Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Методи за работа с егото


B__

Recommended Posts

“Ако врагът има непревзимаема крепост, постарай се да го държиш вътре в нея”.

Врагът има непревзимаема крепост. Вътре има няколко хиляди въоръжени, решени на всичко мъже. Половината от тях са толко добре обучени, че могат да убият човек с обикновен стаен фикус като при това оставят достатъчен брой листа за салата.Стените са дебели по двадесет стъпки, стенните оръдия внушителни, нагорещените казани с олио заплашителни.На теб не ти трябва да завземеш тази крепост. Вътре нищо не те влече, освен евентуалната бърза и в различна степен мъчителна смърт. На теб ти трябва това, което е извън крепостта. Безкрайни и тучни житни поля, реки със сладка вода и риба, бездънни гори за твоята флота и къщи, дивите животни със своите месо и кожи, изоставените кошари със блеещи овце и вълна, природните богатства, хората, които не са поискали да се скрият в крепостта, всички поляни, хълмове, планини, морски брегове.

На теб не ти трябва да изкореняваш егото или заблудите на егото. То е основа, на която можеш да градиш. То е корените, които ти дават напоителни жизнени сокове и твой избор е за какво ще ги използваш. Ти решаваш в коя посока да е наклонено дървото, каква корона да развие и какви плодове да дава. Да са отровни или сладки до отмала.

Обичай егото си, защото то де е довело на този път и явно то ще ти помогне да го извървиш докрай. Нека то ти помогне и така ще е задоволено. Вие сте двама, които се развивате заедно като сиамски близанци. Когато работиш и за своето его, най-вече работиш за себе си и Вселенските истини.

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Егото ни е дадено да бъде наш приятел. Само че кои сме "ние"? А кое е това, което ни кара с най- благовидни мотивировки да продължаваме да се борим - ако не срещу някого, то срещу себе си. Ако не срещу човек, то срещу нещо в него или нещо в света около нас?

Според мен не е егото, а нещо далеч по-могъщо от просто един адаптивен механизъм. И все пак имаме свобода на избора каква програма да инсталираме, за да работи този адаптивен механизъм (имам предвид егото) - програмата на егрегорите или на Божественото.

А, и една хубава новина - винаги можем да преинсталираме... 59.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...