Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Наталья

Участници
  • Общо Съдържание

    37
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Наталья reacted to Лора Витанова in Големите Аркани 1   
    Какво общо има това с Главните аркани? Поне аз не разбирам. Ако можеш обясни за Дървото на живота и с какво то се свързва с темата - Главните аркани и връзката между тях.

    Жалко, че в такава интересна тема като тази не се пише, а е от изключително значение да се види проявлението на Главните аркани. А те, както виждаме са свързани. Използвам този пост, за да благодаря на Мона за обяснението за Луната - изключително полезно беше за мен.
  2. Like
    Наталья reacted in Картите Таро и Времето   
    Благодаря ви, момичета
    Наистина сте станали страхотно добри и това ме радва изключително много!!! Защото Таро се познава в сложните въпроси, не в лесните.

    Когато говорим за време, става сложно.
    Сега ще дам и моето мнение за картите.
    Почвам със Справедливостта - тя указва винаги състояло се време, състояло се минало, преминало вече през Страшният съд - само от този абзац вече имаме цяла една история; сега е дошло времето за разплата и отплата - вярващите ще кажат - дошло е Второто пришествие, но дали ... За Второто Пришествие е нужно чудо: чудото на 2 жезли обърната, чудото на невъзможния избор, за който обаче, е дадено определено време, именно от Справедливостта. Знаете - всички съдебни решения се изпълняват в срок, след който срок, идва съдия-изпълнителят и разпродава вещите - кой каквото имал, имал ...
    Т.е. засега е дадена ОТСРОЧКА - съдия-изпълнителят ще се забави, заради Императорът, но пак в определен срок и този срок няма да е дълъг, заради Справедливостта.
    Никой от нас не е готов да се бори срещу Съдбата тепърва, ако предварително не е показал устои - Императорът ги е показал, но е заковал и жертвата си - да се предаде - ако не промени статуквото си (по думите на Жур), то той никога няма да получи втори шанс, ВТОРА СПРАВЕДЛИВОСТ. НИКОГА.
    Понеже комбинацията е много тежка, си позволявам и тежки думи. Обикновено залагам и на втория шанс за битие.
    Но тук, кръгът се затваря - без Глупакът и без Светът - достатъчно е едно магическо преобръщане на света, за да стане Небето Земя и Земята Небе - този потенциал носи Императорът и той владее времето. Ако си повярва обаче - заради 2 жезли обърнати, че е възможно. Че е възможна Справедливостта, т.е. Равновесието - чашите да са напълнени, мечовете в ножниците, жезлите на кладата (за да топлят), а пентаклите - в земята (за да ни заземяват и връщат към реалността).
    Ето пример, когато Справедливостта - надличностното, въпреки, че е свободна воля (но и не е) - дава избор. И човекът отсреща, който избира времето сам или го пропилява.
  3. Like
    Наталья reacted in Картите Таро и Времето   


    Да, така и стана - времето беше и се пропиля; стагнира се и се капсулира в удобни формули и устои в племето, каквото всъщност е един Император - силен в поддържането на архетипа, безволев в Аз-осъзнаването; бедно сърце.
  4. Like
    Наталья reacted in Видове колоди Таро. Какви ползвате?   


    Зависи какъв е броят на тези карти без картинки
    А смисълът на Таро е в символиката и в натовареността на символа на всяка карта, иначе няма да е Таро.
    Който може добре да се справи с колода Таро, може да се справи с всяка една друга колода от карти.
    Аз гледам и с обикновени карти, има някои разлики, но не знам дали това е за тази тема. Например 3 пики за мен е карта на минало - 6 чаши от Таро. 10 спатии в карта на 10-те божии удари и т.н и т.н. Имах учител циганин, май те са най-добрите в гледане с обикновени карти. Има една много интересна подредба, която с казва Врата, може да се направи и с Таро, но е за напреднали.
  5. Like
    Наталья reacted to Eлф in Таро инвенции   
    Колелото


    Тук има още много изображения кое от кое по- красиви...

    Като това например -


    А като се зарови човек в източника ....
  6. Like
    Наталья reacted in Таро и отношения 1   
    issa, един съвет от мен.
    Направи следното: задай два въпроса на Таро с по три карти. Първият ти въпрос да е: Какво означавам аз за Х? И, вторият - Как вижда Х развитието на отношенията си с (казваш си името). И ще видиш по-ясно нещата за себе си как стоят

    П.С. Да допълня още нещо и то е към всички, ако искате по-точни отговори, задавайте и ясни въпроси с ясни имена. АКо питате за себе си, не казвайте "аз", а името си - Лора, Мила и Евгения и то целите си имена, а не както ви казват на галено или подобни. Това се отнася и за другия/другите, за когото/които питате.
    А ако ситацията е нова за вас или пък гледате на другите хора за пръв път, то обяснете на картите си накратко за какво иде реч, каква е ситуацията, разкажете им, така ще им помогнете да "влязат по-лесно в роля", пък и на себе си, за да получите по-ясни карти
  7. Like
    Наталья reacted to Lifetime in Таро за начинаещи 2   
    Black cat, това отношение към Таро е, меко казано, обидно. Съмненията ти, дали Асо пентакли би могло да бъде "вредно" по някакъв начин за детето, е направо абсурдно. Изобщо няма да го коментирам.

    Преди Таро да ни допусне до себе си, трябва ние да го допуснем до нас. Подобна неоправдана скованост е абсолютно непреодолима бариера.

    Понеже и други се интересуват от въпроса за времето на гледане, дали е ден или е нощ, пълнолуние, новолуние, дъга, празник, годишнина, пиянство или каквото и да е - значение няма. Таро си е Таро, то не е свързано по никой начин с нашите празници, вярвания и предразсъдъци. Вратите са отключени за всеки, който има силата да ги отвори и да види какво има зад тях.
  8. Like
    Наталья reacted in Асо Пентакли   


    Въпросът за Жертвата е основен тук, но какво означава всъщност да жертваш себе си, едва ли повечето хора могат да разберат това. Защото ти не можеш да жертваш себе си и да си щастлив, не може да пренебрегнеш пътя си, мислейки че е хубаво да се жертваш, ала да не знаеш защо си се жертвал ...
    Може да се жертват и то е полезно дори, остарели практики на живеене, остарели схеми на поведение и това наистина е жертва, но в чисто психологически смисъл - всяка една раздяла със стереоптипи се изживява от личността като жертва, като болка, като сбогуване. Но по-добра медицина от изоставянето на стереоптипите няма. В този смисъл за мен, няма жертви, има нови стъпала на самоосъзнаване и на отговорност. Ако човек съумее да се отскубне от утробата на майката (унаследения модел) изобщо, ще заживее и самостоятелен живот, без да виси над него дамоклевия меч, пък и да му дава шанс да се изживява мъченически.
    Резултатът е, че няма жертви, няма и служене на идеали, единственият възможен път е да осъществиш съдбата си - неслучайно Ас пентакли е такава карта, преследва всеки, който се намира на кръстопът или е на път да открие важна част от себе си, която е потискал или пренебрегвал. В този период и сънищата са особено символни и показателни. Освен това, Ас пентакли обещава сигурна среща със себе си, явява се мост между представата за света и за себе си изобщо, и действителното огледало.
    Неслучайно, това е и една от магическите карти в Таро.
    Както казваш ти, това е карта мост към други светове. Факт. Но този мост всеки трябва сам да изгради, да се заземи - не като Обесеният, който неслучайно е овесен с краката нагоре и с главата надолу - когато Земята и Небето разменят местата си,Светът наистина се преобръща, но за разлика от Обесеният, обърнатият свят на Ас пентакли е заземен, т.е. осмислен и преживян като промяна.

    Благодаря за интересния ти анализ и включване
  9. Like
    Наталья reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Асо Пентакли   
    Интересно.. тези дни подобни мисли ми се въртяха в главата
    Нямам претенции да разбирам Таро и по-скоро си имам някаква си моя интерпретация и усещания - за нещо като Врата, през която преминават различни послания чрез Таро, своеобразен канал (транслатор) за интуитивното и извънсетивното Знание.

    Специално Ас Пентакли напоследък ме "преследва" и от известно време ми излиза постоянно. Личната ми интерпретация (асоциация, послание), което възприемам - е нещо подобно на това, което споделяш и ти Мона.
    От една страна го асоциирам като срещата на Пентаграма (Човекът - пресечна точка на Космичната енергия, въплътил в себе си светлоструйното й Начало) с Анкх (Кръстът на Живота, Ключът към личната ни Съдба).
    От друга страна, усещането ми е за изпитание, в което трябва да се срещнеш със Себе си, но.. в което можеш и да загубиш Себе си, ако нямаш нужната чистота на желанията и намеренията. В този смисъл, го асоциирам и като алюзия за Лабиринт.
    Според мен, Ас Пентакли дава много (дава Всичко!), за което човек може да мечтае. Но, в замяна иска също Всичко. И само готовият да жертва Себе си, може да намери Себе си.

    Обичам Ас Пентакли!

  10. Like
    Наталья reacted in Асо Пентакли   
    Много въпроси назряват относно Ас пентакли и затова реших да направя такава тема.

    За мен това е много особена карта в картите Таро - често се говори с хвалби за нея - и то с право, ала без да се изследва дълбокият й смисъл и без да се взима предвид своеобразното й звучене сред другите карти ...
    А тази карти властва над другите, понякога е една fata morgana - в хоризонта от конотации се виждат нейни илюзорни ерзаци и значения, таролозите са убедени в добрия изход от дадена ситуация поради нейното наличие в подредбата, но все така, не успяват да проумеят значението й - примиряват се с факта, че е силна и мощна карта. И дотук.

    За Ас пентакли трябва да се говори със смирение, но нека това не пречи на изследванията на нейното появяване, в това е и смисъла да се гледа и изучава Таро.
    За мен Ас пентакли е Огледало на човешката личност, на АЗ-а ,на завършената цялостна човешка личност, в която триизмерността е преодоляна, а противоречията - намерили своя център на битието си. Може много да се говори спрямо други карти, как тя стои, но тази карта има уникалната функция да е СТАБИЛНА и ПОСТОЯННА, не се влияе от времето, не се влияе от човешката представа за време, визирам. Ас пентакли е доказателство за това, че в Таро, както и в други системи има средтства да се постигне едно висше познание, отвъд шума и крясъците на гадатели и врачки. Ас пентакли е езеро и център на човешката душа, жадуван рай и проекция на стремежа към щастие. За съжаление, малцина са го разбрали и още по-малко са осъществили този съдбовен път.
    Ас пентакли е равнозначна на Съдбата, която следваш, но която си осмислил като лична легенда - ако животът и съдбата се движат по успоредни линии, то ЛИЧНОСТТА е осъществена.

    Какво мислите вие за тази магнетична карта?
  11. Like
    Наталья reacted to Деяна in Таро инвенции   
    Смъртта


  12. Like
    Наталья reacted to Деяна in Таро инвенции   
    Паж мечове






  13. Like
    Наталья reacted in Таро и отношения 1   



    Много умен мъж, защо умен - гледа да се съхрани, да не се нарани - затова е решението Крал меча - оставил е нещата на самотек, по инерция, каквото стане.
    А иначе, а иначе би бил щастлив, ако можеше ...
  14. Like
    Наталья reacted in Таро инвенции   


    2 жезли обърната

    http://www.youtube.com/watch?v=nNhRBNwr1gY&feature=related


  15. Like
    Наталья reacted to Деяна in Таро инвенции   
    Кулата

    http://vbox7.com/play:129433ac
  16. Like
    Наталья reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Таро инвенции   
    Кралица Пентакли



    Дяволът



    Светът



    Звездата



    Луната



    Висша Жрица



    Колесницата



    Любовниците



    Императорът


  17. Like
    Наталья reacted to shopkata in Таро инвенции   
    http://www.youtube.com/watch?v=pDTT30zGVhA
    Обърнати карти Жезли от 10 до Асо.Не знам защо...
  18. Like
    Наталья reacted in Таро инвенции   
    Преди време гледах филм, който ми направи дълбоко впечатление; може би това е най-красивият филм като операторско майсторство и визуаллни ефекти, но това е друга тема Филмът се казва The Promise (режисьор Wu Ji).
    В началото на филма има сцена, която метафорично предава моето усещане за посланието на картата Влюбените. Изборът и обещаията, които даваме често определят и съдбата ни - да внимаваме какво си пожелаваме, защото то винаги се случва, а отговорността е изцяло наша.



  19. Like
    Наталья reacted in Таро инвенции   
    Много от картите Таро предизвикават у мен образи - визуални, музикални, аудио, списъкът е безграничен ...
    Виждам някаква картина и казвам - това е Магът. После чувам някоя музика и ми изниква образът на Императрицата или на Отшелникът. Образите се сменят, както и усещанията и всичко става едно цяло, образите и звуците се сливат, а душата разпознава коя е и къде е от целия този шарен и цветен спектър.
    Разпознаването на картите Таро в музикални или други образи е истинско визионерство, интегриране на онази част от нас, за която само подозираме и за която знаем, че ако я приобщим към Аз-а си, собственият ни човешки свят ще бъде и ще стане по-пълноценен.
    В кои образи - музикални или поетични се виждате и къде се припознавате? Това е най-лесният и най-сакралният начин да опознаете картите Таро.

    Ще започна със себе си, винаги съм се припознавала като Кралица мечове и когато видях този клип, разбрах, че това е "музикалната" история на тази кралица на мечовете. За някои тароведи Умереността е Господарката на Езерото, но за мен това е Кралица мечове ...
    Забавлявайте се



  20. Like
    Наталья reacted in Таро инвенции   
    Моята визия за 10 меча ...





×
×
  • Добави...