Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Слънцето дали ще стане червен гигант


Guest Системен

Recommended Posts

Guest Системен

Здравейте,

Темата е напълно сериозна.

Та, рових се в сайта на Васил Манев - най-добрият физик и математик на всички времена. Видях че пише нещо за нашето слънце - че то вече започва да се превръща в червен гигант.

Това ще бъде епоха, когато Човечеството ще пренесе живота си между звездите и галактиките. Слънцето вече е към края на историята си и ще се превърне в червен гигант, с което ще изгори планетите до астероидния пояс, включително и Земята... Този процес започва около 2ООО-та година и ще завърши след няколкостотин години. Екологичните, социалните, духовните катаклизми обаче вече са в действие и ще станат драстични след едно-две десетилетия, когато ще бъде късно за промяна. Това налага Цивилизацията да се обедини около науката и с нейна помощ да преодолее противоречията си, за да се спаси от гибел. Ако не обединим усилията си за НОВО ОСМИСЛЯНЕ, ОСЪЗНАВАНЕ И ПРОМЯНА на битието си, ние просто ще изчезнем като биологичен вид, неспособен да се адаптира и усъвършенства в развиващия се Космос.

Възможно ли е до няколкостотин години слънцето да стане червен гигант или по точно да стане по горещо и да изгори близките до него планети. Преди време се наблюдаваше слънчева активност, но възможно ли е това да означава нещо. Според него този процес вече е започнал от 2000г насам.

Оригинал - цък и най-долу на страницата

Линк към коментар
Share on other sites

Възможно ли е до няколкостотин години слънцето да стане червен гигант или по точно да стане по горещо и да изгори близките до него планети.

Не, практически не е възможно. Не виждам как физик може да твърди подобни неща. Вместо да четеш статии какво е казал Васил Манев, потърси информация (в интернет вероятно има предостатъчно) за живота на звездите, какво представлява фазата на червен гигант, кога и защо настъпва и други подобни неща.

Линк към коментар
Share on other sites

Екологичните, социалните, духовните катаклизми обаче вече са в действие и ще станат драстични след едно-две десетилетия, когато ще бъде късно за промяна. Това налага Цивилизацията да се обедини около науката и с нейна помощ да преодолее противоречията си, за да се спаси от гибел. Ако не обединим усилията си за НОВО ОСМИСЛЯНЕ, ОСЪЗНАВАНЕ И ПРОМЯНА на битието си, ние просто ще изчезнем като биологичен вид, неспособен да се адаптира и усъвършенства в развиващия се Космос.

Няма да ни е за сефте да изчезнем. И пак да се появим.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 9 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...