Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изневеряват ли мъжете, които обичат!


Recommended Posts

Здравете,бях ви писала преди по повод 3 годишната ми връзка с мъжа,който много обичах,но той ме остави и 2 седмици след това заживя с друга и 2 месеца след това и предложи брак...

та моят въпрос е такъв-той за да го направи това,значи е бил много влюбен да предпочете нея пред мен и за толкова кратко време да заживее и предложи брак,това ми е ясно.Но през последния месец,той почна пак да се интересува от мен,в началото бе писане от време на време,после обаждания по всеки повод,после всекидневни писания до в един ден който случайно се видяхме на центъра ,той беше с нея аз го поздравих и оттогава почна да ми пише всеки ден.Било ми станало кофти като ме видял,искаше да идва в нас и какво ли не.Преди няколко дни разбрах,че разпитвал за мене дали си имам някого и че бил споделял,че с въпросната не се разбирал.Та преди малко поредния разговор който от нормален отново премина в предложение от негова страна да се виждаме тайно,да сме правили любов-в моментта в който му каза,че не искам да нараняваме човека до не него и да я лъжем,той спира за ден два,после пак почва.Ако се съглася на 100% ще и изневери,та въпроса ми е защо ако е истински влюбен и обичащ мъж иска да се вижда с бившата си приятелка и и се обажда и пише всеки ден.Забравих да кажа,че преди дни ми се обади и ми каза,че чул че съм имала проблеми и ако имам нужда,че бил насреща,че не съм коя да е в живота ми,че не ме е забравил и т.н...когато го питах защо винаги ми пише сексуални намеци и че това е неуважително,той казва яд ме е на тебе,че се сещам още за теб,после се държи нормално няколко дни и ето тая вечер пак почна,че искал да прави любов с мен и аз казах любов се прави с любимия човек,а той каза е да де именно.Аз казах ти си имаш човек до теб,не ми се занимава с обвързани да си губя времето и той тогава спря каза ок чао

Търся едно обяснение защо е това променливо поведение,дали има чувства към мен,защото аз мисля,че има,от друга страна ако пък няма към нея защо е с нея или ако я обича,защо се сеща за мен.Пропуснах да кажа,че е казвал навремето за нея,че бил много влюбен и тя е жената на живота му!

Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Този тип поведение, е известно като "емоционална незрялост". Характерно е за тийнейджърската възраст, когато личността не познава добре емоциите и чувствата си. Нарича всичко любов, а всъщност става въпрос само и единствено за секс. 

Редактирано от didi_ts - Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

Мъжа е на 30 години,за кое става въпрос за секс при мен и него или при нея и него,не ви разбрах..и ако е само секс защо предлага брак на нея,а не на мен?

Линк към коментар
Share on other sites

 На която и да предложи брак, другата ще му е любовница.

Ти каква искаш да бъдеш, съпругата или любовницата?

И двете роли си имат предимство.

Разбира се, възможно е, той да се ожени за трета и тогава и двете да сте му любовници.

Като се размисля, вариантите са доста и все интересни.

Обмисли ги и влизай и с двата крака в играта.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Отговора ви Д-р Първанов ми се стори много ироничен,обесних ви,че не съм дете на 15 а жена на 30,обесних ,че с тоя мъж съм имала връзка 3 години и много съм го обичала,а той само за 2 месеца след нашата раздяла и предложи.Не е нужно да казвам,че тежко го изживях и не е нужно да казвам,че съм го забравила щом пиша за него,по скоро исках да ми обясните неговото поведение за прибързания брак какво значи и ако е любов от негова страна защо търси бившата си с която е бил 3 години.И не мислите ли,че всъщност има може би още нещо към мен... и не не искам да съм любовница аз съм искала да бъда жена на тоя човек и да имам деца от него...искам да съм му жена но не знам защо така стана с нас и затова ви писах за сериозен съвет

Линк към коментар
Share on other sites

Дори, получи обяснение в предния пост на Диди - имаш работа с дете в обвивка на възрастен. Проблемът при тези хора е, че те никога не порастват. Аз бих отишъл една крачка по-напред и с риск да ти се стори, че не срещаш разбиране (което не е така) - незрялост има и при теб.

 

Въпреки, че постът на д-р Първанов е сравнително кратък, то той е изпълнен с огромен опит (десетки години работа с хиляди хора). Аз, със значително по-малкият си опит мога да потвърдя, че сценарият е точно такъв - това е закономерна характеристика в отношението към партньорите на незрелите хора. Ще минат 20-ина 30 години и изхабени и неудовлетворени ще сложите край на връзката си. Междувременно животът ще е минал в недотам приятен аспект.

 

Би трябвало по-лесно да се разпознаеш в ситуацията и да избереш как да процедираш оттук насетне. Как се виждаш с този човек след 30 години - отговориш ли си на този въпрос, приемайки всичко казано от колегите по-горе, ще ти е по-лесно да се помириш с теб самата. Защото да търсиш обяснение за поведението на друг е просто безмислено (защото търсиш по отношение на конкретни хора, а изпускаш, че това е модел на поведение).

 

Всичко добро!

 

П.П. Сега обърнах внимание на заглавието на темата - отговорът е ДА, само че след това обичат още повече. Твоят случай не е такъв.

Редактирано от Кермит
Линк към коментар
Share on other sites

Може би и аз съм незряла,за да си мисля,че ме е обича още..Объркана съм от отговорите признавам си,далеч съм от мисълта да имам надежда за женен мъж,но просто предложението му за брак което и направи ми се стори странно,дори и неговите приятели мъже ми казват-той се опитва да те забрави,защото още те обича,тъй като много се карахме..значи да забравя за илюзията,че той може би иска да е отново с мен?Любовница не искам и няма да бъда.Наистина ми е трудно да осмисля това което казвате,че един обичащ и влюбен мъж предложил на нова година брак само след 2 месеца е готов да изневери и толкова би рискувал уж любовта на живота си(тъй като той звъни на мои приятелки да разпитва за мен,както и на общи приятели споделя,че е объркан и не знаел какво да прави и,че не  е забравил).Това ми звучи плашещо,аз много искам да вярвам във верността..

Линк към коментар
Share on other sites

 

аз много искам да вярвам във верността

 

Бъркаш вярата с надеждата, не на място седи и любовта.

 

 

значи да забравя за илюзията,че той може би иска да е отново с мен?

 

Да. Уповаването на всяка илюзия се оказва катастрофално в даден момент. В което пак няма нищо лошо - начин за трупане на опитност е все пак.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Ама само как казваш "Аз не съм на 15, а жена на 30 години"! Сякаш това трябва да носи тежест, да покаже, че твоите терзания носят опита на 3 години връзка и 30 години житейски опит! 

Да де, супер, ама звучиш точно като на 15, та дори и малко надолу, когато бягаш във фантазии за вечната любов и т.н. Съжалявам, ако ти се струвам груб, не е целево, а по-скоро това мисля. 

Един въпрос: Кажи ми коя уважаваща себе си жена, без значение годините, ще се подложи на подобен тип връзка, защото той не е станал неуверен, лутащ се, нестабилен за ден. Бил си е такъв през цялото време! 

Втори въпрос: Кой уважаващ себе си мъж, здраво стъпил на земята, приключва 3 годишна връзка, хваща се в нова, предлага брак за 2 месеца, но постоянно напъва и за старата връзка?

Така отстрани как ти изглеждат нещата, честно?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...