Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ян

Участници
  • Общо Съдържание

    503
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Всичко добавено от Ян

  1. Явно много хора витаят в облаците. Не разбирам, какво толкова сложно има да се разбере крайно "сложния" израз, че всички пътища водят към Бога? Ми много просто - рано или късно всички си отиваме от този физически свят. Сиреч умираме за него - ....."ритваме бакърчето", ......"гушваме букетчето", ...."ритаме камбаната" и .. отиваме при Създателя си. Край със свободната ни воля. По-сложният въпрос е : А после ? Някъде в посланията на ап. Павел май го пишеше. - " едни умират за да възскръснат, други умират за осъждане" .
  2. Така е, но няма и нищо по-трудно от това. Има и по-трудно. Да вижда абсолютно всичко с бистрите очи и да не можеш да противодействаш с нещо на Злото. Просто седиш и чак Милостта Божия да те отърве. Защото едно е да искаш, второ да можеш, трето и четвърто да го направиш. Та това четвъртото е най-трудното нещо.
  3. Според мен няма съвпадения, а просто стъпала по които върви човешката еволюция. Наистина няма съвпадение. Принципите на всякъде са едни и същи. Те не съвпадат, те просто са еднакви. За по-лесно разбираемо , един пример: Леките автомобили с четеритактов двигател навсякъде по света имат един и същи принцип на действие. Но едно е руснак да ти направи "Москвич" най-нова версия и при дъжд рибки да ловиш с дънна въдица в тях и при -10 градусас ушанка и ръкавици да си. Съвсем друго е германец да ти направи "Мерцедес" - пък било и не чак толкова нова версия, нали !? Так и с религиите - всички се основани върху едни и същи принципи. Навсякъде по планетата Земя властват едни и същи Природни закони, еднакви абсолютни за всички одушевени същества. Слънцестоенията и равноденствията са еднакви за всички, но различните учения ги употребяват по различен начин и постигат различни резултати в духовен аспект. После едни си остават само одушевини същества, други стават одухотворени Души. После...после ... едни се возят в "Мерцедес" , други в "Москвич".
  4. Има места където не можеш да отидеш без да бъдеш поканен. Потвърждавам ! Но с условието, че сравнението с лебеда е несполучливо. Небитие няма. Терминът "небитие" много хора го употребяват, а той не е особено коректен и точен.
  5. Ти вече я оспами. Та след дъжд качулка сега. Но карай да върви. - аз съм широко скроен. Рецепта за сирене не искам - сам си го правя по оригинална собствена рецепта... Кой ти е виновен, че си моноканален, та ме караш и мене зорлем да ставам и аз моноканален като тебе. Та белким вденеш лафа .."бия та дъще, сещай се снахо" . Щото има и един друг лаф ..." от стара коза яре" . За незнаещите да поясня, че старите кози най-обичат да хрупат младите листенца по връо на дърветата. И младите ярета копират като под индиго навиците на старите кози. Та за това козето мляко е най-близко по състав на човешкото. Но за да не дооспамваме темата - различните видове човешки организми приемат млечните продукти по различен начин. Много силно зависи от това на къде е обърната посоката на жизнената сила при дадения човек. Степента на личната духовна еволюция също е от съществено значение. Наличието на всякакъв вид диабет ...хммм... (тук такъв человекОТ "плаче" за цялостен ремонт на ендокринологията си .. ) Лично мнение!!! Така, че кой както иска, каквото иска и както иска да си похапва. И да не забравяш, че ако не ми кажете рецептите, мога да попитам и чичко Гугъл - той всичко знае ...
  6. Благодаря за което! Веднага след набавяне на мляко, което не е от магазина, ще бъде изпробвана рецептата. Защо обаче не казваш от 3 (три) литра прясно мляко, колко домашен кашкавал се получава? От както си правя домашното кисело мляко, в къщи ми казват, че мирише и има вкус на истинско мляко. Без консерванти, нешесте, палмови измишльотини и други подобни. На всичкото отгоре излиза и два пъти по-евтино (ако не броим труда).
  7. Тръгналият по съзнателния духовен път на развитие знае, защо трябва да е вегетарианец. Точно като този който се задушава и знае, че му трябва въздух, че да оживее. Така и Духовния човек знае, защо трябва да е вегетарианец.
  8. Ми то до тук 5 (пет) интернет -страници имаше само ОФФФ... Много старателно следих, някой най-после да даде точно, как се прави сирене и кашкавал, но уви! Нито една рецепта и напътствие не прочетох, само бля-бля. А колкото до вегетарианците? Има един "порода" вегетарианци, които са вегетарианци, просто защото не могат да ядат месо, независимо от желанието им. Всички други "видове" вегетарианци се носят по модата и диетите. Ако някой знае точни рецепти за кашкавал и сирене, моля да ги даде! Философските умозаключения по темата са важни, но поне мене на този етап не ме вълнуват. Така, че майсторите давайте си рецептите и да ги приложим на практика. Лично аз вече се научих да правя домашно кисело мляко, ще се науча и сирене и кашкавал. Колко му е!?
  9. Колко центъра на осъзнаване има човек? - Един. Съзнанието. Умът в Менталния свят, тялото на желанията в Астралния свят и причие, не са центрове на осъзнаване, а центрове за проявления на Съзнанието. Казано по друг начин .... инструменти на Съзнанието. Много ми се иска да нарека Съзнанието с друг термин - Дух.... Духовният Човек е Осъзнатият Човек със събуден и самоосъзнат Дух апропо понататъшните мои си разсъждения са за ..... Дух, Душа, Тяло.- единосъщната троица, Родена и несътворена, която от Отца изхожда. Адам "тръгва" към дългия поход сред Материята въплъщавайки се, точно за да се Осъзнание и се "върне" като Христос - Възскръсналия. Чакрите не са Съзнанието, а "прозорците" чрез които се проявява Съзнанието в конкретната област (свят), без да са самото Съзнание. Така поне мисля.
  10. Свободата човек да постъпва правилно или НЕправилно, когато отговаря само и единствено за собствената си глава е едно. Свободата човек да постъпва правилно или НЕправилно, когато носи отговорност за други животи, е друго. Във втория случай безрасъдството и самозабравянето носят много тежки последствия. Няма да коментирам защо, излишно е. Но когато носи човек отговорност за други животи, се изисква много повече от Просветление. Пример: За да имам / получа документ за управление на МПС от категория "D" - за превоз на пътници, трябва да съм управлявал известно време ( поне 5 години) МПС с категория "С" - камион. Естествено след успешно положен изпит. Мисълта ми е, че и при Просветлението също има степени след успешна практика през етапите ( би трябвало да има ... няма как да се докаже имперично пред "научните светила" ) Пък тук още се спорикакво животно е Просветлението и кой е просветлен. Сори за нЯкоиии... , но чрез админастративни решения просветлен не се става.... С риск да стана банален, но ... Господ дава Дарбите си на когото си иска и както си иска.
  11. Много силно се изкушавам, да продължа примера с лазанята. Много е точен. Значи ако предположим, че нИкой от коментиращите не е ял лазаня и седне, да ти обеснява колко е вкусна, пък на този и този майстор е по-добра рецептата, че и нюансите на вкусовете на различните подправки, пък забравили да сложат тестото ... - а ве, много смешна ситуация. Щот` тези с директния опит относно просветлението тук май не искат да пишат вече. Защо? Не знам. Наистина би било чудесно да описват личен опит и лични преживявания. Само че те вървят в комплект и с други способности. Само, че когато се работи в комплект/ анблок екипно, мъчно ще се разбират за парсата. А дарбите от Духа са ..... и н д и в и д у а л н и. Пък този където те цитирам по-горе, виж сега... друг пример: за това колко са кадърни и тримата капитани ( !? !? !?) на Титаник, ще се разбере само след сблъсъка с айсберга( а той сблъсъкът идва неочаквано) или отсъствието на такъв след предполагаемото пристигане на пристанището в Ню Йорк. Пък вече там след предполагаемото пристигане се вижда майсторлъка на челния опит. Само да не пропусна, че се следи много сериозно и "под лупа" ... като през стъкло от онзи Който уж е "умрял", за това кой с какви п ъ р в о н а ч а л н и средства прави лазанята. Точно като в онзи виц: Един рекъл на Господ, защо е направил така човек, а не по-друг начин? Пък господ му рекъл: ... - Ми добре направи си друг човек тогава. И онзи посегнал да вземе от пръстта и Господ му рекъл: ... - Ааа.. не, не, направи си и собствена пръст.
  12. Един коментатор тук говори за летене към безкрая. За да се постигне това означава да се напусне с еднопосочен билет обратното на безкрая. -) Има право до някъде. Но преди това трябва броят на излитанията да се изравнят с броя на презимяванията, за да се усвоят до съвършенство редица умения. Иначе, в противен случай ... и ако долу я няма и линейката, егати и организацията. Пък в добавък и ако попът се е запил някъде с помощниците му носещи инвентара под формата на лопати ... -)) ха ха ... А ве, то и аз съм си "лепнал" снимката на един джедай за аватар, но едва ли съм станал такъв тутакси и немедьленое ... -))ха, ха ... -) Да ви презимя лекичко - планините не са резервоар за енергия. Това е голяма заблуда. Иначе всеки екскурзиант да е станал безсмъртен или поне светец, като прескочи до съседното баирче. - В планината човек просто си почива от зомбификацията обществения егрегор, нищо повече. Човек в зряла възраст трябва да е много внимателен, че да не обърка желаното с мечтаното. Иначе на някои психотерапевти ще им трябват психотерапевти, за да излезнат от автозаблудите си. Иначе сблъсъкът с Земята на неумещият д се приземи, може да е доста неприятен.
  13. Лично мнение: Не съм чел всички мнения, но мисля и не е нужно за изразяване на личното ми мнение. Бързо духовно израстване няма според мене. Има "бързо" (сравнително и относително) проявление на ВЕЧЕ придобит духовен сан в предишни въплъщения - минимумът е 3,5 човешки години. Това не е бързо израстване. Това е само влизане във владение на Сили, достигнати в предишни въплъщения. Представете си, че като Духове сте работили много за духовното си израставне. Плодът на духовното ви усърдие се трупа в Причинното тяло ( хамбара на земеделеца от притчите в Евангелията) .. и когато земния човек влезе във владение на тези Духовни Сили, илюзия е, че се придобиват бързо. Само проявлението на тези Духовни Сили може да стане сравнително бързо. Но може, не означава , че ЩЕ стане. Моля, не бъркайте възможността с реалността. Като добавим, че е възможно заедно с проявлението и да се трупа и още опит, чрез увеличаване на вече придобитото, минимумът от 3,5 г. е възможен да "отскочи" по усмотрение Освещаващият. Защото: Едно е да иска човек, Друго е да може това което иска, Трето е да започне исканото, Четвърто е да завърши процеса на исканото. Приятен ден на всички!
  14. Виж ти, тук съм пропуснал някои въпроси към мене! Само за припомняне никът ми е Ян от ... Ян Бибиян - героят на Елин Пелин. Тайдзи не е само тренировка на тялото. Човек ако иска само тренировка на тялото, ще се занимава със спортна гимнастика, лека атлетика, тежка атлетика и прочие. А това, че някой не чул, не е видял, не е разбрал, че Любовта е най-добрата защита, означава само, че "повредата е в личния му телевизор". Как става обаче чисто технически човек да се защити с Силата на Любовта, дори и на улицата?,.... Ооо.. това е съвсем друг въпрос. Струва ми се казах вече, че това е технически въпрос. Който човек се "докосне" до Силата на Любовта - не задава този въпрос. Любовта на Бога отговаря на този въпрос където трябва, както трябва и ... на когото трябва. Бог решава на кого да отговори по този чисто технически въпрос, а не аз. Но съм чувал, че имало такива хора, които много успешно противодействали само със Силата на Любовта и срещу айкидисти с 10+ дан. Просто застават "мирно" , изваждат катана от пояса си и го подават с наведена глава. Символът в движението и подхода е безупречно ясен. Не те карам да вярваш. Вярата човешка е много субективно нещо.
  15. Ангелите са само едни вестоносци или ако ти харесва повече пощальони. Ако поназнайваш мъничко гръцки, ще ти стане напълно ясно. Чистотата е над Ангелите. Вътре в Чистотата няма ангели, просто защото не са необходими в онова измерение. Тогава няма да имаш нужда от "духовен GSM" , защото ще си до Източника на съобщението и няма да ти трябва междинно свързващо звено, трасформиращо информацията и силата от високочистотната духовна субстанция до така бавното трето измерение.
  16. Аз пък под фразата.: "ако замълчим и камъните ще проговорят" ... разбирам: , да спрем да мислим по човешки. Сиреч, да "разграничим" конкретния човешки Ум от Абстрактния Ум ( не казвам мозък, защото мозакът е само един рефлекторен орган, отразяващ/ излъчващ определени импулси идващи /евентуално/ от умственото тяло) . Та, в случая става въпрос за спирането на "говоренето" с онзи Ум намиращ се в състоянието обозначено с думите "Първороден грях". Чак тогава ще може /евентуално/ да се "чуе" така нареченият "Глас на Безмълвието". И не само камъните ще проговорят , ами и далеч по-невидими и уж несъществуващи неща.
  17. Привет на реалистите! Виж само къде съм поставил разграничителната черта. Ми добре дошъл в реалния живот тогава! Именно, именно, за това говорих и добре си го казал (под чертата) .... СЕГА си влезнал. Това ще е добре да го запомниш, защото самият вход не е още същината на нещата. За мене реалният вход и без илюзии беше през 1994 година. Ти тогава къде беше Реалисте??? Сега вече пишеш по-реално, има още да се желае относно искренността ти, но карай да върви. От личните ти нападки не се обиждам, защото са много елементарни. Може би си прав -- сигурно по-лесно е да останеш със семейството си, вместо да го оставиш на хиените и да посрещаш набезите им, а не да отида на готово в една развита демокрация, без да съм допринесъл с нищо за изграждането й . Но в никакъв случай не атакувам беззащитен. Един самец без ангажименти към семейство и деца не е никак беззащитен, по-скоро безотговорен самолюбец, тръгнал да дава акъл без да е живял в Реалноста. Имам една слабост - винаги играя по едни невидими, но постоянни във времето и пространството правила. Това най-вероятно ме прави доста скучен противник за който ги знае, но едва ли съм придвидим. Определено не си ми враг, нито пък си ми бил някога. Това, че ме чувстваш така, говори само лошо за тебе. Иначе и двамата търсим едно и също нещо - идеалните отношения. Въпросът е кой къде и как ги търси? Другият много съществен момент е, каква цена е готов да заплати всеки един от нас поотделно и заедно? Та като заговорих за цена, държа да ти кажа в Портала за Съзнателен Живот, че парите които ще спечелиш в Германия, само ще ти дадат по-добри условия за живот, но самият Живот (идеалните взаимоотношения) няма да ти дадат. Преди много години (около двадесет) и аз имах възможност да направя своя избор, дали да избягам на гурбет ...сам и без семейството и децата, които Бог ми е дал .....или да остана да растат децата ми пред очите ми. Ми ...да ... всеки прави своя избор според условията и разбиранията си. Пак да ти кажа, че ти завиждам - без ирония. И аз да бях сам и аз щях да избягам от това блато тук. Нямаме какво да делим с тебе, нямаме на физическият свят допирна точка. Но ако ти си имал някога, някъде, по някакъв повод си имал допирна точка с мене, без моето знание и съгласие ... имаш Карма. Сложи си го в чекмеджето на добрата си памет. Вероятно това те кара, да ме чувстваш като някаква заплаха? И ако пребориш страховете си , обади се. В мое лице ням да срещнеш враг - може би само някакъв словесен опонент и толкова. Виждам, вече говориш за Бог. Похвално за един бивш атеист! Това е предпоставка да изучиш невидимите и вечни правила за Живот. Сега нека подскажа мъничко един словесен похват: ...Казвай за в бъдеще може би така " аз не съм видял и усетил Ада и за това за мене го няма" Така ще бъдеш самопредпазен от нова евентуална промяна на реалностите около тебе, за които не си подозирал още и не си се докоснал до тях поради ....може би ... щедрост на съдбата ти. Щом имаш добра памет, не е добре да го запаметиш това някъде из "чекмеджетата" на добрата си памет. За пречупването .. не се знае, Божа работа е това. Той Бог си знае, аз не знам. И да знаеш много харесвам на германците, там онова нещо дето се търкаля на 4 колела, на капака отпред има трилъчна звезда и го произвеждат в Щутгарт. Мерак ми е да дойда лично да си го купя от официалният им магазин и със собствената си банкова сметка. Поздрави на германците и Максим ...
  18. Без да се правя на съдник и пророк: Но ад съществува. Максиме, бъди щастлив, че те "лизна" само предверието на същинския Ад. Защото не знаеш що е "огън" и ..."студ" в Ада. Само да му напомня на Максим нещо с личното си присъствието тук в България и за някои общо изживени неща, макар и на двата различни бряга на реката (казано условно). Защото той откровено си избяга от България, хайде ... емигрира. А аз си останах и продължавам това което съм започнал и съм си същият и сега. А преди години друго говореше и пишеше и .... правеше Максим. И аз искрено му завиждам сега, че успя да се спаси от този ад тук. Но нещо не разбрах : Тогава, преди години аз ли нещо невярно и неистинско говорих или пишех грешно или....... той дойде на моята ама ...сега.....??? Така, че Максиме, не пиши неосмислени и прибързани неща. Макар да има в тебе чувствителна разлика от преди години. Още неща имаш да осмислиш Максиме, докато си жив ще го мислиш. Видял си само малка част от това което други са изживели. Половината Истина, не е още цялата Истина.
  19. Аха... тук съм много съгласен. Има много ценна мисъл в цитата. Има някакъв фалшив дуализъм - да. Има някаква полуистина - да. За да се достигне обаче до Вечното ....( Новата Земя, Новия Йерусалим) е необходимо човек да получи по някакъв начин Откровение от Бог, как да достигне до Новата Земя и как от тление премине към нетление ( Вечното) . Точно това е и записал Свети Йоан - своето Откровение, когато го е получил на остров Патмос. Все си мисля, че всеки един от нас може да получи своето Откровение за Божествената Истина навсякъде по Света. По-важният въпрос е, после какво ще прави с това Откровение ???. Дали ще изработи собственото си влизане в Новата Земя ? Или нещо различно от това ? Нали знаете какво е станало с Мойсей ? - Достигнал до .... "Брега на Реката" ... и не бил допуснат в Новата Земя. Така, че всеки да се бори, за това, да получи своето собствено Откровение вътре в себе си от Бог и да изработи със собствения си труд Спасението си и Преминаването на Реката на Забравата...... и да влезе в Новата Земя - Вечното. Тук на тази Земя "старо-ново" си е полуистина. Айнщайн си го е казал - относителност. Сиреч дуалността трябва да бъде съотправена към дадена координатна система от мерни единици и така се получи ТРОИЧНОСТА. Иначе дуалността си остава полуистина ако не бъде съизмерима с Новото Съдържание на човешката същност, която е вътре в нас. Така съизмеримата с троичността дуалност става Истина чрез съизмеримостта си в Новите мерни единици на Новата човешка същност. Сиреч потенцията се превръща в кинетичност.
  20. Ако разгледаме човечеството като жив организъм,........НЕ Е необходимо да се разделят двата полюса. Разделянето на полюсите води до смърт. Отрицанието или някакво изолиране на който и да е на полюсите / Ин и Ян / също. Човек / човечеството ... като жив организъм се "блъска" в полюсите поради алчността и жестокостта си. Ако искаме нормален живот, какъвто Бог го е създал, двата полюса трябва да работят във синхрон, хармония, съдружие и сговор. А този Апокалипсис толкова много хора го четат неправилно. От гръцки αποκάλυψης = откровение на български . А от своя страна откровението се получава от Бог само и единствено еднолично на даден човек във видение, като вътрешно/ езотерично/ мистично състояние на човешкия Дух. Когато бъде получено, то откровението носи със себе си разрушението на старите разбирания и илюзии на този човек, който го получава. Но това не означава, че планетата Земя ще бъде разрушена, а само илюзорното разбиране на дадения човек за заобикалящия го Свят. Извинявам се ако съм досадил на някой с мнението си.
  21. На сегашния етап от развитието на човек не може да разпознава духовете дали са ... прилепнали, залепнали, отлепнали и др. .... За да може да го направи даден човек се иска достатъчно високо посвещение. Достатъчно високо за един обикновен медиум, екстрасенс и други такива. Защото за да може даден човек да разпознава духовете, трябва той самият да има събуден вътрешен Дух, който трябва да е на доста високо ниво на развитие. А пък за да може да се "разкарват" духове, не е достатъчно само да се разпознават. Иска се и едно високо ниво на активни способности. Които пък от своя страна не се намират сред човеците като гъби след дъжд. Обикновено на стотина години по 1-2 , поне така пише в езотеричните книги. В езотеричната литература някъде пишеше, че в момента в който се появи в поднебесието такъв Дух с пасивни или активни способности, тутакси към него "прилепват" едни ..такова... такива... хора от разни стари учения и еволюции, които всячески се опитват да го поставят в зависимости. Така, че това "разкараване" ми си струва , да е може би доста сложен процес? Като се имам и в предвид факта, че вече невъплътените духове напускат нормално този свят около 40 дни след обезплътяването си. Прилепването и то ще да е доста сложен процес. Сигурно ще попадне в една друга много нелицеприятна за споменаване и нечесто срещана класификация? ПП: Най-вероятно за Божидар е "прилепнала" някаква недобранемерена чужда енергийна активност от неестествен произход. По-добре да се огледа около него и в контактите си с някои недобронамерени хора. Пък и ... течностите съдържащи етиловата химична група ( С 2 Н 5 - ОН ..... което си е етер, въздействащ на етерните центрове /чакри) имат и то свойство, да се виждат чат-пат, от време на време, разни души на от скоро невъплътени хора, които от своя страна не са никакви духове, а прости астрални или ментални черупки, които неофитът погрешно диагностицира като уж духове.
  22. "Как е възможно придобиване на вътрешна сила?" Само по един единствен начин : Това е Дар от Бога. При това много тежък Дар, защото този Дар върви заедно със съответната отговорност.
  23. По това, как някой произнася името ти може да се съди за някои качества на човека, който го произнася. Простащината в поведението понякога се изразява и в отношението на хората към имената на другите. П.П. моето лично мнение е, че с никовете и аватарите шега бива, но с имената и снимките - не. Освен всичко изписано до тук, никът има една много дълбоко "скрита" ... много явно и зримо "скрита" опция. Има една категория хора, която много настървено събира лични данни - прекалено явно за нечисти номера. Ами ако тези хора се представят за "добрички" овчици, за да си изпросят незаслужено доверие!? Сега си представете представително, че един човек пишещ зад псевдоним - ник, няма потенциални възможности да се противопостави на лошотията на хората с технически умения и възможности !!! ...Представихте ли си го вече !? А сега си представете един човек имащ Сили да провери нагледно "овчиците" дали са овчици или вълци под прикритие !!! .... Представихте ли си го вече !? Хайде сега в този случай "овчиците" нека да ходят и доказват, че са овце , а не "овце" - сиреч вълци в овчи кожи.... Там някъде по-горе Мона , опссс ... Ивета го беше казала безкрайно точно и ясно : .... " правото на избор е свещено право" . А там където се ограничава правото на избор под благовидни и ..... глупави извинения, значи има нещо гнило. Ако искаш някой да ти има доверие, дай му свещеното право на избор, за да ти се довери когато реши. Доверието се дава само срещу доверие и дълго изпитание на Духа вътре в човека. Налагането със силово решение на каквото и да е решение, не е никак по Канона на Бялото Братство. Защото едно е физическата идентичност, съвсем друго е Духовната идентичност. Последователите на Учението май би трябвало да знаят разликата. Или бъркам нещо нещата??? Един вид ...: "аз ще ти слагам юзда и хамут, но ти си длъжен да ми имаш доверие и да ме допускаш до твоето лично пространство".... . Да, бе, да .... аха, ей сега ще ти имам доверие, но мъничко почакай, че имам малко работа. Защото не се уважава елементарното право на псевдоним, не че има какво да се крие, защото това което трябва да се крие, е скрито от Бога зад Завесата на Забравата в Невидимото. ...... Един човек когато не е извършил престъпление, няма какво да крие. Такъв просто си защитава личното пространство от натрапници с псевдонима. Те натрапниците не се спират от нищо дори съм срещал хора криещи се зад ...истинските си имена. Как беше казано от П.Дънов на Учениците му? .... по памет прочетено от някъде беше: ... " личното пространство е свещено, не го нарушавайте със сила, защото тогава сте престъпници в очите на Бога " ...... "не се приближавайте повече от един метър до някой човек, без да поискате разрешението му, защото навлизате в аурата му." .... ПП: Ян идва от Ян Бибиян . А бе, защо почти всички си мислят, че съм го измислил ника "Ян" от санскритската дума "Ян" !? Пък аз съм имал в предвид героят Ян Бибиян на Елин Пелин. Нещо ми хареса този герой. Само едно дяволче Фют се досети много точно Но за по-кратко съм Иван. В България има едно приказка "от кал да си, Иван да си" .... калната глава на Ян Бибиян...
  24. Зехтинът наистина е вълшебен за салатите, а и не само за салатите ... Никакъв оцет. Може и само залчета хляб натопени в зехтин с домат и ....ммм... Цяло лято само това мога да ям и няма да ми омръзне. Истинско вълшебство !!! Но не очаквайте да станете вълшебници като ядете само зехтин .. а само ще придобиете един наистина дълбок вълшебен поглед. Погледът става мек, силен и с една много характерна притегателна сила. Не случайно маслиновото клонче е символ на Мира. Мирът с голямо "М" - Мирът между Дух и Материя.
  25. А ве, нека се направя и аз на един Разбирко Отворков ... и да задам няколко отговора ако може? Не ми стана много ясно тези снимки, как точно и на какво точно са направени. За каква аура става въпрос? Лично все си мисля, че снимка на аурата (излъчването) на астралното (емоционалното) и менталното (умственото) тяла не може да има. Като казвам снимка, имам предвид ФОТО-графия. По простата причина, че каквато и да е машинария (фотоапарат) може да фотографира най- много 1-2 от етерните съставки на етерното тяло, а общото количество на етерните подтела са 4(четири). Тези 4 подтела + твърдото+течното+газобразното тяло , които са видимите с физическото око .....допълват до 7 (седем) физическите съставки на Физическото тяло от Физическият Свят. Просто няма начин чисто технически и технологически да се фотографират по-горните аурични тела с машинария от Физическия Свят. Все едно с мрежа за китове да се събира въздух в решето... Тъй като фотографията се прави със светлина (светлинния етер) . Чисто технически може да се фотографира с технически средства до светлинния етер на физическия свят. Може обаче някой опитен ясновидец с художническа дарба да нарисува някоя астрална или ментална аура, но в никакъв случай не може да я фотографира. От там нататък всички неща които пишете "куцат" логически много силно. Сиреч пишете невярно. Така, че това което се вижда от фотографиите са моментните състояния на Етерното тяло. Разбира се и това е много важно нещо, но е на светлинни години разстояние от астралното и ментално тяло и тяхните аурични излъчвания вън от физическото тяло. Моите почитания към несъгласните с разсъжденията ми!
×
×
  • Добави...