Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Донка

Мисълта за забогатяване е наклонена плоскост

Recommended Posts

Мисълта за забогатяване е наклонена плоскост. Работѝ нивата и лозето си усърдно и с любов, а за друго не мисли. Останалата работа е Божия, тя не е в твои ръце. (Беинса Дуно)

 

Причнинният свят

 

Вие мислите ли за забогатяване?

Възможно ли е човек да постигне успех, ако не мисли за това? 

Ако не мислим за резултата от нашата работа, тогава ще имаме ли цел, план, посока на усилията си? 

А имаме ли нужда от тях? 

Може ли мотивацията на процеса на работа да осигури напредък и резултат?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много добра тема. 

 

Наклонена плоскост или друга, мисля за нея и работя по въпроса. И съветвам и другите да го правят. Особено що се касае до пенсионните фондове. Но, това е друга тема. 

Мисля поне с 20 години напред за парите си. Най-вече, когато се отнася до моите спестявания и финанси, не трябва никой нищо да оставя на случайността. За всичко трябва акъл. 

 

Не само мисля за забогатяване, но и го правя. Парите са най-мощната енергия на този етап. 

Мотивацията може да е само една - да си добре, да живееш добре и да не си в дълг на никого. Богатството създава богатство. 

Редактирано от Лиула

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

При мен е задължително да печеля някакви пари, ако искам да се занимавам с изкуство. Аз трябва да си осигурявам материали или да влагам средства за други технологични аспекти на моята работа като художник. Т.е. трябва да работя непрестанно и да се развивам, включително и да печеля пари, които да влагам в изкуство или да си покривам ежедневните разходи. Това е неминуемо. Т.е. на мен ми трябват пари, защото те за мен са средство, за да постигам други неща от духовен или културен порядък.

Но дали съм искала много пари някога в моя живот, мислела съм си, че ако имам много пари, бих инвестирала в талантливи деца и хора, бих ги инвестирала в хората на изкуството. Защото и като бедна и като богата аз бих искала да се занимавам само с едно единствено нещо на този свят и това е изкуството. Аз живея чрез него пълноценно и то живее чрез мен, също надявам се пълноценно. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Нито съм искала, нито някога съм вярвала, че ще забогатея с пари. Дори само мисълта, че ще разполагам с по-значителни суми ме напряга. 

За себе си съм си дала сметка, че ако започна да изчислявам някакви приходи в работата си и да се съобразявам дори с тях, всичко тръгва с главата надолу и не само че не постъпват повече, а дори старите намаляват. Мисълта за приходите и финансовото ми състояние започват постепенно да изместват професионалните ми ценности и се улавям, че започвам да гледам на децата и уроците като леко досадна необходимост по пътя към натрупването на сумата. 

Затова съм се освободила от тези мисли като съм си решила за себе си, че Небето ако иска да продължавам да бъда полезна за децата и учениците ми, ще направи каквото е необходимо, за да не мисля за покриването на нужните разходи. Дори съм оставила друг да брои и води приход-разходите. Аз обаче решавам границата на необходимите разходи и тези, които биха били прекалено пилеене... 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

има интересна книга на тази тема  - "Богат татко беден татко" от Роберт Киосаки. Препоръчвам я - след нейното прочитане и прилагане вече се виждам с пари.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Правилно насоченото мислене винаги помага. В случая обаче кармата може да постави сериозни ограничения или обратното. Не всеки може да стане милионер, каквито и качества да притежава, но пък може да си помогне доста управлявайки финансите си. Като цяло парите не осигуряват възможност на хората да изпълнят всичките си желания, и така се налага те да мислят и да вземат решения как да ги изразходват по най-добрия начин. А това е добре.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз си мисля, че ако човек е балансиран в начина си на живот, то и пари ще има, достатъчно, за да се чувства комфортно, да върши всичките си дейности без притеснение. Парите са фактор за екзистенцията, няма как да се игнорират. Но дали са наклонена плоскост, смятам, че да , една от най- стръмните при това. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега
Sign in to follow this  

×