ще е с планетата управляваща Асц на неговата половинка. Същото важи и при жените, обаче се взема под внимание първия сключен аспект на Слънцето.

Вендор, това е много интересно , но при мен не е така. Първият аспект,който Слънцето ми сключва е съвпад с Меркурий. Съпругът ми е с асцендент Рак. А пък неговата Луна първо прави секстил със Слънцето му, а аз съм с асцендент Везни. Аз ли нещо бъркам или не е задължително да е така?

Линк към коментар
Share on other sites

Ако 7-ми дом е обобщаващ за партньора и неговите черти, то с помоща на Луната може да се разбере с голяма точност какъв ще е Асц на нашия спътник в живота. При мъжете показателна е естествено Луната. Първият аспект, който направи тя, след раждането, ще е с планетата управляваща Асц на неговата половинка. Същото важи и при жените, обаче се взема под внимание първия сключен аспект на Слънцето.

Здравей Вендор,

как бих могла да разбера кой е първият аспект който прави слънцето ми?

Аз съм жена,знам че слънцето ми прави секстил с луната?

Мерси :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Skarlet, разбира се, това е само метод, с който евентуално да се направи една прогноза. Лично аз съм наблюдавал подобна тенденция при 12 семейни двойки, при които Луната и Слънцето правят посочените аспекти. Понякога при жената, както и при мъжа, показателна е Луната.

mamma_mia, всяка програма би могла да ти свърши работа, като изчислиш хороскопа и разгледаш аспектите малко по внимателно. Трябва да се знае, аспектите по време на раждането не са важни, а този който предстои да се сключи.

Линк към коментар
Share on other sites

Skarlet, разбира се, това е само метод, с който евентуално да се направи една прогноза. Лично аз съм наблюдавал подобна тенденция при 12 семейни двойки, при които Луната и Слънцето правят посочените аспекти. Понякога при жената, както и при мъжа, показателна е Луната.

mamma_mia, всяка програма би могла да ти свърши работа, като изчислиш хороскопа и разгледаш аспектите малко по внимателно. Трябва да се знае, аспектите по време на раждането не са важни, а този който предстои да се сключи.

Изобщо не съм си помислила,че е измислица.Може би първият аспект на Слънцено ми с Меркурий да показва при мен,че съпругът ще е меркуриев тип,защото той е Близнаци. Ще започна и аз да наблюдавам тези аспекти в картите на моите близки и познати, да видя как е при тях. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Ако 7-ми дом е обобщаващ за партньора и неговите черти, то с помоща на Луната може да се разбере с голяма точност какъв ще е Асц на нашия спътник в живота. При мъжете показателна е естествено Луната. Първият аспект, който направи тя, след раждането, ще е с планетата управляваща Асц на неговата половинка. Същото важи и при жените, обаче се взема под внимание първия сключен аспект на Слънцето.
Линк към коментар
Share on other sites

Астрологическото правило, което предлага Вендор, е известно и се използва често от астролозите, дава добри резултати. Планетата с която Слънцето/съответно Луната прави първия точен мажорен аспект обикновено показв лицето по което ще се увлече родения.

Планета в седми дом описва брачния партньор, като не е задължително да сочи слънчевия му знак, често показва изгряващия знак. Ако в седми дом няма планети, както споменах по-горе, Слънцето е сигнификатор за съпруг в женски хороскоп и Луна за съпругата в мъжки.

Линк към коментар
Share on other sites

Искам да помоля, да погледнете дали ми е писано някога да се отърва от човека с който живея вече 14 години. Не е с лоша душа, но определено има някакво личностно растройство или кармична тежест и влиянието му върху мен и детето му е доста негативно. Вкопчен е в нас, или по-скоро в мен като удавник, а се държи /с нас и особено с детето/ ужасно тероризиращо. Аз се разведох /преди месец/, но въпреки това няма отърване от него. Малко се притеснявам, да не нарани някого, ако предприема някакви мерки. Пък и се спирам поради факта, че няма къде да отиде, не го искат и родителите му.

севдалина - 28.07.1964, габрово, 14:50 ч. /според книгите, защото майка ми не си спомня/

борис - 19.08.1964, пловдив, 01:05 ч.

за всеки случай ще напиша и датата на дъщеря ни- лили, 28.07.1996, пловдив, 03:45 ч.

Благодаря Ви!

Линк към коментар
Share on other sites

Искам да помоля, да погледнете дали ми е писано някога да се отърва от човека с който живея вече 14 години. Не е с лоша душа, но определено има някакво личностно растройство или кармична тежест и влиянието му върху мен и детето му е доста негативно. Вкопчен е в нас, или по-скоро в мен като удавник, а се държи /с нас и особено с детето/ ужасно тероризиращо. Аз се разведох /преди месец/, но въпреки това няма отърване от него. Малко се притеснявам, да не нарани някого, ако предприема някакви мерки. Пък и се спирам поради факта, че няма къде да отиде, не го искат и родителите му.

севдалина - 28.07.1964, габрово, 14:50 ч. /според книгите, защото майка ми не си спомня/

борис - 19.08.1964, пловдив, 01:05 ч.

за всеки случай ще напиша и датата на дъщеря ни- лили, 28.07.1996, пловдив, 03:45 ч.

Благодаря Ви!

Севдалина,аз лично нямам толкова много време да видя трите хороскопа,но ако ми позволиш,бих ти дала съвет.Ако продължи да те притеснява вече бившия ти съпруг,просто подай жалба в полицията.Изобщо не му позволявай да тормози теб и детето,защото това ще се отрази зле на психиката на детето ти.И не се прави на майка Тереза.След като вече си взела своето решение и вече сте разведени,не се връщай назад. Бъди силна и ти желая късмет! Ще срещнеш нов мъж и ще забравиш този грубиян. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Тук ще отговоря на един въпрос, който възникна в темата за Пепеляшка.А именно - защо бракът на лийди Даяна и принц Чарлз претърпя неуспех?

Като начало ето тяхната карта - http://media.snimka.bg/0009/006273977-big.jpg

А това са данните им поотделно за онези, които работят със собствените програми - лейди Даяна -01.07.1961 19,45 Лондон; Чарлз - 14.11.1948 21,14 Лондон

Съответно и картите им - лейди Даяна - http://media.snimka.bg/0010/006275196-big.jpg; принц Чарлз - http://media.snimka.bg/0009/006273932-big.jpg

Виждаме, че Сатурн на принц Чарлз е в опозиция на Хирон на лейди Даяна.Тази опозиция е надежден признак за разрив в отношенията на двойката, често пъти стигащ до развод.Но естествено, не е само това.Налице е несъвместимост между партньорите в сексуален план.

Три планети отбелязват сексуалната съвместимост - Венера, Марс и Плутон (както и господарите на 8-мите домове).Ако една двойка има "положителни" аспекти между тези планети, това е надежден признак за съвместимост на партньорите в сексуален план.Вероятно вече се досещате, че лейди Даяна и принц Чарлз нямат нито един "сексуален аспект", докато Чарлз и Камила Паркър имат цели 4!

Ето картата на Камила и принц Чарлз - http://media.snimka.bg/0009/006273994-big.jpg

Камила Паркър е родена на 17.07.1947 в 07,10 в Лондон - http://media.snimka.bg/0009/006273937-big.jpg

А това са признаците за сексуалната им съвместимост:

1.Венера на Камила Паркър е в паралел с Плутон на принц Чарлз (един изключителен аспект!).

2.Венера на Камила Паркър е в контрапаралел към Марс на принц Чарлз.

3.Марс на Камила Паркър е в паралел с Плутон на принц Чарлз.

4.Плутон на Камила Паркър е в контрапаралел с Марс на принц Чарлз.

Паралелът Плутон-Плутон не го отчитам, тъй като Чарлз и Камила са почти връстници.

Тук трябва да отбележим, че не са много двойките, притежаващи три и повече аспекти.

Сега трябва да разберем има ли възможност за брак между тях.Забелязва се, че имат само един Ключ за Вратата на Пепеляшка - Хирон на принц Чарлз е в паралел с Юпитер на Камила.Той е твърде недостатъчен, за да говорим за възможен брак между тях.При лейди Даяна и принц Чарлз бяха налице три от ключовете на Пепеляшка - сигурен белег, че ще се влюбят и ще встъпят в брак.Но сексуалното влечение на Чарлз към Камила и отсъствие на такива аспекти към радикса на лейди Даяна, както и опозицията на неговия Сатурн към нейния Хирон, говорят че Камила може да му даде онова, което принцесата не може.С други думи, че Камила ще се вмъкне между тях, ще се разруши любовта им, а след това и брака.

Редактирано от Olq3
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

по отношение на партньорстото прочетон интересна трактовка (за мен е много вярно) значение има Лилит- оказа се, че за 2-ма мои партньори 1. близнаци 2 асц. близнаци лилит е близо до слънцето на едния и на Ац на другия.и точна квадратура към слънцето му

друго, което ме е озадачавало е интереса на Лъвове към мен в ЛЪв имам само Сатурн :huh:

Линк към коментар
Share on other sites

Интересна е много идеята на Agna, да се изследва ролята на Лилит при брачни двойки. Черната Луна (т.е. Лилит) има пряко отношение към секса, а той пък към брака, така че идеята е много добра. Наистина отчитам точен аспект на Лилит и Слънце в синастрията на многогодишна брачна двойка. Но пък "една птичка пролет не прави". Жалко, че тук не се включват и други ентусиасти. :3d_002:

Линк към коментар
Share on other sites

Интересна е много идеята на Agna, да се изследва ролята на Лилит при брачни двойки. Черната Луна (т.е. Лилит) има пряко отношение към секса, а той пък към брака, така че идеята е много добра. Наистина отчитам точен аспект на Лилит и Слънце в синастрията на многогодишна брачна двойка. Но пък "една птичка пролет не прави". Жалко, че тук не се включват и други ентусиасти. :3d_002:

Здравей,Атлантида! :3d_011: Ентусиасти винаги има,но нещо много дълго им продължиха отпуските.Да ти кажа,не съм много сигурта за влиянието на Лилит при брачните двойки.Може би при любовници има повече съвпади и тригони на Лилит към лична планета на другия.И си права,че една птичка не прави пролет. При брачни партньори като че ли съм виждала повече влияние на Венерите и Хирон.Това поне е моят поглед от картите,които съм виждала.

Линк към коментар
Share on other sites

Склонна съм да се съглася със Скарлет, макар че и аз нямам много наблюдения за действието на Лилит. Все пак забелязвам, че има съвпади и тригони с нея при синастрия на (дори потенциални) любовници и съответно няма или има квадратури при брачни двойки. А и това въздействие сякаш е по-характерно за природата на Лилит. :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Това е много интересна идея, да се изследва Лилит.Но аз също съм склонна да се съглася със Скарлет, макар, че в картата на една многогодишна двойка - 26 години - има куинкос на неговата Черна Луна към нейното Слънце.Но като цяло в брачните карти забелязвам повече аспекти между Хирон, Венера и Нептун.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...