Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Nano

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Nano's Achievements

  1. С оглед на настоящите камъни наоколо, насред всеобщата каменоломна, положението не е твърде обнадеждаващо.
  2. Не знам кво става тука... то бетона и желязото наоколо не е от вчера. Самите хора живеят наблъскани като сардини в тея високите надгробни плочи наоколо из градовете като живи погребани. Така че... в смисъл такъв, не откривам топлата вода.
  3. Тая тема почва да се превръща в истински шедьовър.
  4. Един любим разказ от Филип К. Дик - "На Земята е прекалено скучно". Те се реят над полесраженията. Валкирии, които отнасят душите на мъртвите... Защото за тях е живота, а те го обичат.
  5. Напоследък "Метро 2033". "- Хайде, още малко! - Извика Улман. С рязко движение той вдигна Артьом на крака, взе сака му, метна го на рамото си и тръгна напред. Артьом не помнеше колко е продължила последната част на изкачването. Стъпалата и стените се сляха в едно мътно цяло, лъчите и петната светлина върху обзорните стъкла изглеждаха като сияещи облаци и известно време той си отвличаше вниманието като се любуваше на дъгоцветните им преливания. Кръвта пулсираше в главата му, студеният въздух раздираше белите му дробове, а стълбите все не свършваха. Артьом на няколко пъти сяда на пода, но го вдигаха и го заставяха да върви. Заради какво правеше това? За да продължи животът в метрото? Да. За да може във ВДНХ да продължат да растат гъби и да се отглеждат свине и за да живеят мирно там вторият му баща и семейството на Женя, за да могат непознатите му хора да се заселят отново в "Алексеевска" и "Рижка", и за да не затихва неспокойната търговска суетня на "Белоруска". За да се разхождат брамините в своите халати из Полиса и да шумолят с книжните страници, да научават древните знания и да ги предават на следващите поколения. За да строят фашистите своя райх, като улавят враговете на расата и ги измъчват до смърт, а хората на Червея да отвличат чужди деца и да ядат възрастните, а жената на "Маяковска" да може да продължи да търгува със сина си, за да заработва за хляба на двамата. За да не престават плъховските надбягвания на "Павалецка", а бойците от революционната бригада да продължават нападенията си над фашистите и воденето на смешни диалектически спорове. И за да могат хиляди хора из цялото метро да дишат, да ядат, да се обичат едни-други, да дават живот на децата си, да изпразват червата си и да спят, да мечтаят, да се борят, да убиват, да се възхищават и да предават, да философстват и да мразят и за да вярва всеки в своя рай и своя ад... За да може животът в метрото, безмислен и безполезен, възвишен и изпълнен със светлина, мръсен и неспокоен, безкрайно разнообразен и именно затова толкова вълшебен и прекрасен - за да може човешкият живот да продължи."
  6. И какво от това? В крайна сметка какво? Да си говорим за Бастет или да не си говорим за Бастет? И какво да си говорим за Бастет и какво да не си говорим?
  7. Даже и аз почвам мармалада тук и сега. Просто няма как да не си намажа една филия с мармалад, докато се радвам на такива прекрасни теми.
  8. Чакайте малко сега... не беше ли работата напоследък първо малко турско робство, после малко руско, ся като гледам ще излезне и малко американско. Ех... сега и тея излезнаха злите. Довчера всички ги мислеха за добрите, а ся изведнъж излезнаха най-злите. Интересна работа.
  9. Да, Швейцария, Швейцария, но все пак натискът не е чак толкова голям там. Все пак като отворим картата се оказва, че се намираме на интересно място и като погледнеш нагоре, надолу, наляво, надясно все сме заобиколени от една голяма приятна компания, която ни най-малко не се притеснява да прави живота наоколо изключително интересен.
×
×
  • Добави...