Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Криси

Участници
  • Общо Съдържание

    518
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    3

Криси last won the day on Юли 30 2012

Криси had the most liked content!

4 Следващи

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    София

Последни Посещения

15079 посещения на профила

Криси's Achievements

  1. Една моя позната е имала хашимото и чрез хомеопатия се е излекувала. В съобщение ще ти изпратя данните на лекарката! Не ги публикувам, защото аз лично не съм я пробвала и не смятам за уместно да правя реклама.
  2. Да, наистина са прекрасни! Книга с рецептите от неговите курсове може да си свалите от http://www.spiralata.net казва се „Вкусът на аюрведа“ Апостолова, Кристи - съставител. Рецептата за пакората (панировка) е много добра за паниране на зеленчуци, аз лично слагам само част от изброените подправки - кимион, кориандър, куркума, защото другите не ми допадат. Най-добре се панират патладжан, карфиол, листа от коприва, чушки. В този сайт http://www.ayurvedic-recipes.com/също са качени рецептите, написани в книгата, като са добавени и нови. Предлагам ви няколко изпитани рецепти, които са подходящи за пости (ако се приготвят без гхи) ХУМУС Продукти: 250 гр. нахут; 2-3 супени лъжици сусамов тахан; 3-4 супени лъжици зехтин; 2-3 скилидки чесън; сока на половин лимон; 1-1,5 чаена лъжичка кимион; 1-1,5 чаена лъжичка кориандър. сол на вкус. Приготвяне: Нахутът престоява една нощ накиснат във вода, след което се вари 1-1,30 ч. като първата вода се изхвърля. Сварения нахут се почиства от люспите, които са се отделили в резултат на варенето и се пасира, като към него се добавят останалите съставки. Към добре пасирания нахут, смесен с другите продукти се добавя по-малко от втората вода, в която се е варил нахута до получаване на желаната пастообразна консистенция. Рецепта за кафява леща Продукти: 250 гр. кафява леща Моркови Джинжифил (нарязан на малки лентички (за по-лесното му рязане първо джинджифила се нарязва на шайбички, които след това се нарязват на ленти, които също се нарязват на по-малки парченца)- не много тънки, защото ще изгорят около 5 мм дебелина и около 7-8 дължина) Той замества чесъна. 1 ч.л. кимион на прах 1 ч.л. кориандър на прах 1 ч.л. или ½ ч.л. куркума Червен пипер Брашно Приготвяне: Лещата се измива и след това се слага да се вари, заедно с нарязаните моркови. В тиган леко се запържва джинджифила с гхи (пречистено масло), след което се добавят брашното, червения пипер и подправките (аз лично отмествам тигана от котлона, за да не загорят подправките) и тази смес се излива в врящата леща. Рецепта за червена леща Продукти: 250 гр. червена леща (аз лично няколко пъти готвя с лющена червена леща и тя се сварява много бързо) Моркови Червена чушка Доматено пюре Джинджифил 1 ч.л. кимион на прах 1 ч.л. кориандър на прах 1 ч.л. или ½ ч.л. куркума ½ ч.л. черен пипер Бадемово мляко – 100 мл. (вкусно става и без него) Приготвяне: Нарязаните моркови, чушка и джинджифил леко се запържват с гхи (пречистено масло), след което се добавят подправките, след тях и доматите, и ако се готви с лющена леща след измиването й се добавя към тях и се излива вряла вода, оставя се да се свари и се добавя зеленчуковото мляко. Ако не се ползва лющена леща се процедира както при първата рецепта.
  3. Ще мине време и ще разбереш, че тези неща са толкова незначителни, че даже не си заслужава да мислиш за тях... Тези, твои "приятели" щом са постъпили така...... може поне временно да преустановиш взаимоотношенията си с тях... Престани да мислиш и забрави! Ако ти е трудно, промени по някакъв начин средата си - запиши се на някакъв курс, започни да посещаваш някакви мероприятия...... , прочети някоя хубава книга.....Мога да ти препоръчам тези http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CD%E5%E4%E5%EB%F7%E5%E2%E0 на Невена Неделчева - те лекуват душата. Аз съм установила от личен опит, че най-големите нещастия са били най-големият ми двигател за промяна ... и след време съм разбирала, че е било за добро. Успех!
  4. Съжалавям приятели, но няма да мога да дойда на срещата! Креми, благодаря ти за милото предложение за транспорт! Пожелавам ви приятно изкарване!
  5. Здравейте! И аз мисля да се присъединя към вас, но доколкото виждам Слънчева ми е "изневерила " и ще спи с Мария, въпреки, че може да си направим и тройка ако няма да е много тясно, а и не знам как ще се транспортирам до там....
  6. Не се обиждай, но ми звучи незряло... Просто помоли приятелите ти да те наричат Руми и проблемът ти е решен. Ако си смениш името може да се сблъскаш с много повече проблеми (защото във всички важни документи (свидетелство за раждане, дипломи.... и т.н.) си със старото си име и непрекъснато ще трябва да доказваш, че сте едно и също лице)....отколкото ако го оставиш така и се обръщат към теб както ти допада...
  7. Здравей! Името със сигурност оказва влияние... Не е случайно, че в някои духовни общества хората се сдобиват с ново име, което бележи началото на духовния им път... Познавам хора, които ползват сред приятелите си новото си име, но не са променили името, дадено от родителите им - ползват го за административни цели... В този сайт може да прочетеш за вибрациите на буквите в българската азбука: http://www.temura.net/%d0%b2%d0%b8%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%83%d0%ba%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b0%d0%b7%d0%b1/ http://www.temura.net/%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%8f/
  8. не успях да си допиша...без да искам го изпратих.. трябва да оползотворим по-възможно най-добрият начин времето, което ни е отредено. Преди години ми се наложи да прекарам около половин година по болници, където се срещнах с много хора, които имаха страшни и безнадеждни диагнози - деца на 10-12 години, които са болни от рак, момиче, болно от множествена склероза........друго, преживяло катастрофа и от 4 години в инвалидна количка.... И можеш ли да си представиш, че тези хора се бореха за всяка секунда живот..... Тогава имах възможност да осъзная колко е глупаво човек да се самосъжалява за незначителни неща и да започва да цени здравето и живота си, едва когато има вероятност да го загуби... Обичай хората около себе си и така няма да съжаляваш за нищо един ден.... Намери си някое хоби, или започни да учиш чужд език.... Животът е пред теб и колкото си по-добре подготвена, толкова по-добре ще се чувстваш....Винаги съм използвала свободното си време да се усъвършенствам - учене на чужди езици, практикуване на различни хобита -фотография, астрология, аюрведична кухня..... Аз когато не съм в добро настроение чета някоя интересна книга или гледам някой подходящ за настроението ми филм. Мога да ти препоръчам филма "Ритни камбаната с финес " и книгата на Невена Неделчева "Марта " От тук може да си я изтеглиш http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CD%E5%E4%E5%EB%F7%E5%E2%E0 Пожелавам ти успех!
  9. Здравей, One girl! Всеки от нас има страхове, но когато мислим постоянно за тях не променяме нищо. Човекът може би е единственото същество на тази планета, което осъзнава, че рано или късно ще умре. Това от друга страна ни дава възможност да оползотворим по-възможно най-добрият начин времето
  10. Имам един въпрос към Ивета , защото се възхищавам на способностите й за тълкуване на картите. (Въпросът ми само на пръв поглед е с лесен отговор ) Преди 4 години срещнах един човек, който оказа огромно влияние върху живота ми. По стечение на обстоятелствата сега нямам контакт с него. Този човек ще има ли влияние и върху бъдещия ми живот? Благодаря предварително!
  11. Когато човек достигне определено ниво на развитие ще се сдобие с такива способности. Не мисля, че това трябва да се поставя като цел без да си хармонизирал достатъчно организма и характера си..., защото това крие доста опасности. (Може да прочетеш повече по темата в книгата "Занони" на Едуард Булвер Литон) Аз лично съм имала известни опитности, които се получиха в резултат на пеене..
  12. Друг път няма да ни зарязваш с такава лекота :-)))
×
×
  • Добави...