Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Осъзнат сън. Какво мога да правя? Видео.


Recommended Posts

”Ние сме много по-интелигентни, по-мъдри и по-способни да вземаме правилните решения, когато спим, отколкото когато сме будни.”

Ерих Фром

Когато хората чуят за първи път за феномена на осъзнатото сънуване, те често питат: “Защо бих искал да имам осъзнати сънища? Каква е ползата от тях? Какво може да се постигне чрез тях?” В осъзнатите сънищата единствените ограничения, които имате, са тези, поставени от вас самите. Mожете да приживеете всичко, абсолютно всичко, което можете да си представите. Преживяването е изключително реалистично и вдъхновяващо... За някои хора такъв тип преживяване е едно от най-важните и дълбоко трансформиращи в живота им. Осъзнатото сънуване може да бъде използвано за усъвършенстване на личността, развиване на по-високоа самоувереност, творческо решаване на проблеми, научни наблюдения на връзката между ума и тялото, преодоляване на кошмари, разбиране на подсъзнанието ви, получаване на вдъхновение, транформиране и разбиране на сексуалността, придобиване на нови умения или усъвършенстване на стари, отказване от вредни навици и лекуване, довършване на дела, за които нямате възможност в будния си живот, мисловно моделиране, емоционално пречистване, изследване на възможния изход от дадено решение, проектиране и създаване на позитивно бъдеще, репетиране за будния живот, отваряне към трансцедентални преживявания, медитация и път към просветление. "

източник

Ето нагледно какво например може да се прави в осъзнат сън

http://vimeo.com/3365942

Линк към коментар
Share on other sites

Готино видео!:rolleyes:

Матей 17:20

А Исус им рече: Заради неверството ваше. Защото истина ви казвам: Ако имате вера колкото зърно синапово, ще речете на тази гора, Премини от тука там, и ще премине, и не ще ви бъде нищо невъзможно.

Йоан 14:12

Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши; защото Аз отивам при Отца.

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 years later...

                    Здравейте и аз да споделя нещо, на мен лично как ми помага. :) Най-често когато осъзная, че сънувам се чувствам свободна и си казвам все пак е сън, мога да правя каквото си поискам. Но понякога се случва и друго, когато прекъсна лош сън в съня си и следващият пак е лош, тогава изобщо не е добре. Вече съм писала преди за един такъв случай. Надявам се вече всичко да е наред!

                                Весели празници и красиви сънища! :3d_109:

 

Линк към коментар
Share on other sites

Сънуването е хубаво и полезно преживяване .Независимо какво се опитваме да правим ,трябва да потдържаме стремежа към чистотата . Както ни е завещал Учителя да бъдем чисти в отношението си към Бога .Правим ли го , ще сме такива и към природата и към хората . Това казвам по повод ,,сън в съня" , на Насти . Просто повод , без връзка с тук четеното ... Случвало ми се е , да сънувам как съм на трапеза с други и ядем някакво месо . Изведнъш се сепвам и се чудя защо го правя , нали не кусвам мръвки . И  това недоволство от мене си , ме изважда в друг сън , после се събуждам . Бече буден се успокоявам , но се чудя това стари навици ли са ? След време пак ми се случи един ли , два пъти ли , пак да сънувам как поставям нещо в устата . Но нали от мерудии не може точно да се усети самото месо има малко забавяне и плюене . Преминах в друг сън с мисълта , че аз не мога да хапна мръвка ако съм в съзнание . Поуспокоен се събудих с въпроса --колко ли излишни неща има  за чистене в мене , та не мога да действам като един?

Ползотворно посрещане на празника !

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...