Иво Добавено Февруари 21, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2010 Вегетариански картофки на фурна Това е една от най-любимите ми рецепти. Вкусна и много мързелива манджа. Продукти - картофи - малко олио / масло - малко сол, подправки по избор Начин на приготвяне Намажете дъното на тавата с олио или с масло. Обелете средно големи картофи, достатъчно на брой, че да се съберат в тавата ви. Срежете ги само на две. Поставете ги с отрязаната част надолу в тавата. Добавете малко сол и ако желаете подправки по избор. След това добавете отгоре олио / масло и ги омажете добре един по един, за да може солта и мазнината да обхване целите картофи. При температура на фурната от 230-250 градуса се пекат за около 30-40 мин. Ако са станали малко по-твърди или загорели след печенето, оставете ги около 30 мин да постоят във фурната след като е изключена, за да омекнат. Сервирайте С доза любов и омайно питие от айрян Да ви е вкусно! Вариации на рецептата? Някой да я е пробвал? Харесва ли ви? С какво друго може да се комбинира? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Февруари 21, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2010 аз ги нарязвам по-надребно. Още по-мързеливо е: миеш картофите и ги мяташ, както са, във фурната да се пекат Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Февруари 21, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2010 Или , нарязани на ситно с олиото и солта, но в тефлонов тиган с капак( без никаква вода), леко се разбъркват от време на време. Готови са около 20 мин, поднасят се с таратор или чесново мляко. В къщи си я кръстихме- картофките на баба, защото тя приготвя картофите само по този невероятно вкусен начин. Важно е тигана да е тефлон, за да не загарят и да са плътно под капак, за да се запазят хранителните им качества, нишестето което се отделя ги сгъстява и става много вкусен резултат, а дали на тиган или във фурна, добавката на сух копър придава вкус на леко опушено. За любителите на варено- пушения вкус. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Февруари 21, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2010 Единия от многото видове, които правя аз е следният: Картофките са облеват и се нарязват на тънки колелца, слагам мъничко зехтин или масло в тавата и съвсем малко вода, подправките са всеки път различни според насторението и другите неща които приготвям в къщи, понякога малко чубрица, по-често копър, понякога шарена сол....добавям винаги и малко сол и пека до зачервяване. Тези картофки ги обожаваме в къщи, защото стават много хрупкави и препечени до златисто, а средните са само задушени и по мекички....Приличат и на пържени картофки по вкус, но са по здравословни, защото са печени. Опитайте! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Февруари 21, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2010 Тъй като скоро ще излязат пресните картофки на пазара, предлагам следната мързелива и вкусна рецепта на вашето внимание: , Продукти: Пресни картофки, по дребнички по възможност; Сол, Масло, Вода, Любов. Приготвяне: Бейби картофките не се белят, а заедно с нежната и крехка люспичка се слагат в тава добавяме съвсем малко вода около половин чаша и разбира се масло, също и сол на вкус. Всичко това се пече във фурната до златисто, и след изваждане може да се добави ситно нарязан копър и изстиска 1-2 скилидки чесън, разбира може да се хапне и натюр. А докато се пекат във фурната можем да послушаме приятна музика и да си починем. Да Ви е сладко и мързеливко . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Февруари 25, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 25, 2010 В един огромен поднос се поставя "пясък" от картофено пюре, правят се "пирамиди" от кубчета сирена, кашкавал ( кой каквото си поиска). прави се и улей в пюрето - това е "река Нил", може да се сипе разреден сок от касис, за да е синя водата. Или да се сипе шампанско или бяло вино.... Може да се оформят и няколко крокодила от кисели краставички или камили от кашкавал... То по тази идея може да се направи и плато РИЛА... Viki3 Публикуван 31 декември 2009 - 12:10 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest devashaktika Добавено Февруари 25, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 25, 2010 А аз най-често им прибавям само лучец и стават чудни Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Дриада Добавено Юни 14, 2011 Доклад Share Добавено Юни 14, 2011 Вегетарианска рецепта с картофи. Май картофа е най- употребявания зеленчук на българската трапеза.Сварени картофи 500-600 гр., добавям 2-3 сварени яйца, сирене-100-200 гр, кашкавал 100 гр, сол, олио, копър и пасирвам. Месоядните може да си добавят и няколко парчета колбас. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Emmy Добавено Юли 24, 2011 Доклад Share Добавено Юли 24, 2011 Вегетариански картофки на фурна Това е една от най-любимите ми рецепти. Вкусна и много мързелива манджа. Продукти - картофи - малко олио / масло - малко сол, подправки по избор Начин на приготвяне Намажете дъното на тавата с олио или с масло. Обелете средно големи картофи, достатъчно на брой, че да се съберат в тавата ви. Срежете ги само на две. Поставете ги с отрязаната част надолу в тавата. Добавете малко сол и ако желаете подправки по избор. След това добавете отгоре олио / масло и ги омажете добре един по един, за да може солта и мазнината да обхване целите картофи. При температура на фурната от 230-250 градуса се пекат за около 30-40 мин. Ако са станали малко по-твърди или загорели след печенето, оставете ги около 30 мин да постоят във фурната след като е изключена, за да омекнат. Сервирайте С доза любов и омайно питие от айрян Да ви е вкусно! Вариации на рецептата? Някой да я е пробвал? Харесва ли ви? С какво друго може да се комбинира? Ммм, колко вкусно звучи! И толкова семпло. Ще опитам при първа възможност. Бих добавила малко тиквички, и може би бих поръсила с малко сирене (след изваждане от фурната). Картофите са любимия ми зеленчук, макар че обикновено ги ям сварени. Печенето е доста по не-мързеливо Но така ми се прияде като прочетох тази рецепта, че ще опитам на всяка цена! Благодаря на Иво за рецептата! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Февруари 26, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 26, 2012 Една подходяща за сирни заговезни и неделя мусака Варените картофи се нарязват на кръгове и се нареждат в предварително намазнена тава, поръсват се със сол и черен пипер после се слага рехав слой попарена коприва \ прясна или сушена\ после пак слой картофи отново сол и черен пипер залива се с разбити 3-4 яйца с кофичка кисело мляко и лъжица брашно и се пече на силна фурна за 20 мин. Сервира се с чесново кисело мляко по желание. Р.Р. Слоевете на мусаката могат да са колкото решите, но завършват с картофи. Добър апетит Розалина и Илен 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.