Jump to content
Порталът към съзнателен живот

dbull

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

1369 посещения на профила

dbull's Achievements

  1. Здравейте. Искам да ви попитам при ходенето на психолози и психотерапевти каква е гаранцията, че всичко което си споделяш няма да бъде предоставено на трети лица ?!
  2. Здравейте. След силно преживян стрес - не можех да спя по цели нощи. Отидох в Александровска там ми предписоха Оланзапин от който спах до 11-12 часа наобяд. Махнах лекарствата сега си спя но имам един проблем. Значи ако някой ме събуди в 5 сутринта чуствам се един безенергичен - не мога да одлепя сигурно часове. Просто не мога да стана но събудя ли се - не мога и да заспя. От 6 месеца чуствам нещо в главата. Да е болка не е- не минава от Аналгин, парацетамол и тнт. Забелязах, че ако цял ден си стоя вкъщи тази болка или тъпо усешане в главата си стои, А излезна ли и изморя ли се малко - изчезва - пак докато легна. Вчера например станах в 8 - с много трудни усилиия - болеше ме 3 4 часа главата отидох на море и поплувах - това нещо се разкара. Снощи си легнах в 12 - заспах без проблем но днес станах в 8 не можах да отдлепя от леглото и чак в 12 станах - сега на обяд. И сега пак имам тъпото главоболие. Отделно имам една топка в корема, която се проявява от време на време, но тя не ме плаши толкова колкото това чуство в главата. А и тази безенергичност направо ме мори. Иначе съм на 24 години.
  3. Здравейте. Бях с диагноза - ОКР. През деня нямам нито натрапливи мисли, нито страх. Само сутрин ставам с огромен страх и натрапливи мисли и 2 3 часа ставам след като съм се събудил Страха ми се концентрира в страх от известност, да не стана известен и психолозите да не ме изклюкарят за проблемите, които съм имал. Т.е. нямам доверие към терапевти и психолози. Разбирам, че страха е ирационален, но не мога да стана сутрин. Стана ли - пия едно кафе и ми минава и цял ден съм добре. На какво се дължи напрежението в корема ??? Мога ли по някакъв начин да избегна това лошо ставане. В момента не работя и по цял ден съм си вкъщи - на борсата съм.
  4. Психиятарката ми в гр. Разлог - Ирена Добрева. Защо.. Да не съм с шизофрения ?
  5. Здравейте. Всичко започна с една известна врачка, която ми налучка разни неща и попаднах в заешката дупка. Такава случайност надали някой е виждал, че чак и професията на момичето позна. Тя се появи и живота ми се провали. Понеже бях вярващ така се вманиачих, че врачката е слуга на дявола, а момичето - самият дявол, че ... - https://youtube.com/watch?v=5fKfOFzplV8 За тези внушения допринесе и тази песен, която си публикуваше момичето. Мислех си, че съм извършил нещо страшно за дето съм ходил на врачка.Беше само мисли в началото. Докато не се появиха разни картини, битки и с дявола и с бог. После натрапчивост, че ще умра и картини как ме бият и стрелят. И други подобни и до скоро бях на страх от Фейсбук.... но и той мина. Сега нямам натрапливи мисли но имам ужасно главоболие. И не знам на какво се дължи. Към вас имам три въпроса... те ми останаха за дооправяне. 1. Как за възмажея, така че да не ме плаши нищо. Аз съм на 22 години, а още ме е страх от кучета. 2. Как да не съм срамежлив и да свикна с мисълта, че не всичко се върти около мен. 3. Храня се по принцип нездравословно и имам киселини, преди пиех нексиум и нямах проблем но сега пак имам. За дето имам ОКР ли имам киселини
  6. Благодаря ти много за отговора, Диляна. Извинявам се за простотията, която си прочела. Първият вариант отпада мигновенно. А вторият наистина ме кара да мисля да поработя сериозно върху себе си. Въпросът ми обаче е как да не го мисля по цял ден и цялото ми внимание да е съсредоточено там. Това ми пречи да уча.. измъчва ме. Не мога да се съсредоточа върху нищо. Иначе си права да... страхът яко се е отключил, самокритиката е на макс и за подарък самооценката след тази изцепка ми падна под 0. Използвам техники от книгата ,, Обсебен мозък'' с четирите стъпки но в този случай не мога да префокусирам защото дразнителят е постоянен. Това не е спомен от детството ми, а е като жива бактерия, която си стои във Фейсбук и всеки 1 момент може да се активира и плъзне по цялото интернет пространство. Може би малко преувеличавам нешата... Но точно така изглежда от моя страна. Освен това тази мисъл ме навежда към по-страшна. Че няма да си намеря приятелка заради тази тъпотия.... защото съм се изложил.
  7. Здравейте. През 2013 година си писах с 1 момиче по Фейсбук и за да я забавлявам и разсмея реших да направя 1 глупост. Тогава още не знаех, че имам ОКР - но като се замисля не съм го и осъзнавал. Текста, който и изпратих се намира на тази страница http://endorfin.ovo.bg/news/vidove_putki/2012-11-08-1 (НЕ Е РЕКЛАМА) . Просто ме е срам да го публикувам тук. Там където пише Джани - аз си бях сложил моето име и фамилия. Тя много се смя и беше много впечатлена, докато не разбрах какво всъщност е направила. Изпратила е това съобщение на приятелят си ( за който не знаех) и той ме беше качил в 1 страница във Фейсбук за осмиване. Слава богу имаше само 10 харесвания във Фейсбук и 1 споделяне. Кога разбрах, че са ме качили ? - Преди 2-3 месеца случайно си писах името в Гугъл и ми излезна във Фейсбук тази простотия със моето име. Аз бях спрял контактите с момичето, защото имах много за учене, а и нещо и тя ме игнорира. Веднага и намерих номера в хронологията - но нито ми вдигна, нито пък във фейсбук ми прие поканата или да ми пише. ОТ МОМЕНТА, В КОЙТО РАЗБРАХ, ЧЕ СЪМ КАЧЕН НЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ МЯСТО ОТ НАТРАПЧИВАТА МИСЪЛ. Просто си мисля, че пак ще ме качат някой ден и че ще стана известен с чужди глупости. Това не ми дава мир и спокойствие. Не след дълго се появи и ритуала: Всеки ден проверявам името си в Гугъл за да видя дали са ме качили. Изпадам в паника и тревожност. Не мога да си намеря място. Всички близки около мен ме успокояват, че не съм направил нещо сериозно - но за мен е нещо страшно и просто не мога да приема, какво съм направил. От момента, в който разбрах за тази простотия - реших да си затворя Фейсбук. Страх ме беше вече да да влизам там, а и срам. Но стана пълно мазало - имам абстиненция , липсва ми навика, който имах да проверявам постоянно - кой къде е , какво качва и тнт. Станах асоциален и от там мислите ми се увеличиха. Какво да правя ? Как да се преборя с тази мисъл ?
  8. Д-р Първанов, какво мислите за магнитното повлияване на мозъка при ОКР ( повлияване мозъчната активност от рТМС ). Дали има благоприятен ефект ? Или не е за препоръчване ?

  9. Страдам от ОКР. От 7 8 месеца съм тръгнал по психиатри и психолози. Ефекта знаете ли какъв е - 0. За 1 ден този човек ми помогна да се насоча към правилното лечение и вече се чувствам по-добре. Жалко че такива хора, като вас са малко д-р Първанов. . Вие сте истински професионалист. Другите само знаят да тъпчат с неподходящи медикаменти , а с вашето лечение веднага се почуства ефекта. Сега чета книгата препоръчана ми от Вас, която много ме грабна и ще се надявам да се видим в бъдеще. Поздрави.

×
×
  • Добави...