Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Методът Силва


Recommended Posts

Методът Силва

Когато бях в 11ти (последен) клас си спомням, че се запознах с метода Силва и останах много вдъхновен и впечатлен. Даже в час на класния изнесох лекция по въпроса за мозъчните полусфери, алфа вълните и силата на мисълта. Естествено отнесох всички подсвирквания и подигравки на класа.... :P

Силва методът е разработен от Хосе Силва. Преди да създаде метода си, Хосе Силва е прекарал 22 години в търсене и изучаване на разлини научни и духовни методики. Първото представяне на Методът Силва е през 1966г. В момента този метод се преподава в над 100 страни на над 25 езика. Доколкото знам на няколко пъти в София имаше курсове по метода Силва. Има излезли и повече от 4-5 книги по темата на български.

Според някои източници това е един християнски метод, съчетан с древна мъдрост и наука.

Приложението на методът Силва е в много сфери: здраве и лекуване, бизнес, творчество, визуализция, сънища и мн. други.

Даже и до днес понякога практикувам една Силва техника за справяне с болката, както и понякога техниката за въображаемата лаборатория и невидимите помощници.

Знаете ли повече за този метод?

Имате ли опит и резултати?

Поздрави,

Иво

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Guest Guest

:D

Здавейте,

Познавам метода Силва и е нещо страхотно. От няколкото книги, които съм си купила " Ти лечителят" -, "Методът Силва за контрол на ума " от Хосе Силва и "Метода Силва за контрол на ума -Менталната динамика " от Хосе Силва и Бърт Голдман съм запозната с метода и наистина помага при болка , при желание да се концинтрираш и чрез визуализаране на определен образ в съзнанието си с цел контролираме нашия собствен ум. С помоща на този метод може да засилим и паметта си. Описани са и техники на метитация за релаксация, за преодоляване на семейни проблеми, стрес , за трайно скъсване с вредни навици. Това е метод който те учи сам да решаваш проблемите си и да не разчиташ на другите. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Бях в гимназията, може би в 9-ти клас. Имахме учителка по английски, която ни говореше за алфа вълните и работата на мозъка. Учеше ни как можем да включим мозъка си на определено ниво, как да медитираме. Разбира се, с наше съгласие. Имаше само едно момиче, което открито се противопостави. После стана лекарка..не знам дали е добра, дано... Учителката ни за жалост напусна работа, предполагахме защо. Запазих връзката си с нея и в някои трудни моменти сме си говорили. Друго едно момиче от нашия клас, всъщност моята приятелка, впоследствие успя да развие някои техники.

Link to comment
Share on other sites

определено действа, тъй като е свързан с визуализация и положително самовнушение.

но това което е хубаво да се има предвид е какво точно визуализира човек и за какво го използва, и доколко това е в съответствие с Божията воля, за да няма кармични последствия.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ами да, нещо чудесно е, макар и нищо ново! Когато човек се стреми към истината, определено гледа само нагоре, и се спъва в ежедневието си - но както и в целият живот съществуват две течения - нагоре и надолу, инвол. и еволюция и т.н., така и дух. стремеж трябва да е както нагоре, към неизвестното, така и надолу, към ежедневният живот - като соковете на едно дърво! Аз напоследък пробвам доста практично самовнушение в състоянието между сън и будност - често при мен това е цели часове поради безсънието ми - та, методът |Силва - Браво на човека за опресняване на древното учение и възможностите му! А за какво се използва, зависи от морала на човека!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...

Здравейте!

Михаела не мога да ти дам изчерпателна информация за метода Силва, но тази седмица видях обява за тридневен курс в книжарница "Нова епоха" на ул.6-ти септември

Доколкото знам се активират духовните способности на човек и се усвояват техники за дълбоко отпускане, контрол на сънищата, обучение на интуитивния ум, премахване на нежелани навици и т.н.

Дано съм ти била полезна. B)

Link to comment
Share on other sites

Привет на вси4ки!

Според мен най-добре е, който проявява интерес, да се запознае ли4но с написаното в "Методът Силва за контрол на ума " от Хосе Силва и "Метода Силва за контрол на ума -Менталната динамика " от Хосе Силва и Бърт Голдман. Сам ще прецени с какво да запо4не. Техниките са приложими и спред мен не могат да се ползват за лошотии :-)

Аз съм доволна от вси4ко, което съм успяла да използвам - за болка, за отмора, за визуализация ...

Успех!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
Guest Сатори

Здравейте! Аз се запознас с метода тази година и го практикувам от някъде 4 месеца мисля и смея да кажа че наистина има голям ефект. Тъй като се занимавам през свободното време с бойни искуства и определено помага за преодоляване на болката и за овеличаването и на прага на поносимост помага и за съня за отморяването и за премахването на ограничителните обеждения които имаме всички!!! :thumbsup2: Хора помага :) това наистина е една качествена стъпка към постигането на ХАРМОНИЯ :):angel:

Всичко се крие в практиката!

Link to comment
Share on other sites

Много зависи от гледната точка, от целта на занятието! Методът работи, наистина, практически позволява да моделираме събития. Образно казано- чрез него се сдобиваме с чудесна магичедка пръчка! Мислите и желанията ни се материализират! Съвсем реално! Само че не сме много добри магьосници. Искаме да действаме, опияняваме се от моженето си, но нямаме контрол и разбиране и отговорност за последствията на действията си. Не сме същества, които разбират и се съобразяват с взаимовръзката и дълбочината на явленията. Искаме да бъде Нашата воля. Само че ако Божието творение е това, което изпълнява Божията воля, значи по този начин се утвърждаваме като съществото, което казва: "Да бъде моята воля! " . После казваме молитвата "Отче наш" и даже не се замисляме какво казваме!

Внимавай много за резултатите от прилагането на Силва метод! Проблемът е не дали действа, или не действа- в това няма никакво съмнение, а в това, че от действието му има последствия! Един от опасните ефекти, например, е, че моделираните от нас явления, изискват от нас все по- голямо внимание и енергия, за да ги поддържаме! Е, наблюдавай внимателно и спри навреме! Все пак като първа стъпка в себепознанието и в познаването на света е много ценен и практичен. Просто не спирай само до там.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Съгласен съм с Багира. Западните интерпретатори (с редки изключения, като Учителя Беинса, но и той по дух е източен) правят едно основно отклонение от източните духовни учения - преплитат, често по недопустим начин, перспективите на развитието и желанията на егото. Освен това онова, което е било давано само на заслужаващи го, но затова пък - безплатно, сега е арена на разпродажба на всеки, който е в състояние да си плати. Не мога още да преценя дали плюсовете или минусите от такъв вид популяризация надделяват, но във всички случаи е необходимо внимание. Човекът от Запада, т.е. нашего брата, много лесно се подхлъзва по наклонената дъска на: щом го искам, значи е правилно и остава да видя как да го осъществя...

Link to comment
Share on other sites

преплитат, често по недопустим начин, перспективите на развитието и желанията на егото. ...Човекът от Запада, т.е. нашего брата, много лесно се подхлъзва по наклонената дъска на: щом го искам, значи е правилно и остава да видя как да го осъществя...

:thumbsup::thumbsup:

Напълно споделям мненията на Багира и Добромир!

Според мен преди да прилага подобни методи, човек е хубаво да провери дали става дума за желание на Егото и някаква зависимост или за перспектива на развитието. Не е сложно - желанието на Егото и зависимостите реагират болезнено на "Ако това се случи, ще съм щастлив, ако не стане - пак ще съм щастлив - Бог нека реши какво е най-доброто за мен и останалите!". Ако усетим прекалено силна тръпка и болка при визуализацията на двата противоположни варианта - това е предупреждение да спрем и обмислим добре какво визуализираме. Перспективата, която е нашата пътека обикновено предизвиква спокойна радост при изричане на по-горната формула.

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...
 • 4 weeks later...

В събота и неделя участвах в семинар по метода на Хосе Силва. Прекрасни резултати. Работата в група и с инструктор има своите предимства. :thumbsup2:

НелиТ, би ли ни разказала повече? Как прочитат заниманията? Какви резултати и личен опит имаш и т.н.

Link to comment
Share on other sites

В събота и неделя участвах в семинар по метода на Хосе Силва. Прекрасни резултати. Работата в група и с инструктор има своите предимства. :thumbsup2:

НелиТ, би ли ни разказала повече? Как прочитат заниманията? Какви резултати и личен опит имаш и т.н.

С удоволствие ще ви разкажа :3d_062: . Може би утре.

Link to comment
Share on other sites

Аз също като някои приятели смятам, че този метод трябва да се използва разумно. Его-то ни е лош съветник. Когато един човек няма самопознание също не би могъл да го приложи съвсем добре. Все пак зависи за какви цели се ползува...

Link to comment
Share on other sites

Хъм-м-м... Резултати безусловно има. А за прекрасността им се разбира по- късно. И все пак за някои това е необходима част от пътя. Дано разберат, че в най- добрия случай си остава част.

Link to comment
Share on other sites

<_< Кажи за всеки случай и за цената. Аз съм участвал в доста платени семинари, но най-скъпото досега беше двеста и нещо за 5 дни, а това е май същата цена за 6 часа, поне такава покана получих наскоро... Между другото, най-голяма полза съм имал от безплатно обменените с приятели идеи и техники, на второ място от не много скъпите семинари, а най-"солените" обикновено се оказваха относително безполезни. И това е обяснимо - организаторите на последните мислят много повече за печалбата и евентуално активиращите я повърхностни ефекти, докато другите поне от време на време се сещат и за истинските интереси на участващите! :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Много интересни мнения прочетох тук!

Някой знае ли дали в Пловдив се провежда такъв курс по Метода Хосе Силва?

Чел съм "Контрол на ума","Силата на продажбите" и знам,че действа,но искам да изкарам и курс за да видя къде се намирам като умения.

Относно вредата като се отлеснем по желанията съм наясно,тук само ще кажа,че съм чел всички книги на "Диагностика на кармата" на Лазарев и никога не забравям,че нашата воля е вторична,а божията е първична.

Та още един път някой знае ли дали в Пловдив се провежда такъв курс,ако не провежда ли се изобщо в България?

Link to comment
Share on other sites

Много интересни мнения прочетох тук!

Някой знае ли дали в Пловдив се провежда такъв курс по Метода Хосе Силва?

Чел съм "Контрол на ума","Силата на продажбите" и знам,че действа,но искам да изкарам и курс за да видя къде се намирам като умения.

Относно вредата като се отлеснем по желанията съм наясно,тук само ще кажа,че съм чел всички книги на "Диагностика на кармата" на Лазарев и никога не забравям,че нашата воля е вторична,а божията е първична.

Та още един път някой знае ли дали в Пловдив се провежда такъв курс,ако не провежда ли се изобщо в България?

Семинарите по метода Силва се провеждат, за съжаление, само в София. Аз бях на първия на 29 и 30 септември, след това на втори - с по-лечителски уклон - на 13 и 14 октомври. Преди десетина години, когато за първи път публикуваха книгите в България, детето ми беше съвсем мъничко и вечер имах свободно време да се занимавам по книгите. И достигнах известно ниво. Но, тъй като съм много заета в ежедневието и понякога забравям да живея осъзнато, намирам, че имам полза от семинарите. Там груповата положителна енергия ми действа много благотворно. Сега се каня да отида отново на 10 и 11 ноември на семинар в София, ако са благоприятни условията край мене (86-годишен баща и 14-годишна дъщеря, която не се знае все още кога ще тръгне на училище).

Методът Силва

Когато бях в 11ти (последен) клас си спомням, че се запознах с метода Силва и останах много вдъхновен и впечатлен. Даже в час на класния изнесох лекция по въпроса за мозъчните полусфери, алфа вълните и силата на мисълта. Естествено отнесох всички подсвирквания и подигравки на класа.... :P

Силва методът е разработен от Хосе Силва. Преди да създаде метода си, Хосе Силва е прекарал 22 години в търсене и изучаване на разлини научни и духовни методики. Първото представяне на Методът Силва е през 1966г. В момента този метод се преподава в над 100 страни на над 25 езика. Доколкото знам на няколко пъти в София имаше курсове по метода Силва. Има излезли и повече от 4-5 книги по темата на български.

Според някои източници това е един християнски метод, съчетан с древна мъдрост и наука.

Приложението на методът Силва е в много сфери: здраве и лекуване, бизнес, творчество, визуализция, сънища и мн. други.

Даже и до днес понякога практикувам една Силва техника за справяне с болката, както и понякога техниката за въображаемата лаборатория и невидимите помощници.

Знаете ли повече за този метод?

Имате ли опит и резултати?

Поздрави,

Иво

Любима ми е тази техника с лабораторията. Обзаведох си я много колоритно и с удоволствие си работя в нея. Може би тази техника ми е по-близка от останалите, защото първата й част е свързана тясно с професията ми - вадя си хляба с проектиране на всякакви неща и чувствам личната си лаборатория наистина като реална. Интересен беше моментът при избора на съветници. Като мъж-съветник избрах Учителя и той не ми отказа, но като избирах съветничка, образът, който си бях избрала, непрекъснато се изместваше от образа на покойната ми баба, която ме е отгледала и в движение избрах нея за съветник. И двамата много ми помагат. Ще ви дам един пример. Преди зесетина дни ми се наложи да напиша една статия за Бургас за едно вестниче. Аз много съм чела, но не съм писала друго, освен обяснителните записки към проектите си - нито поезия, нито проза. А обяснителните записки са суха материя, изпъстрена с термини и терминчета. Отдавна бях си направила списък с проблемите, за които трябваше да пиша, но въобще не ми идваше на ума в каква форма да поднеса всичко това, така че да се чете леко и да е интересно и разбираемо за непрофесионални среди. Добре че се сетих да "вляза" в лабораторията. Помолих съветниците си да ми помогнат и се получи добре. Доста хора ми се обадиха да ме попитат защо досега не съм се отдала на литературата.

Link to comment
Share on other sites

НелиТ, може ли да дадеш повече информация къде се провеждат семинарите в София, както и кога започват като дати съответните нива например семинара, който е на 10 и 11 ноември въведение ли е или е по-задъбочен. Много хора ли сте по време на семинара? Има ли сайт, където може да проверим повече по въпроса.

Благодаря ти предварително! :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

НелиТ, може ли да дадеш повече информация къде се провеждат семинарите в София, както и кога започват като дати съответните нива например семинара, който е на 10 и 11 ноември въведение ли е или е по-задъбочен. Много хора ли сте по време на семинара? Има ли сайт, където може да проверим повече по въпроса.

Благодаря ти предварително! :feel happy:

Здравей breeze, давам ти сайта - там пише всичко.

www.silvamethodbg.com

А можеш и да зададеш въпроси - e-mail: silvamethod@silvamethodbg.com. Отговарят бързо.

Семинарът на 10 и 11, доколкото разбрах, е основен, първоначален, а не специализиран. На 9 ноември надвечер има уводна лекция, която е безплатна.

А хора се събират над 50 души (всъщност никога не съм ги броила).

Но преди 3 дни, след като изключих компютъра и си тръгнах от офиса (в къщи умишлено не съм свързана с нета), осъзнах, че толкова ме теглят семинарите, защото все още понякога (доста често) се поддавам на инерцията в ежедневието и забравям да живея осъзнато и да практикувам ежедневно това, което съм научила. Т.е. - обхваща ме изглежда духовен мързел и ползвам семинарите като патерица. През последните три дни много мисля по въпроса. Трябва да се дисциплинирам.

Edited by НелиТ
Link to comment
Share on other sites

МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ТУК ДА МИ КАЖЕ КАК ДА НАМЕРЯ"МЕТОДА СИЛВА-СИЛАТА НА ПРОДАЖБИТЕ"

ИЛИ ПОНЕ КОГА Е ИЗДАДЕНА И ИЗДАТЕЛСТВОТО :3d_157:

Модераторска бележка: Моля не пишете с големи букви. Това се счита за викане!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
 • Create New...