Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Диляна

Участници
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Диляна

 1. 16-10 ПЕТЪР ДИМКОВ – ЛЕЧИТЕЛЯТ, ДУХОВНИЯТ УЧИТЕЛ, РОДОЛЮБЕЦЪТ По случай 120-годишнина от рождението на големият българин Петър Димков, граждански инициативен комитет организира литературен конкурс за есе, разказ, стихотворение, приказка – по посочената тема /може да се пише за една от разностранната дейност на П.Димков/ и подтеми. ОБЕМ: до три печатни страници. ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ: І-ІV клас /7-10 години/, V-VІІІ клас /11-14 години/, ІХ-ХІІ клас /15-19 години/, студенти, войници, сержанти, офицери, в т.ч. курсанти от военните училища до 35 г. и други над 35 години. Материалите трябва да съдържат пълна информация за участника: трите имена, клас /курс, месторабота, поделение/, домашен адрес, телефон и e-mail. КОНКУРСНИТЕ РАБОТИ НЕ СЕ ВРЪЩАТ. КРАЕН СРОК за изпращане на материалите 25 ноември 2006. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 6 декември 2006 на сайта на П.Димков и в пресата. НАГРАДИ: грамоти и публикация в пресата и на сайта П. Димков. Примерни ПОДТЕМИ за конкурса: Писмо до Дядо Петър.; Приказка за Дядо Петър.; Петър Димков – Лечителя.; Хармония с природата.; Философия на билката.; Изкуството хранене.; Усмивката лекува.; Добрата дума е силно лекарство.; Мечтата е лек.; "Избягвай всичко, което разваля настроението” Песента прогонва болестта.; Лечение чрез изкуство.; “Радостта е двигател на нашия живот”.; “Ден, през който не сте се смели, е загубен ден”. Материалите изпращайте на адрес: София 1000, пк. 964 или на E-mail: ZA_DIMKOV@abv.bg и fedix@mail.orbitel.bg По-подробна информация, както и материали за П. Димков може да намерите на сайтовете: http://peterdimkov.hit.bg/obrashtenie.htm http://www.freewebs.com/petardimkov/ http://theosoph.org/home.htm bukvite.com P.S.Успех на тези които ще вземат участие. Аморе.
 2. Ти ме запали по сънищата и сега търся всякаква литература и чета. Благодаря за хубавия отговор
 3. Имам важен сън, повтори се два пъти за 15 год. НЕ мога да го забравя никога. Според мен е много важен и изпълнен с послания. Отговорих на всички въпроси които си написал и ми стана още по интересно. Дали сънят е продиктуван от мен самата, дали аз съм го сънувала защото го искам или е свързан със важни за мен събития. Как се разбира какъв тип сън си имал?
 4. Иво, на мен играта ми харесва , а на теб?
 5. Ех тези интерсептирани знаци. Много са важни, но да има човек очи да ги разбере.
 6. Браво Ще очакваме и снимки и разкази, на очевидци
 7. Привет Да попитам защо няма информация, че на Рила в това време може да вали дъжд, но пък се случва едно от най-хубавите събития за учениците на Беинса Дуно.
 8. Здравейте приятели Написах темата толкова отдавна, а е все така актуална И за мен също. За мен тази година е единица, и наистина положих началото на най-различни начинания. Астрология, Асоциация, и толкова познанства и невероятни приятелства Те си знаят, но една голяма целувка от мен. Литература, изяви, публикации. Та с една дума, този календар с мъдрости е като китайските късметчета. Взе че се случва и става. Използвайте го и се запишете отговора Аз Ви дарявам моята любов
 9. Честито бебе-бърборанче Слънце Близнаци, Луна Близнаци, Асцендент везни Ще е висок, хубав, и ще учи. Обаче и баскетбола му е в кърпа вързан или поне тенис на маса Толкова за деца, не е прието да се правят хороскопи на деца до седем годишна възраст. То е малко и все още съществува със луните на майка си и баща си. Но не мога да се стърпя, да кажа : Ще има дар слово на няколко езика. Успех и щастливо детство Само за малко в ролята на осмата фея. Как сте астролози?
 10. здравейте Ани благодаря за труда който си вложила! Книгата е прекрасна. Много харесвам Аройо, начина му на работа. Много научих от него, с този превод повече хора ще се докоснат до истинската астрология! Браво!
 11. Здравей, Аз зададох въпрос за Лилит преди месец, мо май остана без отговор. При мен също е в първи дом Везни но в съвпад с Процерпин и Плутон... Какво ли значи... Предполагам, че докато сам не си намерия отговорите никои няма да ми каже Поздрави на всички просветени в астрологията Здравейте И аз да попитам нещо, може ли? Как така като си гледате хороскопа, не тръгвате от Слънцето което дава творческата енергия и великото и неповторимо Аз? Как така не обръщате внимание на Луната или на Венера, пък и да не забравяме, че всички планети, точки са част от една неповторима звездна смес наречена наука Астрология. Защо те интересува точно Лилит? Ако ми отговориш на въпроса ще ти отговоря какво според мен е Лилит в първи дом П.С. Такива книги има, такива разработки, толкова места за четене...пък точно Алена ли ....."....лакмусът на лошата карма..." ето на това чудо на чудесата се чудя. Тук има езотерици, окултисти моля включете се, как разбирате това твърдение?!?!?! По повод хороскопите. При първа възможност ще се включа, за сега съм в отпуск
 12. Здравей Нарича се "изгорял път", защото в хорарната астрология когато се търси някакво решение, има няколко главни показателя. В случай, че някой от тези главни показатели е точно в тази коментирана област, тогава се приема, че ще много сложна развръзката. В Хорарната Астрология, има много митове които не е добре да се спазват, но руските астролози явно могат да защитят дисертация на всяко зрънце в картата Май и аз трябва да опитам, да измисля нещо, например "Небесен огън", от 15 градуса в скорпион, до 15 в стрелец. Ако там попадне някой показател, със сигурност ще има положителна развръзка. Не ме питайте защо, така ми харесва Шегувам се
 13. Здравей В следващите години, често ще се питаме дали дадено събитие на е свързано с Венера. Ще има едно завръщане на стари идеи, на стари любови, на отминали интереси. Освен това и здравословен план, може да се появят проблеми с бъбреците. Друг може да намери нов начин за печелене на пари. Пасажът на Венера мина и отмина, но събитията тепърва предстоят.
 14. Здравей Къде се сблъскваш с това? Защото аз напоследък все се сблъсквам с разни термини, продукт на руски астролози. Може ли да поясниш за какво точно става дума и в кой случай си се сблъскала с него? И 15-гр във Вени и 15-тия гр. в Сорпион, или 15гр. Везни до 15гр. Скорпион?
 15. Благодаря за съветите, ще те послушам. Ще се опитам...поне
 16. Опитах се да си спомня какво съм написала, но това което казваш е вярно. Луната се измести и дишам по-леко Мерси за мнението! То е неизпълнимо)Да спря да мисля, спирам и да съществувам
 17. Здравей Паулина Радвам се, че си имала прекрасно детство, пожелавам го на всички деца. Кой няма белези от "целувка с асфалта", след лудо надбягване с балканчета или както им казвахме "БМХ". И не се притеснявай за езика, думите, жестовете, те нека си стоят начумерени, ти се радвай, защото ако пропуснеш точно в този миг да споделиш любовта си, после може да е късно, понеже може да няма утре. Не си изгубила диалога си с нас, напротив той едва сега започва. Може да не е в тази тема, може да е по друг въпрос, но все пак това е началото. Желая ти успех и много сила защото ти е нужна.
 18. Здравей Паулина Ето защо ми допадна толкова да разглеждам картата ти, просто сродна душа. Съвсем скоро научих, че Хирон дава скрит заряд или привлича или го привличат определени хора. С твоя Хирон в 1-ви дом. Ако ти е весело, хората край теб са весели, ако ти е мъчно странно как наоколо мрачните лица са в повече. Друг е въпроса, дали ти ставаш отражение на заобикалящия те свят. Дали ти си толкова подвластна на чуждо влияние или си тази която влияе на хората. Може и да не си обръщала внимание, но сега опитай и ще видиш ефекта. Значи, аз ти препоръчвам усмивка сутрин, и обед по две. Вечер още три и така, до края на земния ти път. Ето повлия и на мен.. Понякога там горе на небето, в неизследвания космос стават разни работи, които влияят върху живота на Земята. Бъди сигурна, че ти не си изключение и дали е магнитна буря, някакъв силен вятър на Марс, или просто някоя планета прави съвпад с друга и ти влияе или на здравето или на семейните отношения. Обаче добрата новина е, че всичко е временно. След като отмине започва да ти влия нещо друго, така до безкрай. Чувала си за Слънчево затъмнение и Лунно затъмнение. Педи твоето раждане a lunar eclipse-25.06.1964г. е бил в козирог 3градуса и 30минути, а a solar eclipse- 09.07.1964г. в Рак в 17 градуса и 16 минути. В книгата на Жан Спилър и Керън Маккой "Духовна Астрология", за твоята позиция пише : "Вие сте лечител, който работи върху емоционалните тела на хората. .....Склонни сте да привличате хора които не разбират емоционалните си проблеми тъй като са твърде свързани с външния свят....Като роден лечител вие се занимавате с чувствата и душата. ...и т.н" Ето малка част, която от друг ъгъл показва, какво прави как работи цялата енергия която е в теб. Може да е усмивка, може да е обич. Ти сама ще разбереш или си разбрала как работи. Позицията на Лунното затъмнение, ще ти покаже колко имаш да учиш, да се контролираш, да пазиш доброто име. Да разбереш, че за да получиш трябва да дадеш. Ако живееш в дом с родители, трябва да успееш да се идентифицираш с твоето име, с твоята значимост. Всеки пита и иска да знае, как и защо му е дошло това до главата, но понякога истината е в самите нас, в детството, в родителите. Защото старите прийоми на възпитание и общуване могат да навредят на детето. И понякога тези спомени от детството, от родителите, от приятелите са повлияли на детската психика. Трябва да се пребориш с това. Имаш Сатрун в 12 дом в Риби. Може би затова Кирил те попита за баща ти. Сатурн като символ на бащата, в дома на детството, психиката, спомените, скритите тайни и то в риби което подсилва значението на дома. Може да не сте се разбирали, това да ти тежи и от там трудно да приемаш съвети и си бунтарка. Лилит в 10 в Стрелец. Свобода, обществени изяви и може би те е подчинила на някого, на нечие мнение, под нечия власт. Това не ти пречи да се супер жена, домакиня, майка, съпруга, но има нещо там неясно. ТА и аз да питам ли, или съм получила отговор. И все пак Лилит в квадрат със Слънцето, точно към бащата води, неговата липса, траур. Ти си писала сега видях, че баща ти е починал. Чудя се коя е точната нишка... Пак се отпласнах този път по Лилит А ако се заема с Фортуна, няма да има време да се каже нещо за Майката....има една песен на Белослава Наде, благодаря за топлите думи. Последно време наистина пиша ли пиша, много. Да видим, какво ще излезе. Моя стил....благодаря още веднъж Понеже не мога да пея пиша Искаше ми се да пиша като теб изчистено, логично и астрологично. Имаш страхотен нюх, и ми е приятно, че в този форум има толкова хубави хора, и админи
 19. Кардинални : Северен лунен възел, Марс, Сатурн, Плутон, Южен Лунен Възел. Фиксирани : Венера, Хирон, Юпитер, Селена Променливи : Слънце, Меркурий, Уран, Луна, Нептун, Лилит Огън: Уран, Луна, Нептун, Лилит Земя: Венера, Хирон, Селена, Лилит, Южен възел Въздух: Марс, Сатурн, Плутон, Слънце, Меркурий Вода: Юпитер, Фортуна, Северен възел Ъглов дом: Марс, Сатурн, Нептун, Лилит, Южен възел, Северен възел Следващ дом: Плутон, Юпитер, Венера Падащ дом: Уран, Луна, Фортуна, Слънце, Меркурий, Селена, Хирон Трон: Венера, Меркурий Заточение: Марс Екзалтация: Сатурн Слънце в близнаци в 9-ти дом Луна в Стрелец, в 4-ти Ас дева., Меркурий на трон в близнаци в 9-тиЗдравейте! След кратко обсъждане с Иво, реших да напиша и аз нещо за Флори. Днес поне време имам. И така, имаме работа с една безподобна бърборана. Предполагам, че рано се е научила да говори, и до ден днешен само се усъвършенства в това изкуство. С този Марс в съвпад с Асцендента, може да се предположи, че тя не просто комуникира, това е начин на съществувание. В подкрепа на тази теза, идва Меркурий направо от Близнаци в 9-ти дом. Той е на трон и дава пъргав ум, бързоречие, ръкомахане съпроводено разговорите, и все пак ретроградността си казва думата. Може да изпада в състояния на несигурност, дали това което прави е добро, дали има резон и т.н. Може би и проблем с брат или сестра. Лека нервност, но това е просто защото много хора я гледат, ако сте виждали по улицата бързащ човек, но говорещ по телефона това е тя. Висшето образование, а и пътуванията в чужбина са едно по-едно стъпалата в стълбицата на успеха към който тя се стреми. Не е нужно да учи риторика, вродено й е. Обаче има лек дискомфорт с чувствата в дома, майката. Или майката липсва, или имат разногласия и различен поглед върху живота или живеят на различни места. Ето за това е хубаво да има регистрация, за да се пита, защото Астролога не е ясновидец. Освен това с 6 ретроградни планети нищо не е така, както изглежда. Тя е от така наречените, ретроградни индивиди. Ако има показател за благополучие, то със сигурност ще е съпроводено с доста трудности. Ако има данни за голяма банкова сметка, за успешно боравене с пари, то ретроградността не носи очаквания резултат. Богата душевност и според мен това е така наречената “мъдра душа”, живяла в разкош и слава, сега е момента този мечтател да открие нови хоризонти. Сфера на изява, в публичното пространство, в областта на висшето образование/9-ти/, средното образование/3-ти/ журналистика, а може и да е като Елена Йончева, кореспондент в горещи точки от света. Желанието за изява, за изучаване на чужди езици, духовно развитие, безкраен оптимизъм /пак и 9-ти и 3-ти домове/ Тя е като участник в играта “Телефон”, при нея жицата никога няма да се скъса, може да прекъсне за малко да посъбере факти /АС дева/ и пак ще продължи. Интелект, изява, комуникация. Това на кратко я охарактеризира, но Луната я тегли към пътувания, чужди езици, философия, спорт. Ако е в чужбина ще има голяма носталгия. Предполагам, че е имало дисхармония в семейните взаимоотношения /Лилит/, родена бунтарка. А и дом за нея не е това което се влага в общоприетия смисъл, дом е там където душата живее, там където се развива интелекта. Ще събира и ще раздава знание на хората. Винаги търси своята истина, не се доверява сляпо Първи дом е доста присъствен, и Марс и Сатурн- ретрограден и 2-ри дом Плутон- ретрограден. Марс ще даде енергийно представяне пред света, със замах. Сатурн ще покаже, че все пак всяко нещо има граници, ще прави промени, но всичко с мярка. Ако реши да сменя цвета на косата си, ще е постепенно, стъпка по стъпка. Има самоконтрол, което пък е добре, защото ако се заеме с обществена дейност, работа в държавна институция или политика, трябва да е за пример. Промените ще я тласкат към съвършенство, към симетрия, към красота. Всичко ще показва стил, красота и елегантност, финансови възможности /Венера на трон, Плутон във 2-ри/- добрия вид изисква сериозна инвестиция, но пък Плутон може би няма да разреши лесна печалба. Промените /Плутон- везни / ще я подтикнат към търсене на съвършенство, не само във външния вид, но и в бизнеса. Силна отговорност към другите хора, но не постоянност във партньорските взаимоотношения. Да се постигне баланса както го изискват Везните, но чрез Плутон, Иво е прав за медитацията. Това ще успокои подсъзнанието. В него има заложена информация за това какъв е бил човек, каква опитност, какви постижения има, а разминаването в този етап е болезнено. Има причина да се смята, че уникалния Уран, с инстинктивния стремеж към свобода, широта, неповторимост ще надделеят. Бунтарската природа се потвърждава, няма установени модели които да важат за Флори, няма очаквана реакция. Възможно е стремежа за чужди земи, за религия, за обучение да се осъществява всеки ден, възможно е и никога да не предприеме дълго пътуване, но мисълта и жаждата за знания ще я заведат на невероятни места, както Карл Май който никога не е виждал жив индианец. Не е нужно, да обиколиш света за да получиш знания и опитност, тя идва с книгите, с интернет.
 20. Здравей Ани-Астро Благодаря за отговора. Нека и аз да се представя по-този избран от теб начин : Слънце в Стрелец (-) Луна във Везни (+) ASC в Рак (-) MC в Овен (-) Меркурий в Стрелец (неутрално) Слънце в тригон със Сатурн (+) Слънце в секстил с Плутон (+) Слънце в съвпад с Нептун (+) Планетите в домовете на хороскопа ми: Слънце в 5-и дом (-) Луна в 4-и дом (-) Венера в 4-и дом (-) Марс в 12-и дом (+) Сатурн в 1-и дом (неутрално) Юпитер в 10-и дом (+) Уран в 4-и дом (+) Уран в скорпион (+) - знам, че не е включено, но съм се родила години по-късно, оправдано е да го няма в таблиците Нептун в 5-и дом (неутрално) Плутон във 4-и дом (+) Темата е доста актуална, защото с всяка изминала година пристъпват нови и нови хора в Астрологията, а и никой не брои още не родените. Дори в някой книги от преди две години, тоест сравнително нови липсва информация за децата родени с Уран в Риби
 21. Здравей Таня, радвам се, че ти е допаднал отговора, но в крайна сметка всичко е в твои ръце. Твоето желание е важно и на партньора ти. Исках да ти питам какъв отговор очакваш? Защото, ако аз ти кажа : Жени се, а после не потръгне, да не стане, че там една ми каза така. Ти всъщност си го взела решението, но очакваш потвърждение. Да има го потвърждението, не си изпускай шанса.
 22. Здравей Таня Тайминга е важен, много хубав момент си избрала. Има всички предпоставки любовта да бъде открита, показна и да бъде трансформирана по някакъв начин- Плутон в дома на любовта. Има възможност за добро развитие, има и подкрепа от родител. Обаче не всичко ще стане както ти искаш. Имаш неясноти, нещо те мъчи, много чувства има, много страсти. Луната има два напрегнати аспекта. Асцендента е Лъв, управителя е Слънце в 10-ти дом. Има добри аспекти и дава положителен оттенък. Уран е управителя на партньорската връзка, и е в 8-ми дом, има добри аспекти , но пък дава момента на изненадата, може да е свързана с пари. С една дума, да може да продължи връзката и да премине в следващия етап, но не всичко ще стане както сте го искали. Имам и аз въпроси, но пък не зная дали тук да ги задам. Моля регистрирай се, за да го обсъдим. Нещо малко, но от сърце.
 23. Ретроградните планети, доста често се изявяват като такива когато са в опозиция на слънцето. Не може да се каже, че във всяка карта Ретроградния Юпитер, ще действа по един и същи начин в едно и също време. Действието не е толкова открито, можем да си представим, че всеки от нас е като батерия с положителен и отрицателен заряд. Във всеки един момент полето привлича, поле от обратен знак, с действие обратно на действието на собственото поле. Планетите действат като излъчватели или приемници на енергия. Когато индивида има повече енергия от необходимото той, излъчва. Когато е обратно той приема. Когато човек се научи сам да контролира действието, на енергията си, тогава човекът е във видимо равновесие със себе си. Когато това е нарушено, можем да приемем, че човек има лични проблеми, превръща се или само в донор или само в абсорбатор. Това може да се поправи. Знаейки как действа в определен момент всяка планета, успявайки да обедини енергиите им, в една обща с подходящ заряд, тогава индивида е в положение на контрол над себе си. Ретроградните планети образуват различно поле. Точно в това е основната разлика и тя е почти неуловима. В един момент човек страшно желае да му се случи нещо. Като шахматист разучава и предвижда поне 20 хода напред. Така когато той е в настоящето, всъщност живее своето бъдеще- първа фаза. Преминавайки в следващата втора фаза, остава с впечатлението, че е виждал и усещал всичко, познати хора, гласове, ухания- дежа ву. Усещане за нещо познато. Третата фаза е затваряне на цикъла. Повторение на първата фаза и действителна преживяване на бъдещето. През първата фаза- излъчва навън, човекът има способността да привлича хора и обстоятелства. Втора фаза- преживява нещо, което знае, че е преживял, но не знае кога и къде. Трета фаза- поглъща енергия. Това е най-ясният момент в разглеждането и тълкуването на ретроградният процес, но е най-тежък за околните, понеже е в момент на приемане на енергия. Този трифазен процес е валиден за всяка ретроградна планета в знак. Приемайки колорита на дом, знак , планетата насочва своята енергия назад във времето. Опит за връщане на този живот към минали недовършени моменти от миналото. Тоест този индивид не живее в тази времева зона. От една страна е възможно ретроградните планети де не действат с благоприятно влияние. Това е така, защото индивида не ги прилага в *сега*, *тук*, в настоящето. Вместо това, той се опитва да надделее над силата на времето и да пригоди *днес* в минали превъплъщения, където ще довърши нещо недовършено.
 24. Разбира се, че имамe избор. Понятието време, е доста разтегливо, като жива материя в която ние сме разпределили силите си. Сутрин ставаш, отиваш на работа и така до събота когато спиш до 10 часа. Обаче в тази "книга", на мировото съзнание има заложени всички възможни ходове които може да направиш. Шахматистът мисли поне 20-25 хода напред, да ме извинят Каспаров и Карпов които имат възможност за по 30, а Ананд и повече, но то си е до човека. И в записът на твоите действия са предвидени поне 100 възможни действия от твоя страна. Не може да има елемент на изненада. Винаги ще имаш краен резултат, от теб зависи по кой път ще стигнеш до него. А на мен ми по-харесва знанието, да се нарича река. Някак си по-хладно и подвижно. Мой личен избор.
×
×
 • Create New...