Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За създаването на деца


pencil

Recommended Posts

Тези от вас, които са чели Кастанеда със сигурност знаят колко много държи дон Хуан на въздържанието от секс и най-вече от създаването на деца, които правят енергийна дупка в мъжа и жената и по този начин "изяждат" тяхната цялостност. Говори, също, че повечето от хората днес са "скучни типове" плод на "скучен секс", заченати в отегчение, между другото а не в оргазъм (виж тук.

Силно вярвах в това нещо, особено когато наблюдавах как "заспаха" приятели от детството след като започнаха да правят секс и създадоха поколение; хора, които преди знаех с буден и жив дух, с искрящ ентусиазъм и жива духовност а сега говорещи ми единствено за поредната си материална придобивка. Бях решил даже никога да нямам деца по тази причина.

Но тази година се случи така, че отидох на една от срещите с Виссарион -- учител, основател на голямо екоселище в тайгата в Сибир. Отидох непредубеден, чувал бях противоречиви неща за него и от пресата и от хора, които са ходили там, бях го виждал на филм, но когато го зърнах на живо цялата ми същност потрепера, усетих, че наистина пред мен стои нещо величествено, един жив Учител, такава мощ и дълбок покой усетих, нещо неземно. Вижте, този Учител има 6 деца (!) и според разбирането на Кастанеда той би трябвало да е целият в енергийни дупки и неспособен да бъде нещо повече от обикновен човек.

между другото се оказа, че Виссарион е много добър художник, в момента в София тече изложба на негови картини, за която е дошъл чак от Сибир: Ето новината

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Pencil!

Не знам за другите, но за мен самата, именно раждането на дъщеря ми(желаех я силно и с цялото си сърце) ми донесе събирането на разпилените и хаотични до тогава части на целостта. Видях пътя си, започнах да обръщам внимание на знаците, да имам по-голямо доверие на вътрешното Аз(според мен това е бил правилно поставен знак в моята карта).

Колкото до това, че "хората, които преди си знаел с буден и жив дух, с искрящ ентусиазъм и жива духовност, сега говорят единствено за поредната си материална придобивка" смятам, че те са пренасочили енергията си на чисто материално ниво, може би защото там е по-лесно да видиш резултатите от дейността си, отколкото в духовната сфера. Но затова пък са и най-нетрайни. Единствената прилика, ако мога така да се изразя е, че и в материалното и в духовното нива, трябва постоянно да търсиш, да се усъвършенстваш, да се бориш, за да не изгубиш постигнатото.

Мисля, че зависи от силата на душата, от вярата й, от съзнателно поетия път, от избора, който тя прави!

Всеки сам избира пътя си!

Линк към коментар
Share on other sites

pencil,

Чел съм Кастанеда много отдавна, още когато излезе за първи път на пазара деведесетте години.

Отначало и аз бях много силно впечатлен от дон Хуан. Впоследствие когато почнах да се занимавам и с други клонове на езотеричното познание, меко казано дон Хуан ми падна в очите. Кастанеда пише за една отминала и много далечна раса и форма на посвещение - тази на маите и северноамериканските индианци. Те са преки наследници на атладците според мене. Тяхната религиозно-философска системае обслужвала стара раса от хора с много типични черти. И тя е напълно неприложима за сегашната еволюция на хората.Да не забравяме и ходожествената измислица. Другото което е, че секса е много важно нещо в еволюцията на всяка живо и разнополово същество. Без значение дали е човек или животно. Да не забравяме, че при "грехопадението" човек загубва много или почти всички от духовните си способности. Това е един етап само от еволюцията му. Целта според мене на творческите йерархии е била да може човек да се концентрира върху настоящите и бъдещите прераждания. За да осъзнание човек значението секса и пола си. след като натрупа познание в Духа достатъчно за да може да управлява сексуалните си желания , а от там и сексуалните биотокове, да "вземе в ръцете си" собственното си еволюционно развите.

Лично по мое собственно виждане човек може да прави секс с противоположния пол и без да има разход на енергия. Напротив може да се прави секс и да акомулираш още повече енергия. Но това мисля, че е достъпно само на посветените езотерици. Които са овладяли напълно сексуалните си енергийни биотокове и така да ги насочват където пожелаят , било за създаване на деца или за Духовна работа в Духовните светове.

А това , че този така наречин "сибирски учител" имал 6 (шест) деца ... еее.. то това не е кой знае каква философия. Ако си имаш съпруга или приятелка и на тебе ти е ясно какво имам впредвид , нали ? ..:)))

Другото което е, че според мене този "сибирски учител" наречен Виссарион, не случайно идва много често в България и то на "добра воля". Този огромен и необятен Сибир и Русия, пък тази малка...мъничка България ...ню-ню мъничка..такова внимание само ??? Такава висока чест от негова страна ми е много съмнителна. Особенно ако поназнайваш малко повече от езотерика( а ти определено поназнайваш) в георграфски план. Само се позамисли когато останеш сам в размислите си. Тези "спокойни състояния" демонстрирани от него могат да се постигнат и чрез хипноза и разни хапчета за... спокойствие....:))) "Биороботите" и те изглеждат много спокойни и властни защото от нищо не им пука. Е.. , че как ще им пука като са само беземоционални и безмисловни роботи - подражатели на чужда воля.

Това е само лично мнение. Нека бъдем както казваш "будни" и много внимателни когато приемаме такива "учители" пък били те и сибирски. То и Анастасия от едноименната книжка "живее" в Сибир. Дали не е всичко само хитроумна пропаганда ? Само питам себе си на висок глас....Опитът ми ме е научил да гладам с "отворени очи " такива "чудеса", подплатени с държавна подкрепа...

Линк към коментар
Share on other sites

Като цяло съм съгласен с Иван.

Не съм съгласен с това, че децата ни създават енергийни дупки:).

Иначе, наистина, за съжаление материализма сериозно "приспива:, т.е когато материята се откъсне от Духа...

Тогава се ражда материализма.

Линк към коментар
Share on other sites

Преди и аз си мислех същото за дупките създавани от децата, под внушението на книгите на Кастанеда. Но наблюденията ми в живота показват че няма такова нещо. Както и няма събирателна точка на една ръка разстояние от дясната плешка, например, или сънуван свят на неорганичните същества, поне най-вероятно. Кастанеда е прекрасем писател окултен фантаст, наистина невероятно вдъхновяващ, но тъй като е само писател, някои неща се разминават с истината, школата която описва е бяло черна и в резултат сива, |Дон Хуан е просто литературен герой. Но, пак повтарям, книгите са гениални - пренасят читателят наистина в друга реалност!!!

А начина на правене, носене и възпитаване на децата наистина ще спаси света!!! За което се искат готови родители!!!

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Здравейте!

Пенсил, благодаря за инфото за Висарион.Той даже ми е много , много симпатичен - а и познавам отлично психологията на руснаците. Действително за техните нива на съзнание той е нужен Учител!Всеки със земната си задачка.

По темата...То както винаги ще има две положения /две групи - групата на съгласните и групата на несъгласните.

Децата правят ли дупки или не правят! :harhar:

И нали сме хумористи...то работата май действително започва с "дупка"/проникването на тяло в тяло...хе хехе :1eye:

Значи правят дупки :thumbsup2: даже още преди да се родят.Това е положението.

Усмихнат ден на всички.

:hypocrite: Любов+Светлина+Мир+Радост

Линк към коментар
Share on other sites

По-скоро хората си правят деца, за да запълнят една дупка в сърцата и душите си. Да, много Любов, внимание и самодисциплина се изисква, но давайки получаваш, често много повече, ако си дал доброволно.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Чела съм Кастанеда - всичко излезнало на български от поредицата му, преди да мине през Окото на Орела.

Много се чудих тогава на мнението му за раждането на деца.

Опредепено си задавах въпроса как ще ми се отрази това на мен.

Не бързах с раждането на деца.

После сам дойде подходящия момент.

Вълнувах се като всяка жена дали ще се справя с нормалните битови задачи около отхранването на децата. И за отглеждането. И за създаването им като личности

Моите са много малки още, за да мога да преценя дали съм им дала всичко, което им е нужно по пътя на съзряването им като духовни личности.

За себе си мога да кажа, че с тях открих земното щастие. Може би защото бяха създадени с любов (макар и непланувани).

Открих щастието в една детска усмивка, в едно смотано, но изречено от сърце Мамо обичам те!.

Това изпълва дните ми с цялостност, с мотивация да давам всики миг по малко от мен, за да получавам от тях.

Радвам се на това щастие.

Пожелавам на всички да го изпитат :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy::angel:

Смея да дам личното си мнение в тази тема като майка на две израснали вече деца, поели своя път в живота.... Знам колко налудничаво ще ви прозвучи, но имам усещането, че родих децата си два пъти - веднъж преди 22 и преди 19 години и за втори път - преди около година.

Първият ми брак беше резултат от силното ми желание да имам семейство и деца, разбира се. Запълвах дупката, която зееше в мен. Сега разбирам, че тя е била изкопана от ценностната система, която бях усвоила в периода на социализацията си. Няма нужда да ви я разказвам - все красиви морални ценности, които....копаят дупки в душите ни. Децата запълниха тази дупка и когато дойде време те постепенно да поемат пътя си, болката ме караше да ги задържам - с грижите, съветите си... Изглеждаше, че съм посветила живота си на тях - всъщност май исках да ги задържа в дупките им! Бракът ми се разпадаше и бившият ми съпруг не можеше да заеме тяхното място....

После... интуицията ми подсказа, че болката е причинена от нещо накриво построено в самата мен. Повярвах на една книга, в която пишеше, че ако много силно го поискаме и с любов, можем да преродим своето аз в настоящото си тяло. Е, нямаше какво да губя, опитах...

Преди година срещнах човек, с когото бях толкова спокойна, колкото вече бях и сама. Малко по-късно усетих (особено по време на секс), че ние сме като две спирали - нещо като ДНК. А след това до нас започнаха да се оформят нещо като две "пъпки" - подсъзнанието ми знаеше, че това са децата ни. Разбирахме отлично, че ни е късно...но тези пъпки някак сами растяха и постепенно се отлепиха. Сега са близо, но си живеят свой живот.

Сега стигнах до това, в което и на мен още ми е трудно да повярвам. Моите деца неузнаваемо се промениха! ... Нашите деца...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

arwen-umdomyel,

За пожеланието ти аз благодаря!

Считам, че нещо което е желано с любов и към което се стремиш и се себеотдаваш не би следвало да те направи дупка а да де повдигне още повече, така че тази теория не я разбирам, но може би има много привърженици и те за себе си я разбират и харесват защото им харесва това което следват.

Да създадеш живот, дете с любов за мен е нещо много велико, както и разбира се да се справиш със задачите след раждането, въпреки, че все още не ми се е случило.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Относно Кастанеда - смятам че тези книги са въздали някакво поле, което е повлияло на немалко хора, може би във връзка и с това че е давал и метод който е прилаган в различни школи - спиране на мислите. Но смятам за неподходящо да се разглеждат книгите му като учебник по езотерична практика, за такива неща според мен трябва да се позлват наставленията на Просветлени Учители!

Относно Висарион, четох от Рудолф Щайнер в този смисъл, че ако някой е обожествяван, това създава около него някаква особена астрална аура, което не винаги значи че е създадена вследствие на самостоятелни духовни постижения. Да не говоря за това, доколко "учението" на Висарион съответства на основните постулати на езотеричната наука, давана от Учители на Бялото Братство. За негово изказване за Учителя - "ето один добрый человек" ДАЖЕ НЕ ИСКАМ ДА КОМЕНТИРАМ!

... има една руска реклама на млечни продукти "Не все йогурты одинаково полезны"...

Въпроса за децата според мен е индивидуален, и за някои може да не е подходящо, а за други това да е път към светлина.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

Относно Висарион, четох от Рудолф Щайнер в този смисъл, че ако някой е обожествяван, това създава около него някаква особена астрална аура, което не винаги значи че е създадена вследствие на самостоятелни духовни постижения. Да не говоря за това, доколко "учението" на Висарион съответства на основните постулати на езотеричната наука, давана от Учители на Бялото Братство. За негово изказване за Учителя - "ето один добрый человек" ДАЖЕ НЕ ИСКАМ ДА КОМЕНТИРАМ!

Донка,Айва..... :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.
×
×
  • Добави...