Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астрологична карта на Петър Дънов


Recommended Posts

Началото бе поставено от сън, сън който ме накара да се занимая с хороскопа с на Петър Дънов, също и сън ме накара да отворя тази тема. Бих казал, банално, но факт, за мое съжаление или радост.

Но ако оставим на страна знаците на съдбата, е странно че все още в този сайт не е разгледана картата на П. Дънов, а тя е интересна по доста показатели.

От професионална гледна точка, за мен е жалко че никъде не можах да намеря разработки по тази тематика, а още по малко биографични данни, които да ме насочат към, поне приблизителен час, на раждане.

На всики е известна датата и мястото на раждане:

11 Юли 1864 Хадърча 9:30 ( приблизително )

Естествено часа на раждане е приблизителен, затова няма да споделям заключенията си.

Едва след като се намери по точна информация, можем да се захванем по пълноценно за работа :)

Линк към коментар
Share on other sites

Вендор, аз също нямам данни за часа на раждане.

9.30 приблизително...? Сигурно имаш съображения ...

А как ти се струва около 18.30?

По принцип се знаят датите на значими събития в неговия живот, което ще позволи ректификация, но сега е късно. Може би в почивните дни.

Линк към коментар
Share on other sites

Том 19 на "Изгревът на Бялото Братство. Пее и свири, учи и живее." е посветен на астрологията в школата на Учителя и там са дадени хороскопите на повечето му ученици (напр. Методи Константинов, Влад Пашов, Георги Томалевски, Савка Керемидчиева, Милка Переклиева и тн...), както и подробно е описан хороскопът на самия Учител. Час на раждане е даден 11:47 ч.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря :3d_046:

Линк към коментар
Share on other sites

Часа не ме задоволява особено, макар и да полрива основния ми критерий. Опозицията Юпитер - Плутон, запазва оста 2- 8 дом, което е характерно, според моите наблюдения, за всички духовни учители и гуру.

Основното което трябва да откриетм е харизмата, а после каквото сабя покаже.

Линк към коментар
Share on other sites

Заключенията които се правят от този вид астрология да си кажа не ми допада ,мисля че до известна степан се изкривени и заблуждават ,и мисля че и трябва още доста време да се изчисти и стане по точна .Неискам да засягам никой ,нека който иска да се занимава с това щом му е приятно ,но на тоя етап като че ли е по добре нещата да се приемат като някаква игра ,един вид забавление а не чак толкова насериозно .Това ми е мнението дано не сте се обидили много :) .

Редактирано от veselinvalchev1981
Линк към коментар
Share on other sites

Не се притеснявай, за обида не може да става дума, просто защото мога да се засегна от думите само на близък човек.

Разглеждането на тази карта, както се вижда не е игра, по простата причина, че никой не се е наел с тази задача. Естествено няма нужда да се прави профил от главата до петите, но все пак астролози не липсват, а движение няма.

Добре тогава, нека започнем с разглеждането на аспектите, и планетните конфигураций.

Имаме Слънце, Венера и Меркурий, които почти заформят стелиум. После следва Сатурн/Луна опозиция с Нептун ( Меркурий сключва тао - квадратура ) и накрая Юпитер опозиция с Плутон.

Ето така с едно изречение се изредиха най - важните аспекти от този хороскоп.

Както се вижда нещата са много изчистени и фиксирани.

Е, нека всеки да си хареса аспект и да каже по две думи, все пак не говорим за непознат, а за човек който сте чели и следвате.

Линк към коментар
Share on other sites

Давай Вендор явно другите астролози нямат кураж.Ще ми е излючително интересно да прочета твоята интерпретация.Надявам се и на др.съфорумци ще им е интересно.:thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Който и да се занимава с този хороскоп,

то трябва да има предвид човека Петър Константинов Дънов - роден на тази дата, в този час, на това място.

А кой би се наел да коментира, астрологично, вселяването на Всемирния Учител Беинса Дуно?!!

Линк към коментар
Share on other sites

Давай Вендор явно другите астролози нямат кураж.Ще ми е излючително интересно да прочета твоята интерпретация.Надявам се и на др.съфорумци ще им е интересно.:thumbsup:

Хехе, спокойно де60.gif , що пък непременно кураж - може да имат други съображения, или да нямат време сега и веднага, или да искат да подходят по-бавно и респ. отговорно към тълкуването.

А това, което казва Лъчезарна, си е така.:thumbsup:

Друг е въпросът, че в самата карта има предпоставки/потенциал човекът да е твърде интуитивен, възприемчив към нови, висши идеи, да има отношение към духовните въпроси, да бъде ярка обществена личност и т.н. И все пак това е само потенциал, който в някаква друга подобна форма може да се срещне и в други карти, но ... няма гаранция за осъществяване на каквото и да било. В много карти можем да припознаем потенциален престъпник или наркоман или велик художник, ама човекът в действителност да не е такъв, какъвто би могъл да бъде.

Линк към коментар
Share on other sites

Диана, няма нужда от презастраховане, наркоманията и геният на личността не са двете крайности на спектъра, много често вървят ръка за ръка. Но определено си права за това че един аспект може да има много изражения, и само будността на личността могат да определят как ще се възползваме от качествата на аспекта. Тази отметка, разбирасе важи само в случаите, когато имаме единични индикации за определена натура, но когато имаме натрупване от показатели, диапазона на заключенията се стеснява.

Може да се направи малка статистика и да се изведат конфигурации, на това което би могло да се нарече "аспекти на гуру".

Например аспекти Слънце / Меркурий - Юпитер / Нептун, както и Луна / Нептун - Сатурн, акценти на домове и знаци.

Ще си позволя да направя едино бегло сравнение върху хороскопа на П. Дънов и Ошо, без да се спирам на учения и възгледи.

При Дънов имаме съвпад Луна/Сатурн опозиция с Нептун, При Ошо отново Луна /Сатурн тригон с Нептун.

Дънов - Меркурий съвпад с Венера квадратра с Нептун, Ошо - Меркурий съвпад с Венера тригон с Нептун.

И при Дънов и Ошо имаме Слънце тригон с Юпитер, както и обмен Меркурий / Венера - Плутон.

Това са някои от основните конюнкции, които могат да се категоризират под знака на "характерни".

Лъчезарна, ме провокира, за което й благодаря, да направя едно малко търсене и да се върна едно поколение назад, и да се срещна с Константин Дъновски ( 20.08.1830 г. с. Устово ). Това което тя нарича въплъщение, аз бих нарекъл наследственост, нека се обоснова:

Това което прави веднага впечатление е един повтарящ се голям тригон съставен от Меркурий - Юпитер - Хирон, при К. Дъновски той е в земни знаци, а при П. Дънов имаме изместване във водни. Конфликта който се е изразявал при Дъновски - Юпитер квадратура с Плутон се е развил под формата на Юпитер опозиция с Плутон, това е един много социален аспект, аспект на пазител и закрилник, водач, но израза, който естествено е изразен от самия аспект, е показан и от аспектите на Слънцето - Дъновски съвпад със Сатурн, а при Дънов с Венера. Друг аспект който ми направи силно впечатление е Отношението на Меркурий с Луната, при Бащата имаме съвпад, а при Сина квадратура. като цяло се наблюдава обратното характерно за родовата астрология - унаследените аспекти да намаляват градусното си отношение, което води до решаване на семейните комплекси.

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ще направя още един опит, като дам податки, за сериозни анализи, които да се разглеждат от астролозите в този форум.

Ще си позволя едина съпоставка, както и бегли изводи върху това какво е представлявал Петър Дънов, като личност и принос в колективната душа на нас като българи и на вас, като последователи.

За тази цел ще си послужа с радикалната карта на България. До каква степен тя е вярна, ще оставя за тема на друг разговор, който няма да се състои, но ...

Няма да караме дом по дом и знак по знак, ще отбележа това което прави впечатление на първо четене. Това са Хирон във 2-ри мунданен дом - буквално - рана в ценнстната система, търсене на избавление и изкупление - по Риби. Хирон прави секстил с Нептун, какво може да значи това, освен че благотворната вода е излекувала раните, но дали това е така... Хирон образува доста точна квадратура с Венера - Плутон от мунд. карта - жертвата е направена, но тази сизигия потапя индивидуалната душа в колективната, имаме дълбока депресия, която е раната на Хирон, но тя не е лекувана и както често става с Нептун - потъваме в мъглите на Авалон.

Другото което привлича вниманието е опозицията на Слънце / Венера с Мунд. Юпитер - имаме проекция на архетипа на Царя / Водача или по-точно казано - "Бащата който дава подаръци", това което е заложено в колективното несъзнавано като авторитет е проецирано върху индивидуалното Слънце, още повече позицията на Слънцето в 7-ми мунд. дом благоприятства за това, както и персоналния Юпитер в 10-ти мунд. дом. Друго което заслужава да се отбележи е съвпада Сатурн / Луна в секстил с мунд. Хирон в 5-ти дом и неточен аспект с Венера. Тук вече нямам желание да тълкувам, както и персоналния ИЦ в съвпад с мунд. южен възел, а също и мунд. Марс в съвпад с персонален Уран, който аз намирам за изключително интересен. Но за последно изброените аспекти вече нямам желание да тълкувам, така и не чух друго мнение освен своето!

Линк към коментар
Share on other sites

Вендор, не зная защо няма никакви коментари по темата. За мен лично е интересна, просто нямам време напоследък, надниквам от време на време съвсем за малко, пък и напоследък не се чувствам в кондиция да се занимавам с астрология и някои други неща.

Радвам се, че "подгряваш огъня". Дано някой друг се включи също.

Диана, няма нужда от презастраховане, наркоманията и геният на личността не са двете крайности на спектъра, много често вървят ръка за ръка. Но определено си права за това че един аспект може да има много изражения, и само будността на личността могат да определят как ще се възползваме от качествата на аспекта. Тази отметка, разбирасе важи само в случаите, когато имаме единични индикации за определена натура, но когато имаме натрупване от показатели, диапазона на заключенията се стеснява.

...

В предния ми пост - защо си видял презастраховане? Нито съм се презастраховала (за какво и спрямо кого?!?), нито съм търсила някакви крайности в спектъра на проявленията, просто дадох пример и обяснявах неща, които съм наблюдавала в практиката.

Също съм съгласна, че когато имаме двойно или повече подчертаване на определени показатели, то заключенията могат да са по-категорични.

...

Лъчезарна, ме провокира, за което й благодаря, да направя едно малко търсене и да се върна едно поколение назад, и да се срещна с Константин Дъновски ( 20.08.1830 г. с. Устово ). Това което тя нарича въплъщение, аз бих нарекъл наследственост, нека се обоснова:

Това което прави веднага впечатление е един повтарящ се голям тригон съставен от Меркурий - Юпитер - Хирон, при К. Дъновски той е в земни знаци, а при П. Дънов имаме изместване във водни. Конфликта който се е изразявал при Дъновски - Юпитер квадратура с Плутон се е развил под формата на Юпитер опозиция с Плутон, това е един много социален аспект, аспект на пазител и закрилник, водач, но израза, който естествено е изразен от самия аспект, е показан и от аспектите на Слънцето - Дъновски съвпад със Сатурн, а при Дънов с Венера. Друг аспект който ми направи силно впечатление е Отношението на Меркурий с Луната, при Бащата имаме съвпад, а при Сина квадратура. като цяло се наблюдава обратното характерно за родовата астрология - унаследените аспекти да намаляват градусното си отношение, което води до решаване на семейните комплекси.

С това ме накара да погледна и аз картата на бащата (ползвам данните, които си дал, нямам време да се ровя) - признавам си, бегло, защото ще ставам от компютъра.

Когато съм разглеждала така карти на хора от едно семейство, това намаляване на градусното съотношение се наблюдава предимно в аспектите, вклюващи поне една лична планета, което и тук е налице май (защо реши, че Луната на бащата е в съвпад с Меркурий?).

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

Съвпада Луна / Меркурий е с широка орбиса, при изчислението съм използвал седем градуса, малко по-широка от стандартните пет, които използвам.

Разгледах предходния си пост и виждам доста неизказаности, което не е коректно към четящите и интересуващите се. Но няма да се връщам назад, а ще разгледаме едни други измерения на синастрията от такъв тип, които ми се струват доста по-интересни.

Вместо да налагаме картата ( в стандартен вид, под формата на "замръзнал транзит" ) на П. Дънов върху тази на България, ще направим пригресия за датата на неговото раждане. И понеже говорим за прогресия вече не можем да си позволим да използваме широки орбиси, редуцираме до един градус. Това което остава като точни аспекти е : 1 Тригон на мунд. Нептун с перс. Венера, 2 Секстил мунд. Марс с перс. Сатурн и 3 Съвпад на мунд. Слънце с перс. Луна / Юпитер.

Това е една доста притеснителна група от аспекти, която с натрупване говори за не много качествено изменение.

По първия аспект имаме мото " Обичам всички и всичко, нищо не може да замърси идилията на мечтите ми." Това е очарователен аспект, описващ мек характер, който очарова, но тук вече говорим за надличностна комуникация, става дума за утопия, в ръцете ни се дава една мечта.

Секстила Марс / Сатурн, обезсилва, тук инстинкта за борба и отстояване пред бащиния авторитет е пречупен, това е опасно, защото личната инициатива е блокирана, силата за собствено решение и отстояване е ограничена.

В най-чист вид конюнкцията Луна/Юпитер говори за потапяне във морето на богат вътрешен свят, външното изглежда грубо и несъществено, "простосмъртните имат проблеми, аз съм галеник на боговете", това може да е индикация за маниакалност. Това в съвпад със Слънцето наблюдаваме явление, което е изразено в едно цяло общество, едно общо течение, което е кристализирало в една личност, а присъствието на Уран ни показва посоката. Тези необятни емоции, разгаряни от Юпитер, неспособноста на Марс да се изрази, повален от немощ, ни отвеждат, към чистото идейно поле на Небесния Баща, кастрирания Уран.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Тези сънища са били заради мен ако все още се чудиш ;)

Просто нямаше начин да открия точния час, а половината инфо е в ъглите където е екшъна - „тук и сега”. Точно си мислех че гугъл май няма да свърши работа и видях темата още на 1вата му стр.

Ще се включа в обсъждането с няколко мисли например да се картира sidereal , което е задължително за пречистено celestial същество. И се добавят главните звезди които наистина заковават големите неща. Тогава се вижда че МС е близнаци - brotherhood of saints или на бг - „бяло братство”. Точно върху Сириус - Принца. Подобна сила в близнаци има и в 9та хармоника - мисия, божия цел за живота, плода от дървото на радикс.

Набива се а очи най-яката раджа йога - съвпад управители 9ти дом (мисия дхарма) и 10ти - силата да я реализираш. Слънце + мерк. в неговия случай са будхи видиа - йога ум. Ако се добави веста е в пълно съединение със слънце - тотална отдаденост на божествеността.

Слънце и луна - предопределени яка слава и известност.

Това си и имхо разбира се.

Линк към коментар
Share on other sites

Хм, не е ли малко безсмислено да се прави хороскоп на вече изживян живот? То като са минали събитията е много лесно да се предскажат, така и баба може. :whistling:

Ако въпросът е да се верифицират нещата и да се сверят часовниците, тогава, предполагам, става. :feel happy:

Редактирано от Канел
Линк към коментар
Share on other sites

Хм, не е ли малко безсмислено да се прави хороскоп на вече изживян живот? То като са минали събитията е много лесно да се предскажат, така и баба може. :whistling:

Ако въпросът е да се верифицират нещата и да се сверят часовниците, тогава, предполагам, става. :feel happy:

Картата продължава да "работи" и след заминаването на човека.

При добро желание, можеш да се разровиш из нет-а и да откриеш.

Например за художници от миналите векове, чиито картини се продават в нашето време на изключително високи цени.

И това е тема, в която хора, занимаващи се с астрология, се опитват да разгледат и разсъждават върху хороскопа на Петър Дънов.

Ти занимаваш ли се с астрология! Ако да - сподели мнението си! Като такъв!

Линк към коментар
Share on other sites

Ти занимаваш ли се с астрология! Ако да - сподели мнението си! Като такъв!

Не, не се занимавам. Просто ми се стори странно да се прави хороскоп за минали събития, но сега виждам, че целта ви е анализ. :sorcerer:

Съжалявам, някои от писанията ми изглеждат като заяждане. :whistling::hypocrite:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...