Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моля, подкрепете напомнянето за деня за борба с наркотиците!


Recommended Posts

26 юни e Международният ден за борба с употребата на наркотици и наркотрафика.

Моля, подкрепете напомнянето за него като гласувате на тази страница (тук).

Това би помогнало напомнянето да бъде видяно от повече хора, а може би и да спре някого от тях...

Благодаря Ви!

0_pic2.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Приветствам идеята!

Бих споделила някои свои размисли по нея.

Първо за борбата - макар че я подкрепям, борбата не е окончателно решение на проблема. Това знаят и проповяват всички истнски Учители. Дори да вкараме в затвора всички разпространители, те ще се свържат с други отвън и дейността ще продължи. Дори да унищожим всички халюциногенни видове растения, ще се произвежда по химически път.

Успешният ход е профилактичното заместване . Нямам предвид заместване с други продукти на съвременната химия, макар че и това е временно решение за тежките случаи на вече заболелите. Имам предвид заместване на опиатите с други начини да се постигне щастие, удовлетворение, просветление - по-трайни и наистина полезни, развиващи личността.

Спортове, хоби, облагородяване на околната среда, нови познанства и интереси, пътувания и опознаване на света, изкуства, духовно развитие - говоря познати неща, но защо като са познати, толкова малко се сещаме да ги включим в живота си и в живота на подрастващите преди да е станало късно.

Друго важно - информираността . Тук искам да кажа нещо наистина малко познато - явлението наркотична зависимост от енергийна гледна точка.

Енергиите на дрогата са много силни и въздействат по ужасен начин върху фините енергийни тела и енергийните центрове ( чакри).

Те замърсяват енергийните тела, с което пречат за обективно и правилно възприемане на света както на емоционално, така и на ментално ниво. Те блокират достъпа до по-високи духовни нива. Все едно да се опитвате да разясните на някого нещо през силно опушено стъкло и без да ви чува.

Особена вреда се нанася върту чакрите. Първо - техните защитни мембрани се разкъсват трайно - човекът е много по-податлив на външни въздействия, внушения, чужди идеи. Затова е много нестабилен - както в емоциите , така и в решенията си ( емоционално и ментално ниво). На духовно ниво това се изразява в пренебрегване на елементарните морални устои, на които се е крепил вътрешния му мир преди.

Това е като да разкъсате мрежата за комари на прозореца.

Самите вредни енергии, съдържащи се в наркотиците, са в толкова сгъстен вид, че наистина приличат на насекоми / паразити. Тези енергийни сгъстявания ( същности) се загнездват в енергийните центрове - най-вече в чакрите на слънчевия сплит, но също в челна, сърдечна и др. Те черпят оттам енергия за поддръжка на своята същност и сериозно пречат на работата на енергийния център, променяйки структурата му. (Представете си колело с липсващи спици/ липсваща цяла част от него или загнезден вътре възел от вериги). Това е истинската причина за промяната на житейските приоритети и решения ( сл. сплит), за промяната на чувствата (сърдечна чакра) и др. Тъй като тези матрици, управляващи живота ни на физическо ниво, са невидими за нас, ние напразно се опитваме да ги бомбардираме с химия или с решения на други личности, които въобще не достигат до болния. Дори по този начин да се постигне временен успех, "повредата" във фините нива е като променена програма, която - печално известно на всички - намира и най-малкия момент на слабост, за да се изяви отново с пълна сила. А и съществуването й само по себе си провокира слабост. Затова окончателно излекуване на зависимости не е познато на официалната медицина. Taка и ще бъде, докато проблемът не се дръпне от самия корен - фините енергийни нива - "програмата" на човешкото физическо тяло.

Не че излекуването на такива пациенти от енергийната медицина е лесно - то дори е опасно за лечителя, защото възможността за зараза ( както и при други психически заболявания) е много голяма... и доста неприятна, бих казала.

Но - на това ниво е единственото възможно цялостно и окончателно изчистване! И тук фундаменталната, незаменима роля е отредена на Любовта. Лечителят може да се справи, само ако е с извисено съзнание, изпълнен и посветил се на мисълта за Служене, Единство с вселената и Любов към всичко съществуващо. Такива личности са малко в съвременния свят.

Затова по-добрият вариант е да сме информирани за същността на зависимостите ( алкохолизма също, както и - макар и не толкова ужасяващо - тютюнопушенето и др. зависимости). Да знаем, че те не са ни нужни, да помним, че други са пътищата да бъдем едновременно и щастливи, и здрави , и самите себе си! Да ги практикуваме в живота си и да ги въведем в живота на децата си и децата около нас.

На всички хора по света желая много Любов, Просветление и верния житейски път!

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Горното мнение беше моят малък начин да допринеса с нещо. Копирам го и в темата "Лечение с прана", където му е мястото, с надеждата тук или там да подаде нужната на хората информация. Това е само надникване - има още какво да се научи и направи.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Според вас, възможно ли е наркоманите да могат чрез самовнушение да изработват/отделят в мозъците си, тези вещества, които се отделят в мозъците им при получаването на наркотици ?

Линк към коментар
Share on other sites

Според вас, възможно ли е наркоманите да могат чрез самовнушение да изработват/отделят в мозъците си, тези вещества, които се отделят в мозъците им при получаването на наркотици ?

Не вярвам, иначе нямаше да изпадат в абстиненция!

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Според вас, възможно ли е наркоманите да могат чрез самовнушение да изработват/отделят в мозъците си, тези вещества, които се отделят в мозъците им при получаването на наркотици ?

Не вярвам, иначе нямаше да изпадат в абстиненция!

В книгата "Живот без окови" на Дийпак Чопра пише, че една лекарка чието име в момента не помня е открила това, за което писах и че при този метод пациентите не изпадали в абстиненция. Чрез самовнушение предизвикват отделяне в мозъка си на определени вещества, които предизвикват такава еуфория в тях, каквато предизвикват наркотиците и алкохола , и в същото време няма абстиненция, няма вредни ефекти върху здравето, преодоляват се зависимостите.

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...