Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дали това което чувствам е реалността ?


Guest Guest
 Share

Recommended Posts

От доста време ме измъчва едно странно чувство на необяснимо присъствие което не мога да видя, но знам че съществува...Знам че това което се отркива пред очите ми не е цялата истина...Знам че тя се крие някъде там в дълбините на битието.Знам че повечето от хората "спят" вглъбени в собствените си светове , зслепени от собствените им желания и цели и не се замислят за "истината". Те, Ние ...живеем в също в този свят...Може би това ме различава от повечето..Аз го чувствам и това ме измъчва...Знанието че не знам какво е всъщност е това ме кара да полудявам от време на време. Искам да разбера истинската реалност, не тази с която сме емоционално свързани, искам тази реалност която ще ми разкаже за същтността на всичкото и която е лишена от всякакви човешки предрасъдъци. Знам за съществуването на тази реалност. Знам, че я има и че клавиатурата на която пиша сега съществува само холографски, както и повечето неща...В едно съм сигурен --- Че съзнанието ми съществува а с него и чувствата ми , въпреки "реалността" в която живея.

Link to comment
Share on other sites

Прав си, че реалността е много повече от това, което виждаме. Но какво разбираш под "холографски"? Образа на нещата може и да се променя, но енергията си е енергия и е нещо съвсем реално. Така че в този смисъл всичко, което ни заобикаля е реално. Само се опитай да го усетиш в истинската му същност.

Поздрави! Елина

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ако обясниш на по-човешки език какво е "онова" нещо, може и да взема да те разбера,защото наистина ми се иска. Обясни подробно в кое състояние какво вижда6 и чуваш, моля.

Edited by maggee
Link to comment
Share on other sites

Към кого задаваш въпроса...аз поне се опитвам да пиша на правилен български ...доколкото мога..хе хе ? не че и аз не бързам по клавиатурата...бързата работа обаче ... а туй за човешкия език ми стана интересно.....и кое е "онова " нещо... то като тук има тук няма...

Любов + Светлина + Мир + Радост

Link to comment
Share on other sites

Принципа "Тука има,тика нема" е О.К.Оба4е я си представи,4е наистина има "нещо".Знам ли......... :whistling:

А за правилния български друг път 6е си говорим.Иначе ми допада чувството ти за хумор. :v:

Link to comment
Share on other sites

Гледай да не ти се завие свят и от препускане по темите...щото има значение какви ги набождаш на клавиатурата....и да не ме караш с мойто чувство за хумор дето го харесваш да те питам дали имаш гънки по мозъка....майтап(полу..майтап бе Уили...) и не се измъквай от отговори на добре зададени въпроси...

Любов + Светлина + Мир + Радост!

Link to comment
Share on other sites

  • 16 years later...
В 5.01.2005 г. at 13:41, Guest Guest каза:

Искам да разбера истинската реалност, не тази с която сме емоционално свързани, искам тази реалност която ще ми разкаже за същтността на всичкото и която е лишена от всякакви човешки предрасъдъци.

За да се реализира едно такова желание,  първо трябва нещата в нашето съзнание не да са разхвърляни, но да имат правилна последователност. Можем например да започнем с писането без правописни грешки. После започва по-трудното -заякване морално и усилване на волята. И най-важното : в ума ни като обект, идеите трябва да вземат надмощие, а не преходните мисли. Да има нещо строго определено в нас, на което да можем всякога да разчитаме. За да не се озовем в един свят без мярка, където няма опорна точка, никакво съмнение в Божественото.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...