Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Петиция


Recommended Posts

В този линк може да се запознаете с проект, на който е дадено вече разрешение за строителство на 5-етажна джамия в София, която ще представлява Висш ислямски институт. Можете да дадете своя глас "против" ако сте съгласни с гледната точка на инициаторите на протеста.

http://www.bgpetition.com/anti-islamizatzia/index.html

От 1989 г. до края на 2007 г. са построени общо 323 джамии. 56 са напълно нови, като са построени там, където до момента не е имало джамия. Възобновените джамии са 267. Сметнато грубо това означава че на всеки 2700 Християни се пада по една църква докато на всеки 2700 Мюсюлмани се падат по три джамии! Нещо повече: в София няма толкова многобройно мюсюлманско малцинство, което да предполага необходимостта от втора джамия още повече такава с височина 15 метра (5 етажа)

Да не забравяме, че в кварталите „Младост” и „Студентски град” живее предимно християнско население, което нито е свикнало, нито ще свикне, нито ще оцени или дори приеме по пет пъти на ден да слуша по мощните високоговорители думи на непознат и събуждащ неприятни исторически aсоциации език.

НЯМАМЕ нужда от колосален Международен Ислямски център на 27 хектара от територията на Националната Столица! Такъв няма нито в Турция, нито в Албания – двете ни държави съседки където Ислямът е национална религия и преобладаваща част от културата.
Линк към коментар
Share on other sites

Максим, аз вече подписах, може би аз съм от компетентните хора, как и защо това се случва у нас. Как и защо парите от Саудитка Арабия се вливат към България в сметки на определени групировки, не обезателно това да е партията на Доган и сие.

Тази петиция няма да промени факта и вероятно джамията ще бъде построена някъде, дори да е на друго място. Но борбата за де-ислямизацията тряба да се води на други нива, а не на отричане и обвинение.Познавам манталитета, вярата на ислямистите и въпреки че почитам Корана, съм противник на имповизирането и военизирането на една мирна в основата си религия, в превръщането й на бич за съвременния ни свят.Познавам хора, които са били в тези среди ( тук в Йордания, Ливан, Палестина) и това което се случва в България е необезпокоявано навлизане на най-ортодоксалните и най-страшни носители на Исляма във формата му на сепаратизъм и Джихад.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...