Jump to content
Порталът към съзнателен живот

anivals

Участници
  • Общо Съдържание

    10
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

За anivals

  • Рожден Ден 9.05.1988

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://anivals.blog.bg/

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Интереси
    психология, чужди езици, транс музика, поезия, котки

anivals's Achievements

  1. Успокояваща музика за релаксация, медитация и проблеми със съня.
  2. Моето любимо животно е котката на 100%! Най-милото създание е моят домашен любимец и бих направила всичко за него!
  3. Чудесна тема, която води към толкова размисъл! Като се замисля толкова е абсурдно обяснението на родител пред дете, че не може да получи нещо само, защото не е голямо. Предполагам, че всеки родител би прибягнал рано или късно към това обяснение, но не е ли по-добре да се използват по-реални обяснения, а защо не и да се казва самата истина: " Не мога да ти купя това, защото с тези пари ще вземем..." Всеки се опитва да изиграе картите си по най-добрия начин и осъзнаваме или не всички сме били егоисти. Явно е заложено генетично или е провокирано от факта, че ако и другите се държат така, защо и ние да не бъдем, да не би да сме по-глупави?! Всеки трябва да мисли и за себе си и своите цели, но без да се стига до крайности и нелогични обяснения, защото ако номерът е минал при един, то надали ще мине и при всички останали, така че трябва да сме умерени в поведението си.
  4. От съвсем скромния ми (но с желание и амбиция да се продължи) опит в учителската професия ми стана ясно колко е важна ролята на учителите за формиране на личността на децата. Много преподаватели, които са от дълго време в образователната система, изказват понякога твърде крайни мнения за днешните ученици. Нормално е те да са различни от тези преди 10 години и повече. И мен много ме учудват някои от техните постъпки, но те преди всичко са деца и вярвам, че са добри по природа и учителят трябва да стимулира тази доброта по всички възможни начини и най-вече към всички ученици по еднакъв начин, което естествено е трудно. Досега помня от детските си години моята учителка по природознание. Не се сещам за името й, но фактът, че беше показала отличното ми контролни и на другите класове, остави много хубав спомен у мен. Похвалата и насърчаването в час могат да дадат криле на всеки ученик, независимо колко активен е той. По време на държавната ми учителска практика се убедих как се променят децата само от няколко похвали! И от неуверените и неискащи да вземат участие в час деца, се превръщат към ученици, които искрено се вълнуват от зададените въпроси и искат да отговорят правилно, за да бъдат похвалени отново или да получат някаква малка награда. В училище всеки жест е от значение и смятам, че трябва да се използват винаги допълнителни материали, когато е възможно, за да се разнообразяват часовете, както и да се търсят начини да се покаже на децата къде практически могат да използват знанията си.
  5. Според мен трябва да поддържаме чисти както тялото си, така и душата си. Не бива да чакаме случай да се разболеем, за да си обръщаме повече внимание на личната хигиена - това е глупаво и безотговорно. Аз имам котка и ми се налага да си мия ръцете по много пъти на ден, но вече ми е навик. Колкото до "хигиената" на душата - за мен това понятие се крие в ограничаването на негативните мисли и емоции. Трябва да се стремим да се обграждаме с хора, които ни зареждат енергийно, а не с такива, които ни подтискат и ни карат да страдаме. Поздрав за хубавата тема!
  6. 6 минути, през които можем да видим това, за което никога не ни остава време да оценим по достойнство - природата!
  7. Здравей! Благодаря! Добре заварила! :)

  8. Здравей и добре дошла :)

  9. Сърдечно благодаря от още една девятка! Има наистина много верни неща! pass_to, извинявай за закъснението Да, свързва се с енергията на планетата Марс. Успехът в професионален план идва след 36г. възраст. Като важни и активни години - 26 - 36г. Елемент от тялото, който упр. 9 е костния мозък. Спортен дух, честа склонност към съперничество. Обичат приключенията. Силен и властен характер, високи идеали. Понякога може да се проявяват като тирани, екстремисти. Често избухват като бомба и по този начин често си спечелват врагове. До около 25г. възраст трудно намират приятели със сходни интереси и общуват трудно. С голяма упоритост извояват достойно място в обществото и в службата. Състрадателни са, но трудно показват своята истинска същност, трудно се разкриват пред другите. Биха заемали добри ръководни позиции, притежават добри организцаторски способности. Обичан вниманието на другите. Много нежна, очарователна, дружелюбна, добра домакиня. Трудно прощават изневяра. Успешни дни от седмицата - вторник и петък; Благоприятни дати - 9, 18, 27, 3, 6, 15, 21, 24; Подходящи цветове - червен; Полускъпоценен камък - бял корал, червен ахат, карнеолът, яспис; Здраве - питта-конструкция (жлъчка); гастрит, язва, болки в костите, екземи. 9 не се разболяват бързо. Да се избягва мазната храна, киселите плодове, лютото. Препоръчително е да се правят масажи със сусамово масло Ден за разтоварване - вторник, само на вода и плодови сокове;
  10. Според мен всеки трябва да има своето лично пространство. Когато хората си имат доверие, няма нужда от такива неща. Чувала съм за познати, които са изтривали приятели на гаджетата си в скайп, само защото са от противоположния пол. Разбира се всеки сам решава колко да се довери на половинката си, но все пак виртуалното пространство не е целия ни живот, не мисля, че трябва да се отдава толкова голямо внимание, ако си си писал просто приятелски с някого. Не трябва да се обсебваме, това само вреди на една връзка!
  11. Много релаксиращо и вдъхновяващо! Благодаря!
  12. Приятелите не бива да се остават сами, особено когато са в депресия. Чудя се, обаче къде са родителите в тази ситуация? Жената е на 30 години, самостоятелна, но предполагам, че поддържа контакт с тях. Те са тези, които също трябва да и помогнат и подкрепят. Може би наистина нещо в детството е повлияло на проблемите й, но предполагам, че не е само това. Тя се е предала отдавна, заради присмеха на околните, но единствено от нея зависи да се стегне и вземе в ръце, защото е все още млада и не трябва да пропилява живота си. За мен по-добри терапевти от семейството, близките и приятелите няма. Трябва да я обградите с много обич, да й напомните колко е прекрасна и че може да е щастлива. Няма идеални хора, но всички можем да се стремим към това поне да се харесваме и приемаме в собствените си очи. Предполагам, че ако се съчетае добра диета и движение (дори и вкъщи акто гимнастика, например) никой няма да й се присмива за килограмите. Няма невъзможни неща! В книжарниците изобилства и от книги на позитивна тематика, много от които бих казала, много полезни и възвръщащи вярата в самите нас. Успех на теб и приятелката ти!
  13. Позитивното отношение може и да не разреши всичките ти проблеми, но ще подразни достатъчно хора, за да си струва да опиташ. Когато размениш негативните мисли с позитивни, ще започнеш да имаш и позитивни резултати. Песимистът вижда трудност във всяка възможност, а оптимистът - възможност във всяка трудност. Човек е резултат на своите мисли. Става това, което мисли. Когато имаш контрол над мислите си, имаш контрол над живота си. Не позволявай на сенките от миналото да помрачат утрешния ден. Живей днес!
  14. Здравей! Похвално е, че си решил да помогнеш на своята позната. Изглежда, че жената е в задънена улица. На пръв поглед ми изглежда, че поради липсата на каквито и да е по-сериозни финансови и други от това естество проблеми, съпругът си търси причина да направи живота на семейството си "по-интересен". Липсата на приятели и неразбирателството с родителите показва, че той има сериозни проблеми с комуникацията. От моя скромен опит съм попадала на мъж, който се държи по подобен начин. Агресивността е признак на безпомощност и неудовлетворение от самия себе си. Може би този мъж не е толкова щастлив, например на работното си място. Трябва да се разбере къде се корени причината за неговия алкохолизъм. Доколкото разбирам има и здравословни последици, за съжаление. Вярно е, че той е голям човек и не могат да го накарат на сила да отиде на лекар, но смятам, че би било ако се събере цялото семейство в един от случаите, когато съпругът е видимо по-спокоен и да се обсъди неговото съсояние - че всички се тревожат за него и искат да му помогнат. Родителите му трябва да изиграят важна роля, а не да оставят съпругата да се справя сама с него, защото проблемите могат да ескалират. Надявам се познатата ти да се справи с проблема -заплахите за напускане на дома надали са правилния подход, а по-скоро отчаян опит да се търси решение. Всички проблеми могат да се разрешат единствено с много любов и търпение, а когато са намесени и деца, това е задължително.
×
×
  • Добави...