Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Предимства/недостатъци на това да си мъж/жена ?


Recommended Posts

Душата, пол няма. Тя носи в себе си и мъжкото, и женското начало. На физическо ниво обаче, полове съществуват. Двата пола са взаимнодопълващи се. Те са като две половинки на един медальон. След като става дума за допълване, може ли да се каже, че полът е нещо несъвършено, непълноценно ? Понеже всеки един от двата пола, има нужда от другия пол.
След като половете са различни, напълно естествено изглежда, мъжете да са по - добри в едни неща, а жените - в други. Изглежда за един тип дейност е предимство да си мъж, а за друг - жена.

Може ли да се говори за предимства и недостатъци на това човек да е мъж или жена? Правилно ли е да се говори така. Ако мнението ви е да - тогава посочете предимствата и недостатъците на това да си мъж, респективно жена.

Ако трябва да кажа сред които представители на двата пола, желанието да са част от другия пол е по - често срещано - не бих могъл да кажа категорично. Слушал съм две песни, в които лирическата героиня мечтае да е мъж поне за малко, но не знам песни, в които мъж да пее, че иска да е жена. В Портала видях тема на жена, която недоволства от своя пол, представя това да си жена като нещо по - лошо от това да си мъж : но засега не съм попаднал на тема, в която мъж да се вайка от факта, че е мъж и да възхвалява предимствата на това човек да се роди жена. От друга страна : останал съм с впечатление, че много повече са мъжете обличащи се като жени, желаещи да са жени, правещи си операция за смяна на пола.

Не мога да коментирам задълбочено, защото не съм достатъчно компетентен, но съм чел и за следните неща : завист на момиченцата затова, че момченцата имат пениси; завист на мъжете към жените, за това че последните могат да раждат. Лично аз, не съм страдал от факта, че не мога да износя и родя дете, макар че се е случвало да се замислям, какво ли е усещането.

Съществува схващането, че мъжете като цяло са по - силни физически, а жените - психически. Че мъжете са способни да издържат на по - голямо психическо натоварване, но проявило се в по - кратък  период от време, докато жените са по - устойчиви на по - продължителен и по - лек стрес.

Ако някой желае да коментира поставените въпроси, да заповяда.

Линк към коментар
Share on other sites

Това, че душите ни в множеството прераждания се въплъщават и в мъжки, и в женски тела, потвърждава извода ми, че полът е нещо непълноценно гледано само по себе си - иначе нямаше да се нуждаем от опитности, добити и чрез мъжки, и чрез женски тела. Ако прецените, слейте тази тема с някоя стара.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...