Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Влияние на роднините му върху него - нужда от съвет


Recommended Posts

Здавейте! . Аз съм на 26, а той на 32.С приятеля ми бяхме заедно 2 години и 6 месеца, през който живяхме заедно и част от времето бяхме и в чужбина. За пръв път усетих, че "това е човекът".Всичко беше перфетно, до моментът ,в който заминавайки втория път решихме да вземем зет му и сесрта му за да спестят нещо ,защото имаха нужда.Започнаха да ни завиждат и така си развалихме отношенията.Те се върнаха в България 1 месец преди нас и започнаха проблемите. Наговорили куп лъжи на родителите му и вината я прехвърлили изцяло върху мен, макар че аз до последно правех всичко възможно те да са на по лека работа и им помагах.Родителите му се обаждали на мойте родители и ги притеснили.Звъняха и на нас.Наричаха ме циганка, селянака и още куп обиди отнасящи се до морала ми. Той ми каза:" Сега като се приберем, ако ме изоставиш ще те разбера.Много ме е срам от родителите ми".Аз и семейството ми се отнесохме с разбиране.Човек не може да избира родителите си.Отидохме в моя град и живяхме вкъщи.Той много се разбира с родителите ми,но градът е малък и няма работа.Отидохме в неговия град и заживяхме на квартира при наши приятели също двойка.Той започна работа в фирмата в която работи баща му.С родителите му не контактувахме.Само с баща си той контактуваше служебно.разбрах , че баща ми има тумор.Това още повече ни изнерви.Той спря да говори, да споделя.Започна да излиза сам с новите си колеги, а до тогава ние бяхме постоянно заедно.Ограничиха се до минимум сексуалните ни контакти и в продължение на 3 месеца съжителството ни се градеше само на битовизъм.Той отказваше да разговаря.И аз си събрах багажа и се изнесох в гарда, в който работех( 20 км)Той се прибра у тях.До ден днешен вече месец се чуваме по телефона и 2 пъти се виждаме.Казва че е объркан , че незнае какво да прави и как да постъпи.Че не му се излиза и разговаря с никой.Хората са много лоши.Това са все негови думи.Загуби интерес и към неговото хоби- автомобилите.казва , че нищо не го радва.Отказва да посетим специалист.Казва , че не е луд и колкото и да го убеждавам няма да успея.Надеждата ми е във вас.Моля ви помегнете ми да помогна на човека който обичам истински.Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, Елиан!

Ако той не иска да посети специалист, то вие можете да го направите. Там ще обсъдите вашите характери, ситуацията, целите ви, ще преоткриете по-дълбоките си чувства и желания като цяло. Намирате се в това раздиране отвътре между любовта си към него и отношението на родителите му, което обаче явно му влияе. Още повече, че сега живее при тях. Всъщност ситуацията ви не е толкова лоша! Преживявате това разделяне, за да се попитате някои въпроси и да потърсите отговора им. За да опознаете себе си в по-голяма дълбочина, мотивите си, ясно да оформите приоритетите си. Възползвайте се от ставащото, като се видите за няколко сесии с психотерапевт!

Приятелят ви знае много добре, че думите на родителите му и на онези роднини са лишени от всякакъв смисъл. Родителите ви също го знаят. Вие го знаете! Ние го знаем! Вие го обичате, чудесно! А той обича ли ви? Или се влияе от родителите си като малко момче?! Обича ли ви наистина или както казвате всичко е само битовизъм. Аз не знам - просто ви давам податки. Вие сте търпелива, чакате го. А той какво прави? Попитайте се дали обичате него, такъв какъвто е, или обичате вашата представа за него! Познавате ли го наистина? Всичко е възможно да се случи, зависи и от двама ви! Но знайте, че преживяваното сега от вас е просто нормална криза. Животът ни е пълен с подобни кризи - така се учим, растем, ставаме по-мъдри, опитни и зрели! Вие сама знаете, че положението такова каквото е сега, не може да продължава дълго така и или ще се сближите и съберете отново или ще се разделите. Спокойно, всичко минава!

За да помогнете на съдбата си, запитайте се някои въпроси: Какъв баща би бил той? Добър съпруг ли би бил в дългосрочен план -отговорен, грижовен, верен и т.н.? Какви са взаимоотношенията между майка му и баща му - те живеят в него като един семеен модел и той без д аиска го копира в живота си!? От тези взаимоотношения можете да съдите за поведението му при евентуален брак. Как са го възпитавали родителите му? На кого прилича той повече по характер? Защо той сега живее при родителите си, а не с вас - какво го спира да е с вас? В какво се състои объркването му? Обича ли ви наистина?

Това са само насочващи въпроси и дискусия върху им и много други, както и върху цялостната ви ситуация можете да имате лично при специалист!

Надявам се и другите колеги да се включат с отговори! Разбирам, че имате нужда от подкрепа! Вие правите най-доброто, което можете!

Линк към коментар
Share on other sites

Това са основните симптоми на депресията-

- загуба на интерес към или удоволствие от дейности, които преди това са били приятни – хобита, развлечения, секс и т.н.;

- понижение на настроението, тъга, безпокойство, "празнота";

- безнадеждност и песимизъм;

- чувство на вина, безпомощност и безполезност;

- понижена самооценка, неувереност;

- понижена енергия, повишена уморяемост, флегматизъм;

- проблеми с концентрацията, запомнянето, вземането на решения

- безсъние (инсомния), ранно събуждане или склонност към преспиване;; - загуба на апетит и на тегло или обратното;

- мисли за смърт и самоубийство;

- неудовлетвореност, нетърпимост, раздразнителност без обяснение;

- главоболие, храносмилателни проблеми и хронични болки

Напишете ги на един лист, но ги разбийте, като срещу всеки оставете реда празен.Поискайте да говорите с него. Поведете така разговора ,че да можете да извадите листа и да зададете въпросите към него.Трябва да имате и химикал , по възможност червен.След всеки симптом който има пишете ДА. Голямо червено ДА. Нека той да може да ги вижда тези Да-та и те да го убедят ,че е в депресия .Кажете му ,че това е тест за депресия , също и ,че всеки човек е бил поне 8 месеца в депресия през живота си.След това ще е по-лесно да го убедите и отиде на психиатър.

Редактирано от hip
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...