Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Хомосексуалност - защо, накъде?


balans
 Share

Recommended Posts

Привет, скоро се регистрирах в този форум с надежда да открия повече по един съвсем конкретен въпрос - за хомосексуалността. В една от другите категории на форума прочетох интересни дискусии по темата, но те сякаш бяха фокусирани повече върху "за" или "против" хомосексуалните, приемаме ли ги или не, "за" или "против" парадирането с хомосексуалността в обществения живот.

Това, което мен ме интересува, е по-скоро как се тълкува наличието на хомосексуални наклонности от гледна точка на духовните и окултни учения, и по-специално от Учението на Петър Дънов - какви биха могли да са причините и кармичните предопределености някой да се роди с влечение към своя пол (може и астрологични обяснения да има), и оттук - какъв път следва да избере за себе си една такава личност, за да спомогне за духовното си развитие. Дали следва да приеме себе си и да съществува така, дали следва да се опита да се промени? Ако приеме себе си като хомосексуалист, следва ли да осъществява контакти (интимни) с хора от същия пол или следва да се отдаде на пълно въздържание в живота си чрез опит да трансформира енергиите на физическото привличане в друг тип енергии? Какъв е пътят към приемането на себе си? Тук не става въпрос за войнстващо себеутвъждаване в обществото, а за чисто човешко лично себеприемане. Ако човек не се приеме, няма как да работи за повдигането си. Как да приеме един такъв човек мисълта, че ако не се промени, няма да може да има потомство, няма да може да допринесе за слизането на повече души на земята да работят и да се учат? Също така - докъде да се простира споделянето на тази особеност с останалите? Един приятел наскоро изказа мнението, че ако един хомосексуален човек иска да се промени, би трябвало да сподели на колкото се може по-малко хора за своите наклонности, защото така препотвърждава в тях именно мисълта, че е хомосексуален.

Зная какво пише в Стария завет за мъжете, които лягат с мъже. Интересно ми е защо не се споменава нищо за жените, които лягат с жени - това изключва ли ги или и за тях е същото? Има ли всъщност според вас разлика между жените и мъжете с хомосексуални наклонности? Знам и за обясненията, според които хомосексуализмът е наследство от лемурийската раса. Някои духовни учители го третират като болест, която трябва да бъде излекувана. Защо обаче за хората да си болен от това носи много повече срам и невъзможност за приемане на себе си, отколкото редица други болести?

От друга страна, отново в Библията се казва, че сме храм Божий и Дух Божий живее в нас. И Учителят много е говорил за това, че във всеки човек е вложено Божественото. Дали сте срещали обаче нещо конкретно за хомосексуализма в беседите? Ще се радвам, ако някой, който е чел повече, може да каже, защото досега малкото, което срещнах, касае по-скоро мъжката или женската форма, в която се раждат хората и необходимостта да се приемат в тази форма и да развиват съответните качества. Приемането на себе си в мъжка или женска форма обаче не изключва влечението към хората от същия пол. Странно би било, ако през всичките години нито един от хилядите слушатели и последователи не е задал на Учителя нито един въпрос по тази тема... Други мои познати пък имат теорията, че хомосексуалните са високо развити души, комбиниращи в себе си мъжкото и женското, които като слязат на земята, понякога се оплитат в материята и страстите тук и се привличат от същия пол. Което не дава ясен отговор защо пък да

не се оплитат в привличане към противоположния пол.

Много въпроси станаха:) Ще се радвам, ако можете да ми препоръчате и друга литература по темата - теософска, антропософска, астрологическа и т.н. Предварително благодаря и се надявам темата да не се измести към спор приемаме/харесваме ли хомосексуалните или не!

Link to comment
Share on other sites

Здравей balans,въпросите които поставяш действително интересуват много хора и те разбира се си имат отговорите в духовно отношение ,за съжаление ,тези отговори не се харесват обикновенно и темите от този род се превръщат в безмислени спорове които не се базират на конкретна информация ,което е жалко и несериозно.

За да се разбере проявата на хомосексуалността от езотерична гледна точка е необходимо да се прочете определена литература и да има необходимата настройка за разбиране на другата гледна точка т.е. не категорично отричане или съмнения ,а желания за работа .Най -точните и конкретни отговори аз съм срещала в трудовете на Рудолф Щайнер.Това е малко трудна за четене литература ,затова ти препоръчват точно по темата книга която е от друг писател ,но се основава на трудовете на Щайнер с подходящите цитати :"Мистериите на сексуалността-и бъдещето на човечеството"Атис Флорид

Ще пусна малък цитат като отговор на твоя въпрос възможно най конкретния,ако те заинтересува можеш да продължиш.

"В края на това изследване бихме искали накратко да засегнем и неща ,които-като отклонения-също могат да произлизат от човешката свобода,например хомосексуализма,евентуално болести,свързани с него,педофилията(за мнозина термина е неподходящ и предпочитат да се говори за педокриминалност)инцеста и т.н.Ние съзнателно се ограничихме върху това ,което представлява същинската космическа задача,пред която е изправен човека и цялата четвърта Йерархия:преобразяването на размножителните респективно сексуалните сили с оглед на познанието,до което можем да стигнем чрез антропософията.А това означава че в бъдеще тази задача може също да бъде изпълнена единствено от свободната воля на човека.Или с други думи човечеството се намира на тази степен от своята еволюция,когато то трябва да изгради съзнателната душа,чрез която съзнателно да проникне във всички човешки сили,намиращи се на негово разположение."

"На Стария Сатурн изостанаха Азурите....Азурите се намесват едва в Петата раса.Те са възможно най покваряващите и действат главно в областта на сексуалния живот,следователно във физическото тяло.Много от сексуалните отклонения на нашата епоха са свързани с тяхното силно вмешателство."

Link to comment
Share on other sites

Много въпроси станаха:) Ще се радвам, ако можете да ми препоръчате и друга литература по темата - теософска, антропософска, астрологическа и т.н. !

Здравейте balans!

Беседите на духовния учител и целител Зор Алеф «Отговори за непосветения», ч.1. (издателство «Анхира», 2005)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Хомосексуалност или не - това е просто избор, който правим и живеем според изборите си. Няма правилно и грешно, няма вярно и невярно, има единствено и само избори. И когато признаеш правото на избор на даден човек да заяви себе си като такъв, какъвто е решил, тогава си пораснал-вътре в сърцето си, което означава в душата си.

Link to comment
Share on other sites

Хомосексуалност или не - това е просто избор ...

Не е избор, предопределеност е.

Link to comment
Share on other sites

Почти никой не даде някакъв отговор на така посочените много точно формулирани и важни въпроси. Затова аз ще добавя какво казва моя духовен учител: "Любовта си остава любов, независимо към кой пол е насочена." Да, Еси е права. Тук не може да се говори за избор. Никой не избира към кого да го влече. И никак не е случайно. Това също е на своето място, според карма и т.н., всеки има различен път. И никак не може да се оцени и не е правилно да се раздели "това е правилно, а това е отклонение", за такъв човек това е правилното, а отклонението е онова, което за другите е норма. Ако един хомосексуален се ожени, това би било огромна грешка. Ако един хетеросексуален въпреки влечението се откаже от брак и деца просто така без по-висша цел, това също би било огромна грешка. Така че всеки сам трябва да се вслуша в себе си и ще получи най-точния отговор как да продължи напред. Ще получи отговора, подходящ точно за него, а не унифициран отговор, даван от духовните учители.

Link to comment
Share on other sites

Guest НиколаДамянов

Хомосексуалност или не - това е просто избор ...

Не е избор, предопределеност е.

Май ще излезе, че истината е по средата ...

Хомосексуализма е предопределеност доколкото при неговата реализация се изпълняват някакви кармични зависимости, а е избор - в смисъл, че тук на Земята всеки има право да приеме или отложи за в бъдеще изпълнението на дадена предопределеност !

Друг е момента, при който предопределеностите трябва да се изпълняват в хармония със Вселенските закони, за да се избегне цикличността ...

Поздравление за balans, който в търсенето на дълбочина в разсъжденията си стига и до един много важен "ключ", за намиране на Истината в тази тематика: "Един приятел наскоро изказа мнението, че ако един хомосексуален човек иска да се промени, би трябвало да сподели на колкото се може по-малко хора за своите наклонности, защото така препотвърждава в тях именно мисълта, че е хомосексуален."

В този ред на мисли,... афиширането и демонстрацията с хомосексуални наклонности са довели до разрастването на хомосексуализма от някаква незначителна предопределеност до сериозна диагноза - заболяване на умствено равнище. Това на пръв поглед безобидно заболяване с кармични наченки се развива с голям размах, ако се лекува със съвети включващи отричане, насилие и борба ...

За духовните школи и хомосексуализма? - Ако школата е истинска, този въпрос не стои на дневен ред ... Там се предлагат много силни методи за трансформация на половите енергиите, които фактически стоят в основата на "проблема" !

Чистотата, за която говори Учителя е достатъчно напътствие и ориентир не само за хомосексуалистите, а и за всички хетеросексуални, ...но това е тема на друг разговор! :)

Поздрави.

Link to comment
Share on other sites

Хомосексуализма е предопределеност доколкото при неговата реализация се изпълняват някакви кармични зависимости, а е избор - в смисъл, че тук на Земята всеки има право да приеме или отложи за в бъдеще изпълнението на дадена предопределеност !

Друг е момента, при който предопределеностите трябва да се изпълняват в хармония със Вселенските закони, за да се избегне цикличността ...

Здравей Никола :)

по горното не можах да го разбера с няколко прочитания, би ли ми го разяснил с малко повече думи, а ако включиш и подходящи примери ще съм ти лично благодарна . :)

И смяташ ли че проявата на хомосексуалност е проява на НЕ чистота?

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

И смяташ ли че проявата на хомосексуалност е проява на НЕ чистота?

:D Според мене, толкова е проява на чистота, колкото и на любов, на свобода и т.н. и съответно - с представката "не"... Термините с пределно общо значение и вече наслоени безбройни социални и индивидуални тълкувания не могат да бъдат еднозначно отсичани; или това отсичане ще бъде по необходимост некоректно. Забелязах смесване на тълкувания от гледна точка на "всичко, което съществува, е духовно и чисто", както и на "само чрез освобождаване от фалшивата свобода на нечистото ще се издигнем до духовността". Може и двете да са верни, но на различно ниво. Еклектизмът не допринася за изясняване на тези несъмнено сложни въпроси... :3d_004:

Link to comment
Share on other sites

тези несъмнено сложни въпроси... :3d_004:

... сложно е за хората служещи на догми.

надявам се разбираш, че не е към теб лично.

Link to comment
Share on other sites

... сложно е за хората служещи на догми.

надявам се разбираш, че не е към теб лично.

:lol: Просто е за неразбиращите или за всичко разбралите. Надявам се да си от вторите! :feel happy:

Edited by Добромир
Link to comment
Share on other sites

Guest НиколаДамянов

Хомосексуализма е предопределеност доколкото при неговата реализация се изпълняват някакви кармични зависимости, а е избор - в смисъл, че тук на Земята всеки има право да приеме или отложи за в бъдеще изпълнението на дадена предопределеност !

Друг е момента, при който предопределеностите трябва да се изпълняват в хармония със Вселенските закони, за да се избегне цикличността ...

Здравей Никола :)

по горното не можах да го разбера с няколко прочитания, би ли ми го разяснил с малко повече думи, а ако включиш и подходящи примери ще съм ти лично благодарна . :)

И смяташ ли че проявата на хомосексуалност е проява на НЕ чистота?

Поздрави

Здрасти Еси!

Предизвикателство е да ти отговоря веднага, защото е много примамливо това да ми "благодарят лично" ...Най-малкото човек може да си начеше хубаво егото при такива благодарности, а то си е голяма човещинка, нали ? Все пак с тези "лични благодарности" ме предизвика да мисля и върху темата "за духовната корупция и има ли тя почва в една школа", но това ще е тема на друг разговор ... :):)

Конкретно по въпросите:

Първи момент - Предопределеност при хомосексуализма имам предвид, натрупване на кармични зависимости между (примерно!) двама мъже (в сегашен живот), които са били обвързани в минали животи с някакви сексуални и подобни взаимоотношения... Тук нарочно НЕ конкретизирам, защото съм разглеждал различни случаи и диапазона е много голям и различен ...- в смисъл двете души може да са били и като мъж и жена в минал живот,... и като робовладелец и роб, също така и като родители и деца, ...та може да стигнеш и до войни от армията на Ал. Македонски...Това няма значение, ако се говори принципно, което и ние правим сега .

УБЕДЕН съм в едно - тези случаи не са толкова много, но действително съществуват и са предпоставка, която съчетана с закона на кармата, може да доведе до сексуални връзки между еднакви полове. ОК!

Втория момент - предпоставката е на лице, но има и "свободна" воля, която ако не е на лице нещата не могат да се случат ... ( за кавичките писах на друго място защо ги слагам).

Разбира се "свободна" воля може да има човек за да изживее остатък от една връзка от миналото

или да я отложи... като това зависи И от степента на "зрелостта" на кармата, но това е друг въпрос...

Въпроса е, че "Свободна" воля например, не се иска, когато един мъж е изнасилил друг мъж, нали ? - Това е и доста често срещан казус разказван от хомосексуалисти, при който ТЕ са се "отключили" или "осъзнали" като такива. ОК ! Карма, ...Съдба, ...Възмездие,... но задаваш ли си въпроса, защо тези хора продължават половите си контактите и без насилие след това ? Тук е ключът!

Изобщо се завърта една "центрофуга" НОВИ кармични взаимоотношение - връзки между "отключени" мъже и други такива, с които нямат предишна карма...

От къде идват новите "попълнения"? - От отричането, от насилието и заклеймяването на хетеросексуалните, което налива енергия във "отключените" хомосексуални, които са предизвикани по този начин ... Като сложим "на кантара" и предлагането на лесни пари, забавления, гуляи и лесен живот , ...можеш да си представиш, защо голяма част от мъжете са се "осъзнали" такива ?!? За такива мъже аз казвам, че прикриват проституирането си зад хомосексуализма...

А каква е ролята на рекламата в платената мъжка любов ? - Голяма !!! Като тук този вед "проституция" още не се разпознава от закона и всеки може да каже, че е гей и да почне да изпомпва пари и облаги от своите "убеждения" и чрез новите си приятели ...

Защо точно сега има "бум" на хомосексуализма? - Ключовата дума е "ликвидационен век" и ако имам вдъхновение ще пиша за това в друга тема, защото днес ми се разкриха доста ясно връзките на гейовете с църквата и църковния клир като цяло...

Изобщо идеята ми е в това не да се отричат хомосексуалистите, а да се РАЗГРАНИЧАВАТ, ...и в този ред на мисли афиширалия се хомосексуалист за мен в голяма степен не е истински ! Голяма част от парадиращи момчета със своите сексуални наклонности са болни хора, които НЕ искат да се излекуват, а точно обратното - искат да разболеят и много други мозъци,... защото в противен случай начина им на живот ще пострада... Направи си сметка само от един гей парад на запад какви суми се точат и какви суми се перат ! Ами рекламата и скандалите с гейове ...Организации...Права на човека ... Милиарди долари !

Като гледам нивото на бедност и ценностна система, ...доста обикновени младежи биха се изкушили и включили в тази машина за пари - НЕ ГИ УПРЕКВАМ, само казвам, че това е вече личен избор и действия, за които се носи отговорност!

Накрая ... относно: "И смяташ ли че проявата на хомосексуалност е проява на НЕ чистота?" - Чистотата я разглеждах в духа на школата и Словото, ... и така отговорих на balans косвено на въпросите, с които питаше за мнението на Учителя по темата. Мисля, че Учителя изобщо не е третирал тази тема. Смятам, че бях ясен т.е., ... съчетание на хомосексуалност и ученичество - аз не мога да си го представя това нещо. (поне с моите познания до сега, де...) Това е!

Поздрави.

Link to comment
Share on other sites

От всичко казано дотук Никола засегна темата вярно, но едностранчиво. Т.е. в случаите, когато хомосексуалистът е срещнал партьор и води полов живот с него. Хомосексуалността обаче е преди всичко вътрешна нагласа, усещане, и не е задължително да има външна изява. Тогава теорията за срещането на човек за разрешаване на карма с него от минал живот се оказва немного състоятелна или поне не дава генерално обяснение. В същия контекст защо хомосексуалността като нагласа да е несъвместима с ученичеството? Тя е точно толкова съвместима, колкото и хетеросексуалността. :) Пак почваме да клоним към "толерантни сме, но едното е несъвместимо, или е отклонение, или което е най-абсурдното - болест..." С други думи пак даваме предимство на нашето, на познатото. Ето защо тук в тази тема за месец имаше твърде малко мнения и знам какво си мислят повечето хора - за да не се залитне към тази едностранчивост и заклеймяване за която споменах, е по-добре да замълчат. Само че духовността в нейната истинска форма ще постави и двата аспекта на абсолютно равни начала, и няма да наклони теглилката дори с милиметър надолу спрямо другата.

Link to comment
Share on other sites

Guest hrisko_89

Изхождайки от това, че съществуват 2 пола, а не един можем според мен да достигнем до едностранчив отговор съвсем естествено. :)

Edited by hrisko_89
Link to comment
Share on other sites

Guest НиколаДамянов

...В същия контекст защо хомосексуалността като нагласа да е несъвместима с ученичеството? Тя е точно толкова съвместима, колкото и хетеросексуалността.

...

Защото хетеросексуалния в истинската духовна школа ще гледа на мъжа до себе си като на брат, а хомосексуалиста в школата ще разделя мъжете в две категории - братя и гаджета!

За мен нещата са несъвместими, ... но разни школи - разни идеали - разни пари, ...ако можем да перифразираме малко! :)

Link to comment
Share on other sites

Понеже се засегна темата за хомосексуализма и ученичеството (духовното), нека да не забравяме, че половете и секса, от тази гледна точка имат значение единствено за създаване на физически носители (тела) на въплащаващите се души. Затова, че за един ученик не стои, не само въпросът за хомосексуализма, но и за секса. Сексуалната енергия е форма на творческата енергия и като такава от духовна гледна точка пилеенето и за лично удоволствие е недопустимо. Предлагам, когато се разглежда темата да не се засяга ученичеството, а темата да се разглежда в чисто житейски аспект.

Edited by Станимир
Link to comment
Share on other sites

Защото хетеросексуалния в истинската духовна школа ще гледа на мъжа до себе си като на брат, а хомосексуалиста в школата ще разделя мъжете в две категории - братя и гаджета!

Ама че се изказа и ти...По същата логика:

Хомосексуалния в истинската духовна школа ще гледа на жената до себе си като на сестра, а хетеросексуалния ще ги разделя на две категории сестри и гаджета! :D

Наистина не очаквах да приведеш подобен довод. Странно.

Link to comment
Share on other sites

Затова трябва да са асексуални. :D

Има и такива. ;) Но който не се е родил да бъде асексуален, отново и отново ще смесва емоции в духовния път и ще ги проектира върху другите, та дори и върху духовни учители. Това е природата, това е човешкия живот.

Link to comment
Share on other sites

Guest hrisko_89

Според вас кой е по - добър за духовен учител на хетеросексуални мъже - дългобрад белобрад мъдрец или не по - малко мъдра но изключително красива като Афродита жена. :D Май ако съумеят да са духовни при втория тип учител, ще напреднат 100 по - бързо и обратното ... :D

Edited by hrisko_89
Link to comment
Share on other sites

По принцип в тази тема balans искаше конкретна информация по проблема и препоръчителна литература.

За да не се разводни темата,както стана с останалите с подобна тематика,е хубаво да се придържаме към това условие.

Ясно е ,че позициите по въпроса са 2 -приемане и отхвърляне.

Тук не става въпрос кое е правилно и защо ,според този който изразява мнението,а какъв е корена на явлението хомосексуализъм ,според духовната и езотерична литература,като всяка теза е добре да бъде подкрепена с примери за подходяща литература.

За да има адекватна информация и някаква база за съпоставка.

Със стандартното съпоставяне "за" и "против" базирано само на лично мнение и усещане,тази тема губи смисъла си.

Както писах в първия си пост ,аз съм приела теорията,че хомосексуалноста е част от работата ни със свободната воля.

И "човечеството се намира на тази степен от своята еволюция,когато то трябва да изгради съзнателната душа,чрез която съзнателно да проникне във всички човешки сили,намиращи се на негово разположение."Придържам се към същата литература.

Т.е. дълбокото осъзнаване на нашата същност и овладяването и.

Няма отхвърляне ,няма и приемане има опознаване,осъзнаване и овладяване.

Като тук изключвам физическия момент ,защото когато се обърнем към своята същност сме вече на ниво доста над физическото.

Edited by didi_ts
Link to comment
Share on other sites

Guest НиколаДамянов

От всичко казано дотук Никола засегна темата вярно, но едностранчиво. Т.е. в случаите, когато хомосексуалистът е срещнал партьор и води полов живот с него. Хомосексуалността обаче е преди всичко вътрешна нагласа, усещане, и не е задължително да има външна изява. Тогава теорията за срещането на човек за разрешаване на карма с него от минал живот се оказва немного състоятелна или поне не дава генерално обяснение.

Казваш, че разглеждам само случаите (от тук) ,в които хомосексуалистът е "срещнал партньор и води полов живот с него", ... ОК!

Нека хипотетично да въведем ново понятието (категория) за хомосексуалисти, при които няма "външна изява" и полови връзки, а само "вътрешна нагласа, усещане" ,...което в никакъв случай обаче не трябва да се свързва със сексуални фантазии относно други мъже !

Усещанията и възприятията на тази нова категория хомосексуалисти да се различава от хетеросексуалните само относно разбиранията ни и възприятията ни за заобикалящия свят ...

Това ли искаш да кажеш или не те разбирам правилно ?

Ако е така ти ще си създателя на това ново течение във хомосексуалните среди, което (без шега!) може да обърне общественото мнение на заклеймителите на 180 % ...

Тъй като аз имам други разбирания и поглед за живота, няма да мога да участвам във вашата организация, но ще я подкрепя, при горните условия ...!

С тази идея ще разграничиш истински от неистински хомосексуалисти и ще вдигнеш червената завеса със голям надпис "ГЕЙ" върху нея ,... зад която завеса са се скрили успешно доста голяма група мъже за да проституират !

Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Нека хипотетично да въведем ново понятието (категория) за хомосексуалисти, при които няма "външна изява" и полови връзки, а само "вътрешна нагласа, усещане" ,...което в никакъв случай обаче не трябва да се свързва със сексуални фантазии относно други мъже !

Ами нека да имат фантазии. Ти нямаш ли? Един семеен мъж никога ли няма фантазии спрямо чужда красива жена? Той намирайки се на духовен път никога ли няма фантазии относно някоя сестра? Една жена, намираща се на духовен път с учител или гуру с приятен вид, никога ли няма фантазии спрямо него? Можеш ли да гарантираш? Той повече ли има право да бъде на пътя на ученичеството, от първите? Това те питам, но не успя да ми отговориш. Аз пък мога да ти гарантирам, че има жени, които са на пътя на Петър Дънов например, просто само защото го харесват като мъж. И в йога школата също има спрямо гуру. Не можеш да избягаш от това, човещина. Има ли нещо лошо? Какво можеш да предприемеш? Не можеш да предприемеш действия, но не можеш и да си забраниш какво да чувстваш.

Link to comment
Share on other sites

Guest НиколаДамянов

Нека хипотетично да въведем ново понятието (категория) за хомосексуалисти, при които няма "външна изява" и полови връзки, а само "вътрешна нагласа, усещане" ,...което в никакъв случай обаче не трябва да се свързва със сексуални фантазии относно други мъже !

Ами нека да имат фантазии. Ти нямаш ли? Един семеен мъж никога ли няма фантазии спрямо чужда красива жена? Той намирайки се на духовен път никога ли няма фантазии относно някоя сестра? Една жена, намираща се на духовен път с учител или гуру с приятен вид, никога ли няма фантазии спрямо него? Можеш ли да гарантираш? Той повече ли има право да бъде на пътя на ученичеството, от първите? Това те питам, но не успя да ми отговориш. Аз пък мога да ти гарантирам, че има жени, които са на пътя на Петър Дънов например, просто само защото го харесват като мъж. И в йога школата също има спрямо гуру. Не можеш да избягаш от това, човещина. Има ли нещо лошо? Какво можеш да предприемеш? Не можеш да предприемеш действия, но не можеш и да си забраниш какво да чувстваш.

Отговора на купчината въпроси, които си задал е много лесен, но аз предполагах, че той е известен, защото многократно в предишните ми мнения говорих за Истинска школа ! ...Спокоен бях (относно разбирането), защото и Станимир даде нужните параметри малко по-горе (тук), което обезсмисляше да преповтарям нещата ... Цитирам:

" ...за ученичеството (духовното), нека да не забравяме, че половете и секса, от тази гледна точка имат значение единствено за създаване на физически носители (тела) на въплащаващите се души. Затова, че за един ученик не стои, не само въпросът за хомосексуализма, но и за секса. Сексуалната енергия е форма на творческата енергия и като такава от духовна гледна точка пилеенето и за лично удоволствие е недопустимо."

Това е и критерий по който може да се разграничат истинските школи от неистинските ...

Всъщност НЕистински школи няма, по скоро аз им казвам забавачници или предучилищно обучение, което е също много важен елемент от земното "обучение",... защото както знаеш, ако децата се оставят без надзор да се забавляват биха направили доста поразии, с които да си навредят съществено!

Предложение ... Макс, моля те,... нека да оставим и други хора да се изкажат по въпроса, защото принципно не виждам нужда от доуточнения в нашите позиции.

Запазвам надежда,че няма да ме изкушаваш да ти отговарям отново...

Благодаря ти предварително за разбирането!

Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...